Бял списък за гр. Пловдив

• 2 790 074
  • 13 491
  •   1
Отговори
# 1 500
  • Пловдив
Нека да се ограничим до информацията за имената на хомеопатите, пък всеки да прецени за себе си. Дискусията може да се води в алтернативния форум, защото това тук наистина е тема за информация за лекари, но пък е доста по-посещавана и ако човек търси информация, тук по-лесно може да я намери.  Peace

# 1 501
  • Пловдив
Хомеопатите не - лекари също учат достатъчно медицина по време на обучението си по хомеопатия.
А лекарствата си ги приготвят най -вече, защото няма откъде да се купят високите потенции /изключвам София- хомеопатичната аптека, където има/ То и трудно е да се каже, че си ги приготвят, де...защото просто разреждат нужното лекарство от сухата му форма, което хомеопата си е купил от някъде, най -често от София, и улесняват пациента по този начин...

# 1 502
  • Пловдив
Ех, ама не мога да се стърпя...
Първо, в миналото хората са се лекували основно при билкари и знахари, защото медицината се е ограничавала дотам. Второ, не смятам, че е подсъдимо това, хомеопатът да си приготвя "илачите" вкъщи /в случая - в кабинета/, защото никого не кара насила да ги пие. Всеки сам преценя какво лечение да избере.
Никого не убеждавам, но в моя случай например, след като за 4-5 месеца смених 7 антибиотика на дете, което нямаше и 2 г., смятам това за правилно и най-вече за ефективно, защото виждам резултата. Не твърдя, че хомеопатията е за предпочитане на 100 %, защото съм писала вече по-горе - при дъщеря ми не действа особено, но явно не всеки се поддава на такъв вид лечение, или поне така излиза в нашия случай. Освен това нито реклама правим на хомеопати, нито на лекари, така че сами си избирайте при кого да ходите, просто споделяме опит.
И между другото, Бенджи е права относно приготвянето.

# 1 503
  • София / Пловдив

Съвсем отиде темата в друга посока  ooooh!

# 1 504
и си дойдохме на думата, че в пловдив няма лекар хомеопат и това е.
каквото и да си говорим, колкото и лични примери да си даваме...
приемам личен пример от майка на поне 4 деца, лекувала ли с хомеопатия при пловдивски лекар
такива примери едното ми дете, пък второто ми друго, уважения, но не са сериозни
ако ще си мерим децата и аз имам две, гледани по един и същи начин, едното за 7 години се е разболяло 3 пъти, единия път шарка, другото за няма и година и половина 5 пъти. Колко ли щях да съм доволна от хомеопатия и лекари ако си бях останала само с едното?  Simple Smile

# 1 505
  • Пловдив
приемам личен пример от майка на поне 4 деца, лекувала ли с хомеопатия при пловдивски лекар
такива примери едното ми дете, пък второто ми друго, уважения, но не са сериозни
ако ще си мерим децата и аз имам две, гледани по един и същи начин, едното за 7 години се е разболяло 3 пъти, единия път шарка, другото за няма и година и половина 5 пъти. Колко ли щях да съм доволна от хомеопатия и лекари ако си бях останала само с едното?  Simple Smile
Е, извинявай, ама в никакъв случай не искам да си мерим децата, нито пък смятам, че е несериозно да се опитам да помогна на майки, които имат желание да пробват избягването на АБ. На никого не натрапвам мнение, така че подобни нападки са излишни.

# 1 506
Е, извинявай, ама в никакъв случай не искам да си мерим децата, нито пък смятам, че е несериозно да се опитам да помогна на майки, които имат желание да пробват избягването на АБ. На никого не натрапвам мнение, така че подобни нападки са излишни.
Къде видя нападка? Всеки свободно изразява мнение по темата и толкова. А това, че може да се има доверие на "специалист", който забърква препарати в домашни или "кабинетни" условия е, меко казано, смехотворно.

# 1 507
Цитат
Ще се включа с моето мнение, което определено не е ЗА боаронските хомеопатични препарати и то е, че са с много слабо действие. Нашата хомеопатичка твърди, че са с много ниска потенция /тези, които ползваме, нейните, са с доста по-висока/.
За мен личните лекари, вкл. педиатрите, са си образовани хора, но наистина, в повечето случаи, с цел да се застраховат, прекаляват с антибиотиците, които едно оправят, друго увреждат - всички знаем това. Затова който не желае да се лекува с хомеопатия, нищо не му пречи да не опитва такова лечение, а да си кара по стандартния начин.
Лекари-хомеопати - звучи ми направо смешно. Хомеопатите определено не са лекари. Може лекар да е изкарал курс по хомеопатия, хомеопатът не може да завърши медицина с курс, но лекар-хомеопат, излязъл от МУ, няма.Напълно съгласна съм, че с хомеопатията не бива да се прекалява - моето лично мнение е такова, че първо пробвам с хомеопатия наколко дни и ако няма ефект - минавам на стандартно лечение.
Не искам да оспамя темата, а да уточня съвсем сериозно, че лекар-хомеопат не би трябвало да звучи смешно. Всяка година се провеждат курсове, които протичат по няколко месеца. Това твърдение, че хомеопатите не са лекари, съжалявам, но не звучи сериозно. Както и "бъркане на илачи" вкъщи. Осъзнавам всички проблеми на здравната ни система, но имаме достатъчни лекари, някои въобще не прекаляват с антибиотици. Това от което се притесняват, когато изписват такива, на някой полуобразован какъвто и -пат да се нарича за по-ефектно, не му минава през главата. И това, което основно ние поради все още трудно приспособяване към европейски норми не съумяваме да разберем е, че когато някой върши интервенция върху организма ни /каквото е всякакъв вид лечение/ той трябва да поеме отговорност, това са лекарите, които си поставят подписа и печата върху терапията. Когато някой "бърка илачи", също следва да поема отговорност, това означава европейска норма.
Иначе няма нищо лошо човек да пробва при леки случаи с хомеопатия, но ако нещата не вървят, да се обърне към личния лекар, съответно специалист. Ползувах за детето си хомеопатични продукти за сливиците, но това не ни спасява винаги от антибиотици, а и те не са отрова, напротив спасили са много човешки животи.
Простете още веднъж, ще се поинтересувам за лекари хомеопати и ще пусна имената им тук, за да са от полза.

# 1 508
Впечатленията ми от познати,посещаващи хомеопати са точно обратното.
Пият разни "илачи",които подтискат симптомите за известно време,спират ги и веднага симптомите се връщат с пълна сила .Следващата крачка е антибиотик,за нещо/настинка,вирус/,което с някакви безобидни капки и сироп е можело да мине.

# 1 509
  • Пловдив
Ползувах за детето си хомеопатични продукти...ето още тук ти е грешката!Продукти е едно,а ХЛ е друго!Ако съм разбрала правилно си пробвала няколко наведнъж и затова е нямало ефект или по-скоро той е бил обратен...подтискане на симптомите и после връщане отново,защото лечението не е било правилно!

# 1 510
Нямам грешка, съпругът ми е личен лекар на децата ми, аз съм фармацевт, а хомеопатичният продукт /не исках да го споменавам, но явно е нужна конкретика за по-добро разбиране/- лимфомиозот, беше изписан от УНГ специалист, който го има в белия списък тук.
Не смятам, че съм сгрешила нито в случая, нито в разбирането си, че лечение се провежда от квалифицирани лица, които ще си сложат подписа и печата под това, което вършат.
Използувам понятието лекарствен продукт, защото така е определено нормативно.

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 17:52 от Agrimonia

# 1 511
Нямам грешка, съпругът ми е личен лекар на децата ми, аз съм фармацевт, а хомеопатичният продукт /не исках да го споменавам, но явно е нужна конкретика за по-добро разбиране/- лимфомиозот, беше изписан от УНГ специалист, който го има в белия списък тук.
Не смятам, че съм сгрешила нито в случая, нито в разбирането си, че лечение се провежда от квалифицирани лица, които ще си сложат подписа и печата под това, което вършат.
Използувам понятието лекарствен продукт, защото така е определено нормативно.
Абслютно подкрепям с две ръце. За съжаление повечето хора тук нямат медицинско образование и не могат да осъзнаят какво значи лекар и какво значи човек, изкарал някакъв курс. Това както и да го кажа и колкото и да го обяснявам, няма как да се разбере. Смятам, че е безотговорно да "лекуваш" детето си при някакъв си там -пат, който изкарал някъде си "школа" или каквото и да било или прочел една дебела книга за хомеопатията. Все едно да отидеш при козметик да ти прави лифтинг или при чакръкчия да ти оправи счупения крак.
Аз лично лекувам детето си при ЛЕКАР и смея да твърдя, че нищо му няма в следствие на това лечение и прилагане на конвенционална медицина. И да - давам хомеопатични продукти и да, имат ефект, нищо, че съм ги купила от аптеката, а не ми ги е забъркала в килера някоя лелка - пат.
Между другото да попитам защо никой не цитира хомеопат (класически) не - лекар тук във вфорума? Може би защото е напълно в разрез с всички закони да лекуваш хора без да имаш необходимото образование?

# 1 512
  • Пловдив
Ама и вие си знаете едно и това е... ooooh!Никой не ви кара на сила да вярвате в нещо...просто си обсъждаме тук,но нещете да прогледнете!

И се спомена "поне едно име на хом.",но и не четете! Naughty

Този лекарствен продукт само по опаковка се води хомеопатичен,но не е точно така!Зашото е смесица от няколко такива препарата,а това не е Хомеопатия,такава която се нарича Класическа!Но...въпрос на избор,да!
И точно защото сте медицински лица не можете да разберете какво всъщност е хомеопатията.Нищо лично!

# 1 513
Направо да пенсионират всички лекари, те защо са, като всеки билкар се пише на лекар.
Между другото не съм лекар. Даже и медицински работник не съм. И добре, че не съм, че като гледам какви "лекарки" се въдят тука  из форума, щях да съм безработна вече. Явно, че с 4-5 прочитания на няколко здравни теми във форума, всички стават специалисти.
Да похваля за белия списък:
д-р Рангел Димитров  - УНГ
д-р Георги Крумов - АГ
д-р Атанас Петков - хирург
доц. Иван Иванов - детски невролог

# 1 514
Следя темата и не мога да разбера защо е необходимо да се препирате както се казва.Форума нали е за това да се споделят мнения, а всеки сам носи отговорност за решенията които е взел.казват че в спора се ражда истината , но тук това не важи.по- скоро е нещо като вечния спор кое е първо - кокошката или яйцето.Хората искат имена на хомеопати.Ами дайте им, споделете дали сте доволни или не пък ги оставете те да си решат дали да им вярват и дали да ги посетят.

Общи условия

Активация на акаунт