http://pepena.multiply.com/photos/album/27/Photo_Album_2009-03-25#48
. Та така, става въпрос за Петърко. Нали искам да го преместим още тази есен от яслената група в Іва група на детската градина. Определено не желае да ходи на ясла. Сутрин като го водя ми сочи другият вход, който е за градината и ми повтаря, че не иска на ясла, а иска на градина. Той преди време ме пита и аз така му обясних, че през другия вход влизат големите деца защото там е градината, а ние сме в яслата. И така сутрин като го водя той гледа по-големите дечица къде ходят и иска с тях. При срещата ми с директорката на ОДЗто, преди около месец, тя отказа да го запише на есен в първа група, защото е малък. Казах, че ще й го заведа за да прецени при контакт с детето. Тя отвърна, че ще го наблюдават. И до там. Никакви отзиви повече. Междувременно й казах, че едната лелка ми е казала, че е най-малкия, но е най-напред. Отговора на директорката беше, че лелките един вищ гледат да се отърват от децата. Казах, че това е нелогично, защото на мястото на моето веднага ще дойде ново, но изказването ми остана глас в пустиня. Сега, предвид системата за кандидатстване, директорите трябва да обяват свободните места до 30 март. Т.е. ще са обявени в системата на 30 март, значи те ще ги обяват още по-рано. Вчера се свързах с психоложката на ОДЗто и се срещнахме. Споделих й, че интелектуално Петър определено е за градина, но ме притеснява емоционалната страна на въпроса - дали психически е готов за градина и как това ще му понесе. Вчера психоложката ходила да говори с Пепи и лелките в яслената група. Като си го взимах вечерта лелята каза, че психоложката е идвала и е разговаряла с него, но на нея (самата леля) нищо не й е казала. Разпитах го аз Пепи. Показахме му у дома снимка на психоложката от сайта на ОДЗто и той пък взе, че я разпозна. Каза, че си говорели за мамите, татитата и бебетата. Доколкото разбрах от него го е питала дали "мама бой-бой" в превод от него дали го пердаша. На другият ден се срещнах отново с психоложката, която сподели, че според лелките Петърко не се заигравал с другите деца и си играел сам. Това мноооооого ме тревожи. Преди време имах такива данни от едната леля, но пък другата каза, че той е най-дивия там, в смисъл беснее най-много и с още 2 дечица са най-активните и че нямало такова нещо да си играе сам
. Двете лели си противоречат. А пък като казах на психоложката какво ми е разказал Петър за разговора им, тя леко се пооблещи и после отрече да са си говорили. Само си рисували малко и това било. Но каза още, че за градина имало нужда от умения, които Пепи не владеел - да е без памперс, да яде и да се облича сам. Е това вече крайно ме озадачи, къй като у дома не ползваме памперс отдавна, храни се сам, като борави свободно и с лъжица и с вилица, събува се и се обува сам, а аз инспектирам дали не се е обул наопаки и го загащвам (но блузите още не може да ги облича сам), а за гърнето въобще няма да говоря - щом има нужда отива събува се, пишка, става и си вдига гащите и панталона. Още психоложката каза, че Пепи й бил казал нещо като "мама пляс", за шамарчета става дума явно. Ама тая думичка пляс ние не я употребяваме и предполагам той друго е имал предвид, но може и това да е било де, щото си го поплясквам понякога. Та според психоложката има 2 варианта детето да не е контактно - или да съм твърде взискателна към него, или аз самата да не се срещам с приятелки. Второто е абсолютно вярно, просто така стоят нещата, че през последните 2-3 години почти не съм се виждала с приятелки, а това било важно - детето да вижда примера и ползата от приятествата. Майка ми пък сутринта изказа друга теория - според нея на Петърко просто му е скучно с децата в яслата и за това иска при по-големите. Но независимо коя е причината самия факт за това, че има проблем в контактуването със себеподобни за мен е много тревожен
. Иска ми се да влезна в групата и да го наблюдавам скришно от някъде, защото тези противоречиви мнения само ме объркват допълнително. На всичкото отгоре директорката е болна и не се знае кога ще се появи на работа. Не знам какво да правя
.
.
Животът е пред него. Аз бих заложила на едно дъъълго и слънчево детство, не забързано. Ако имаме различни разбирания, не се сърди 
... Баща му ще се начумери ако види как съм го изтипосала
А за градината-има определени изисквания(най-малкото възрастта на детето),които директорката все пак е длъжна да спазва.За общуването с дечица-ще свикне.Може би тогава няма да му е така скучно в яслата.Не изпреварвайте нещата(в противен случай на 5 ще иска от градина в трети клас).
Разни завистливи хора пуснали сигнал ... и сега един куп разходи за лицензи ще имат собствениците и така...и майчинските спират другия месец. Освен да планирам следващото дете и да си седя в къщи да си ги гледам
). Т.е. именният ден на Боян е на 28 Март.

Голям рев беше в началото, то и сега още си поплаква, но сестрите казват, че плаче по-малко и почти е свикнал вече. Вчера за пръв път го оставих да спи там. И въпреки моите съмнения, не е противял изобщо и си е сложил пижамките и си поспал към един час. Днес пак е спал, та с това темпо вече се надявам другата седмица да остава за по цял ден на ясла. 
Ще се радвам да се запознаем лично.В коя група сте(ние сме първа).

Препоръчани теми