Месец март Е на жЕнАтА, НОеМВРИиЙЧЕ ЗНАЕ, КазвА "МАМА" за отплата

• 12 497
  • 299
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Здравейте и от мен Hug

Днес времето е дъждовно и май ще ни се размине разходката. Вече подовяваме в къщи. Освен това ме  е хванала пролетната умора и едва се нося. И гръб ме заболя от разнасяне на детето нагоре-надолу ooooh!

За рубриката - и аз като Катюша  Wink

Я какви спорове се се разразили  Grinning Тогава няма да питам позволявате ли си да крещите на децата, да ги удряте - шамарчета, по дупето, лицето, през ръцете. Mr. Green Провокира ме снощния пост на Цецето  Wink
Аз на 2-3 пъти съм си изтървала нервите и съм си позволява да го перна през ръцете. Заради прословутата пръст. Ефект, естествено никакъв. Даже напротив - почнва и той да се кра и удря.

ами това за сега, че около мен позамириса  Sick

# 31
  • София
  Embarassed Аз - ВИНОВАТ. Няколко пъти съм я удряла през пръстите - бърка с пръст в контакта.  Вкъщи всички са обезопасени, о при свеки, при нашите не са. А тя го прави на  игра, защото и се карам. Сега е позабравила и не пипа. Но много мее страх от такива неща  Tired

# 32
Здравейте,

Тотонто ммм страхотна закуска. Мерси  bouquet
Галенце много се радвам за вас  Hug
Зита аз при първа възможност ще ви посетя Grinning. Понеделник и вторник съм отпуска може още тогава, но малко ме притеснява дали ще се справя с ориентацията newsm78. Нямам търпение да ви видя, а и да се запозная с Галакси и Никича Grinning
Дес мерси за темичката  bouquet Радвам се, че те виждам Hug
Катенце(тг) и аз ти пращам подкрепата си, дано скоро да се наредят нещата Hug.

Последни изречения от мен по оня случай: не се извинявах за мнението си, извиних се конкретно на Роси. Всеки може да каже без притеснение това, което мисли-съгласна съм, усещам го напълно във вашата компания, разбира се че е така и аз също мисля че го правя, без да се притеснявам,  иначе какъв е смисъла на общуването ни мили приятелки. За споровете - ами прави сте, но аз не ги обичам Peace. Може и погрешно да ми се е сторило, че темата е прерастнала в спор   Thinking Hug

Приятен ден на всички Hug

# 33
  • София
Само да пожелая хубав ден на всички   bouquet

По въпроса: единични са случаите, в които съм цапвала Кари по ръчичките или памперса, ама е била по-скоро на игра. Тя даже знае, че като не слуша ще правим "бам бам" по на Кари дупето Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 11:31 от kremito

# 34
  • София
Здравейте, мили мои!

Не знам защо темата се напрегна, от това че би могла да се напрегне, ако ме разбирате. Като родители искаме най- доброто за децата си, но всеки има различна представа за това кое е най- добро. Нищо по- естествено от това, според мен. Родителството не е състезание и макар да се шегувам, че ще печеля приза за супер- майка, всъщност не участвам в съревнованието. Wink В този форум преди много се говореше за ССФ /средно статистическата форумка/, която прави всичко перфектно и както и когато трябва. Това, обаче все по- често е повод за ирония и подигравки към всеки, който се опитва да следва някакви свои правила и благодарение на това бива обявен за ССФ /във форума като цяло, а не в темата/.
Нали си споделяме опит, пък ако някой срещне нещо полезно в практиката на другите ще си го копне. Това няма как да стане ако само си пригласяме и като една каже правя еди- какво-си и другите да кажат "Да, и аз." Винаги много хубаво сме си говорили тук и научих изключително полезни неща от всяка от вас. Не мисля, че за едно зрънчо ще се изпокараме. Hug

По рубриката на Галакси- нямам сушилник, но когато имах слагах ножовете като теб, защото иначе можеш минавайки да се наръгаш, а и ако го сложиш с острието нагоре, за да го извадиш трябва да го хванеш за острата част и да се порежеш.

Valenciq Не удрям, не викам и не обиждам. Това е доказано научно вредна практика, която се обръща срещу родителя по един или друг начин, а аз искам да ми е спокойно не само сега. Казвам "не" и след "не", продължавам със "защото...". За опасните неща- прибирам или обезопасявам, а саксиите временно не са в апартамента.

Хайде, чао до скив, дет' се казва. Всел и щастлив ден, момичета- кокичета!  bouquet

# 35
За Рубриката на Галаксина Grinning - надоло с острото ги слагам ножовете.
За темата на Валето - ми тупвала съм по памперса,ядосано съм им подвиквала,ми то понякога не се удържа.Въпреки всичко обаче искам,ама много,да съм като само за снимка,но немога....100% Като дете не съм била бита от родителите си,не смятам и моите деца да бъдат,но всичко си има граници и смятам че понякога само с не не се получава.

Лиле,погали коремчето и кажи на бебенце да слушка и да расте Hug

# 36
Гале - винаги с острото надолу. Не понасям и някой да ми подава резен ябълка (примерно), набоден на върха на нож, както и да ми подават нож с острието към мен. Потрисам се. Брррр.

Аз също няма да дойда на среща утре, поради причината, че ще съм в Пловдив.

Абе какви храни обсъждате? Аз се водя само по това: фъстъци не се дават до три години, ядките трябва да са смлени, докато не поникнат всички зъби, не се дават повече от три цели яйца седмично, както и риба повече от 2 пъти седмично и след 1 година може всичко.

Ступвам ги, когато станат прекалено демонични за вкуса ми. Но не съм жестока - има разлика между това да му отупаш праха от памперса и да го пребиеш. Аз правя първото, често ми се хилят даже  Rolling Eyes Напоследък се хващам, че пак съм почнала да крещя и май ми трябва почивка.

Днес си сецнах кръста. Опитахме се да излезем на разходка, но вятърът ни отнесе и се прибрахме. А тук не вали! Всъщност даже е доста слънчево тези дни, но вятърът днес е ужасен.

# 37
 Joy Кой каза, че има напрежение в темата  Joy Не знам, аз не съм усетила такова у себе си  Peace А това, че съм се извинила е напълно нормално за мен и моята същност. Ако седнете да разговаряте с мен, ще чуето многократно :"Извинявам се, но...!", "Ще ме извиняваш, обаче,..!"  Това си ми е като паразит в речта  Laughing А може би използвам този и други подобни изрази, като предпазна мярка. Все пак сме различни хора и това, което мен не би ме засегнало, би огорчило други хора, както и обратното  Peace Достатъчно сте ми мили, за да си позволя и то съзнателно да обидя някой от тук присъстващите, та е нормално, предполагайки, че някое от изказванията ми би обидило някой, да се извиня предварително  Hug Това се отнася за мен, разбира се  Peace Считам го за нормално за себе си, така че едва ли ще ми е за последен път  Joy

А, Лили, ти въобще не си ме засегнала  Hug По-скоро ми стана неприятно, че не съм била разбрана правилно, за което грешката всъщност може да си е моя  Laughing А и сега като открих брошурата и я прочетох отново, може би наистина доста от вас хранят децата си правилно според нея, като изключим свинското, разбира се  Joy
След малко може и да ви я напиша, въпреки, че нещата са коментирани не веднъж в тази тема  Peace

Ние днес сме без работа. Калемчетата са се надигнали, но едва ли и утре ще има готови за хашлама  Laughing Пък да не ви разправям какъв отвратителен вятър има, щото сигурно и при вас е така  Whistling Та може и да се разчистя днес  Laughing

По въпроса на Валето :  Може би съм я плеснала 2 пъти по ръчичките  Peace Веднъж пипаше контакта, а втори път опита да налапа опаковка от хапчета / беше празна, но да си знае  Wink/  - при нас имаше ефек определено  Peace. Често повишавам тон, за да бъде отчетена подобаващо забраната или забележката ми , но никога не крещя /накрещяла съм се с баткото, което отчитам като грешка с днешна дата, така че не смятам да го повтарям, но обстоятелствата около неговото отглеждане и сегашното на Лилия са коренно различни  Peace/ . Не пляскам по дупето и в никакъв случай през лицето  Naughty

Хайде, после ще дописвам, че ще се храним, а и не съм чела обстойно  Laughing

# 38
  grinning039
Лили спинка, вятърът духа още по-силно! Къде ли да отидем когато се събуди госпожицата?
Лилчо, харесала ти е значи закуската: мекички и айрян. Добре, че взех мерки в пубертета, защото именно такива закуски щяха да ми изиграят лоша шега Joy Но пък ВКУСНЯ - ЕДИН ПЪТ! Simple Smile
Дес, честито ти новодомци! Костенурки нинджа само от роднини могат да се появат - подарък от сърце... Joy
За рубриката: в съдомиялната слагам всички прибори с острите неща надолу.
За рубриката: Тупвам по памперс, но започва един смях, една игра и всичко се превръща в закачка - ефект никакъв. Голям съм авторитет - няма що! Crazy Когато й забраня нещо, именно забраненото става фикс идея за Лили. Rolling Eyes
Шлябада , и тук е един циклон, пак ще се затворим у дома или в някой мол! #Crazy
  1swing
Я, да си похваля дъщерята: подава ми в ръцете всички чинии и прибори от съдомиялната. Аз й казвам: благодаря и тя още по-старателно започва да работи.   Laughing, не прави така обаче нейният обичан брат Joy

# 39
  • Варна
Роси, извинена си  Mr. Green

Галенце - тема за рубриката ти за някой от следващите дни: Ползвате ли паразитни думи и какви?  Mr. Green
Аз сега няма да отговарям.

Снимка, аз именно това питам. Както казва Дес, не винаги "не"-то и обясненията сработват, и всичко си има граници. Какво казват психолозите в този случай? Че няма да ги пребиваме от бой е ясно  Peace Но все някаква реякция трябва да има от наша страна.

Мен пък са ме поступвали  Wink Е повече от солидарност със сестра ми, защото аз съм била послушното дете  Mr. Green И са ме наказвали. Обаче и сега продължавам да уважам родителите и да зачитам мнението им. Много често са ме ядосвали, но никога не съм си позволявала да им повиша тон или да им отговарям. Просто ги приемам като родители, и им обяснявам защо така, а не иначе. Това го пиша със забележката, че нашите са доста либерални и почти никога не са ни са налагали и бъркали. Също и че са ни оставяли ние да си решаваме какво искаме  Peace

П.П. Ура, размина ми се ходенето на работа днес  Mr. Green
Освен това си купих едно списание 1001 рецепти, посветено на Авокадото. Аз все още не съм си го купила да го пробвам. Thinking

# 40
  • от Луната
За рубриката-слагам ги с острието надолу, но приборите ги слагам обратно с дръжката надолу Embarassed
По другия въпрос- понякога си изпускам нервите и крещя, но в повечето случаи крещенето е по племеницата. На Мишка и е достатъчно да я погледна със суров вид и леко повишен тон върши работа. Случвало се е и по нея да крещя, но е по скоро от страх, когато хване нещо, което ще я нарани. А иначе съм я плясвала по ръчичките, дупето, а веднъж и то скоро беше я пляснах леко и по устата защото ме ухапа бая силно, чак свитки ми излязоха #Crazy. После разбира се ми стана жал Sad. И на мен ми се иска да съм като Снимчица, но не се получава

# 41
Здравейте!

Виждам, че времето навън и вас ви е сдухало....момичета, как да не мрънкам, ебаси... то бива, то може, амааа.... #Crazy #Crazy #Crazy Ми тук днес сняг прехвърча! Shocked Разбирам да ми се чудите що мрънках януари и февруари - зима, ще кажете, какво иска па тая... Mr. Green, но след 5 дена е първа пролет!!! ooooh! Tired

Сега си изхрупах две принцески. Кофтито е, че това затваряне вкъщи се отразява жестоко на фигурата ми - ям като разпрана като сме у дома. Crazy

За ножчетата - всякак ги слагам на сушилника, но милото ме научи да ги подавам с дръжката напред и острието на горе. Wink Голям зор му беше, той като юлето много се нерви, ако не му се подаде правилно нож. Rolling Eyes Laughing

За потупването - не, никога не съм потупвала памперс или ръчички. Е, пампито на шега, да, но сериозно никога. Не ми е давала повод Симона сега като се замисля. Thinking Контактите са обезопасени, а и тя не проявява интерес към тях...всичко забранено е скрито...ако посегне все пак към някое копче, я на ДВД, я на ТВ, просто я дръпвам. Това не значи, че може и да се размине некой пердах. Mr. Green Мен никога не са ме тупали, с изключение на един шамар, който изядох от баща ми, 9 клас, когато нелегално отидох на гости на приятелка в Севлиево. Mr. Green Ама, мен ако ме питате, направо трябваше да си ме смели от бой.  Embarassed Laughing

Деска, честит ви добитък. Grinning Много обичам домашни любимци и един ден задължително ще вземем котка на Мона.

# 42
Ама, Валенце, какви са тези теми, дето ги отваряш сега  Laughing Трябва да изпиша роман , а Дес да ме санкционира  Joy  Ще попиша, когато нямам две крещящи деца на главата си  Laughing

Скреч, брошурката все пак е от РИОКОЗ , но не е същата като побликуваната от Бу  Rolling Eyes
Раздавали са ги на персонала на детските градини , нямам представа защо, след като във всяка ДГ си има рецептурник, а и за една държавна ДГ тези изисквания са непосилни  ooooh! Та ето какво гласи :

Хранене на децата от 3 до 7 години

Храненето е важен фактор за растежа и развитието на децата и доброто им здравословно състояние.
Във възрастта от 2-6 години децата усилено растат, интензивно се развива тялото, нервната система, психиката им.
Всяко отклонение от правилното хранене, (недохранване, прехранване, небалансирано хранене) води до отклонение на тези процеси. Чрез храненето може да се намали вредното влияние на редица фактори, които влияят на нашите деца в съвременните условия на живот - замърсена околна среда, откъсване от природата, обездвижване, стрес, консумация на храни, съдържащи оцветители, консерванти, стабилизатори, ароматизатори.
Затова родителите трябва да обръщат внимание как се хранят децата им.

Желателно е да се спазват следните правила за здравословно хранене:

Децата трябва да се хранят разнообразно, като възрастните се съобразяват с техните вкусове и желания.

Децата трябва да се хранят четирикратно :

Сутрешна закуска: попара, макаронени изделия, тестени произведения, топли сандвичи, мюсли, чай или мляко. Пресен плод, зеленчук или сок от тях, нектар, плодово пюре.

Обяд : супа, основно ястие, салата, 1/2 филия пълнозърнест хляб.

Следобедна закуска : крем, мляко с грис, ориз, овесени ядки, филия с масло и мед, млечен пастет. Пресен плод или сок от него, нектар, плодово пюре.

Вечеря : постно ястие, салата, кисело мляко, 1/2 филия пълнозърнест хляб.

Общо количество на едно хранене - 400-500грама.

Между храненията децата да приемат само вода и прясно изцедени неподсладени плодови сокове.

На всяко хранене детето трябва да получава един от следните хранителни продукти : прясно или кисело мляко, млечен продукт : сирене, извара, кашкавал, яйце, месо, риба. Месото се дава на обяд.

Детето трябва да получава плодове на закуските, зеленчуци на обяд и вечеря в пресен вид.

Детето да се храни в спокойна, приятна атмосфера, на добре подредена маса, храната да е с приятен вид, у детето да се създават навици за културно и чисто хранене.

Детето да не се храни насила, да не му се отвлича вниманието с четене, игри, гледане на телевизия.

Родителите, чиито деца посещават детска градина да се запознават с менюто в нея, за да създават чрез храненето вкъщи разнообразие и баланс.

Желателно е храната да е приготвена чрез варене, задушаване, печене.

Да се избягват пържени и панирани храни.

Да се избягват пикантни, консервирани, солени, кисели, люти, тлъсти със запръжки храни.

Предпочитани храни: сезонни пресни плодове и зеленчуци, картофи, варено жито, пълнозърнест, ръжен, типов хляб, кафяв ориз, овесени ядки, пчелен мед, зехтин, мляко, обезсолено и нискомаслено сирене, фасул, леща, кафява захар, прясна риба, прясно домашно месо (пилешко, телешко, агнешко, пуешко) , прясно краве масло, непечени, несолени ядки, чесън, лук, праз, магданоз, джоджен, целина.

Храни, които не е желателно да се употребяват: тлъсто, замразено, консервирано месо, колбаси, пушени меса, сланина, пушени и топени сирена, кашкавал, майонеза, маргарин, сладкарски и захарни изделия, шоколад, сладолед, газирани напитки, бяла захар.

Продуктов набор:

грама / дневно

Месо - 90 грама
Риба - 60 грама седмично
Мляко - 500 грама
Млечни продукти - 25 грама
Яйца - 1 през ден
Ориз - 10 грама
Мазнини - 24 грама
Захар, мед - 45 грама
Картофи - 60 грама
Зеленчуци - 300 грама
Плодове - 350 грама
Сол - 3 грама

Естествено, че и тук има противоречия   Rolling Eyes Веднъж се казва, че "
На всяко хранене детето трябва да получава един от следните хранителни продукти : ..,кашкавал,.." , а след това : "
Храни, които не е желателно да се употребяват: ..,кашкавал,.."  Rolling Eyes

Та като стана дума пак за хранене , т.е аз си я отворих думата, де  Laughing Юле, душка, нали не си ме забравила  Rolling Eyes

Дес, честито ви животинчета у дома  Laughing Ние пък купихме 2 рибки и едната вече се гътна  Crazy

Хай, до!

# 43
  • Хасково
Много обичам домашни любимци и един ден задължително ще вземем котка на Мона.

Десислав пък иска да вземе куче на Стела Crossing Arms Аз не искам пък. Цялата хамалогия по отглеждането-чистене, разходки ... Crazy ще е за мен. Даже в неделя мисли да ходи на пазара да търсел пинчер. Стискам палци до тогава да му е излезнала тази муха от главата Praynig Crazy

А виж костенурките са друго нещо. Седят си в аквариума, ако им дадеш да ядат, ще ядат, ако - не... здраве да е Mr. Green Тъй че Дес, честити ви мъничета  bouquet

За ножовете, доскоро ги държах с острието надолу, но сушилника за прибори ми е примитивен и задържа вода... Crazy В резултат на което, евтините прибори ръждясват Close. Сега всички са с острието нагоре Mr. Green Майка ми ме убеждава, че не било на хубаво за дома. Бла-бла...
За пляскането - Пляскала съм я и по ръцете и по дупето и то не на шега Embarassed В един момент разбрах, че като й крещя полза никаква. Преминах към попляскването. Много, ама много често ми се е искало да я ошамаря здравата, особено в периодите, когато не искаше нищо да яде... Но, слава Богу, не съм се изпускала чак дотам. Ама как й крещях...  Embarassed Сега ми е толкова съвестно. Отнесох се...

Пускам си "Здрач", дано си заслужава гледането.
Целувам ви Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 44
  • Плевен
По рубриката на Галето имам поставка за ножовете и нямам как да ги сложа освен с  острието надолу.
А за пляскането,през ръчичките не съм я удряла,по памперса съм я тупвала ей така на шега и тя се залива от смях,не го приема като възпитателна мярка,обаче и повишавам тон честичко когато си проявява ината,но най-вече и спирам достъпа до нещото което иска да вземе или пипне или където иска да отиде,следва 5-10 мин рев от нейна страна и като реши че няма да стане нейната отива да си играе с нещо друго.
А за килограмите още не можем да установим точната причина,но все още не са критично зле нещата,дано не се задълбочават. Praynig
И Деси много обича котките  още отсега,за нея е рай да иде при нашите при "писи",както и вика тя и голяма игра с тази котка,но вкъщи не ми се иска все още домашно животно.
И да се похваля от 4 дни сме без биберон и съм много щастлива,доста лесно се отказа,но тя само заспиваше с нея.

Общи условия

Активация на акаунт