Отговори
# 225
  • София
Здравейте, мамчета:)))

Малкото зверче заспа и аз хоп на комп-а, че с една ръка иначе трудно се пише Simple Smile

За слинга да ви кажа, нали не можех и не можех да го сложа, крачетата му все извити стояха, е, намерих му цаката поне на моя Дее Дее слинг, нося си бебчо прав с лице към мен, аз не кърмя, така че няма нужда да ми е легнал, а и за него е по-интересно, нали слинга има дунапренчета в двата края, едното дунапренче му стои под дупето и му е като седалка, крачетата му са си надолу, може и да ги сгъва, ако поиска, като попорасне ще му стоят вече отстрани на мама, а главичката се подпира от горното дунапренче, точно на вратлето и главата се пада и е супер удобно, а аз съм много щастлива, аааа, не съм успявала да го сложа и защото съм голяма патка  ooooh!, ми слинга ми бил усукан в халките и абсурд да се застегне така, ама аз опъвам ли опъвам и се чудя защо не става Simple Smile

За коликите и аз давам Еспумизан на всяко хранене, а на последното в 00:00ч. давам БиоГайа, без Еспумизан и за сега удържаме така положението.

Станислав днес също ме зарадва с едно 'гъъъъъъъ', надявам се да чуем скоро и едно 'гуууу' с тати Simple Smile

За дрешките, аз обличам боди с дълъг ръкав, а отгоре или гащиризон или блузка и ританки (по-дебели, не от онези беличките, тъничките) и чорапки върху тях или пък памъчни пантофки, за да не се изсулват ританките като ритка човечето и да не си вади крачетата. Като лежи го завивам с една дебела пелена, която ми е от зимния комплект за изписване или пък с одеалце от онези, които стават и на дрешка (с копченца), имам си две такива, май порт-бебе му казват Simple Smile, като го разнасям или гушкам е без въпросната завивка, нали мама го топли, температурата е 21-22-23 градуса, ако на мен ми е студено, увеличавам малко печката, ако ми е горещо - намалявам, надявам се не обърквам детето като му сменям температурата, а като го къпем е 24-25, в началото правих 26, ама първо, че напоследък нямам търпение да стане толкова, а освен това в началото и лошо ми стана веднъж в тази жега и се отказах да тормозя така както детето, така и всички къпещи го Simple Smile

Коте, отиваш си в профила, там от ляво има промени профил и под него са изредени няколко неща, натискаш профил, после цъкваш на 'Имам собствена картинка' и отстрани в поленцето пишеш адреса на снимка на Венци или от снимките в нашето албумче, това знаеш как става, десен бутон на снимката в нет-а и properties, после от там копираш адреса...аз пък си направих аватар от този сайт: http://www.mybabyavatar.com и там също можеш да копираш адреса на снимчицата и да си го сложиш на профила, надявам се да съм била полезна, ако не съм обяснила както трябжа или имаш още въпроси - питай Simple Smile

# 226
  • пак там
 iva_angel, не е ли много мъничко още за изправена позиция? newsm78 Така и аз май успявам да го сложа, но все пак ми се струва, че прекалено много му се натоварва гръбначето...

# 227
Атмосферче,ето това е нашият слинг:

Вярно е,че и тук бебето е на сандвич,ама при нас положението е съвсем под всяква критика,но ще пробваме пак...Просто ми се струва,че вратлето е прекалено сгънато към тялото..при нас..незнам.
Рися,явно ще трябва да потърпим с тези колики,друго няма какво да се прави,а отдавна вече съм установила,че никакви капки,чайчета и други подобни не помагат.
Галл,нетърпението ми е свързано само и единствено с това да не страда бебочката,но си права,че после пък зъбките ще ни мъчат...после нещо друго и така до безкарай! Laughing Laughing Laughing
Ника най-накрая заспа след 5 часово будуване Shocked,а аз отивам да се епилирам,че станах конкуренция на мъжото Laughing ипосле горещо душче като белите хора йеееее! newsm44

# 228
  • София
iva_angel, не е ли много мъничко още за изправена позиция? newsm78 Така и аз май успявам да го сложа, но все пак ми се струва, че прекалено много му се натоварва гръбначето...

Ами, не знам, прочетох статията, която е пуснала Еми на д-р Хазбун, там пише, че детето трябва да се носи изправено с максимално разкрачени крачета като му се подпира кръстчето и вратлето, не цитирам точно, но слинга имитира точно тази поза, не знам дали се натоварва гръбнака, все пак то е почти право, само слинг-а трябва да се застегне максимално, то си зависи и от слинг-а де, не знам дали в тези като торбичка, които са, ще стане такова затягане, аз мога да го стегна колкото си искам, така че детето да е почти право, ето това е моят слинг, виж 5-тата, 6-тата и 7-мата картинка, това имам предвид: http://slingbg.wordpress.com/wear/.

# 229
  • пак там

Ами, не знам, прочетох статията, която е пуснала Еми на д-р Хазбун, там пише, че детето трябва да се носи изправено с максимално разкрачени крачета като му се подпира кръстчето и вратлето, не цитирам точно, но слинга имитира точно тази поза, не знам дали се натоварва гръбнака, все пак то е почти право, само слинг-а трябва да се застегне максимално, то си зависи и от слинг-а де, не знам дали в тези като торбичка, които са, ще стане такова затягане, аз мога да го стегна колкото си искам, така че детето да е почти право, ето това е моят слинг, виж 5-тата, 6-тата и 7-мата картинка, това имам предвид: http://slingbg.wordpress.com/wear/.

newsm78 Абе може и да си права, все пак това е позицията на кенгуруто... то не че в него стоим, де... устояхме с две секунди повече, отколкото в слинга  Mr. Green

# 230
Толо, не е проблем, че си прескочила 40-те дни. Отиди, в който храм ти е удобно. Peace

larakroft, може и млякото да е повлияло, но масажът със сигурност помага! Както и сгъването едновременно на двете крачета към коремчето.

# 231
мерси Gall78 като отидем на ортопеда ще попитам и за каката,не се бях сетила newsm78

# 232
  • Пловдив
Linkata ,имаш ли координати на д-рХазбун
Елфита, има ги в дъното на страничката която постнах Д-р Рами Хазбун
Частна практика
Пловдив, бул. «Хр. Ботев» 95, тел.032 620883,

+ 359 888 523 185
ramihazboun@hotmail.com

# 233
  • София
Гледам, че коментирате обличането на дребосъците. Ние обличаме Дани като нас. В момента е по боди и спи сладко с голи ръце и крака, дори не е завит. Вярно, че навън е студено, но пък е пекнало такова слънце, че вътре е като парник. Най-дебелото му облекло вътре е било памучна дрешка върху бодито, никога не е бил с повече пластове. Когато го къпем (т.е. когато баща му го къпе, аз не участвам), затопляме банята, че там непрекъснато държа отворен прозореца. В другите стаи обаче не променяме температурата и не съм забелязала на дребния да му е студено, докато татко му го маже и облича.
По обяд излизахме и му сложих тънка памучна шапка - все пак бяхме основно в колата. Търлъци и пантофи не ползваме.

# 234
  • пак там
Здравейте момичета.Отдавна не съм влизала,но просто време не остава.Честити месечинки на всички бебчета.Да растат здравички и много да слушкат.Ние сме вече на два месеца.Вчера бяхме на консултация.Резултата е 1.200кг.отгоре и 4см.Биха ни ваксина и два пъти ни боцкаха-единия път в крачето а после и в ръчичката.Много рева милия.А после и в къщи продължи до вечерта.Такъв рев не е ревал от както се е родил.Два пъти и Панадол му дадох та не успя да вдигне температура.Говорили сте за коликите.Някойбеше писал за хомеопатични хапченца.Ние сме на такива-Colic tablets http://www.silvex1.com/content/view/30/44/lang,bulgarian/.Те са бързо разтворими във вода.Даже на по-големи бебета ги слагат директно под езика .Разтапят се за секунди.Аз ги разтапям в лъжичка и така ги давам.Резултата е просто фантастичен.Детето се успокоява за минути.Могат да се дават през 15 мин. по две.Без абсолютно никакви странични ефекти са.Вечер спим вече по 6-7 часа.Пропускаме по едно,че по някой път и по двете нощни яденета.Иначе през деня яде на по три часа.До сега, да чукам на дърво,не е повръщал.А бе общо взето сме от кротките бебета.Заглежда се по играчките.Даже се опитва и да приглася на въртящата музикална която е над кошарата.А бе започва да става маймунка.Това е от нас.Дано се постопли времето та да излизаме че в къщи вече ни омръзна.Целувки за всички мами и бебоци!!! Hug

Светле, откъде взехте хапчетата и дали ги продават онлайн?

# 235
Здравейте  Hug
При нас времето е страхотно и все сме на вън,дори и навън се кърмим..е не директно но в някое кафе или магазин.Днес бяхме 4 часа Laughing на чист въздух.
Коте,за вратлето...ако искаш ми остави телефона си на лични..и аз ще ти звъна да ти кажа как е при нас Hug
по късно пак ще се включа///

# 236
а преди или след ядене се дават тези таблетки.

# 237
има ли ги по аптеките тези таблетки за колики?

# 238
има ли ги по аптеките тези таблетки за колики?
Със сигурност ги има и в магазините за детски стоки - на мен са ми дали такива капки, купени от бебешки магазин, но нещо не разбрах кога точно се дават/или аз не съм прочела правилно/

# 239
Момичета да ви попитам за  списъка с личните ни данни ..може ли някой да ми го прати Hug
Аз използвам едни билкови и хомеопатични хапчета за колики...и съм много доволна http://www.juvalis.de/artikelbilder/artikel600/8786738_x.jpg и те се дават преди всяко хранене..и ако не помогнат няма да навредят.

Общи условия

Активация на акаунт