Лекарства без рецепта?

• 94 000
  • 380
  •   1
Отговори
# 315
  • София / Пловдив
Лелееее  Crazy пълна лудница описвате, съвсем ме заинтригувахте.
А за кои болници става дума? Ако не е тайна, де.

# 316
Защо от противоалергичните медикаменти само Кларитинът е без рецепта  Thinking

# 317
Защо от противоалергичните медикаменти само Кларитинът е без рецепта  Thinking

Zyrtec също е без лек.предписание! Кларитин, беше по лек.предп. , но е регистриран като ОТС продукт. Представителството бързо се ориентира в обстановката и просто промени опаковката (не е пререгистрирван) - вече пише без лек.предп-е и е с нова визия  Grinning
("опаковката продава"!!!)

# 318
  • София / Пловдив
Аз и по - горе бях писала - имам вкъщи Зиртек, в срок на годност е, на опаковката му пише "по лекарско предписание". На новите не пишело това  Wink

# 319
Хм, интересно  Thinking Не трябва ли нещо повече от смяна на опаковката, за да се промени режимът на продажба  Thinking Все пак става въпрос за лекарствени продукти.

# 320
Хм, интересно  Thinking Не трябва ли нещо повече от смяна на опаковката, за да се промени режимът на продажба  Thinking Все пак става въпрос за лекарствени продукти.

То е направено- пусната е заповед на Изпълнителния директор на ИАЛ, но тя си е вътрешна документация. Фирмите имат ангажимент да си информират лекарите и фармацевтите по вътрешните канали. На базата на тази заповед за промяна на режима, е разрешено да се направи новата опаковка, а не обратното.. Писле препаратът излиза в списъка на ЛП без лекарско предписание, който се публикува. Това е! Какво друго очаквате да се прави?

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 321
Какво друго очаквате да се прави?

Не очаквам нищо, просто не знам какъв е редът и затова питам.

# 322
Просто ме оставихте без дъх! #Crazy Тези коментари за аптеките на Марешки повече ми приличат на професионална злоба, отколкото на реалност. Както и по-рано писах аз също работя в негова аптека и ви уверявам, че в нашият град той изобщо не е на политическата сцена. Що се отнася до персонала, направо се чудя как може да се правят такива обобщения. Нима и чистачката в една аптека трябва да е фармацевт?! А може би и счетоводителите?! Thinking Уважавам фармацевтите, но ми се струва, че се взимат много насериозно и са някакви богове, а другите са "кравари и шивачки". Много ми е интересно да видя поне една аптека как функционира без това долно "простолюдие". Приемам толкова лично вашите, бих казала некомпетентни коментари, като странични наблюдатели, защото аз съм отговорник за нашата аптека и имам впечатления от тази прословута гилдия на фармацевти, които са просто едни продавачи с бели престилки. Не се обиждайте, сигурно има и добри специалисти, но това, че си фармацевт не означава, че си и добър управител, защото това се учи в друга специалност.
Както и да е, за мен е важно, че пенсионерите и младите майки, които са основните клиенти могат да си закупят лекарствата на по-евтини цени. Не е ли важно това?! Защо вечно трябва да вървим с елка в ръка и да смятаме и да се чудим откъде печели някойси?! Явно мисленето ни е изкривено!

# 323
И аз останах без дъх, докато те чета.Ужас ако наистина го мислиш всичко това. Shocked
Кажи, че просто се шегуваш ooooh!

# 324
За кое по-точно?

# 325
Щом ме питаш за кое по точно, дискусията е излишна.
Много се радвам за професионалните ви успехи във вашия  град.

# 326
факта че вие сте отговорник на аптека без да сте магистър фамацевт е много показателен. понеже свиленград е в моя регион познавам добре колегите там.
@анни - няма да са им големи успехите Гален са там... а техните цени са още по невероятни...

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 07:26 от tonev

# 327
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=396218.0 - ето защо не бива да се дават лекарства без рецепта.

# 328
Ужас  Shocked
Гален,кои са  newsm78. Да не е клонинг на Марешки Laughing

# 329
Каква е тази длъжност - отговорник на аптека??? Аптеката се ръководи от управител, който трябва да е магистър фармацевт!!!
Доста встрани от темата съм, но някои писаници ме учудват-меко казано!

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 15:55 от a.stefi

Общи условия

Активация на акаунт