Порасна АПРИЛското човече и втори рожден ден празнува вече

• 17 405
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
Пепена честито за обичките, много е сладка бубулечката, да ви е жива и здрава и голяма красавица!

Ние пък днес щяхме да си пробиваме ушите, разгласихме навсякъде, разпитвахме и т.н и накрая .........греда, нищо не направихме  Twisted Evil
От една страна Анна малко кашля, според педиатърката нищо и няма само дето от сиропа взе да си откашля здраво, пък и аз не съм на 100 % убедена, че трябва сега да и ги пробием. И най-вече баща и не иска и да чува, едвам го навих, обаче кашлицата и така му дойде в подходящият момент и веднага се хвана като удавник за сламка да не я водим. И така-на 18 години може Ани да отиде сама, ако чака на нас-ще има да чака  Embarassed

Ламята и Илит-абе хубаво пишете, ама аз като ви гледам това с манджата повече на приказки го докарвате, какво ядете вие бе хора  Rolling Eyes Тъй като ви слуша човек ще си помисли, че сте едни ящни, уф та леле  hahaha
Елате да ме видите мене с Дюкан под мишница-дай шоколади, дай сладки, дай бисквити, хеле преди цикъл съм като седемглава ламя  Sick

Искрено съчувствам на всички мами,у които имат терзания с яслата, то и нас това ни чака и аз отсега съм "изтръпнала"  Thinking Пък мисля и нова работа да си търся в тази криза, блазе ми, хаха!
А пък за градината да нас от 24 март чакат хората ред за 01 април, голямо чудо ще бъде и там, на всичко отгоре май са сменили районирането и вместо в най-близката градина попадаме в една на майната си , с извинение, щото имало други, коита да попадат в нашата  #2gunfire Ако търсите хора да ходим заедно в чужбина свиркайте, тука вече адски ми омръзна, уж живеем в голям и хубав град, а пък пълни тъпни за всичко #Crazy Сори за негативизма, ама се набрах, лека нощ от нас!

# 166
  • гр.Варна
Добър вечер!
Влизам за кратко,че ние отново сме с проблеми Rolling Eyes ooooh! ooooh!
Днес водих Криси да му вземат секрети от нослето и после го заведох на ясла.Беше си добре с изключение на сополките,които са ни от декември,почти постоянно и пълният памперс сутринта.
Като отидах да го взема от яслата се уплаших.Целият зачервен,плачещ и с течащ нос.Леличките казаха,че го питали къде го боли и той сочел лявото си ухо.Не спал на обед,не ял,наакал се 3-4 пъти и то обилно.Много се притесних.Заболяванията идват едно след друго Rolling EyesИзлязахме от яслата и точно на изхода,това дете като взе да повръща...като гейзер беше.Както и да е...прибрахме се с колата.Като стигнахме до нас,детето беше като "парцал".Едва го измъкнах от столчето му-един отпуснат,с блуждаещ поглед.Качихме се в къщи,пи водичка и заспа.Събуди се с 38 Т.Яде малко солети,пи сокче и после пак драйф ooooh! Rolling EyesДадох му Смекта и свещичка против повръщане,дадох му и млякото и то заспа милото в 19ч.Такова чудо не ни се е случвало.
Иначе като го питах къде го боли,той си показва лявата бузка.Обадих се на учителката да я питам да не и някъде да се е ударил,но тя каза,че е убедена,че не е.Освен да е зъб и пак да ни прави "въртели",защото на интервал от 5-6 дни нещата се повтарят-нервност,Т до 38 градуса....като това се е случвало 2 пъти като го оставих у майка ми и днес като го оставих на яслата,като известно време си бяхме двамцата...та си мисля да не би и на психологическа основа да е нещо Rolling EyesСпоред педка,Криси бил прилепчив на вируси.Добре де,ама тази цикличност...много ми е странна.Ще видим как ще сме утре,но вече треперя,знаейки или предусещайки,че скоро нещата ще се повторят.
Незнам вече при кого да го заведа. Rolling Eyes и ми е много тежко като не мога да му помогна,а толкова искам Cry Cry
Мелодия,стискам палци да решите нещата по най-добрия начин за Петърко!Мамите преди мен са изказали мнението си,което е близо до моето:) Hug
Ели,това означава ли да  очакваме Благата вест в скоро време? Laughing
Лека нощ Hug

# 167
Поли, бързо възстановяване на баща ти!
ЛАмелинда, мале какви ги е сготвила твойта глава Simple Smile Или това 3те глави са го гитвили.......Я си хапни та да мирне главицата Joy
Илит, онемях след творчеството ви. Я какви таланти сме имали  Grinning
Я, и Мелодия се включила със стихоплетство. Ама найстина ме заболя коремът , ей  Joy
Страчи, живо и здраво да е бебе Станимир!

Емили, топли дрехи, тук хем че не сме толков ана север, пак е по-студено от БГ,  а в Норвегия приятелка каза, че идвала пролетта, било 2 градуса, ха ха. Но да, топлички дрехи. Лекарства, с които сте свикнали. За пътя, ама хич не се притеснявай. Вземи един банан, ябълка или каквото обича Александра да дъвче, и на излитане и кацане и даваш да си дъвче и сте шапка на тояга. Така процедирахме с Борис около Нова година. Вода можеш да й вземеш във затворена бутилка. т.е. детска храна или ако е за детето няма проблеми. Борис беше лепнат за прозореца през будното си време, а по летищата се прехласваше по самолетите и крановете. Играчка, книжка или каквото обича, но не голямо. А и май по/интересни са главите на хората отпред, ако има  ской да се закачат, копчета колкото искаш за натискане. В самолета, една дрешка допълнително, за отгоре, понякога пускат повече вентилацията и ако сте до прозореца, ако заспи, може да я подухва на раменцата. По добре сменяйте памперси, или ползвайте тоалетните по летищата, в самолета е ужасно неудобно с дете. В краен случай може да се ползва. И любими неща на Александра, оделаце (както е казала Мелодия, чаршафчета, и играчки) И много й говорете, за да е подготвена какво да очаква, и колко ще е интересно. При Борис върши работа 2 пъти в годината с пътуванията до БГ.
Багаж, не се стресирай излишно, ако забравиш забравиш. Има от къде да се купи, и доста често ценита са по-добри от в БГ. Изобщо, ако се сетиш за нещо по-конкретно питай. Знам, че в Норвегия няма избор на детски храни, ако все още ги ползвате, каши и подобни.

Ара, тортата е прекрасна!

Росита, Еми-ка, дано скоро децата свикнат с яслата!

Стиганх до тревогите на Мелодия, но Калина се размрънква. Утре ще продължа с ченето.

# 168
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,

А, не, само се оплаквах. Че по-добре предвид финансовата ситуация да си седя в къщи и да си гледам детето - децата.

Минах днес през болницата за да питам за това изследване на Борис и само като чуха на колко е години и директно ми дадоха номер на специалист детски анестезиолог /май вярно го написах Embarassed/ от Пирогов. Направо ми изправиха косата. Много ми е интересно, колко ще си поиска този препоръчан доктор, особено след скандалите в Пирогов точно с тези специалисти. Twisted Evil

# 169
  • Попово

Минах днес през болницата за да питам за това изследване на Борис и само като чуха на колко е години и директно ми дадоха номер на специалист детски анестезиолог /май вярно го написах Embarassed/ от Пирогов. Направо ми изправиха косата. Много ми е интересно, колко ще си поиска този препоръчан доктор, особено след скандалите в Пирогов точно с тези специалисти. Twisted Evil
ами най- вероятно нЕкой леФ  #Cussing out

# 170
  • София
Добро утро,

А, не, само се оплаквах. Че по-добре предвид финансовата ситуация да си седя в къщи и да си гледам детето - децата.

Ели, говори с този анаестезиолог, сигурно ще трябват пари, но аз ти казах,ч е ние случихме на една жена, която беше мног внимателна. Успех и ни дръж в течение за адаша.

# 171
  • София
Мелодия, и аз да се изкажа 'компетентно', мисля, че много голямо значение отдаваш на всички тия неща. А всъщност нищо кой знае какво не е станало. Калина също не играе с други деца. Заиграва се с мен или свеки, но само защото мнооого я предразполагаме.
Ето цитат от вълшебната ми книга за двегодишното дете: "Играе край други деца, но не с тях."
Чак на две и половина: "Обича игрите наужким, както и да наблюдава играта на други деца и да се включва в нея за няколко минути". и
Едва на три: "Играе с други деца".

Калина все още се притеснява и срамува от непознати места и хора и педката ме питаше срещаме ли се изобщо с други хора. Да, може и това да е причината, ама надали е единственото. Майка ми и баща ми не са спирали да ме влачат със себе си по купони, а аз съм била най-намръщеното и необщително дете на света.

Не мисля, че ще е кой знае каква загуба, ако Пепърко остане в яслата още година. Даже напротив - може да е полезно. С повечето си умения за възрастта може да се изгради като лидер и да развие самочувствието си, докато в детската градина ще бъде най-малък и вярвай ми, най-назад от всички, неизбежно е. Действително не е важно само физическото развитие и уменията на гърне. Психиката не е доразвита още, всеки месец е от значение.

Каквото и да стане, гледай положително на нещата и моля, стига с пляскането! Няма полза от него, само вреди. Naughty
 Hug

# 172
Здравейте слънчеви приятелки,

Много ви благодаря за мненията относно моите тревоги Hug. Вече се поуспокоих. Доста мислих и четох и се уверих, че наистина няма почва към момента за толкова силно притеснение от моя страна. Първо, наистина нормално е децата да започват да се заиграват заедно към 2-3 годинки. Второ, наблюдавала съм Петърко, че като идват гости той търси тяхното внимание и винаги се заиграва с тях. Вярно, става дума за големи хора, но играе. Играем даже билярд като вече знае, че се редуваме и играем по правилата Simple Smile. Прави ми впечатление, че отзивите в яслата, че стои отделно идват от "лошата леля" (вече съм писала за нея). Тя е доста строга и малко студена и сега имам съмнения, че поведението му се дължи именно на отношението на лелята към децата Rolling Eyes. Все пак ще имам едно на ум и ще го наблюдавам в отношенията му с околните Simple Smile.

Колкото до преместването от ясла в градина - твърдо ще настоявам да го преместят пък дано ни огрее. Въпросът е там, че в неговото ОДЗ яслената група е една и в нея са всички деца с набор 2007-2006, като от набор 2007 са 4-5 дечица, а другите 20 деца са набор 2006. Тази есен всички дечица от набор 2006 ще се прехвърлят в Іва градинска група и в яслената група ще дойдат бебетата 2008 набор. Е тогава на Петър вече съвсем ще му е скучно. Уверена съм на 100%, че за него е по-добре да се прехвърли заедно с другите деца в първа група още тази есен. Те в яслата, това което го учат като песнички, стихотворения, танци разни, той го показва у дома. Не вярва догодина да учат нещо различно. А колкото до ранното тръгване на училище, лично аз не смятам, че 6,5 год. е неподходяща възраст. Ако тръгне догодина на градина, на училище ще тръгне на 7,5 год. Но това въобще не е задължително. От всичко което съм изчела по форумите разбирам, че когато децата не са готови за училище просто "повтарят" една група в детската градина. Така, че тръгването на училище дали ще е на 6,5 или на 7,5 годинки ще се реши след време Grinning.

Отново много ви благодаря Hug и ви моля да ни стискате палци да успеем да тръгнем на детска градина още тази есен Praynig. Пък каквото и да стане, знам че ще е най-доброто за Пепко Heart Eyes.

elku - elena стискам палци всичко с Борис да се оправи бързо и по възможно най-добрия начин. Само за сведение, не знам дали ще ти прозвучи успокоително, половинката на малкия ми брат е с двоен уретер. Това го установиха едва миналата година Shocked, като имаш предвид, че тя от години има проблеми с бъбреците и е минала през множество изследвания. Може пък да се окаже, че не е необходима никаква хирургическа намеса. В последните години започват постоянно да се откриват всевъзможни подобни "проблеми", но много от тях де факто не са проблеми. Хората от край време сме си живели така, но не е имало апаратура за да го установим. Ще ти дам пример с мен. Малко повече от година преди да забременея ми откриха киста в главата. Ходих при всевъзможни специалисти. Искаха да ме оперират по спешност. Няма да ти казвам на какви ужасии се наслушах и колко бяха уплашени всички около мен. Докато в крайна сметка, чрез познати, попаднах на свестен екип и ми беше обяснено, че по улиците е пълно с хора с моята диагноза, които просто не знаят за това защото не са се изследвали. Обясниха ми кое може да е опасно и кое не, и най-вече си дадох сметка, че да ме оперират е по-опасно отколкото да си живея така. Лекарите ми обясняваха (с изключение на последния екип), че в никакъв случай не трябва да напълнявам, камо ли да забременявам, защото едва ли не тогава със сигурност ще се гътна и ако случайно не стане от килограмите то раждането ще ме довърши. Е, не само, че забременях ами бях като дирижабъл. Една приятелка казваше за килограмите ми "Ще ти подаря тениска с картинка на кит и отдолу ще напиша Спасете кита". Подложих се на изследвания, трудни за мен. И в крайна сметка, на пук на всички доктори дори, родих с мега яки напъни и не съмо, че съм жива ами и съм си съвсем ОК. Така че от сърце ви пожелавам и стискам палци положението на Борко да се окаже съвсем безобидно и най-вече той да се чувства добре, да е здрав и нищо да не го боли Hug. Пък ти нали си знаеш, трябва да си спокойна за да е спокоен и той  bouquet.

denisimo моите уши ги пробиха като дете, но след изветно време започнах да правя алергии и съответно спрях да нося обеци и дупките зарастнаха. Това обаче не ми попречи като ученичка да си пробия нови и то собственоръчно Mr. Green, после се саморекламирах и дупчех на ред комшии и съученици Laughing. Даже твърдяха, че го правя съвсем безболезнено Sunglasses. Та не се притеснявай, когато-тогава newsm10.

mama_na_kiki ама вие много се напатихте. Не знам как ще ти прозвучи, но защо не отидете семейно да ви прочетат Киприянова молитва и Молитва за Здраве на Кико Hug. И, ако случайно не си, го заведи да му видят ушетата. Целувки и успех бързо да се оправяте.

# 173
  • гр.Варна
Melodiya ,благодаря за съвета,но четоха вече молитва за здраве и Киприанова молитва... Rolling EyesУспех със записването за градината.Щом си убедена,че това е най-правилното решение за Пепи,давай,но както казва Илитка,да не стане така,че детето да се комплексира в градината от по-големите деца.А за приема тази година-аз мисля,че доста от нашите Априлчета сега ще тръгват на ясла,така че не мисля,че набор 2008 ще са много при Вас!И кога ще приемат деца родени миналата година-евентуално юСептември и те ще са родени началото на 2008.В нашата група като ни приеха миналата година,имаше много малко деца родени 2007.Май са 3-4 за група от 27 деца,не мисля,че е много.Така че си премисли добре,дали няма да е грешка това с даването на градина.И все пак...Ти си знаеш най-добре Heart Eyes Hug
Човечето вчера заспа рано и се събуди в 7:30 тази сутрин без да е създавал каквито и да е проблеми през ноща.Сутринта имаше 37.8 Т,но сега е ок.Храни си се,играе си и така до след 5 дни.Вече го научих.Възможно ли е да са зъби ThinkingБая се напатихме с тях,но такова чудо не ни се беше случвало.Мисля си лятото да го заведа на класически хомеопат и есента да му даваме нещо за имуностимулране.А като се сетя преди яслата колко здравичък беше....сега е такъв АД Rolling Eyes

# 174
Мелодийка,само да вмъкна нещо за ДГ,без да засягам психологически и емоционален аспект.
Аз също говорих Алекс да тръгва на ДГ от септември,защото изобщо не съм доволна как ги гледат и на какво
ги учат в яслата.Понеже леля ми е учителка в ДГ възложих на нея задачата.
Оказа се,че на деца,които не са навършили 3 години не се отпускат пари за ДГ.Нали сега са на делигирани бюджети.
Дори и да в влязла годината,в която ще направи 3 годинки,пак няма да се финансира.Трябва детенцето да е навършило 3 год,
за да е всичко както трябва.
Така че,имай предвид,че този отказ може да е точно по тази причина.

# 175
  • Варна
Здравейте момичета,

Мелодия да се включа и аз  Mr. Green И аз като другите момичета мисля, че не трябва да бързаш. На малките деца им личи дори и разликата от 2-3 мес. От госпожите в градината на Вики знам, че децата които са родени в края на годината им е доста по-трудно отколкото на тези които са в началото, въпреки, че са набори. Това, че Петърко е доста напред с материала, не означава, че като тръгне на градина ще му е много интересно и че ще се стравя все така. Дано да е така, но аз например не бих бързала. И този му сегашен интерес към градина, мисля, че е нереален. Ти си му го "натрапила" като си му говорила за другия вход, без да осъзнаеш, че ще си направиш лоша услуга. Няма нищо лошо да го подготвяш психически за нещо което го очаква, но го прави в бъдеше време, така че той да го очаква, а не да го иска намомента. /лично мнение, надявам се, че няма да ми се обидиш/ Освен това, мисля, че мнението ти относно това че няма значение дали ще тръгне на 6,5 или 7,5 не е много обективно и обмислено, но това е нормално защото не си се сбъскала все още с това. Искам да ти кажа в тази връзка, че една моя позната се даде детето първи клас миналата година на 6,5 /синът и е колкото моя/. Днес се чух с нея и я попитах как вървят нещата, доволна ли е от това, че го даде по - рано и т.н. Тя ми отговори, че май не е трябвало да го прави, защото наистина му е по-трудно, не че не се справя, но му коства повече усилия отколкото на другите деца, които са дефакто по- големи от него. Като имаш предвид, че майка и е начална учителка и се занимава с него всеки ден. Все пак ти си решаваш какво точно да направиш, аз изказах просто моето мнение. Каквото и да решите ще е най-доброто за вас и за Петърко.

Някой по-напред беше изказал мнение, че в градините взимат и по-малки деца. Да това е така, но само в малките градове. По този начин се предпазват от закриване на групи и съкращаване на персонал, а някъде дори и от затваряне на цели ДГ, защото там децата определено недостигат.

mama na kiki не искам да те отчайвам, но според мен това не са зъби. Или имате нещо недоизлекувано и си го влачите или съм по склонна да вярвам, че е на психическа основа. На някои раздялата им се отразява доста зле и това е защитна реакция на организма, но ще свикнете, няма страшно. Моят син въпреки, че е голям все още ми прави разни такива номера. Лятото като бяхме канени на сватба и децата ги гледа майка ми. По едно време ми звъни и ми вика, Викито се оплаква, че му е лошо и че го боли коремчето, после е и повръщал. Вечерта не си беше легнал когато се прибрахме, чакал ни и съответно но другия ден му нямаше абсолютно нищо. Хем е голям и разбира, а какво остава за 2 -годишно дете. Те си го изживяват. Дано бързо се оправите и да свикнете с яслата и да нямате такива проблеми повече.

# 176
Здравейте мами! Може ли и ние с моят дечко Вики да с присъединим към Вас? Малко сме позакъсняли с близо 2 години, но по - добре късно отколкото никога.

# 177
  • гр.Варна
ilijna , welcome
Напиши малко повечче за себе си и дечко:)
Лина,и аз имам такива опасения,защото тези номера ги прави като го оставим при баба му или пък ако не е ходил известно време на ясла и като го пуснем,на обяд или вечерта пак се започва с тези симптоми.Дано бързо отшумява Praynig

# 178
  • Варна
Лина,и аз имам такива опасения,защото тези номера ги прави като го оставим при баба му или пък ако не е ходил известно време на ясла и като го пуснем,на обяд или вечерта пак се започва с тези симптоми.Дано бързо отшумява Praynig

Моят съвет е много да му говориш и то само положителни неща по отношение на яслта. Всечко разбират и по-лесно ще го преодолее. Аз така се справих с Вики когато тръгна на ясла. Трудно свикна, но определено разговорите дадаха добър резултат. И не забравяй да му казваш, че много го обичш и на никого няма да го дадеш.

# 179
  • гр.Варна
Линче,аз му говоря,но то няма смисъл.Детето си ходи с огромно желание на ясла.КАто го заведа и като го преобуя,някое дете от групата излиза,хваща го за ръчичка и дружно влзат вътре,смеейки се.Не мисля,че не му харесва в яслата....Виждала съм го и колко се забавлява(през прозорците,като отивам да го вземам).У бабите му,го оставяме от бебе.Обожава да стои у тях.Странното е,че вдига Т като е у майка ми(като мама и татко са по-лудичките баба и дядо,които му ходят доста по акъла),а не при свекърва ми,които са доста по-спокойни.Той като отиде у свеки е някак по-спокоен,а у нашите-започва да се крие и играе с тях.И все пак у майка вдига Т.Нямам обяснение.
ставам,че се събудихме Laughing

Общи условия

Активация на акаунт