Отговори
# 180
Коте не се шашкай аз държа в къщи не повече от 20градуса само като я къпем стопляме до към 22-23.и мисля детето се чувства много добре,преди 3 дни майка ми и беше сложила плетено елече и веднага и се появиха пъпчици от претопляне по вратлето.аз я обличам с ританки ,камизолка и я повивам с много тънко одеалце.само първите дни с кой акъл давах на майка ми да ми я облича повече,но от днес сме си сами  Laughingи ще си я гледам така както ми идва от вътре,нали все пак имаме някакъв майчински инстинкт и ние.пък и вас ви имам за съвети та се чувствам спокойна че няма да объркам нещата Hug
по въпроса с нашите мили половинки,аз нали бях в болницата че пренасях и мойто мило ми звани 3 вечер и ми вика "леле как смогваш да подържаш чисто(живеем в по малко от 40кв )аз съм сам и такава кочина направих че ме стрх ако родиш днес до изписването няма да мога да оправя Joy"е аз на другия ден помолих докито да ме пусне за деня и се прибрах да оправя та 3 часа newsm79 wash 1dishes 1ironingи #Crazy

# 181
Cutesmallcat, 23 градуса след проветряване?? Мале, аз верно си моря детето от студ - моя хубосник се отглежда на 20 градуса - само за къпане дигам до 24-25! Дано не съм най-безотговорната тук, но той си живурка цял месец така! Че обикновено и без шапка - бива го много да си сваля от главата от въртене, особено през нощта! Laughing
Ламтурник - до 42- ия ден след раждането можеш да ходиш за преглед при гинеколога без направление!- така ми обясниха на мен
Darima - аз раждах нормално, с три шева, правих секс за първи път вчера  Winkболеше ме само в една определена поза т.е. пробвайте първо нещо без дълбоко проникване Embarassed , че ние малко повече се награбихме от колкото трябваше Embarassed

# 182
  • пак там
Здравейте и от мен!

Влизам само за малко, че сме с много колики, да кажа на Дорабела - бих ти препоръчала в Горна Баня да търсиш Денев или Медникаров.  Имам доста голям "стаж" там, за съжаление (с луксация на тазобедрената става от бебе съм), та личното ми мнение е, че тези двамата са най-добрите. За Стефанов и Владимиров имам доста по-лошо мнение. Но все пак това е лично мнение, не го приемай задължително. Дано всичко мине бързо и безболезнено, и за теб, и за малчо! Успех! Hug

Рися може ли да кажеш нещо по-конкретно за Стефанов. Една позната на свекърва ми, която работи там страшно много го хвали. Бях е помолила да пита и за Алексиев, но тя е казала, не Стефанов.
Сега се чудя какво да правим?

Ами, Деска, по времето, когато аз бях там постоянен посетител (в зората на демокрацията `92-93 гг), го беше обърнал на печалбарство - частен прием на конвейер, повърхностни прегледи, и съответно грешки. Спомням си, че по това време бях с две игли в крака, отидохме на преглед заради страшни болки, а той ми размърда крака, взе рентгеновата снимка без да я погледне дори и отсече да пия аналгин  Shocked На другия ден отидохме на частния прием при Денев (той ме оперираше и на трите операции), човекът ме прегледа, огледа и видя, че едната игла се е изместила и е засегнала съседния мускул, който е блокирал. Вкара ме в болницата за два дни, за да може да ми бие инжекциите безплатно (иначе ако трябваше да си ги купуваме, сигурно щяхме да фалираме - времето беше гладно, а те много скъпи). И до понеделник бях отново на крака.

Сега може да се е променил,не знам... Но аз лично не бих рискувала...

Владимиров пък може и да е бил светило, но откакто го помня, все е шеф на отделение, и основно се занимава с административни дейности. Рядко оперираше дори преди, сега не зная, но просто подозирам, че се е откъснал от практиката прекалено отдавна. Пък и е доста възрастен вече...

Коте, ние също държим по-топло, за сметка на това не го навличам, когато сме в къщи. Но не мисля, че си го простудила, навън вече е достатъчно топло, за да се плашиш.

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 19:04 от Рися

# 183
Най-накрая и на мен ми остана малко време да пиша. Прочетох всичко, но не запомних имена.

Бих искала да споделя по въпроса с мъжете, че наистина и моичкият доста се въртеше покрай нас в началото,  асега помощта му е главно в къпането и да го погушка. Е, пазарува човекът, ходи по аптеки.
На мен ми се иска повече внимание към мен, повече единство, но всеки има задължения и не смогваме да се видим.
За секса, кой знае кога ща ни се удаде случай. Не сме го правили откакто забременях и вече съм девствена, така да се каже. Направо си ме е страх. Но и нямам търпение.

А за топлото и аз не прекалявам. С парно сме, не пускам допълнителни печки освен по време на баня. Обличам го с два ката тънки дрешки. Педито ми каза както аз съм облечена, още един кат за малчо. Вкъщи шапки  и жилетки не слагам. А навън още не смея да го извеждам освен за консултациите. Много е лошо времето.

# 184
Относно ИНФАКОЛ и то на по-нормални цени (от 15 лв надолу) следете в prodavalnik.com. Редовно излизат за продан, днес си поръчах поредните на цена 14 лв, а съм купувала 2 опаковки за по 10 лв и една за по 12 лв. Вярно има и пощенски разходи, но са под 2 лв и така излиза 2 пъти по-евтино от въпроснип сайт infacol-bg.com.

# 185
  • Sofia
Аз пак с въпрос да се включа - как се мери бебешка температура? Малчо днес на вечеря яде час и половина, а сега ми е един такъв кротък и отнесен, чак неестествено ми се струва...Обикновено или заспива веднага или плаче за внимание, а сега си лежи кротко в леглото и нещо много ме съмнява.... Sad И киха... Ох, и съм сама тая нощ... Нещо много ми е притеснено...
Извинявайте за кахърния пост, ама нали сте ми другарчета.... Hug

# 186
  • в сърцето на един мъж...
В дупенцето с термометър. Нормалната им температура е 37.0-37.1 до 37.3

# 187
Здравейте мами,
днес бяхме в Горна баня и разговаряхме с проф.Кехайов - слава богу успокои ни,че всичко е наред и ще се коригира крачето само с гимнастика и въобще не е необходимо да се слага гипс. Методът с гипс е доста остарял и вече не се практикува - освен ако не си запознат с по-новите методи. От утре ще ходим при един кинезитерапевт, който ще ме научи да правя гимнастиката правилно, защото трябва да бъде доста упорито. А по въпроса за Драганов- изказаха се,че той не е специалист за бебета, а за възрастни.
Вчера така се притесних,че май ми намаля кърмата - днес пих какви ли не чайове и сега малко се нормализираха нещата, но снощи гърдите ми бяха много меки и леки и Ралица сука и от двете и се нервираше накрая...знам,че не трябва да се притеснявам много, защото влияе много, но вчера нямаше как.
Целувки на всички,че вече плачкаме!

# 188
  • Sofia
Гея, благодаря! Аз нещо съвсем се психирах днес, трябва да се успокоя малко...
Като спи, защо спи, като не спи, защо не спи.... Ама ми се видя странно това дъъъълго ядене и то се наложи и от двете гърди да му дам, а обикновено ги редувам...Много се нервеше и дърпаше и реших, че не му стига кърмата  newsm78
За награда малко ми се посмя накрая, толкова мило ми стана  Flutter

Маринче, много се радвам, че се нареждат нещата!  Hug Сега се успокой и мисли само хубави  неща!
Връщам се да чета назад...

# 189
  • в гората
В дупенцето с термометър. Нормалната им температура е 37.0-37.1 до 37.3

И на мен така ми бяха казали, но веднъж измерих 37.6 и се нашашках, но реших да я премеря и под мишницата(докато се храни, защото само тогава кротува)- отчете 36.7, разликата по принцип трябва да е около 0.5,но ако мърда много докато я мериш в дупето може да покаже по-висока!

# 190
  • Sofia
Прочетох...
За температурата в стаята да ви кажа и на мен ми е височка и ме мори,ама уви по-ниска няма как да я направя... Имаме външна и вътрешна изолация и не пускам парно! Супер топло е! Затова проветрявам редовно, ама пак под 23 градуса не пада... А шапка слагам само навън, вътре още в родилното ми казаха да не слагам.
Благодаря ви за успокоението!  Hug
Нещо днес не ми е ден, много ми е нервно и само глупости мисля и пиша  Mr. Green Ще взема да си лягам и да си взема мъника при мен в леглото да си го погушкам контрабандно, че татето не ми дава да го лигавя прекалено, а сега е в командировка и с малчо ще си спим заедно  Peace

Лека нощ и цунки за бебоците! Hug

# 191
Галче, ама ние да не сме омъжени за един и същи мъж Mr. Green Ох, посмях се, то нали знаеш на чужд гръб сто тояги са малко Wink
Коте, не се шашкай, бе душо! А като проветряваш го вади бебо от стаята, аз всяка сутрин  ивечер преди лягане го правя това упражнение за по десетина минути, и в нашата спалня е 22-23градуса, ама на мен така ми е супер, вече не съм първа младост и обичам да  ми  е топличко Crazy А като мериш температурата в дупето махаш 0.5градуса, да се знаеш занапред ако ти се наложи. Аз имам електронен термометър и стария вече май само за клизми го ползвам Embarassed Ама и той ми е доста точен, имам му доверие.
дорабела, радвам се, че всичко е наред при вас и е малкия дявол, стискам палци скоро да се оправи малката госпожичка Praynig
А за Драганов и аз си записах час за Петък, не ме кефи много, щото малко печалбарската я кара, ама ми е близо и ме домързя да търся друга алтернатива Confused
Аз го чакам дребния да се събуди за ядене, ама след двучасовия ревлив маратон, който ми спретна явно са му паднали батериите и ще си лягам Grinning
Лека и спокойна нощ на всички Heart Eyes

# 192
  • София
МОмичета, чета и пиша, но сигурно ще пропусна нещо...

Кенгуру на нас днес ортопеда ни каза - МОЖЕ но от 2-3 месец... Още утре ще поръчвам слинг щото  малката ще трябва да я влача до тогава... толо, твоите думи точно описват опасенията ми за този слинг на Премакс... И аз като котето ще проверя онзи Дее Дее, пък ще видим става ли и той Simple Smile
Друго ортопеда каза - за момиченцата за луксацията се прави контролен преглед през 4-я месец, да знаете ако на някого са забравили да кажат.

днес бях при Ж.К.-то за контрола... Всичко било ОК, само "съм се била смъкнала"... Е как ще е ОК тогава??? То затова и припиквам на 15 минути... А тъпия док веднага замина нанякаде, та съвсем си забравих въпросите...
За болката в опашката нищо не каза - само да не би да било кръста.... ми то има една педя между двете, аз да не съм малоумна...
Акушерката ми каза секс - след 40-я ден; кола маска - за какво ми било да се мъча; за свръхлактацията - да се цедя след всяко кърмене /точно обратното на това което пише и което вие препоръчвате/
Утре съм при Ташков и ще го разпитам по-подробно, дано да ми отговори... и какво да правя с това смъкнато влагалище... или там каквото ми се е смъкнало...

А иначе май усещам и нашата девойка да има криза на растежа - не че яде по-често, но за разлика от обикновено, когато се нахранва за 15-20-30 минути от вчера яде по около час. А днес вечерта яде от 7 до 8:30 и после от 10 до 11. така и не я изкъпах по тоя повод от страх да не върне всичко...
Иначе вчера я къпах сама - справих се с цената на малко повече рев и не можах да я изплакна, че много ми тежи...
А за подробното обяснение на Яна за кърменето легнала направо трябва да я позлатя...   bouquet  bouquet  bouquetНай-сетне и аз успях!!! и от вчера така кърмя - задника ми се роди Simple Smile

Днес ходих за 200те кинта да си подавам молба... то ега ти одисеята...
Първо се отива в общинското ЕСГРАОН (там от където сте си взели акта за раждане), дават ви да попълните декларация и да платите 5/10 лв в зависимост от срока в който да ви издадат Удостоверение за родствени връзки.
С него отивате в службата по социални грижи по адресна регистрация и заедно с оригинала на акта за раждане /който ще стои там 20 дни/ и попълнена декларация и молба-образец и ... утре ще ви кажа какво още се прави Simple Smile аа за всички на които им е второ и трето детенце - да носят и копия от останалите актове за раждане.

teodora_popova, не знам дали са ти отговорили, но за възглавница има още много време - май от 6я месец ако не и от по-късно..

GALL78, при Белослава е същото - киха поне по 2 пъти на час, редовно си покашля, а хълцането е при всяко преобуване и след всяко ядене...
Кихането и хълцането - ОК, нормални били, но кашлянето педи каза че не било. Нас много ни стресна защото започна да кашля когато ние и двамата с милото се разболяхме - това преди месец някъде... 3-4 пъти са я слушали от тогава - няма нищо. Отначало казаха че е от антибиотика, после че сигурно й влиза слюнка... т.е. няма й нищо... То може би си зависи от кашлицата... надявам се някой път да се изкашля по време на преглед пък да видим тогава...

За коликите - както ви казах в момента привършвам 3тата опаковка Еспумизан... Ама вчера малката все беше гладна, та нямах време и не съм давала капки от тогава... Разликата е никаква... нито повече нито по-малко реве, пръцка или дриска...
А и днес прочетох че на едната лекция на 9 месеца са ни казали, че тия капки са за успокоение на майката....  newsm78

наиема Simple Smile, нашата мома освен същото име има и същите дрешки... Ще гледам да не уцелим и кенгурото Simple Smile

толо, не знам от къде чух ли прочетох ли, може и да съм си го измислила, но мисля че цитонамазката специално се взима на 6я месец...

Ламтурник
, има един безплатен преглед по Ж.К. до 40-я ден.. После - с направление

За предпазването - ние ще сме на презервативи... най-сигурни ми се струват... че не знам на какви интервали суче / ще суче малката, ама не мога да разчитам на кърменето...

дорабела
, извинявам се за късния смс  Embarassed ти вече си водила малката на трети доки Simple Smile Радвам се че всичко е ОК...  Hug

РАДЕЕЕЕ, не остана!!!  Hug Hug Hug

# 193
  • София
carbo, и мен ме боли ужасно опашката още от бременността... newsm78 Сега едвам ставам всеки път...

# 194
Хайде на калоричната закуска!

Честита месечинка на празнуващите днес ! Веднага се поправям, май вървя с ден по-рано!

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 10:37 от kuco_pate

Общи условия

Активация на акаунт