МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 54 981
  • 314
  •   1
Отговори
# 150
Луната спи,мъжете спят,а аз не.Прекалих с кафето и емоциите днес,но утре като ме грабне живота още в 6 сутринта,няма да имам време за размисли и страсти много.Влизам тук,за да си взема нещото,на което му казват топлинка,разбиране,утеха.Надявам се и аз да мога да давам в бъдеще по нещичко,иначе няма да е честно.
Наслуки,може би майките не бива да позволяват на децата си такова отношение и да прощават всичко.Ще прозвучи грубо,но до някъде вината е и нейна,защото няколко дни след това,тя забрави как я оставиха като мръсно коте на сума ти километри от дома и сега отношенията им пак са добри.Колкото по-лесно прощаваш,толкова повече те нараняват-това си е мое мнение.
ДИП,съгласна съм с теб,че всеки си поема своя път и понякога той не е този,който близките бих избрали.Ами ние няма как да се виждаме сами на по кафе,защото живеем на около 200км. един от друг.Тъй че всеки си се гушка под своето юрганче,както казва баба,където му е най-топличко и удобно.Семейството е институция и след като аз съм някаква заплаха за тях,съм се оттеглила напълно,в истинския смисъл на думата.Но пък въпросната персона също е от семейство с три деца,но нейната майка не е циганка-тя е от белите.
Татянке,едва ли ще успееш да я изядеш,просто ще се оттеглиш мълчаливо,защото едва ли си струва да отвръщаш на подобни нападки.Най-трудно се спори с простовати хора,защото трябва да слезеш на тяхното ниво,за да те разберат.Аз предпочитам да не го правя,още повече че не мога да я обиждам на деца-все пак нейното дете е моята кръв.
Елена,прати им много поздрави на твоите познати и от мен.Като ги видях ми се прииска да им целуна ръцете.Децата са благословията от Бог,те са наистина щастливци.
Цоци,Кабо Алма HugБлагодаря ви за сърдечността.
Не ми се иска повече да коментираме това EmbarassedИ още веднъж се извинявам,че ви напълних главите с моите глупости.Това са бели кахъри.Да са ни живи и здрави децата и ние,за да се грижим за тях.Всичко друго освен здравето е дреболия.
Лека и мека на всички,които още не са си легнали като мен 1countingsheep

# 151
Лили, благодаря ти, че сподели с нас... Тази тема не е отчетна, тук не е важно само колко са наддали даецата ти и колко храна изяждат...Тук сме се събрали една странна порода - многодетни! Място където да поплачем, да се посмеем и най вече да споделим този прекрасен момент - родителството на толкова деца, че да не ти стигнат ръцете да ги прегърнеш (не е моя мисъл - перифразиран цитат от нашия гуру). Винаги сме насреща да поплачеш на нечие рамо, да споделиш неща които не можеш с бризките си, да се посмееш с нас и да празнуваш. Надявам се ме разбра.

Имаше преди време едно мото в началото на темата (по моя идея bowuu) - Не е нужно да си луд за да си многодетен, но все пак помага!

# 152
Цитат
Не е нужно да си луд за да си многодетен, но все пак помага!
Добре ми започва деня и седмицата! Joy

Елена ,голямо сладурско семейство.И аз искам такова! Crazy
Моите родители често пътуват до Румъния и там имат много приятели ,всички са многодетни ,ама по 10 - 12 деца.Но до колкото разбрах държавната политика в това отношение  е много по-добра от нашата.И Naughty не са цигани ,а чисти румънци!А аз съм бясна от факта,че след 1 година по това време трябва да се връщам на работа,защото майчинството за 4-то дете е 1г.6мес.ММБ, #Cussing out и държавна политика!

Лили,правилно постъпваш.Оттеглила си се .С такива хора така трябва.

Кабо,това някакъв гуруначин на изразяване ли е? newsm78Сигурно ще да е нещо индийско?Но аз те разбрах. Laughing

ПОпадна ми в."Стандарт" от 07.03.Цяла страница с интервю на многодетна мама - с четири деца.Първото й име беше Даниела.Много мила и симпатична майка.А младеели?!! ooooh!Дали не се  е вписвала при нас? newsm78

Канима,къде те изгубихме?Да не си в Барцелона този път?Ееех,Барселонааа....мечта ,мечта...

Емко,чакаме с теб!

ДИП,опасно е с лененото семе.И аз като знам - що ли не ти казах?Бях чела от някъде за това и нали понякога  успявам и да запомня....Ох,може и да е само вирус,съчетали са се нещата ....То детето доста трябва да си е хапнало..... newsm78Ние миналата година така ядохме баница"Царица" и на другия ден се започна едно повръщане и тичане до 00.Аз бях и бременна.Вирус беше ,но ние го свързваме с баницата и не поглеждаме вече готови баници.Дори от рекламита по ТВ ни се гади.

ПИкасо,ПИкасо ....много са ти весели постовете!Повдигат духа.Пък и на секи имаш какво да  кажеш,а как помниш...ои кои хапчета вземаш ? Joy

# 153
  • Пазарджик
добро утро,момичета
лилиана изобщо не се тормози,заради хорските мнения.Вдигай гордо главата и се гордей че си многодетна мама . Simple Smile
Благодаря на всички за подкрепата в чакането Hug  bouquet
Днес ще правя джоб на Мама Цоци. newsm53 голямо ядена ще пада.С децата сме фенове на джобове и пици.
Пикасо,как ти се пише толко много? Hug повдигна ми настроението
На всички останали една голяяяма  Hug и лек и успешен ден

# 154
Добро утро,момичета. HugМалка фас почивка,черпя ви кафе,цигари не давам,защото са ми малко и нарочно не си купих Mr. GreenОпитвам се да ги отказвам,но за сега само ги намалявам-само че в кутията де.
Имам около тон работа и нито грам желание да я свърша.Ще се опитам след малко да намеря началото на края или края на началото.Само че не знам от къде да започна.Тъй че надничам при вас за малко вдъхновение Hug
Не е нужно да си луд,за да си многодетен родител.Това ми хареса много LaughingНо пък е нужно да си смел,да имаш голямо сърце,голям скут,който да може да приюти повече от две дупета,голяма прегръдка,която може да обхване няколкото чифта ръчички.
Ще споделя някои от мислите на мъжа ми относно многодетното семейство:
1.Многодетната майка е и вярна съпруга,не защото няма мераци,а поради липса на време и място в сърцето,което е препълнено от обич.
2.Многото деца са като арматура в основите на една къща-колкото повече са,толкова по-солидна и издръжлива на земетресение е къщата.
3.Многодетните семейства са препъръчителни за канене на детски празници-само двама възрастни и много деца,които да направят купона.Излиза по-икономично,по малко алкохол се консумира,също и количеството храна е намалено.Децата повече щуреят на празниците и не се застояват много покрай масата.
Има и още,но сега не се сещам.Сега ще си плюя на петите и ще ви пожелая един усмихнат и слънчев ден. Hug

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 09:33 от лилиана

# 155
Добро утро на всички! Благодаря за поздравите!
Исках да ви споделя, че тази година рожденият ми ден беше Рожден ден- мечта. Децата още от сутринта ме поздравиха все още малко по бебешки, но пък много сладко. Мъж ми купи цвете с панделка и подарък и той с панделка. Вечерта се събрахме на по торта с майка. А след това излязохме в един клуб с най-добрата ми приятелка и мъжо. Не знам кое беше специалното тази година, но беше страхотно.  Simple Smile
Така че тази седмица /за разлика от миналата/ ми започва със супер настроение. Надявам се при всички да бъде така! Весела седмица и много усмивки пожелавам на всички! Hug

# 156
лили, да е жив и здрав брат ти и да стои по-далеч от вас - с тази философия за живота бих казала че така е най-добре;иначе - добре че подкрепя жена си;и майка ти я разбирам;но те губят...
забелязала съм че отношението към многодетните е наистина много несправедливо - мое лично наблюдение е че ако семейството е заможно им се прощава но ако имат материални затруднения се натяква по темата;

хубавата новинка при нас е че почивните дни майка ми взе активно отношение при отглеждането на малкият, нещо което се кълнеше че никога няма да направи докато бях бременна;и тя оприличаваше семейството ми на циганско докато ме убеждаваше да направя аборт ooooh! но и мина и вече е забравено

на патерица честито на всички рожденници, за съжаление съм все една крачка назад от новините но поне с много обич ви честитя!!  bouquet  bouquet

за леленото семе - абе хора като ви чувам какви кулинарни фурии сте, все говорите за някакви крекери, джобове и т.н. и направо онемявам... #Crazy Rolling Eyes само аз ли съм кулинарен инвалид?ние сме на месо и салата и на супа и салата...нямам време,желание,сили и каквото и да било друго за таквиз глезотии,ако успея да нахраня, изкъпя и паркирам в леглата големите до 8.30 а после е бебчо да приспя докъм 9 смятам че денят е бил успешен Laughing

# 157
  • София
Четейки ви днес, в мозъка ми проблясна една светлинка, която до сега само мъждукаше...КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ДЕЦА ИМАМ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО МИ СЕ СТРУВАТ! Joy Joy Joy
....което ме подсеща, че не обръщам достатъчно внимание напоследък на благоверния си....така че, извинете ми отсъствията, моля - имам важни семейни дела! Mr. Green

Прегръдки на всички от сърце - успех във всички битки, които водите и поздрави за всички празници, които празнувате!!! Hug Hug Hug

# 158
  • През девет земи в десета
Здравейте и от мен,аз чета,чета,не съм ви забравила,но такива проблемченца са ни налегнали,все от здравословен характер,че направо не ми се говори ooooh!

Та значи мойта(голямата) щерка вчера беше на мач и то не в отбора,където играе по договор и взима заплата,а в нейната възраст,в края на мача,стъпнала на криво и може би е скъсала връзка.Направиха с баща и днес ЯМР да видим следобяд какъв ще е резултата.Утре сутринта ще разберем дали ще я оперират и колко е сериозно положението.Има вероятност да се прости с кариерата си в спорта.
Дребното  в понеделник(миналия) си игра с племенника,който се оказа,че е болен.Да,ама ни казаха половин час след като се изкиха 100-ина пъти в лицето на Цвети.Той бил кихал от вчера,но май не бил още болен(бил съм се бил бил...............).Е....оказа се,че е болен и то доста и ние след него.Овладяхме сополите за два дни,обаче пак сме на инхалации,'щот почнаха едни пристъпчета ooooh!
В събота пък ходихме на РД на кръщелницата ми и тя болна на антибиотик,съответно хората си траят,докато детето не се разкашля и не вдигна температура.Еми днес сутринта ставаме да водим Валерия на ЯМР-то,Цвети повръща на фонтани,изповръща вече каквото имаше де,сега са само спазми,лежи си тука до мене,гушнала легена,а аз се опитвам да работя.Да,ама не,прекалено бясна съм, как може да има такива хора.
Ми аз децата ми като са болни не каня никой в къщи.Не са ходили нито на забавачка,нито на училище,за да не заразим и друго детенце.Дори да сме си уговорили виждане с приятели ги предупреждавам,че в къщи има болно дете,да не водят своите.А за нашето какво,то може да изболедува всичко.Нали си е ящно,не е фатално ако заслабне.Пийва лекарства без проблем,ще се оправи.Да така е,но как ще се чустваме и двете през това време никой не го е грижа.Финансовата страна на въпроса изобщо няма да я коментирам,на всички ви е ясно как е с повече от едно дете.
Ако ме няма през седмицата,значи сме стигнали до болницата,независимо с кое от двете деца.да не ме мислите къде съм.

Ей това е то,бях се зарекла да не пиша тук за такива ежедневни проблемчета,обаче тази сутрин чашата преля #Cussing out
И да не си помислите сега,че нещо съм увесила нос или съм се вмъкнала в някакви дупки.Няма такова нещо,аз съм непоправим оптимист,много съм далече от мисълта,че няма да се справя с положението.Обаче това са едни напълно ненужни усложнения,които спокойно можеха да ни се разминат,ако някои хора имаха поне мъничко съвест.

Емко,да знаеш,че много те мисля и ти стискам палци,всичко да е наред Hug

Лили,не го мисли толкова,ужасно е отношението,но прости хора на този свят много.Жалко е,че идва от там ,от където най-малко очакваш,близък човек и то от многодетно семейство ooooh! ,ужас.Още по-жалко е,че и брат ти се е "хванал на хорото",но в крайна сметка всичко на този свят се плаща.Рано или късно ще разбере,че не е бил прав.Майката ти милата какъв избор има жената,сигурно е останала рана в сърцето и,но не е толкова лесно човек да се откаже от внучетата си,явно затова е направила компромис със себе си. Hug

Моята мама вчера имаше рожден ден,навърши цели 78 години,така,че черпя по случая,тортичка,само това успях да направя и готвенето разбира се Wink :

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 12:34 от Пиги®

# 159
Здравейте, мили мами! Нетърпението ми за срещата в Търново все повече нараства! Така искам да се запозная с колкото се може повече от вас!
Емко, в сряда е хубав празник и аз вярвам, че новините при теб също ще бъдат хубави!
Victress, и моята майка не беше съгласна да имам трето дете. И то заради здравето ми. Аз и трите съм ги родила със секцио, а при второто ми се отвориха и шевове. Всички около мен не бяха съгласни. Но аз много исках още едно детенце. И когато спрях да притискам мъжа си, който също се притесняваше за  мен, самият той изведнъж се престраши. И сега всичко много се грижат за малкия. Имам познати, които ме гледат с малко по-лоши чувства, все пак нашата страна не е страна на многодетните семейства. Но на мен не ми пука. Даже вчера зълва ми ме попита как Марти ще расте сам, защото батковците вече са големи. Но при това влошаващо се финансово състояние на нашето семейство, засега не се замислям по въпроса за четвърто. Иначе и аз си мисля, че най-малкият ще расте като само дете. А и всички много го глезим.
Лили, и аз все натяквам на моя мъж, че семейството трябва да е на първо място, т.е. аз и децата. Така че за мен вината е почти изцяло на снаха ти. Виж, за майка ти не съм съгласна. Тя не трябва да си дели децата. Вкъщи се опитваме да се справяме с колкото се може по-малко външна помощ. Защото в повечето семейства има това деление, особено при вече порасналите деца. Майка ми не ни дели със сестра ми. Но при свекъра и свекървата нещата стоят по друг начин. По тази тема въобще не ми се коментира.
Желая ви една по-слънчева седмица от изминалата! И да има само хубави постове!  Hug

# 160
  • София
Лили,прегръщам те силно и ти пожелавам все повече любов у дома,а другите роднини...да се обичат там по свой си начин.Знам,че ти тъжно,но това е живота-хора всякакви и понякога приятелите ни стават по-близки от кръвните роднини.Имаш прекрасно семейство,за което си заслужава да вървиш с гордо вдигната глава!  Hug

Пиги,мила,съжалявам за болестите у вас  Sad Дано не се налага операция на Валерия,но ако трябва,да не страда много  Praynig А Цветенцето да оздравява по-бързо!

Наде,честит ти празник със закъснение  Embarassed Бъди щастлива!

Празника в Търново май ще бъде без нас  Cry Cry  Cry

Кабо Алма,да не би тати да се е прибрал,че нямаш време за един ред?

# 161
Здравейте мили мами!
Ето го Капучиното с две и повечко захарчета.
Не е сутрин ,но все пак  newsm53
Вчера имахме гости,беше хубаво,не съм се събирала така от години.Обаче не съм и същата.Незнам защо,но почти нямах какво да казвам,повече ми се слуша и ми се мисли.
Лили,много добре те разбирам. spokoМного плачех докато не се разбирахме с таткото на Джо и също бяхме прекъснали всякакво общуване.Търпение и любов в случая.Аз обичах и чаках и сега сме заедно и даже женени и щасливи.
Пеши,мисля намерих решение на проблема ти.Вчера пробвах един препарат Тризон.Най-евтин.Неразреден се намазват повърхности,в моя случай плочки и канали.На опаковката пише, че след половин час се изтърква с четка повърхностите и се облива със студена вода.При мен нямаше нужда от търкане,всичко падна,а плочките блеснаха като в рекламите,фугите и каналите станаха като нови също.Обаче много е силен,направо ми се замая главата.Значи трябва да го правиш когато Дивна пешеходка  спи.
На всички мами  и техните дечица лека и успешна седмица   bouquet

# 162
Моята мади,моята прекрасна Мади вчера ме просълзи от радост.
Излязохме с Ицо да пазаруваме ,а тя си остана у дома.Аз й подхвърлих ,че по повод Първа пролет ще им купя нещичко.Идеята ми беше да им взема дрешки от които имат нужда.Излязохме ние,а тя милата облякла се и тичала до едно близко магазинче.Купила ми роза и помолила да сложат  червена панделка.Прибирам се ,а тя миличката ми подава розата ,ейййй,насълзиха ми се очите и само преглъщах.
И един нейн бисер - С Ицо сме й приличали на Онур и Шехерезада от филма "1001 нощ".Пеши ,питай свекървата - ще те  светне.И ние като тях ту сме се карали ,ту сме се обичали !Много се смях ...... Joy

Пиги,какво става ,душа?Какво е това чудо?И мен много ме е яд на родители с болни деца,които не казват ,особено като кажат "Ааа ,то не е болно,ами настинали!" ooooh! Пиги,много ми е мъчно ,че минаваш през всичко това ,ще се моля  Praynig за вас по-бързо да се отървете от болести.Господ с вас! Hug

# 163
Пиги,забранявам ти да ме успокояваш,точно пък ти.Моето са лиготии в сравнение с твоето положение сега.Остави ме ти мен,вече ми мина,наистина.Що не пробваш с бронховаксом,бе мила.Това чудо е вълшебно.Миналата година,септември месец направихме терапията и от тогава не съм виждала личната,не ща и да я видя де.Препъръча ми го една докторка,докато бях в болницата с Денис,който направи бронхиолит.Сега ще прозвуча като от реклама на космодиск,но тази имунотерапия наистина е вълшебна,препоръчвам я на всички,чиито деца често боледуват често Embarassed.Малко ми беше трудничка за изпълнение,щото на млади години ме е треснала склерозата,но пък е като бронирана жилетка за болести.Седем месеца не съм чула никой от тримата да кихне,нито да се изкашля.Та така...опитай ако искаш.Аз дори се бях засилила пак да почна да им давам,но личната ми каза,че може да се прави само веднъж годишно.Сега давам на малкия Апетон,за да не хване нещо от градината.
Ще ви разкажа нещо смешно,което ми се случи днес.Трябваше да ходя до вилата,за да занеса храна на кучето.Мъжът ми ми звъни и ме пита дали съм пристигнала и дали пътя е почистен,притеснил се...Говоря си с него по телефона,но в този момент ме спира сержант от гранична полиция.Казва ми "Добър ден" човека и ме пита от къде съм.
-От Кюстендил съм.-казвам аз.
-Знам,че си от Кюстендил де.-казва мъжът ми,мълчи няколко секунди newsm78 и:-Абе,ти да не се запознаваш с някой,а?! Mr. Green
-Да.-отговарям аз,но не на него,а на въпроса на сержанта:-Документ за самоличност ще покажете ли?
Почвам аз да ровя в чантата и да търся личната карта,телефона още ми е на ухото,и казвам на мъжа ми:
-Извинявай,но не мога да говоря с двама души едновременно.Ще ти звънна след малко.
Та после доста думи ми се наложи да похарча,докато му обясня какво точно се е случило.На мен ми беше смешно,но на него не особено. hahahaСтана като с оная приказка,аз нямам сестра,пък трябва да доказвам,че не е.......

Редактирам си правописните грешки Embarassed

И още нещо-опитах да ви правя дебели,не вас де,никовете,но не успях.Всичко ми става дебело.Като се науча точно как става,ще е по-добре,но за сега ще е така. Embarassed Embarassed Embarassed

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 15:35 от лилиана

# 164
Затрих си поста.....дълъг,с вдъхновение ... Twisted Evil

Каишке , да почерпиш ..ама не като Наталчето . Вчера обеща торта , днес само кафе
Да е здрава и послушна Йоана - Мария!!!
Помилвана   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт