Бял списък за гр. Пловдив

• 2 792 749
  • 13 507
  •   8
Отговори
# 12 975
Не, не трябва нищо да се приема. Най-малкото, не знаете със сигурност дали няма нещо в сиропа, което да опорочи резултатите.
А колко време трябва да не е приемала противоалергични препарати?

# 12 976
Нас ни изписаха с номер 1 от УНГ Пълмед, ще оставя някои процедурни впечатления. Като цяло нито са са белия списък, нито за черния, това ни е втора среща с отделението.
Знаех целта защо влязох, да спрем сопола, който  проточихме месец, нямахме оплаквания, но едно, че не можеше да се посещава градина, второ се засяга проблемното - ушите бяха пълни с течност, и да можем на спокойствие да сондираме консултации и решим при кого и как да продължим с носната сливица.
Прихождахме на венозни вливания сутрин и вечер, първия ден след прием и оглед с камера на сливиците  сметката беше 180 лв доплащане, след два дни  - парацентеза и се прибавиха още 70лв
Нашата докторка отсъстваше след като ни чекнаха, между другите лекари координация не видях, от целия екип - две жени и двама от мъжете  в час по мои наблюдения като пациент.
Така изпъква финансовата част 🙂, не е нещо непознато за мен, по стечение на обстоятелствата  съм наливала пари само в частни болници и клиники.
Трябва да се внимава какво изписват като съпътстващи - сиропи, капки, защото  ги връчват от отделението, но ако не питате не всичко е подходящо да се приема над определени дни, трябва да се пита и припомня всяка сутрин при визитация.

След 4 дни, чекнаха втора пътека за 4 дни,  за която поне приложените изследвания не ни таксуваха, та останахме с 250лв заплащане
Изписаха ни с лечение за вкъщи още 1 седмица.
При определяне на антибиотик е хубаво надлежно да се информира дали и кога, какво и колко е пило детето. Те се съобразяват с антибиограма, но все пак питат за имената на лекарства до момента, ако е имало в предишни месеци

Питат за болничен при изписване, трябва да се внимава и тук в навалицата и суматохата какво са писали, ако се съберат два престоя по пътека сумарно, може да пишат само половината както при мен и ги върнах да оправят.
Веднага успоредно питат да дават бележка за градина, пак в цялата навалицата ще бързат да ви изпратят, нищо, че може да имате рецепта за продължаващо домашно лечение.
Имате право на ЛКК, час се записва през супер док или на регистратура, веднъж седмично, за цена питах 50лв, не е нужно нищо като документи, ще издадат със задна дата ако трябва
Болничен не съм ползвала никога до преди 45 дневния за раждане, но сега за децата няма да отстъпя и търся до дупка всичко.

Хубавото е, че приключихме
За мен са за черния списък цялото отделение. Няма никаква координация между лекарите. Всеки ден пациентите се преглеждат от различен лекар. След като изписаха поредния АБ на детето ми без да има излезнала антибиограма и да погледнат историята им, не искам да стъпвам там. Не може всеки един преглед и назначено лечение да е в тяхното отделение и да изписват наизуст. След като изписаха след парацентеза АБ преди да започне венозния им казах, че категорично отказвам този вид лечение. Било един вид застраховка, че видиш ли детето да не се разболее. Направиха 3 поредни парацентези. Аз всеки път обяснявам подробно кое след кое сме правили. Един не ме чу. Накрая д-р Гюлев ми каза, че едва ли не си измислям. Накарах го да види в тяхната система. Видя цялата история и замълча. Взе си детето, подписах, че ни изписват, махнаха абоката и им заявих, че ще го лекувам другаде. Мълчаха. Само си направете сметката колко вникват в случая. За финансовата част няма да споменавам-заминаха няколко заплати. А консултацията с анестезиолог е точно 20 секунди-колко кг е детето и има ли алергии. Тя се заплаща отделно от таксата за отделението.

# 12 977
anichka21,  абсолютно ти вярвам, просто извадих  късмет
При нас д-р Сали имаше няколко часа докато се върнем за постъпване, беше прочела какво е правено преди, имаше вече предложение, изчакаха антибиограма..... Но, наистина, добре, че приключихме

Не ми се влиза в още подробности......
Даже на детенце от групата засякохме бяха извадили всичко, не е коректно тук да пиша какво ме впечатли...

Много инцидентно, защото педиатрите наблюдаваха на кабинет и след консултация с унг минахме на бързо отмятане

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 17:08 от Щефи

# 12 978
Здравейте, имате ли препоръки за личен лекар от 5 ДКЦ, който да е и педиатър и който да си разделя потоците на пациентите? При сегашния положението е който когато дойде и резултатът е, че бебета за детска консултация чакат редом с кашлящи възрастни.

# 12 979
  • София
Мога да препоръчам за 4-то (не помня близко ли е или не едно до друго). Беше ми на мен педиатър като дете:https://superdoc.bg/lekar/d-r-elena-grozdanova-shterbin-2499
И до ден днешен разделя потоците тъй като майка ми все още е при нея.

# 12 980
Благодаря за препоръката, I.R., но 4 ДКЦ е в Кючука, 5 ДКЦ е в Тракия, малко са далеч едно от друго 😁

# 12 981
  • София
О, извинявайте наистина са си далечко🤣

# 12 982
Четвърто ДКЦ не е Кичука, а в Смирненски. Но , да , доста е далече от Тракия.

# 12 983
Д-р Хайтов е педиатър в Тракия, кабинетът му е до Кауфланд Тракия. Не смесва потоците и часовете се спазват!!!

# 12 984
valian1, да, благодаря за поправката. Продължават обаче да са си далеч едно от друго, както споменахте 😁

S^nny, д-р Хайтов приема ли нови пациенти? Преглежда ли обстойно детето, обяснява ли състоянието? Просто дотук съм попадала единствено на педиатри, които само теглят, мерят, проверяват температурата и с напипване на фонтанелата гадаят за количеството витамин Д.

# 12 985
Ако е склонен ЛЛ да ви пуска направления за педиатър, тези в Пълмед са добри и отговорни за наблюдение.

Нашият ЛЛ си ги кара с мерки и теглилки на ниво учебна скамейка, два пъти се е опитвал до тук да лекува и я сг.... ва.
Мрънкаме и кодошиме за специалист, поне не ни дават отпор, само в краен случай плащаме

Платените прегледи от 60лв до преди три години ги заковаха на стотачка, с направления поне в рамките на 4-5 прегледа може да се наблюдава детенце

# 12 986
Щефи, то не ми е само за това колко добър педиатър, въобще ми се ще да сменя ЛЛ, ама просто искам да е поне малко адекватен, не държа на някакъв меценат. Както Вие казвате, поне минимума да може да покрива, а те масата и правилно не могат да теглят и мерят. Нашата ЛЛ има много бебета пациенти и направления издава само при нужда и по календар, но имаме късмет, че не се е пънала да лекува до момента на своя глава.

Проблемът със следенето на частно е, че ваксини могат само лични лекари да слагат, специалистите педиатри - не. И така веднъж ще размотавам бебето в една болница, втори път - в друга, в рамките на един и същи месец. А ми се ще да вися по болници по-малко, не се знае малката какво ще лепне, докато кибичим.

# 12 987
  • София
За задължителните ваксини ли говорите? Тъй като аз съм слагала ваксини, но не от задължителният имунизационен календар при частен педиатър-пулмолог.

# 12 988
Да, за задължителните говоря. На нас детски пулмолог постави БЦЖ ваксина след отрицателна проба на Манту, но то това си е по календар и е очаквано в нашия случай. При Вас коя ваксина е поставил пулмологът?

Всички останали ваксини по календар може само личен лекар да слага. Препоръчителните знам, че и в РЗИ могат да ги поставят.

# 12 989
  • София
И двете както казах не са задължителни. Едната беше Варивакс, а другата беше за менингит, но нямам спомен за името вече.

Общи условия

Активация на акаунт