Бял списък за гр. Пловдив

• 2 793 960
  • 13 515
  •   3
Отговори
# 13 005
  • Пловдив
д-р Радослав Дончев от Каридад е  коремен хирург. Той ми махна жлъчката. Но е доста зает.

# 13 006
Може ли препоръка за добър онко-хематолог? Става дума за възрастна жена с левкемия.

# 13 007
Може ли препоръка за читав лекар за гастроскопия и евнт.коремен хирург, ако се наложи операция?
В Пълмед ок ли са?
Еврохоспитал.  Пенков-гастро,  Белев- хирург, най-добрия

# 13 008
  • Пловдив
Аз пък съм доволна от Пълмед.Наложи се за съпруга ми гастро и колоноскопия при Д-р Боянов и операция при Д-р Василев в хирургията.

# 13 009
Уточнявайте и колко пари ви искат в Пълмед.
В Хирургиите. - нула. Нищо не се плаща/доплаща. Нито упойка, нито контраст за скенер.

# 13 010
  • Пловдив
Да допълня, че в "Св. Георги" през м.март ми взеха по 5,80 потребителска такса за ден престой, а миналата седмица 1 (един!) лев за ден престой (имали някаква промяна и сестрите в отделението не знаеха, изпратиха ме до касата пак с по 5,80, но на касата ги поправиха).
И, да - нищо друго за доплащане по манипулациите.

# 13 011
Моя приятелка прави гастро и колоноскопия във ВМА София миналия март и доплати 400лв, докторката нещо си там не работела по каса
Не навсякъде щом е държавно е безплатно

И не е толкова доплащането, а как се върши работата - добро диагностициране и желание за лечение, като го няма все тая безплатно или платено

# 13 012
Мога ли да си направя колоноскопия профилактично?
Или само при оплаквания?

# 13 013
Мога ли да си направя колоноскопия профилактично?
Или само при оплаквания?

Може

# 13 014
Точно в Пълмед само искаха да усвоят парите за КП, докторът се изпари след това, без да ме потърси.
А в Хирургиите се заеха много обстойно да ми уточнят диагнозата. Сравнявам 2 университетски болници, не някакви провинциални.

# 13 015
Може ли препоръка за читав лекар за гастроскопия и евнт.коремен хирург, ако се наложи операция?
В Пълмед ок ли са?
Еврохоспитал.  Пенков-гастро,  Белев- хирург, най-добрия
Подкрепям и за двамата споменати.
Мъжът ми преди 3-4 години ходи да си прави колконоскопия при Пенков на директно частно заплащане в Еврохоспитал. Беше го страх, защото негов братовчед почина от лоша болест, свързана с това. Този д-р Пенков се съгласи да му я направи. Но тъй като мъжът ми е в голяма степен хипохондрик, след една година пак отиде на частен прием при Пенков (в Димет в Тракия). Човекът го прегледа, но не се поалчни да му вземе пари за втора колконоскопия. Даже му беше казал "Няма да Ви направя, не виждам необходимост".

В днешно време немеркантилни лекари се срещат изключително рядко.

Друг случай: племеницата на мъжа ми все е със стомашни болки от различни храни. Направи няколко изследвания, завъртя се покрай някаква лекарка тип Кума Лиса, която ѝ напълнила главата със страхове, че може да е това, онова. Тогава я заведоха при Пенков. Човекът казал, че всички тези изследвания, с които са я замотали са били напълно излишни. И след прегледа установил, че всичко това е просто нервен стомах. Често се срещало при млади хора в тази възраст.

А Белев го знам, защото си оперирах жлъчката при него. Знам, че за тях това е лека операция, но преди да се спра на него му хвърлих такова проучване на отзиви, че вероятно той човекът сам себе си не познава така. Проучих детайлно всички отрицателни мения за него в интернет и установих, че не индикират за некадърност или лошо отношения. По-скоро при лош изход в много тежки случаи близките бяха писали.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 17:17 от Защо ме търсиш?

# 13 016
В Пълмед ок ли са?
Днес ме изписаха от Каспела, след колоно и гастроскопия. Мой роднина наскоро беше там по същия повод, но при друг лекар. Мога да дам пресни впечатления за много неща.
1во - претоварени отделения.. толкова болни хора има.. няма легла. Днес беше по-спокойно, но вчера беше ад. Не знам как смогват..Помолих да ме пуснат вкъщи да се детоксикирам и днес отидох рано сутринта.
Преди да стигна въобще до отделението - бях на преглед при доктор Атанас Калчев - невероятен лекар и човек. Не подцени нито едно нещо, което му споделих, не слага диагнози на око, презастрахова се. Направи всичко възможно да ме вкара в списъка с чакащи още на следващия ден, свободна дата за прием иначе имаше след поне седмица...
Без колебания препоръчвам д-р Красимир Асенов и д-р Десислав Станчев. Хората там си вършат работата като професионалисти. Малките неуредици се преглъщат, важното е всичко да е както трябва накрая. Санитарки, анестезиолози - оценка 6. За всички я поставям всъщност.
За всичко заплатих 140лв.
Да, може и по желание да се подложи на това всеки, който иска.
Ако мога с нещо конкретно да помогна, на линия съм.

# 13 017
Да допълня, че в "Св. Георги" през м.март ми взеха по 5,80 потребителска такса за ден престой, а миналата седмица 1 (един!) лев за ден престой (имали някаква промяна и сестрите в отделението не знаеха, изпратиха ме до касата пак с по 5,80, но на касата ги поправиха).
И, да - нищо друго за доплащане по манипулациите.
По принцип годишно се заплащат до 10 дни потребителска такса за престой в болница. Вероятно сте ги надхвърлили със сегашния си престой и затова сте платила по-малко. Тъй като е в една и съща болница, като въведат данните ви в касата, излиза колко дължите. Ако сменяте болницата за втория престой, искат служебна бележка за първия, за да направят точната калкулация. Сестрите в отделенията не си правят труда да задълбават в подробности.

# 13 018
  • Пловдив
Clo-Camille,
Не.
Не съм в тази ситуация!
За щастие!
Касиерката спомена,че ИМАЛО ПРОМЯНА, но някои сестри не били наясно.
П. П.
Стана ми интересно и се порових.
1 лв е вече
https://www.google.com/amp/s/www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/No … 525296%3famp=true

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 19:29 от JiD

# 13 019
Потребителската такса за болница е намалена от доста време на 1 лв. Пак за 10 дни годишно.
За Белев от Еврохоспитал също имам добър отзив от близка приятелка, с онкодиагноза. Преди година я оперира и се лекува успешно.

Общи условия

Активация на акаунт