Отговори
# 240
  • София
здравейте, мамчета
Имам въпрос и ще съм благодарна ако някоя от вас може да ми помогне. Бебка има червенини по челото откакто се роди. Почиствах с физиологичен серум (така каза док) и кожата стана по-груба, Появиха се корички. Док. каза да я мажа с преварен зехтин. Еми намазах я вчера и резултата е трагичен. Вече има дебели ярко жълти кори по целите  вежди и между тях ярко червена влажна кожа. Много зле изглежда:(. Сега мисля да не я мажа с нищо за да засъхне малко този секрет. Утре ще звъня на докторката, че сега не вдига, но ако някоя от вас се е сблъсквала с такъв проблем моля да каже какво е направила!
Лека вечер на всички

# 241
Хапчетата, за които Светлето говори ги има м м-н Бейбе Планет на бул. Несторов
мрм, много бебета имат червенени по челото, наричат се майчини петна и не се третират с нищо, изчезват сами до 1годинка. Не знам дали става въпрос за същите при вас newsm78 Синът ми също има червени петна точно между двете веждички, все едно току що съм го натиснала, само дето не изчезват, ами си седят, не ги мажа с нищо, и сестра му имаше и изчезна от само себе си. А това се получава и от това, че хващат бебока за гламата като го вадят, поне аз така си мисля newsm78

# 242
Здравейте момичета,
четох, четох и пак не помня какво съм прочела.
Тази нощ беше една от многото и поредни безсънни нощи.
Имам чувството, че ако това положение и недоспиване продължи ще си изгубя разсъдъка. Все още не съм вкарала сешоара в хладилника, но през нощта като се събудя гледам часовника и не мога да разбера какво гледам и какво показва. А да не говорим, че всеки път казвам на мъжа ми, ама аз не трябва да го храня - нали го нахраних вече.

mrm аз четох, че тези червени петънца изчезват или до 3-я месец или до 1 годинка, зависи какъв тип са. И Йоан има такива петънца-едното е мъжду двете очички, а другото на едното оче.

Наде а дано Ташков ти каже нещо успокойтелно за това свличане.
Ина аз също не съм му звъняла още. Все отлагам, но при мен и някакви неща продължават да си текат все още.

Аз вече не знам какво тече - лохии ли са, цикъл ли е  newsm78
Ама е малко по-различно на цвят от това, което ми течеше реди, но пък като количество е оскъдно, така че едва ли е цикъл.

Ние също не сме водили дребния на църква все още. И не знам в скоро време дали ще стане, защото времето е отвратително.

Но днес го водихме на изследвания за жълтеницата. Този път му взеха кръв от веничката на ръката. Докторката го престегна с един ластик и не знам как уцели вена, но аз такава не видях. Направо ми събра очите. А малкия плака ли плака. Утре ще излязат резултатите и след обяд сме на консултация при гастроентероложката. Стискайте палци жълтеничката да е преминала, че вече много закъсняваме с ваксините. Педито отказва да слагаме ваксина, докато сме с жълтеница.

Сега едно въпросче за болничните. На моя болничен, който ми издадоха от Т.К. пише да се яви на работа на 19.03. /коеот е утре/ Следващият ми болничен с каква дата трябва да е - 18 или 19  newsm78

температурата ние поддържаме температура от 23-24 градуса. Досега Йоан не сме го претопляли, но определено смятам, че се чувства добре на тази температура.
При къпане правихме температурата 25 градуса, но той много плачеше. Тогава решихме да вдигнем още млако температурата и сега нещата са ок. Но ние го къпем по тениски, щото иначе ще се гътнем от жега.

обличането винаги му слагам едно тънко боди с къс или дълъг ръкав , зависи от времето и отгоре е с гащеризон или ританки и камизолка. Завивам го с две оделаца докато спи. И двете са тънки, памучни одеала.

Маринче много се радвам, че нещата при вас са изяснени и че няма да се налага да гипсирате крачето на малката.

Рися благодаря за споделеното впечатление за Стефанов  Hug

Отивам да укротявам опърничавият, че пак се кара нещо от леглото.

# 243
Рися тя emym е писала.Да ти кажа не знам точно от къде .Поръчах на една моя приятелка и те ми ги донесоха от София.Виж на адреса който сложих има магазини телефони.Не знам според мен хапченцата са чудни.Много ни помагат и не давам задължително 4 пъти по две.Някой път и само с две се успокоява,друг път и с 4.Различно но важното е че действат.

# 244
mrm,и ние имам тези червени петънца,но както Еми е казала те са от раждането и сами изчезват,така ми казаха на мен.
Деска,стискам палци да я преборите тази жълтеница и тези колики че вече много ти се събра Hug
Ние в момента се кърмин и немога да пиша много Laughing
До после...

# 245
Имам технически въпрос към грамотните мами - как мога да си заменя снимката на усмихнатото коте (аватара ми) с моето усмихнато коте? Simple Smile Време е вече да го представя на света Simple Smile

за обличането - слагам боди с дълъг ръкав и отгоре гащеризонче. По-често е памучно, по-рядко плюшено, обикновено за разходка е с такова. И като го разнасям из апартамента е с тънко одеало завит. Опитах се да слагам чорапи, но ги намерих около кръста му завити и се отказах Simple Smile

Влизаш в потребителският си Профил и избираш 1- во - Промени профила 2- ро - Профил
Отбелязваш с точка "Имам собствена картинка " / качваш я на някой сайт като www.radikal.ru копираш после адреса на картинката и го поставяш в полето с/у собствена картинка във форума/

# 246
Desika,от 19.03 значи ще ти е болничния,т.е. утре трябва да си го вземеш или поне да се обадиш на личната да ти го напише.

mrm,съвсем точно се сещам какво имаш предвид.По веждите и по кожата се получават като меки,лесно лющещи се,мазни корички с жълтеникав цвят-точно като крусти по главата.Не се тревожи.Синът ми имаше доста,а сега Ралица съвсем малко само по веждите.И да не ги пипаш пак ще изчезнат.Ако ги намажеш със зехтин и после ги излющиш отдолу остава зачервена повърхност,която изчезва до следващия ден.

Е,опитах и аз да сложа снимка ,но не излиза.Нали има ограничение за размера на снимката..

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 18:16 от толо

# 247
  • пак там
За таблетките срещу колики, дето Светлето беше писала: драснах им аз едно писъмце, и отговорът беше: ние сме само вносител, пробвайте в аптеките или онлайн в магазин Папагал. Което и направих, сега чакам да ми ги докарат, пък ще видим...

# 248
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Нямам много време да пиша тези дни защото съм с двете деца, а за капак каката е болна.
Днес идваха на второ посещение от Вела и се сетих да питам от кога се почват процедурите по забелването на пишлето. Доктора ми каза че докато не стане на 6 месеца не се препоръчва да се прави нищо. Моля майките на момченца да споделят какво са им казали педиатрите.
Поздрави от нас   bouquet

# 249
Честити месечинки на порасналите бебочета!
Ох трудно се пише с една ръка ама какво да се прави Heart EyesДокато прочета всичко и май забравих какво съм чела ooooh! Видях че за татковците сте говорили, а и на мен ми беше болна тема тези дни, след като мъжо започна да ме пита какво толкова правя през деня, че не съм сготвила #2gunfire Ама какво да се прави - мъже Crazy
За температурата - поддържаме 21-22 градуса и го обличам с боди и гащеризонче или ританки с блузка отгоре.
Найема може ли да те питам какво кенгуру сте взели, че ми изглежда много удобно Heart Eyes
Да ви кажа вчера като го нахраних Криско в 19,30 та откара чааак до 4,30 ooooh!Какво беше това спане незнам Rolling EyesНе че се оплаквам де, наспах се Grinning
Дорабела много се радвам, че се опроверга диагнозата на втория д-р Hug
Раде дано скоро си се гушкате вкъщи  Hug
Пис-че, Миа къде сте до Кауфланд? Аз съм малко по към Банишора, до депото, точно на гърба на 5-та градска. Само да се пооправи времето, и може да се срещнем с бебешорите Laughing
Това е от нас, хубава вечер  Hug

# 250
Здравейте, недоспали мами! Моето момиче се роди на 19-ти февруари, утре става на месец. Не мога да се похваля с много спане нощем, но като чета оплакванията на някои от вас, мисля, че доста добре се справяме. Защо не пробвате нощем, когато плаче бебето, да го гушнете при вас и да му дадете да суче в легнало положение? При нас това е начинът да се наспя. Правя го и следобяд, когато искам да поспя. Бебето си суче/спи (каквото си пожелае), а аз също спя!
Незнам това с коликите - има ли, няма ли такова нещо като колики или бебетата просто имат нужда от време, за да се адаптират към новия начин на живот (извън утробата) през първите три месеца. При нас помага носенето на ръце (в слинг), шъшкането, белите шумове (прахосмукачка, сешоар), люлеенето (в слинга, на коленете ми върху възглавница или само на колене, докато аз чета, гледам телевизия, хапвам...). Денем рядко я отставям в креватчето си да спи, предпочитам да я нося (на ръце, в слинг, в кошницата за кола, която може и да се люлее). Все пак 9 месеца е живяла в корема ми и там е била гушната, люляна и т.н. 24 часа в денонощието! Та ако й осигурявам този конфорт 12 часа на денонощие, това е само половината от времето, за което тя е свикнала да го получава! Част от домакинската работа и готвенето мога да свърша, докато я нося в слинг. Мога да си почивам, да хапвам, да чета, да гледам телевизия, докато я кърмя или гушкам седнала.
Аз ползвам слинг от тензух, който сама уших. Доста е сгъната вътре, но след като заспива обикновено 2-3 минути, след като я сложа вътре, значи се чувства удобно! Не иска да стои в слинга и плаче само когато е гладна. Понякога проплаква, ако е преуморена и вече иска да заспи, а не може. Тогава помага по-интензивно люшкане, шъшкане, след което се успокоява и отпуска и е готова да заспи в слинга.
Това е моят опит засега.
Пиша изключително рядко, чета малко по-често, но винаги ми е интересно да прочета нещата, които споделяте.
 Simple Smile

# 251
Минавам само да кажа, че от два дена стоя на 6-та страница в тази тема и като гледам, скоро няма да мога да се включа... Rolling Eyes
Незнам какво чак толкова се промени в ежедневието ми  newsm78 ама хич не ми стига времето  ooooh! то не са едно, не са две, а цели три деца си имам  #Crazy

Липсвате ми  Hug
Лека вечер на всички, ако не се включа  по-късно   love001

# 252
  • пак там
Linkata, педито ни каза, като навърши месец, след баня полекичка да започваме да забелваме. Така хем постепенно правим процедурата, хем почистваме събралата се мърсотийка. Засега върви добре, нататък ще видим. Майка ми има горчив опит с брат ми, тогава лекарите са казвали да не се забелва, та без малко без пишка да остане.  Mr. Green Та тя държеше още от началото да започваме, парен каша духа Simple Smile

iaae, вероятно ти си от щастливките, чиито бебета са с малко колики. Ела да го гушнеш ти, когато има колики, а камо ли да се опиташ да го кърмиш в този момент. Това вече сме го говорили, и то неведнъж. Дано на твоята кукла й е спестено това, през което минава синът ми, само това ти пожелавам.

# 253
  • София
oх момичета супер зле съм... отидох пред кабинета на Т, звъня - никой не отваря... потърсих го по тел. и се оказа че от 2 години кабинета е на друго място  ooooh! сега в петък пак ще ходя
коте, часа си го записах по телефона...
Хубаво че преди това ходих на масаж  Crazy беше страхотно и дори опашката малкко ме поотпусна

десика
това дето си го писала за "аз вече го храних", все едно съм аз.... ама 1 към 1 Simple Smile
иве, твоето обяснение ме нави за дее дее-то... Къде им е ателието на тези мацки, че им писах, но не ми отговарят

още нещо исках да кажа.... ама какво бешеее...  newsm78

ооо и да ви кажа - в Овиес в мола на Хемус има НЕВЕРОЯТНИ дрешки... на мен са ми малко скъпички, но не можах да се удържа и купих едно дънково сукманче на бебуната за 30 кинта.... добре че го имаше него, че иначе щях да дам 50 за няква лятна красотичка  Wink

# 254
autumnsphere  Hug свиркай си мила  Whistling Аз на мойто мило няколко пъти се налага да му връчвам Андрюшката когато най-много реве от колики (да си поема въздух на балкона или  да си ударя един душ) и като се върна ме пита: - Мале как издържаш? И на следващата сутрин - закуската ми се сервира в леглото  Rolling Eyes

cutesmallcat и  ние не гу-каме, ау-каме и бу-каме споко кой е казал, че всички бебета задължително трябва да гу-кат? Някои може направо да проговорят след някой друг месец  Wink
За коликите аз се зачудих - от толкова много видове какпки  newsm78... и накрая реших, че ще си пеем, ще се гушкаме, ще се кърмим и т.н. все от нещо минавт.
Бяхме сополиви 2-3 дена и кашляше. Педито я гледа и каза - морски соли, витамин Ц и чай от лайка.

Geia за псевдомензиса  Hug да си жива и здрава, нямаше да съм жива та да се ровя в нета  #Crazy
За кенкурото - ние сме в него от 7-мия ден. Чувства се добре-спинка.

Общи условия

Активация на акаунт