не иска да яде манджи и супи

• 10 873
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
Моят син е на 6г.голям каприз е почти не яде манджи и супи ако пък случайно види морков,лук или магданоз да плува край!В къщи се съобразявам и гледам да готвя това което ще яде,е не винаги успявам,но в детската градина е ад ,добре че на обяд им дават ябълка,че поне нея хапва,стои си гладен и това е!

# 31
А моето мъниче не иска МОИТЕ манджи по-точно яде веднага след като съм сготвила ,но да и го предложа втори път същото....абсурд.При нас за да не готвя за всяко ядене я водя по комшиите  Embarassed.Повечето са роднини или приятели и просто много обичат Мая/голяма е чаровница/.Естествено все гледам да се реванширам до колкото е възможно.

Спомних, че едно време майка ми така хранеше брат ми - носеше храната в комшиите. Там ядеше всичко, а същата тази храна предложена вкъщи, не искаше дори да я погледне  Laughing
Моят син сега не иска да опитва непознати неща. През почивните дни баба му направила крем карамел, а той само подозрително гледал чинията. Така и не благоволил да опита. Снощи имахме пълнени чушки за вечеря. Директно си каза, че не иска. Вечерята му беше 2 кивита, 1 банан и половин кофичка кисело мляко.  Sunglasses

# 32
  • Ботевград
Ти си направо късметлийка.Мойта голяма дъщеря мина през какви ли не периоди,но искаше по 2 неща максимум.Минахме хляб и кренвирши-хляб и сирене и т.н.като друго не вкусва.До ден днешен плодове и зеленчуци не мога да я накарам да хапнеДо преди 1-2 седмици бяхме само на супа и хляб,но задължително пасирана,за да няма-КАКВО Е ТОВА? Сега пак сме на вълна сухоежбини,но разнообразяваме поне със сирене,кашкавал,салам и кисело мляко.Абе ужас.Така,че много сме такива като вас.Успех

Joy Joy Joy Joy Joy
Много добре си го казала, все едно моето дете си описала  Joy Joy Joy Joy Joy
Моето дете също не яде манджи повече от 1 път, обаче сух хляб много обича  ooooh!
Плодове, зеленчуци изобщо прясни не яде, сокове също не пие  Tired

# 33
Mомичета ,за да набавя витамините аз по препоръка на лекарката давам детски ''самостол'' а и апетита и се провокира......може пък да е от полза за някой който също не обича плодове и зеленчуци  Rolling Eyes.

# 34
Аз съм доста крайна в това отношение.
Просто няма достъп до суха храна, не се купува.
Ако е гладна, може да си избере, каквото иска от хладилника, голямо разнообразие - плодове, зеленчуци, манджи, супи.
Карала е на мляко по 7-10 дена, след което се връща към нормалната (за моите разбирания) храна.

# 35
И ние сме в тази група.  ooooh!
Яде основно кроасани, козунаци, кифли, банички, филия с масло и сирене, мекици, палачинки, пържени филии с яйце, сандвичи с яйце и сирене и кашкавал, всякакви бисквити, торти. Изпива по две големи чаши прясно мляко на ден - една за закуска с какао, една за лека нощ с мед.
От плодовете - само ябълки и банани яде. Сокове пие почти всякакви, но само от кутия, фрешове - не иска дори да опита!

..... а пък аз се оплаквам непрекъснато, че не яде...

Мила това си е мега много ядене, я си представи само хлаб и пастет, на каквото живее мойто лапе.

# 36
Че тя много неща яде. Моята хубостница ядеше само салам до преди месец-два. В чудо се бях видяла. После изведнъж започна месце, данонинче, тук-там краставица. Обаче месеци изкара само на салам и то шпеков или луканков, не шунка или някакъв мек колбас. Всички ме успокояваха, че дете няма умряло от глад и че трябва да яде каквото й се яде.
В крайна сметка я оставих, аз се успокоих и тя прояде супи и готвено  #Crazy
За информация в момента е на 2 години

# 37
Не иска да яде шкембе чорба.   Особено с повечко чесън. Уаааааа  Cry

# 38
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Не иска да яде шкембе чорба.   Особено с повечко чесън. Уаааааа  Cry

Но с повечко лют пипер и бира, особено в неделя, си я хапва.

# 39
при нас се яде готвено и супа. ама невсичко, което "плува" Joy там
иначе имаме и периоди на сухи храни ипредпочитания към тях но слава-богу е за кратко и обикновено след някой РД. Иначе кроасани, десертчета, бонбони...всички тия чудесии сме първи

# 40
  • София
Това с "плуването" се оправя с пасатор - поне аз така правя. Но пусто да остане, даже от себе си ме е срам, че детето ми яде пасирани храни   Embarassed  Иначе няма проблем с дъвченето - по-горе споменах - обожава пица, палачинки, принцески с кашкавал и т.н. Но на мен много ми се иска да си хапва разнообразно... Като малък много харесваше пълнени чушки, а сега само да види ориз и откача   Shocked  Вече се принуждавам, за да си хапва повече неща, да му правя всевъзможни крем супи - например снощи му сготвих такава от картофи и зелен фасул   Crazy  ( и най-интересното е, че ги яде)  Доматени манджи - като яхния грах например - не помирисва. Затова амбициозната му майка му прави грахова крем супа   Wink
Какво да се прави - борба!   Simple Smile

# 41
fanita, каква борба. Колко му е да пасираш, отнема по малко от минута. Така може да му пробуташ всичко, жива късметлийка си. Моите пасирано не хапват от страх да не изядат нещо, което не харесват. И като ги захранвах не са яли пасирано,а сега направо се отвращават от него. Картофи обичат. Ама пасирани не искат да ги ядат примерно.

# 42
И синът ми не яде пасирано - може би, защото незнае какво има вътре  Laughing и има ли нещо зелено  Laughing.
Намачкам с вилицата каквото не искам да види - броколи, грах, зелен фасул ... и яде. Нямаме проблем с готвеното - супи и манджи яде. Но ... винаги има "но",  Laughing ако са сготвени от мен. Сготвени по абсолютно същия начин, но от баба му - не. Ако обаче му кажеш, че аз съм го правила ... няма проблем стига да не е видял кой стой до печката. В градината проблема е същия - яденето е лошо за него. Там прояде филии обаче, а преди не искаше и да ги погледне. Ядеше всичко поотделно - първо хляб, после домат, кашкавал и накрая шунка - но никога смесено.  Crazy Домати и краставици, моркови нарязани не яде - трябва да са цели.

# 43
А моето мъниче не иска МОИТЕ манджи по-точно яде веднага след като съм сготвила ,но да и го предложа втори път същото....абсурд.При нас за да не готвя за всяко ядене я водя по комшиите  Embarassed.Повечето са роднини или приятели и просто много обичат Мая/голяма е чаровница/.Естествено все гледам да се реванширам до колкото е възможно.

Никога няма да забравя Митко, синът на наши приятели, с които живеехме на един етаж в студентското общежитие. Laughing
Митко обожаваше да яде у нас, проблемът беше, че ние не винаги имахме сготвено, защото тогава нямахме още дете. С майка му забелязахме, че винаги когато яде у нас иска да му сервирам в едни червени купички. Бяха му любими. Един ден една от моите купички отиде да "живее" при Митко. Майка му тайничко сипваше яденето, което е сготвила, тряскаше леко входната врата и му казваше, че аз му пращам яденето. Митко омиташе всичко от купичката. Laughing
Пробвай и ти така, щом съседите са ви роднини. Помоли да ти услужат с една чиния или купа и казвай на Мая, че й пращат храната специално за нея.

# 44
Деца всякакви.
Мой колега, до 7г. си възраст, баба му всеки божи ден го е водила на гарата, за да гледа влаковете и да яде. Иначе не искал да се храни. Но по думите му, като тръгнал на училище, родителите му казали - ето храна, ако искаш яж, ако не вечеряш с нас, храната се прибира и преди лягане никакво ядене. И така влязъл в правия път.

Общи условия

Активация на акаунт