Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са таксите за платените магистрали в Израел?
Какви са мненията за гей парадите и толерантността в Израел?
Какво е мнението за узаконяването на "утробна наем" в Израел?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са таксите за платените магистрали в Израел?
Таксите за платените магистрали в Израел се определят от броя на преминаванията през камерите. Цената се определя от специално устройство в автомобила, което отчита всяко преминаване. Например, ако преминете само 2 поста и спрете някъде, ще платите като за 2 поста. Тарифите за платени магистрали са на участъци и варират около 20 шекелa. Можете да намерите точната цена за пътуване на уебсайта на магистралата с помощта на таблица с цените.
-
Какви са мненията за гей парадите и толерантността в Израел?
Мненията за гей парадите и толерантността в Израел варират. В Тел Авив те се провеждат по-често без проблеми, докато обстановката в Йерусалим е по-сложна. Религиозните институции се противопоставят на гей парадите, но обществото е разделено във възгледите си. Налице са и различни мнения за толерантност към хомосексуалните, като някои хора се чувстват доволни да живеят в Израел, където толерантността е по-голяма, докато други изразяват недоволство. Темата е чувствителна и предизвиква разнообразни реакции.
-
Какво е мнението за узаконяването на "утробна наем" в Израел?
-
Как възникна и се разви езикът и писмеността в Израел?
-
Каква е финикийската азбука и какво е нейното значение?
!
!
!Ще бъде от голяма полза за всички .
!
:
!
.Както си стоях вкъщи и домашния телефон звънна,вдигам и а отсреща някакъв глас говори на иврит(повечето от нещата не ги разбрах),единственото което разбрах беше телефонния номер на съпругът ми а след него :I LOVE YOU
!
,моят бал е след две години.
така да е всеки ден при теб.

аз може би затова не съм се навила да напусна родината - ще умра от мъка по всичко българско и родно.Ама при вас лИбоФта е изиграла голяма роля. 

Сигурно и за нея е бил голяма радост този костюм. 

... Къъм обяд ще намина пак като се прибера да сложа Шахар да дремне .... Много хубаво време навън - супер ! Бяхме вчера в Тел аШомер на посещение в детското отделение на болницата - страхотно ! То е като някакъв филм за мене , не бях ходила в това отделение . Едни (кадур пореах ...как се казва на БГ ..ох , боже ...) Лодки , балони летящи .... Пейки във формата на рибки, цяли рекички с къщички и лодки (нямаше вода обаче) , Едни големи крокодили и лъвове - не живи де ...хаха ... Самото отделение - подаръци за децата , лакомства , шут да ги весели , балони ... Место за празнуване на РД и празници, малко кино салонче с анимация ....Сигурно ще изпусна нещо ....а.... фонтан и гумирана площадка с играчки - ишкиу , кол акавод ! Много останах впечатлена. Това е само външната част на нещата разбира се , но там работят доктори -светила , за които се чака с месеци за прием . Останах впечатлена и от отношението на лекарите и сестрите , от чистотата. За мене тези неща не са нови, но все пак исках да споделя.
Аз събрах от последните 2-3 теми, но тези с гласовото произношение не ги намирам