Гоблени-49

• 54 203
  • 430
  •   1
Отговори
# 105
Белла, благодаря слънце, че ме отмени. Естествено че не се сърдя, ти пък  Hug!

За втория гоблен ще поровя утре из архива ми, и ако го открия ще го постна  Peace.

Скорпионче, добре ми се яви  Grinning, предлагам си помощта да избоцкам някоя и друга миниатюрка за базара. Наумила съм някои неща и мисля, че ще се получат добре. Ще имате ли нужда от услугите ми?

# 106
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
gachoni, добре дошла! И мен ме впечатлиха "бисерните" произведения Peace....а от къде майка ти си купува  мънистата?
bella_Blush .... Flowers Bouquet ....и сръб-сръб ....от кафенцата !
sissak,аплодисменти за обицата!....любопитна съм за зайчето....как ще се получи....
Goody....Hug.... и зеленКа си ми убавка! newsm03
Момичета, newsm51....много красиви - почнати и свършени - творения!!!!  smile3501....аз се мъча ,още, с онзи "яйцетрошач" ,ама не ги догаждам нещо цветовете hahaha....ще се пренеса в магазина за конци -на по-ходно   Joy столче....

Flutter зИленЪ съм най-УбавЪ  Flutter

мъниста можеш да си поръчаш тук http://-spam140-/  и да ушиеш нещо и на мен Whistling ей тъй, щот' съм убавиня   Mr. Green
не ме е хванала пролетната умора, но то е само защото още не ме е пуснала зимната такава  Tired
но пък като ми минеееее... Crazy

# 107
  • край Дунав
ООО, Зори, аз пък в моя си дух-направо няма да откажа помощ-имаме нужда от великденски картички-пиленца, патенца-квото се сетиш-ако искаш материали-имам в изобилие-мога да мина през офиса да ги оставя! Hug

# 108
Ivvel ,
ето това е линка от първа страница
http://dump.ru/file_catalog/923121/

Добре е, че се пита отново и отново .
Така се научават и неща, които все още ги няма на първа страница:))
Като този урок например.
Написан е от една рускиня  става въпрос за това как се прави дизайн по снимка с Паттерн макер
Един от начините, разбира се
На руски е, но има и картинки:)
Закачих файла тук
http://dump.ru/file/2197312

Имам една молба.
Не забравяйте, че тази тема е за гоблени и всякакви въпроси свързани с тях.
Отговарят тези, които знаят- понякога това е само един човек.
Не ,че само той знае в случая, но той се е намерил тук да отговори.
Получава се диалог и то градивен.
Съвета да се погледне на първа страница за мен е най-малкото обиден.
Ако аз попитам нещо и ми се отговори по този начин ще се засегна и натъжа страшно много.

Малко Сладко Коте,
имаш ли под ръка българска панама?

Аз днес незнам за кой път ще благодаря на Хипатия ,сега е за тези думи.
А с ivvel коментирахме неща свързани с дизайна по снимка на ЛС явно и двете не посмяхме да дразним повече,но аз си мисля ,че ако коментара беше тук щяха да се включат повече знаещи от мен и да обменим опит който щеше да помогне и на други ,и на нея.Както стана с диалозите за панамата.
Съгласна съм ,че има доста инфо на първа страничка,но не всичко е на достъпен език и теорията е едно ,а практиката друго.
Момичета ,аз темата не я приемам само като поле за изява,тук получих ценни съвети за които благодаря много.Според мен няма глупави въпроси ,има глупави хора които мислят ,че знаят всичко не визирам никой просто не искам да бъда от тях ,а от питащите от което не се срамувам.

неличка и на мен бебето ми харесва!

# 109
За лека нощ да покажа две мои миниатюрки

# 110
Здравейте  Hug,
gesh44 не те разбирам какво искаш да кажеш с това - "бисерните" произведения  Rolling Eyes,но си мисля че искаш да кажеш нещо хубаво  Crazy  Hug За мънистата Goody ме е изпреварела точно от там ги взема-този магазин http://-spam140-/ Peace.Но не от сайта им да поръчва , а от Стара Загора http://-spam140-/karti/big/1236800334.jpg - където пише че им е новият магазин  Peace
Сега им погледнах сайта - майка ми взема от тези дето се водят -мъниста стъклена (синци) Peace

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 23:29 от gachoni

# 111
  • Benelux / Varna
Eliss, впечатлена съм от картичките ти, много свежи и много красиви.Надявам се да се харесат и на великденския базар.

За разпределянето на конците на Sleight Ride, принципа е еднакъв при всички Дименшъни.
В снопчетата от конци са поставени по един цвят дебел вълнен конец- различен цвят - било то бял,зелен,розов и т.н.
Взимаш едното снопче и виждаш коя табличка отговаря на този вълнения конец, там съответно са всички конци от тази връзка.
После по метода на елеминирането си отбелязваш цветовете по номерата.
Примерно - бял конец - White- 8 - т.е конците са 8 броя - отделяш ги,
Dark blue- 12- т.е - тъмно синъо- 12 конеца- отделяш ги  и така докато свършат конците от съответното снопче и съответната табличка.
След това минаваш на следващата табличка и снопчето, отговарящо на съответния вълнен конец и пак по същия метод на разпознаване и елеминиране разпределяш конците.
При Дименшънс може с определен конец да се шият няколко различни знака по схемата и различни бодове, мартеници и затова според мен е по-добре да се разпределят по номера на конците, а не по знаци. И когато се шие да се гледа кой знак на кой номер отговаря или на кои номера.
Надявам се да съм помогнала, а не да съм объркала повече нещата.

# 112
  • варненка от София
Eliss, впечатлена съм от картичките ти, много свежи и много красиви.Надявам се да се харесат и на великденския базар.

За разпределянето на конците на Sleight Ride, принципа е еднакъв при всички Дименшъни.
В снопчетата от конци са поставени по един цвят дебел вълнен конец- различен цвят - било то бял,зелен,розов и т.н.
Взимаш едното снопче и виждаш коя табличка отговаря на този вълнения конец, там съответно са всички конци от тази връзка.
После по метода на елеминирането си отбелязваш цветовете по номерата.
Примерно - бял конец - White- 8 - т.е конците са 8 броя - отделяш ги,
Dark blue- 12- т.е - тъмно синъо- 12 конеца- отделяш ги  и така докато свършат конците от съответното снопче и съответната табличка.
След това минаваш на следващата табличка и снопчето, отговарящо на съответния вълнен конец и пак по същия метод на разпознаване и елеминиране разпределяш конците.
При Дименшънс може с определен конец да се шият няколко различни знака по схемата и различни бодове, мартеници и затова според мен е по-добре да се разпределят по номера на конците, а не по знаци. И когато се шие да се гледа кой знак на кой номер отговаря или на кои номера.
Надявам се да съм помогнала, а не да съм объркала повече нещата.

Права си, но само за едно ще те поправя. Тези цветните вълнени конци в снопчетата ги има само в Златната колекция, при останалите модели ги няма (спомни си орхидеите Hug). Тогава виждаш в снопчето един познат цвят, обикновено това е бял или черен и от там започваш сортирането.  Иначе за всичко останало си права. Друго важно нещо при Дименшънс е да се гледа с колко броя нишки се шие, може да се шие с 1, 2, 3, 4, 5,6 нишки.

В началото звучи доста оплетено, аз също бях в стрес, но на практика е много лесно и подредено. Освен това е адски приятно да се шие Дименшънс, аз се чувствам като откривател когато шия и виждам какво ново се показва.

Днес се обсъждаше аидата и това, че 18-ката е много ситна. За мен това е въпрос на навик, аз лично започнах да шия първо на 18-ка и ми беше много приятно, като подхванах да шия на 14-ка и ми се струваше, че прокарвам конеца през цели ями  Blush. Аз лично харесвам ушитото на 18, стои по нежно и плътно.

# 113
добро утро, момичета!  Flutter
поздравления за започнатите и завършените красоти от вас!  bouquet
минавам да покажа и аз мойте последно рамкирани гоблени и направени картички за подарък.
Лек ден !!! Flutter

# 114
Добро утро Heart Eyes
кафето е готово

zlatence,успя ли да разпределиш конците? Hug
zezata,eliss,браво момичета...много красиви картички Peace
kamelllia19,поздравления и за теб!
ted_,сладки  са и делфинчето и мацито Peace
good-енце , Hug бързичко да влизаш във форма Hug

...аз си чакам пратката от Америка още Crazy

Приятен ден момичета! Heart Eyes

# 115
Добро утро и от мен  Hug

bella_
пак хубаво кафенце си ни поднесла, че и със закуска  Wink

Искам да честитя Рождения ден на Ванеса - дъщерята на venipuh
Вени да расте здрава, щастлива и много да ви радва

# 116
  • София
venipuh, честита ти рожденица Simple Smile Да е жива и здрава, щастлива и да ви донесе много много усмивки! newsm59
Аз ще снимам по-късно и после ще покажа какво съм сътворила ;]

# 117
  • България
Здравейте,момичета!
Много красиви неща сте сътворили,надявам се че ще ми помагате със съвети,защото тепърва се уча.Взех си гобленче на Милена-"Старото мостче" като за начало.Почти до половината съм,но ми се струва ,че някои конци са по-тънки и не се изпълва контура толкова добре .Възможно ли е или в мен е грешката,въпреки че броя ли броя и всичко излиза точно.Надявам се да ме приемете в клуба.

# 118
  • Бургас
Аз днес незнам за кой път ще благодаря на Хипатия ,сега е за тези думи.
А с ivvel коментирахме неща свързани с дизайна по снимка на ЛС явно и двете не посмяхме да дразним повече,но аз си мисля ,че ако коментара беше тук щяха да се включат повече знаещи от мен и да обменим опит който щеше да помогне и на други ,и на нея.Както стана с диалозите за панамата.
Съгласна съм ,че има доста инфо на първа страничка,но не всичко е на достъпен език и теорията е едно ,а практиката друго.
Момичета ,аз темата не я приемам само като поле за изява,тук получих ценни съвети за които благодаря много.Според мен няма глупави въпроси ,има глупави хора които мислят ,че знаят всичко не визирам никой просто не искам да бъда от тях ,а от питащите от което не се срамувам.[/quote]

неличка и на мен бебето ми харесва!
Аз мисля точно като теб Peace
Белла благодаря за кафето Hug
Красиви неща сте показали пак smile3501
Аз по късно ще покажа Бистрото макар че няма много напредък

Последна редакция: ср, 18 мар 2009, 09:20 от poepie

# 119
venipuh, честит рожден ден на дъщеричката ти! newsm59 Да ти е жива и здрава, и много щастлива! newsm51
Vessito75, тази балерина е вълшебно красива!
Еliss, картичките ти са невероятно изпипани! Наистина отдавна не бях виждала толкова красиви! А иконата е доста сложна Shocked
Неличка, бебчето е супер!
skarletini, добре дошла! Опасявам се че проблемът не е в теб, а в недотам мащабния замисъл на комплектовача Confused Идвай по-честичко при нас Hug
Камелия, и ти работиш неуморно!  bouquet
И, напълно прави сте, като казвате че никой не бива да се препраща на 1-ва страница Hug Това е все едно да посъветваш някой който не обича да чете- за отмора и развлечение да започне "Война и мир" Laughing Нито пък бива да се препраща към старите ни теми Wink Добре е обаче когато някой пита нещо да хвърля едно око поне на последните 3-4 страници Wink Хайде, сега аз съм Хипатия, изяжте ме Twisted Evil

А с ivvel коментирахме неща свързани с дизайна по снимка на ЛС явно и двете не посмяхме да дразним повече,но аз си мисля ,че ако коментара беше тук щяха да се включат повече знаещи от мен и да обменим опит който щеше да помогне и на други ,и на нея.Както стана с диалозите за панамата...
Момичета ,аз темата не я приемам само като поле за изява,тук получих ценни съвети за които благодаря много.Според мен няма глупави въпроси ,има глупави хора които мислят ,че знаят всичко не визирам никой просто не искам да бъда от тях ,а от питащите от което не се срамувам.

Ако относно дизайна по снимки ти е отказан коментар, то е, защото много от хората не са толкова глупави и са разбрали че това е наистина сложно нещо и не е лъжица за всяка уста Laughing И като не разбират, не коментират Naughty
Кажи сега на каква панама реши да шиеш пантофките Hug

Общи условия

Активация на акаунт