Бял списък за гр. Пловдив

• 2 774 775
  • 13 407
  •   1
Отговори
# 7 230
Това с направленията май е омагьосан кръг. Личният на детето може безлимитно да го прати само на педиатър, който след прегледа да  го препрати на специалист. Обаче… когато този педиатър работи в някакво не мога да го нарека ДКЦ, по-скоро групова практика,  праща на специалист само и единствено в тази практика, като пише едно "хвърчащо" листче, на което има йероглифи и негов печат и подпис. Най-вероятно в последствие издава  направление по каса, няма как иначе да се плати.

# 7 231
Защото майките не си знаят правата. За това си позволяват толкова.

# 7 232
  • Пловдив
Това с направленията май е омагьосан кръг. Личният на детето може безлимитно да го прати само на педиатър, който след прегледа да  го препрати на специалист. Обаче… когато този педиатър работи в някакво не мога да го нарека ДКЦ, по-скоро групова практика,  праща на специалист само и единствено в тази практика, като пише едно "хвърчащо" листче, на което има йероглифи и негов печат и подпис. Най-вероятно в последствие издава  направление по каса, няма как иначе да се плати.

Не е само на педиатър, а на различни детски специалисти.

"Всички общопрактикуващи (лични) лекари могат по своя преценка, съобразно необходимостта и състоянието на детето, да насочват неограничено деца до 18-годишна възраст за консултация от лекар с придобита специалност по „Педиатрия“, „Детска гастроентерология“; „Детска ендокринология и болести на обмяната“; „Детска кардиология“; „Клинична алергология и детски болести“; „Детска клинична хематология и онкология“; „Детска неврология“;„Детска нефрология и хемодиализа“;„Детска пневмология и фтизиатрия“;„Детска психиатрия“; „Детска ревматология“ – еднократно за всяко остро състояние."

Непроменено от години, от сайта на НЗОК, стр. 5 в дясно, документът е в pdf формат, имаше го някъде в наредба или нещо подобно, но се се сещам къде точно:

https://www.nhif.bg/get_file?section=publication&file=310428

За всички горепосочени не им се отброяват от отпуснатите бройки направления, когато пациента е до 18 г. 

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 02:19 от sladurka3333

# 7 233
Здравейте...мневие за доктор Атанас Гюлев унг в Пълмед ?

# 7 234
И мен ме интересуват УНГ отделението в Пълмед.

# 7 235
  • Карлово/ Пловдив
Може ли препоръка за ревматолог?
Д-р Лина Стоянова от Каспела има и частен кабинет.
Доц. Мариела Генева началник на ревматология на Св. Георги, приема и в частен кабинет.
Проф. Мария Панчовска в болница и частен кабинет.
Д-р Юли Спасов ДКЦ 5 Тракия и еврохоспитал.
Поздрави!

# 7 236
  • Карлово/ Пловдив
Здравейте...мневие за доктор Атанас Гюлев унг в Пълмед ?
Не ги познавам колегите от Пълмед. Аз препоръчвам д-р Калина Маджарова и Анка Бешкова от Св. Георги клиника по УНГ и д-р Христо Петров с кабинет до Сточна гара.
Поздрави!

# 7 237
  • Карлово/ Пловдив
За Якова и аз се пробвах по телефона, като не стана отидох на рецепция- там ме информираха, че мамографа е развален и не се знае кога ще го оправят. Но, на ехограф- гледала.
Като е развален мамографа насочи се към другите центрове , ако си за мамография.
Например ДКЦ 2 на ресторант Стадиона има и още 15 лечебни заведения правещи мамогрфия по каса. За ехограф също са около 25.

# 7 238
  • Карлово/ Пловдив
Д-р Алтай Косев, мамолог. Преди време го бях вписала в черния списък, заради начина по който овикваше пациентките си, но тези дни ми се наложи отново да го посетя и  срещнах изключително спокойно и  човешко отношение. Професионализма и преди това го имаше, но нервите бяха в повече. Сега, определено препоръчвам въпросния доктор.
Карагьозян и Йончев- определено не са за този списък.

Д-р Косев не е лош , добър специалист е, малко нервен на моменти, но е разбран . Да доста подробни описания има , но всеки си е изградил модел на работа.
Не съм убеден , че работи с стара терминология.
Д-р Христов също е добър лекар и двамата са с много опит и са търсени.
Д-р Якова също е добър лекар, но е особена, направи ми лошо впечатление с изказване на една конференция в София за колегите от по - горе. Всеки има право на мнение, но не и да злепоставяш колега на публично място.
Има и други колеги работещи в тази сфера. Младите колеги, също добре се вписват.
Поздрави!

# 7 239
  • Карлово/ Пловдив
А за д-р Якова как записвате час? Още не съм завела бебето, звъня 100 пъти на посочения телефон в работно време и никой не вдига. От регистратурата казват "Час само на нейния телефон!"...
Ще ми изтече направлението накрая. Sad

Ти за ехограф за дете питаш сигурна , за бебетата от профилактичната програма за коремна ехография. Ако не може при нея, отиди при друг колега в Пловдив.

# 7 240
Аз правя мамография главно в София, случвало се е една находка да я гледам на няколко места, и така имам възможност да сравня терминологията.
Какво значи колеги от по-горе?
Работи мамографа в Тракия.

# 7 241
  • Карлово/ Пловдив
Аз правя мамография главно в София, случвало се е една находка да я гледам на няколко места, и така имам възможност да сравня терминологията.
Какво значи колеги от по-горе?
Работи мамографа в Тракия.
Ами изказа се  д-р Якова срещу Д-р Христов и д-р Косев. Нещата би било редно да са между тях, а не цялата конференция да ги научим.
 Ами за едно нещо могат да се ползват различни термини и всеки ползва този , който му харесва. Аз също имам определен начин за описание.

# 7 242
  • Пловдив
А за д-р Якова как записвате час? Още не съм завела бебето, звъня 100 пъти на посочения телефон в работно време и никой не вдига. От регистратурата казват "Час само на нейния телефон!"...
Ще ми изтече направлението накрая. Sad

Ти за ехограф за дете питаш сигурна , за бебетата от профилактичната програма за коремна ехография. Ако не може при нея, отиди при друг колега в Пловдив.
Познавам д-р Косев. Отличен специалист е, но е твърде натоварено при него и търсих друг вариант.
Благодарение на съфорумка, успях да се свържа с доктор Якова и вчера водих бебето.
Беше любезна, прегледа сина ми внимателно и обясни всичко, което ме интересуваше.
Доволна съм!

Само за информация, д-р Измирлиева преглежда ли още?

# 7 243
Я, стига наистина.
От написаното след прегледа при Косев си изкарах акъла ,че съм онкоболна.
В София подхода е съвсем различен и заключението накрая беше - нормална структура на млечната жлеза.

# 7 244
Аз съм с прекрасни впечатления от д-р Якова. Много отзивчив и възпитан човек, внимателна и обяснява много.
Мамографа не работеше в петък, явно са го оправили вече.

Общи условия

Активация на акаунт