Бял списък за гр. Пловдив

• 2 858 734
  • 13 798
  •   5
Отговори
# 3 000
Моята ЛЛ пък все ме съветваше да захранвам късно и да кърмя максимално  Crazy А аз хич не я и слушах  Crazy
А малката вода все още почти не пие ,а вече е на 1г.5м.  Rolling Eyes
Сега ако споделиш и коя е Hug.

д-р Заимова.Работи в  поликлиниката на Понеделник пазара  Peace Сега приема и в някакъв друг кабинет срещу Света Петка  Thinking
По принцип е със съвременни схващания и съветва именно да се захранва след 6-ти месец.Насърчава и кърменето  Peace

Всеки път/с първото дете/ ходех с надеждата да ми разреши вече АМ,че това кърмене ме побъркваше,но тя: "Ааа,не,наддали сте чудесно,продължаваш само така" И аз бях  Tired  Laughing

# 3 001
  • Sunshine state
Все се каня да споделя впечатления от педиатъра на моя син, та сега поне да го направя.
Водя го при д-р Ангелина Арнаудова и съм много доволна от жената - приема присърце всеки проблем, който й споделя, дава направления като се налага и то без да си ги искам. Разминавахме се по някои въпроси със захранването и не съм имала проблем с това, че тя е на различно мнение. Винаги си вдига телефона, а като има проблем с малкия ме кара да й се обаждам да казвам как е. Два-три пъти се наложи да ходя извънредно - взе ни още на същия ден преди работното време да започне. Дава часове и ги спазва - досега не съм чакала повече от 5 мин. с малкия. Въобще не съм очаквала, че ще попадна на такъв педиатър, понеже я избрах малко на посоки.

pollinna1982, кабинетът й е в близост до понеделник пазара.
Аз пък съм крайно разочарована от нея. Именно по твоя препоръка отидохме, за да се запознаем с нея. Впечатлението ми е, че демонстрира прекалено голямо самочувствие и вменява вина ако не захраниш на 3 месеца или пък не даваш вода. Направи ми сравнение АЗ бих ли издържала 6 месеца само на мляко, та искам бебето ми да е само на кърма за този период ooooh!, което е адски неуместно Tired. Каза, че 2-те бебета, които били изкл кърмени до 6-я месец били с нисък хемоглобин, но като не искали да я слушат, понеже видиш ли, тя държала изпити при проф. и доценти, а не е чела по разни форуми, сега били на желязо. Или пък ми разказа за майка, която отказвала да даде вода на бебето ѝ и то вдигнало температура, ама като иска да си го мори, проблемът си бил неин.  ooooh!
Определено тя няма да е нашият педиатър. Peace
Не познавам лекарката,но не бих взела под внимание подобно НЕсериозно мнение.Захранването някакво вся и всьо ли е,че го изтъквате винаги? newsm78 Никога не бих си изградила мнение за даден педиатър по мнението му относно захранването.Смятам,че далеч по-важно е как реално поставя диагнози и какво лечение предписва,а не кога и как да бъде захранено едно дете.Тя е там да дава насоки и не може да наложи нещо,което родителят не желае да върши.След като вие сте по-наясно със захранването и имате свои виждания за нещата от педиатъра,защо изобщо се допитвате до него?И да,права е за форумите. Wink

# 3 002
Здравейте,

Не съм от Пловдив, но отскоро сме тук за няколко месеца. Моля да ми препоръчате добър гинеколог, който да е и добър ехографист и да работи в събота.
Предварително благодаря!
Препоръчвам д-р Карагьозов,аз съм много доволна от него,но не работи в събота.

За педиатрите,абсолютно съм съгласна с Pupitka,моята лична ме съветваше да давам сок на два месеца,но кой я слуша,за всичко друго,направление,лекуване и т.н е перфектна,това е много по важно според мен.

# 3 003
пупита, съгласна съм, но когато 1 лекар се опитва да ти вмени вина, защото ти си преценил др и източникът ти не е форум, на мен не ми харесва.
Елфичка, мн е трудно да се врдиш при нея Sad.

# 3 004
Благодаря, Gali D! Ще го потърся къде работи в момента и ще се опитам да си запиша час.

# 3 005
  • до едно тепе
Шушулче при д-р Дамянова от същото ДКЦ пробвахте ли?Аз съм много доволна от нея,но и тя казва в началото,че иска да слушаме нея,а да не се водим по форумите.Захраних по нейна препоръка на почти 6 месеца и никога не ми се е карала за каквото и да било.Звъняла съм и в неделя и ми е казвала какво да правя(малкия беше с разстройство и не можеше да чака до понеделника за прегледа).Когато е преценявала ни е пращала на специалист с направление Peace

# 3 006
  • Пловдив
Аз лично не съм доволна от д-р Дамянова.

# 3 007
Как може да съдите педиатрите само за това, че препоръчват и подкрепят ранно или късно захранване? Това ли е критерия? Изобщо не съм съгласна!
В крайна сметка има два вида захранване (ако не са и повече) и всеки има глава на раменете си какво да избере... според мен и двете имат плюсове и минуси. Да не говорим, че за рано захранени деца има много повече примери и практика какво се случва, отколкото за късно захранени. Аз съм за ранното, но не от 1-2 месец, а някъде към 4 мес. мисля, че ок. И това, че детето не било готово, ами на 6 месеца как така изведнъж става готово, не ми е много ясно  newsm78 както и да е, това са си мои разсъждения, но не трябва да се обвиняват педиатрите за щяло и не щяло. Защото това късно захранване, където толкова много почитатели има и което  горещо го препоръчва Световната здравна организация, не се знае докога ще е така... утре ще измислят нещо друго и всички ще се втурнат към по-новото само, защото видиш ли някаква организация съветвала така и защото не знам си какви проучвания какво доказвали. За мен най-доброто доказателство са това, което е пред очите ни- ние, наши познати, захранени рано и те са много повече от късно захранените.
Но нека всеки сам си преценя как да действа, а не да съди лекарите. В крайна сметка, ако ви кажат захранете късно и имате проблеми (защото познавам такива дечица), после кой ще е виновен, пак лекаря!
За педиатър в центъра- д-р Еми Менчева, работи във ВМИ на бул.В.Априлов. Изключително доволна съм! Не е твърдо "за" едното или другото захранване, оставя майката да реши, тя само подкрепя и дава съвети, в зависимост от това, което е избрано. Съветва за по-дълго кърмене, ако има такава възможност и без значение кога се захранва детето. Дава направления без проблем, реагира бързо и адекватно на проблемите. Не бърза да изписва силни лекарства.

# 3 008
  • Пловдив
Да, и моето мнение е, че захранването не е показателно. Аз бях сигурна, че ще захранвам от 6-ти месец, ама бебето ми се събуди една сутрин на 4 м. и 13 дни и отказа да пие мляко и стоя гладно, мляска като ме гледа, че ям и други разни показатели, че иска различна храна. Е, от другия ден взех да захранвам и яде като луд каквото му дам и си мляска от удоволствие. Още се борим с млякото и се молим - просто реши, че не го иска. А и е с 8 зъба на 8 месеца. Просто моето мнение пък беше, че трябва да се водя от детето. А и например СЗО препоръчва прясно мляко да се дава към 2-та година, а в ДМК се използва. Е, какво - няма да запишем децата на кухня щото СЗО препоръчва да не се дава този продукт  newsm78

И за да не е спам. Моля за препоръка относно добър гастроентеролог за бебе. Има си рефлукс и досега не сме правили консултация. Може да е по ЗК или частен - в това нямам претенции.

# 3 009
  • Fort Worth, TX
зА Пловдив Николай Цонев-Пълмед по Зк каса с направление 17.

# 3 010
  • до едно тепе
Аз не казвам,че заради захранването съм си избрала ЛЛ на детето.За мен да говориш за захранване с лекаря,при който отиваш да го уговаряш да ти поеме детето още преди да се е родило е идиотско(не се засягайте моля).Всяко дете е различно и захранването се въвежда спрямо моментното състояние на детето.Моето повръщаше до 5 месечна възраст,след това имаше разстройство(причинено от бактерии) и затова захраних на 6 месеца.Оценявам обаче факта,че докторката не ме накара при тези обстоятелства да го захраня на 2 или 3 месеца.
В края на краищата те са там да съветват.От нас зависи да поемем отговорността храненето на детето си Peace
При д-р Менчева винаги са едни опашкиии и едно чаканеее ooooh!

# 3 011
MNOGO DOBAR GINEKOLOG E D-R AMALIEV RABOTI SAS SINA SI

# 3 012
032306303 това е телефона за записване на час при д-р Карагьозов,секретарката обснява много добре къде се намира кабинета и всичко друго което те интересува.

# 3 013
  • Пловдив
Моля за мнение за доктор Нина Маркова-детски алерголог ! Ако някой има тел.номер,моля да го сподели ! Благодаря сърдечно !

# 3 014
  • Карлово/ Пловдив
Моля за мнение за доктор Нина Маркова-детски алерголог ! Ако някой има тел.номер,моля да го сподели ! Благодаря сърдечно !
Доктор Маркова е добър специалист по алергология и детска алергология.Трябва да видя къде е визитката и за да ви напиша телефона и.

Общи условия

Активация на акаунт