Отговори
# 210
Пак съм аз,и аз да попитам Пловдивските мами къде ще водят децата на ортопед че и на мен като на Linkata ми дадоха направление.Обаче аз искам да ми препоръчате и кожен лекар за голямата ми дъщеря ,има проблем с нокътя на  палеца  на крака,расте сух и се рони(предполагам че са гъбички  newsm78) и незнам как да го лекуваме,много ме тревожи да не и остане така,а и се чудя как ли ще го оправят като той така расте отвътре ,само да не се наложи да и го махат,умирам от шубе,дайте някй съвет какво да правим?

# 211
  • Sofia
Здравейте, мамчета!   bouquet

От снощи така ме слушка това детенце...пу-пу! Чак се бях притеснила, че му има нещо  Joy
Сега спинка в шезлонга, в който не искаше  да седи и пищеше кански.... Странна работа са тези бебешори!

Честита месечинка на малките ни герои днес! Да растат здрави и засмяни!

Силве, вчера чух "ггъ" и съм ей така  Mr. Green И аз не знам какво се бях вторачила в това гукане, ама... Blush

Наде, да те питам за контролния преглед при Ташков. Как става, че съм толкова небрежна към себе си, че... ooooh! Нали от 5 ден след операцията припкам като млада кобилка и бях забравила, че трябва да ходя на контролен преглед..... Иначе и аз имам едно руло под белега и ми е изтръпнало, ама иначе нищо - вдигам тежко, мъкна, нося....няма проблеми никакви.
А това за цитонамазката след 6 месец на мен Ташков ми го каза, като ме изписваха, може би и на теб така...

Пате, умрях от смях на снимката в подписа ти!  Joy То с непрекъснато плачещо бебче явно така става човек Wink

Малкия също суче вече по 10 максимум 15 мин и аз си мислех да не би да му е малко, ама нали той си знаел...И май му стига. Само вечер по-дълго суче, ама после и спи повечко...

Хайде, призоваха ме Simple Smile
До после! Цунки по гъзунки!

А къде е лисичето? Нещо се губи тия дни.....

А, и още нещо:
Деси, вашия мъник изобщо ли не искаше да си обръща главата? Защото Венци си я върти без проблем, просто повечето време иска да е наляво... Предполагам, че и той има някакво схващане, но вече направо не знам кого да питам...

# 212
Добър ден ,момичета!
Времето навън пак е скапано,май така ще е до края на седмицата Confused
Ние тая нощ пак добре си поспахме,е имаше 2-3 напъвания и мънкания,но нищо по сериозно.
Сега си лежи самичка в спалнята с ококорени очи и разглежда стаята Hug
Вчера ми пристигна слинга...да ви кажа умът не ми побира как ще си нося детето вътре.Слагахме я 2 пъти с таткото вътре,но...тя милата цялата е изкривена и то сякаш някакси на една страна,а вратлето й сякаш ще се скърши...Сигурна съм,че не я слагаме правилно вътре,но...не виждам по какъв друг начин може да се сложи бебе вътре SadА бях толкова навита и ентусиазирана...Моля,мами със слингове дайте инструкции! Praynig
Алхимика,и нашите гърдички си бяха подути в началото,но е съвсем нормално.Имахме и "бял секрет влагалищен"-няма нищо за притеснение.Ще си мине самичко дори без всякакви компреси.
iglikalika,и аз се чувствам направо като девственица вече и си умирам от страх от "първият път".Притеснявам се,че ще има дискомфорт или болка и ще остана с не хубави усещания и ще съм така занапред...
К.Пенкова,разбирам те напълно.И аз искам навън!В 9 месец-целият си седях вкъщи и сега цял месец почти,направо като заточение и на всичкото отгоре времето се скапа.А на бебковците толкова им харесва на разходка.
Мами,мами и аз чакам да мине 3-ият месец,че да се спрат тия гадни ужасни колики!Незнам как са вашите,но нашите са ужасни-не само напъване,ами ставаме целите червени,плачем,ревем,махаме с ръцете и крачетата ,после се дерем..направо понякога съм се чудела дали й има нещо друго на моето момиче..нима коликите са толкова гадни?!Толкова ме е жал за нея...и дори съм се чудела,как може мъдртата природа да измисли толкова сложни,невероятни и прекрасни начин да се раждат деца,да растат да се развиват,а не е предпазила бебчетата от тези "стомашни страдания"!
Е,в какви ле не размисли изпадам ,докато гледам как снежинката се мъчи.И при нас е така всеки божи ден ,почти през целият ден,но вечерта положението става едвам поносимо... Cry
Поне през ноща сякаш се кротваме и си спинкаме Hug
А как ми се пие винце със цигарка...още не съм пробвала,но скоро мисля да съгреша.Като откаже малката нощното ядене и ще си пийвам отвреме навреме за разтуха Laughing
Хайде,всеки по задачи,аз отивам да простирам newsm79 wash hang

# 213
Здравейте маминки  Hug
Честити месечинки на празнуващите днес  Heart Eyes
Толкова много неща исках да коментирам... ама пусти мозък Sad
Та да попитам за ортопеда- кога е препоръчително да заведа бебка, трябва ли направление от педито и ако може мамите от Варна да дадът акъл къде да я заведа Simple Smile

За кашлянето- и при нас се случва, обикновенно рано сутрин, гледаха и гърдичките и са чисти ... та явно е често срещано Simple Smile

А и ново 20 при нас- отснощи като се храним изпадаме в истеричен рев, почервеняваме и се изпъва като струна, след което се свива ... дали са колики това  newsm78

# 214
Виви и ние сме така и педи каза,че е от коликите,а на всичкото отгоре и повръща малкото,което е изял #Crazy

# 215
  • София
Darima, какъв ви е слингът? Аз мога да помагам със слинг-шал (без халки, едно парче), вече много се професионализирах.

# 216
Здравейте маминки  Hug
Честити месечинки на празнуващите днес  Heart Eyes
Толкова много неща исках да коментирам... ама пусти мозък Sad
Та да попитам за ортопеда- кога е препоръчително да заведа бебка, трябва ли направление от педито и ако може мамите от Варна да дадът акъл къде да я заведа Simple Smile

За кашлянето- и при нас се случва, обикновенно рано сутрин, гледаха и гърдичките и са чисти ... та явно е често срещано Simple Smile

А и ново 20 при нас- отснощи като се храним изпадаме в истеричен рев, почервеняваме и се изпъва като струна, след което се свива ... дали са колики това  newsm78
на ортопед се ходи на 1 и 4 месечна възраст при бебетата,и после мисля пак на 1 година,но сега е желателно да я заведеш.

# 217
  • София
Добро утро, то станало вече добър ден!
Сега спинкаме и да се включа и аз малко.
Снощи след баня иму направих масажче и половин час по-късно се беше омазал до раменете, защото не беше акал от 2дни.И сега не мога да преценя още дали е о млякото, че му го смених или от масажа на корема. newsm78

Странното е, че не повръща през ноща, а само през деня.Случва ли се на вас така?
След баня и хапване не трябва да се унасят бебчета за сън.Е нашият тогава е най-активен иска само носене до 1ч.Татко му вече му е малко ядосан.
Това повръщане може ли да е от коликите ако са по-силни, защото като пръцка се смръщва и почва да реве.

Е чува се нещо от стаята явно вече сме се наспали.
Аз мисля да купя кенгуру.Нещо май няма да се справя със слинга.Препоръчайте някой модел.

Чакам да стане на 3месеца .Дано е по-лесно и да минат коликите.

И да ви се оплача още няма секс.Тъкмо си мислех след като свършиха лохиите и то ми дойде.Нещо ме е шубе като за първи път, а пък и с този режим на Алекс да го гушка  таткото вечер незнам кога.

Хайде ще ви следя  Hug  ,че ме викат от другата стая.

# 218
Софи, така и  така ще ходите на ортопед, защо първо с него не се консултираш и за каката, все си мисля, че ноктите са костни образувания и може ортопедът също да даде добър съвет.

Даримка, какво е това нетърпение, като минат трите месеца не става по-леко, ами мамата вече свиква  Wink тъкмо е подготвена за зъбите и захранването и тн  Mr. Green а като почне да има зор да ходи, дупе да ни е яко  Joy hahaha
Аз между другото изпитах истинските колики, когато ми разработваха след операцията червата с рициновото масло и вече искрено им съчувствам на бебоците. Ми техните стомахчета и чревца не са работили никога, трябва да се разработят, да започнат да отделят необходимите ензими и тн. сложни процеси, които за бебетата са болезнени, както и глада между другото. Гушкането им помага, просто защото се чувстват обичани в този момент, а капките изобщо не знам с какво им помагат, щото аз не давам. Преди на Дарко съм давала и установих, че няма никаква разлика.

Ей ся как се изплаших, един мъж ми увисна на прозореца, а то съседите си санирали апартамента  Joy hahaha Joy hahaha

елисанка, ти питаше дали и има някой кандидат подпалвач в групата- брой ме мен. Онзи ден се събудих на земята до креватчето на големия и се чудя какво правя там. Често се будя вечер с ужас, че съм легнала, а пък нямам спомен дали оставих Руси в креватчето след кърменето  newsm78 ей такива работи ... ще се оправим, споко  Hug

Еми, не сме за един мъж женени, ами мъжете са общо взето еднакви  Joy hahaha Joy пък може и един да споделяме, ама ако е така, не му е лесно на човека  Mr. Green Joy

За възглавницата, някъде към годинка идва ред за нея. То детенце някак само си показва. При нас Дарко откри възглавницата на нашия креват и после вече му сложих и в неговия. Сега неговата е предимно за гушкане, докато спи на моята  Crazy  Laughing

За секса, и ние ще сме на презервативи, даже вече съм взела един + лубликарнт за всеки случай, но се притеснявам с това темпо да не му мине срокът на годност  ooooh!

За обличането, Алхимиче аз чак се притесних като прочетох как смело обличаш бебка  Rolling Eyes Аз  вече ставам като бабите, все гледам да обличам и завивам  Embarassed ама това е от зор  Embarassed Сега дребния го обличам с боди+ританки и отгоре тънка дрешка (комплект или цяла), или само боди+плюшена дрешка. На крачетата слагам памучни чорапо-пътъци и отделно с тънко памучно одеалце го разнасям из апартамента  Embarassed Вие как сте с обличането?

# 219
Здравейте момичета.Отдавна не съм влизала,но просто време не остава.Честити месечинки на всички бебчета.Да растат здравички и много да слушкат.Ние сме вече на два месеца.Вчера бяхме на консултация.Резултата е 1.200кг.отгоре и 4см.Биха ни ваксина и два пъти ни боцкаха-единия път в крачето а после и в ръчичката.Много рева милия.А после и в къщи продължи до вечерта.Такъв рев не е ревал от както се е родил.Два пъти и Панадол му дадох та не успя да вдигне температура.Говорили сте за коликите.Някойбеше писал за хомеопатични хапченца.Ние сме на такива-Colic tablets http://www.silvex1.com/content/view/30/44/lang,bulgarian/.Те са бързо разтворими във вода.Даже на по-големи бебета ги слагат директно под езика .Разтапят се за секунди.Аз ги разтапям в лъжичка и така ги давам.Резултата е просто фантастичен.Детето се успокоява за минути.Могат да се дават през 15 мин. по две.Без абсолютно никакви странични ефекти са.Вечер спим вече по 6-7 часа.Пропускаме по едно,че по някой път и по двете нощни яденета.Иначе през деня яде на по три часа.До сега, да чукам на дърво,не е повръщал.А бе общо взето сме от кротките бебета.Заглежда се по играчките.Даже се опитва и да приглася на въртящата музикална която е над кошарата.А бе започва да става маймунка.Това е от нас.Дано се постопли времето та да излизаме че в къщи вече ни омръзна.Целувки за всички мами и бебоци!!! Hug

# 220
http://smartcellsbg.com/?q=bg/node/110
това е за пловдивските мами, мисля, че някоя от тях питаше за координати на този доктор, а пък статията е за всички, на мен ми допадна много като информация Grinning
к.пенкова, можеш да мажеш подутите гърдички с памуче с риванолче, ще минат, не се притеснявай, всичко е от пустите му хормони, виж от колко малки ни почват жените тия хормони Crazy
Коте, и ние открихме сезона на "говоренето"- снощи чух за първи път едно самодоволно " оооооо", е, не е "агууууу", ама пак е нещо Wink
ларакрофт, какво храна даваш и как правиш масаж? Повръщането не мисля, че е от силните колики, четох вчера, че бебетата повръщали, защото   им е по-лесно да върнат, когато им е в повече храната( става въпрос когато повръщат по малко, когато е повече или на фонтан вече става въпрос за нещо съвсем друго, може да има ГАР )
Галче, аз обличам Бобо с боди с дълъг ръкав, чорапки, отгоре гащеризонче и го завивам с едно одеалце, щото все пак през повечето време е неподвижен Simple Smile У нас температурата е около 23градуса и така мисля, че му е добре.
Светле, онзи ден ги гледах тези хапчета и се чудех дали да взема да пробвам, но т.к. продавачката не можа да ме убеди в предимства им се отказах, но сега като казваш, че помагат ще взема да пробвам newsm78

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 13:49 от emym

# 221
  • пак там
Здравейте и от мен!

Даримка, ние сме същите - ставаме целите червени,плачем,ревем,махаме с ръцете и крачетата ,после се дерем... аз рева заедно с него де... вече сили нямам да го гледам как се мъчи...

И аз съм от малката групичка с проблемния слинг Simple Smile Сиреч и аз явно не мога да го сложа като хората - стои вътре като кравайче свит, видимо не му е комфортно. И инструкциите, и форумът не ми помогнаха... Май трябва заедно със слинга да идва и учител, иначе засега си имаме едно красиво синьо нещо, дето виси на закачалката. То там е и кенгуруто де, и него Енчо не го тачи изобщо...

# 222
  • Sofia
Имам технически въпрос към грамотните мами - как мога да си заменя снимката на усмихнатото коте (аватара ми) с моето усмихнато коте? Simple Smile Време е вече да го представя на света Simple Smile

за обличането - слагам боди с дълъг ръкав и отгоре гащеризонче. По-често е памучно, по-рядко плюшено, обикновено за разходка е с такова. И като го разнасям из апартамента е с тънко одеало завит. Опитах се да слагам чорапи, но ги намерих около кръста му завити и се отказах Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 14:05 от cutesmallcat

# 223
  • пак там
Имам технически въпрос към грамотните мами - как мога да си заменя снимката на усмихнатото коте (аватара ми) с моето усмихнато коте? Simple Smile Време е вече да го представя на света Simple Smile

Аз, понеже в тези работи съм само полуграмотна  Mr. Green, първо качих снимката на моя дивчо в mybabyavatar.com и оттам копирах линка в профила. Може и да има по-прости начини, аз тоя си знам  Embarassed

# 224
  • Sofia
мерси, Рися! Ей сега ще се пробвам Wink

Общи условия

Активация на акаунт