МАРТ е, щъркелът не чака, с бебе в човка под прозореца ни ще затрака!

• 16 907
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
Вили, и аз живея в Борово, всеки момент чакам да родя и съм си избрала за педиатър Евгения Попова, още не знам дали е добра, четох положителни мнения за нея в нета, пък ще видим.

.А педиатърката със сигурност ще я сменям, още не сме записани при нея, така че ако някой знае добър такъв в района на Борово и Гоце Делчев ще съм много благодарна за помощта

# 196
Честито на Slunchice за малкия юнак - много да е здрав и усмихнат, за радост на мама и тати.

# 197
  • София
Ох, изчетох ви  ooooh!

Честити бебчета на

Белабу, Бейби Мони, Ан_Ив, Слънчице!!!
                            bouquet  bouquet  bouquet   bouquet  bouquet
Днес най- накрая направихме сефтето на количката! Малеее, то си е направо офроуд каране- не са дупки, не са бордюри, павета, коли, клони...Говоря за центъра на София- просто- мъкааа! Имам чувството, че количката ми се разби...
За сополите- не разбрах- да ги изпомпвам ли с помпичката или? Те на Мимето са й засъхнали, някви бели.
За броенето на дните- аз ги смятам от следващие ден, като си мине един ден- броя- един ден, навършен.
Приготвянето на житото- то си пише на опаковката как се прави- аз вместо галета слагам бисквити, а другите неща- орехи, канела, лиманена кора, стафиди...
Елда, прочетох, че било хубаво за кърма ама тя много гъдна, бе...
Кикомери- за фотошопа, обсъждахме като станем Родени през 2009- да си направим снимките на първа страница в някаки рамчици,като картичка на бебчето- нещо като това. Много ще сме ти благодарни ако така ни разкрасиш. Аз предлагам да се направим някаква нова папка в албума- само за тези снимки- така по- лесно май? Кажи и какви размери да са снимките  Wink
azi84 , на мен ме казаха, че може да се пият билкови чайчета, но специлно за зелен- незнам.
Роня77,- нека утре всички добри сили са с теб! Успех!
Бодливка, да ти е жива и здрава щерката!

# 198
  • София
 Честито бебче на Slunchice и гордия и щастлив татко на Красимир - да ви е живо и здраво и много послушно.

Tony_st, доколкото помня след тази ваксина съм го къпала Ники. Не се препоръчваше да се къпят след трите приема на ДТК, защото е по-тежка ваксина и вдигат температура някои бебчовци от нея. Но нека и някой друг да каже, че моите спомени са от преди три години и кусур все пак

Мисля, че всяка майка изживява някакъв ужас, нали така? .......Въпросът не е в ужасите, които изживяваме - те ще стават повече, а все по-малко ще ги приемаме като ужаси. Въпросът е в това да знаем какво искаме за децата си и да има кой да ни подкрепи в това, някой, на когото имаме доверие, че е достатъчно компетентен и загрижен, за да мисли най-доброто на нашето дете.
SZA   202uu

# 199
"Halkidiki",  запълнила си лимита на личните и немога да ти отговоря, затова ти пиша тук!
имам от капките, в княжево живеем, но таткото е на работа на плиска, може да измислим среща някъде, на теб къде ти е удобно?
мейл-а ми е mboz@mail.bg пиши ми там, че веднага ми пищи на тел-а и мога да отговоря по-бързо!

# 200
Здравейте,

Първо честито на всички новообебили се мами. Живи и здрави дечица и бързо възстановяване.
Не съм чела назад...
Ние от вчера сме вкъщи и попаднахме във въртележката. Преди се чудех на приятелките ми с новородени какво толкова са заети, сега и аз не усещам времето как се изнизва.
От вчера сутринта се кърмим, дано стане работата. За сега не успявам да се цедя, явно имам някакъв проблем с помпата (авентска е).

Надявам се скоро да успея да наваксам и да кача снимки и на нашия Сашко.

Успех на чакащите!

# 201
Здравейте ,мили мами!Искам да попитам мамите със секцио как се чувстват?На мен утре ще ми е 7-ми ден ,трудно ставам ,опъва ми и не знам лепенката ли е какво  ли е ?Трудно се движа,изобщо не ми е комфортно.Кръвотечението ми е супер слабо.Разреза ми е по-голям понеже е по спешност  ,така правели.Шевът бил козметичен ми казаха,вижда се само една черта все едно е залепено,няма конци ,в края само едно като възелче.Още не са ми махали конци ,казаха ми при този шев по -късно се махат.Също ако може  споделете ми  каква ви беше упойката и как точно се чувствахте след нея?Тази дето е от кръста надолу чух че после има главоболие ,което дори оставало за цял живот.Искам да събера мнения и да знам ако имам следващ път каква упойка да искам.Лека вечер и ви благодаря!

# 202
А педиатърката със сигурност ще я сменям, още не сме записани при нея, така че ако някой знае добър такъв в района на Борово и Гоце Делчев ще съм много благодарна за помощта

vili_st, аз също живея в този район и единствената педиатърка, за която съм чувала добри отзиви по отношение на кърменето, е д-р Шекерова, джи пи, педиатър в 20 поликлиника на Дойран, тел. 0888 242289. За жалост на мен ми е по-близо 25-та поликлиника и не записах децата при Шекерова, но си имаме частна педиатърка, която идва у дома и при джи-пи ги водя само за ваксините и бележки. При Шекерова са и двете деца на сестрата на мъжа ми, подкрепя кърменето и е много спокойна и внимателна. Препоръчах я на моя приятелка и тя също е изключително доволна.

marussia, 7-ми ден е достатъчно рано, така че е нормално още да боли, да дърпа... Като ти махнат конеца (при козметичния шев обикновено е един конец и два възела накрая, които държат резобриращите се конци и се резват само те, а кончето се издърпва без да усетиш) - ще се почувстваш по-добре. Кръвотечението е нормално да е променливо, не зная какво имаш предивд под супер слабо, но след болницата у дома съм сменяла по две превръзки през деня, една през нощта, не са били изцяло напоени... Конецът ми го махнаха на 10-11 ден, но по други причини - докторът ми го нямаше, иначе се маха на 7-ми ден по принцип. Упойката ми беше спинална, имах поносимо главоболие на 3-4 ден, след това не съм имала... Главоболието е по-типично след епидурална анестезия, каквато надали са ти приложили. След упойката не съм се чувствала по-особено, нормално - и двата пъти. Надявам се да съм ти била полезна, другите майки със сигурност ще споделят и те.

# 203
  • София
Didi Bojinova, тука съм, много мило, че си се сетила за мен! На теб - леки последни бременни дни!
Tony_st, браво за прекрасните новини! Все така!
kris4e, и аз вече съм след термин - не знам какво да те съветвам... Ако водите и плацентата са ти ОК, защо не почакате още? Ние сигурно така ще направим (дай Боже да са добре де и да няма риск за бебка вече), и на мен разходките и секса не ми помагат. Може пък термините да не са ни верни и да сме заченали по-късно...
Много поздрави и целувки на Дума и Вили - чакаме ги с нетърпение!  Hug
Браво за отличните резултати и на Бодливка! Честит имен ден на каката, да е жива и здрава и мммм каква почерпка само...
Цвети, тука сме и двечките с Мери, мерси че попита, много си мила! Ние сме си решили заедно да си раждаме - нали и в една болница сме...
Дез, наистина - снимките са прекрасни!
baby_moni, честит ти юнак и добре завърнала се у дома!
Ан_ив, честито и на теб - да ти е жива и здрава рожбичката!
Никита, радвам се много, че сте ОК и внимавай много вече с дигането на тежести!
ronja77, стискаме ти палци и успех!
slancetoo, много мило ми стана - Росито си мечтае май вече да е в болницата и да напъва  Whistling ама нъц!
nani1983, успех!
И аз мисля, че черпим опит и от вече мамите, ама ми е гадно, че от сега като не ни е на главата, после може да задаваме същите или подобни въпроси, и те вече ще са го обсъждали, а на нас - те първа ще ни е преден план... дано после не им станем досадни, както сме може би сега с притесненията кога вече ще раждаме...  Heart Eyes Peace Peace
jivotinche, добре завърнала се у дома!
veroniki, утре съм на доплер и изследвания - този следобед просто ... спинках!!! голям кеф!
SZA, коя е педиатърката ти и къде се намира - ще споделиш ли? И наистина ли ще е фатално, ако първите 1-2 дни в болницата бебчето получи АМ? (аз не искам да давам, но ме е страх, че няма да имам избор)...
vily_st, не съм специалист ама щом детето си наддава добре и пълни памперсите и си е върнал теглото, всичко ми се струва ОК... Сменяйте я, успех!
Slunchice и гордия тати, честита ви радост!!! да ви е живо и здраво момченцето и много да ви слушка!
heli_heli,  Hug Hug Hug добре завърнали се у дома!
marussia,  Hug

# 204
Здравейте ,мили мами!Искам да попитам мамите със секцио как се чувстват?На мен утре ще ми е 7-ми ден ,трудно ставам ,опъва ми и не знам лепенката ли е какво  ли е ?Трудно се движа,изобщо не ми е комфортно.Кръвотечението ми е супер слабо.Разреза ми е по-голям понеже е по спешност  ,така правели.Шевът бил козметичен ми казаха,вижда се само една черта все едно е залепено,няма конци ,в края само едно като възелче.Още не са ми махали конци ,казаха ми при този шев по -късно се махат.Също ако може  споделете ми  каква ви беше упойката и как точно се чувствахте след нея?Тази дето е от кръста надолу чух че после има главоболие ,което дори оставало за цял живот.Искам да събера мнения и да знам ако имам следващ път каква упойка да искам.Лека вечер и ви благодаря!

Маруся, при всеки възтановяването е различно. И явно с всяко секцио е различно  Peace
Аз първия път се възтанових по-бавно от сега. Първия път общо-взето ми отне две седмици да се почувствам пак, както бях преди операцията.
Този път бях готова още в болницата  Peace
На мен конците /тези възелчета/ ми ги махнаха в деня на изписването, т.е. на петия ден  Peace Но на теб щом са ти казали по-късно, значи те си знаят  Peace Може и от тях да те придърпва. Отделно и превръзката. При нормално секцио превръзката се маха на следващия ден след изписването и това е  Peace
За упойката. Аз не съм усещала нищо след, кат ме отпусна. В смисъл не съм се чувствала зле или нещо такова. Първия път имах главоболие, но като изпих едно-две хапчета ми мина. Този път главоболието беше 2-3 дни. По-слабо, но по-продължително. Но и то мина. Това, че остава за цял живот си е някаква "гредска легенда"  Laughing
Ами това е от мен  Hug
Успех със "следващият път"  Hug  Praynig

# 205
SZA, коя е педиатърката ти и къде се намира - ще споделиш ли?

Педиатърката ми се казва д-р Абаджиева, завежда кърмаческото отделение на Втора градска болница (0-3 години, това е различно от неонатологията, където са новородените). Освен педиатър е алерголог по специалност, изключително добър специалист, вече лекува кажи-речи цялото ни семейство. За жалост не е джи-пи, така че няма как да запиша при нея децата или нас, но си я викам у дома на платени прегледи, но най-вече по телефона се консултирам с нея. Благодарение на нея Гого не беше пил антибиотик до четвъртата си годинка (после направи отит и нямаше как да оттървем).

И наистина ли ще е фатално, ако първите 1-2 дни в болницата бебчето получи АМ? (аз не искам да давам, но ме е страх, че няма да имам избор)...

Според мен фатално е силна дума - не е препоръчително, тъй като бебето може да не засуче после. Най-добрият вариант е да се дава на бебето да суче от гърда колкото се може повече в първите дни - ако бебето ще е при теб, предлагай му на често да суче и от двете гърди на всяко кърмене. Консултирай се с неонатолозите дали е необходима добавка (според наддаването на бебето, загубата на тегло, тегло при раждане, общо състояние - има много показатели, които се гледат за да се вземе решение дали да се дава или не добавка, не е просто ей-така). Добавката може да попречи и на идването на кърмата - ако бебето се наяжда от добавката, няма да суче активно и няма да стимулира лактацията. Има вариант и бебето да не иска добавката - така беше с първия ми син. Но при мен и двамата ми сина засукаха много добре от гърда, кърмата ми слезе бързо и двата пъти, освен това имам добър рефлекс на потичане... Не зная при теб как ще е. С две думи - няма нищо фатално, но много неща зависят от бебето и майката и как те се разбират и са индивидуални, така че може да се определи със сигурност чак след като родиш Simple Smile

Ако искаш да кърмиш и те притесняват въпроси, които няма към кого да отправиш в първите дни след раждането в болницата, на твое място бих говорила отсега с някоя от консулнатнтките по кърмене във форума, бих взела телефона й и при въпроси - бих й се обадила от родилния дом (или дори бих я повикала да дойде).

# 206
Честити бебчета на Ан_Ив, Байби Мони и Слънчице    bouquet
Маруся, мен ме болеше и придърпваше 10 дни. Конците ми ги свалиха на 8ия ден ( не болеше). Упойка не знам каква са ми били, но глава не ме е боляла, само дето към 15ч ми я сложиха, а ме отпусна към 23ч ( но това може би щото чак на третия път третата доза ми я сложиха където трябва). Иначе както коментирахме от ония дни корема под пъпа до над разреза е изтръпнал и не си го усещам. Днес като си оглеждах разреза, забелязах, че ми се е зачервил и около него ситни пъпчици са ми избили Не знам дали нещо не е тръгнало да се възпалява, но не можах да се свържа с АГто да я питам. Лохии още имам.
Никита, радвам се, че всичко е ок при теб Simple Smile
ronja77, успех утре  Hug
За разранени зърна моята лекарка препоръчва Дефламол, тъй като с него най-бързо се възстановявали епителните клетки.

# 207
Със сигурност не й стига едната гърда, трябва и двете да й давам от вчера.
Бухта, а какво пречи да даваш и двете гърди? Аз съм научена от болницата да давам и двете гърди на всяко хранене по 15 мин., по-късно като заякне детето се нахранва с по 10 мин. на гърда. На всяко хранене започваш от гърдата на която си свършила.
Айде, събудихме се.
Изчезвам.

# 208
здравейте, момичета ние сме оше2в1 и чакаме да започна да раждам Embarassed честито но всички нови майки и успех на всички които още чакат като мен. Имам един въпрос една приятелка ми даде помпата си за кърма на чико, не я е ползвала защото не е можела да кърми поради здравословни причини, но нали трябва да я стерилизирам а нямам стерилизатор някои ще ми каже ли как да я изваря ли не знам това достатъчна стерилизация ли е Embarassed Embarassed Embarassed  Thinking

# 209
здравейте, момичета ние сме оше2в1 и чакаме да започна да раждам Embarassed честито но всички нови майки и успех на всички които още чакат като мен. Имам един въпрос една приятелка ми даде помпата си за кърма на чико, не я е ползвала защото не е можела да кърми поради здравословни причини, но нали трябва да я стерилизирам а нямам стерилизатор някои ще ми каже ли как да я изваря ли не знам това достатъчна стерилизация ли е Embarassed Embarassed Embarassed  Thinking

Изваряването става по следния начин: измиваш хубаво разглобената помпа с топла вода и сапун и изплакваш на течаща вода. Слагаш една тенджера с вода на котлона (такава, в която можеш да събереш помпата), като заври водата, слагаш всички части на помпата и захлупваш тенджерата, оставяш да ври така 10 мин, вадиш частите на чиста кърпа да се изсушат, сглобяваш изсушената помпа и ползваш. Дори и да не е съвсем изсъхнала, не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт