МАРТ е, щъркелът не чака, с бебе в човка под прозореца ни ще затрака!

• 16 912
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
  • София
 Честити бебоци на baby_moni и an_iv - живи и здрави да са малките мъже

ronja77, успех утре мила и всичко да мине безпроблемно

rossykv каза, че ще ходи днес на запис на тонове, доплер и т.н., изследвания, но нищо чудно пък и да ражда - кой знае

БОДЛИВКА, много здраве пожелавам на голямото ти момиче и все така да ти момага в грижите по малката

*Nikita*, радвам се че всичко е наред с теб

Вероники - много ти е сладко зайчето. Радвам се че му докача тържеството. И мен ме тресеше това, дали ще мога да присъствам на нашето за празника на мама... Е успях и на другият ден бях в болницата.
То и при rosita_ta май така стана, ако не се лъжа. Дъщеричката и имаше тържество, тя го дочака и на другия ден роди.

Dez, страхотни са снимките. Мъж ми и той гледа с мен и много се кефи - учуди се, че са толкова различни Том и Риша. Ще видим нашите момченца дали ще си приличат
 Слънце, снимката дето Симона си пипа нослето много ми хареса. Абе като гледам бебоците и се размазвам тотално - по няколко пъти на ден разглеждам албумчето - то нали стоя и чакам и се чудя какво да правя.

# 181
Честит син на Ан ви! Да ти е жив и здрав, много да ви радва!
мерси още веднъж за съветите за гърдите. Сега като се цедя ще пробвам и това с млякото. Имам огромното желание да кърмя.

dessiss -  Hug стигнахме до извода с таткото, че си прилича на нея. Той иска да има мойте очи, а аз неговите устни. И аз като всяка майка- моето гарче е най Joy
Обаче тук всички бебета ме кефят. Ей сега разглеждах снимки- колко бързо разстат. И сигурно защото сме заедно от началото, та всички са ми е едни милички и ги чуствам като мой.

Не дават АМ на родилите нормално, защото кърмата им слиза в нормални естествени срокове. Болниците, които подкрепят кърменето, не дават добавка ако не се налага. Затова някои бебета ги карат с добавки, някои - не. Това не е произволно, а неонатолозите назначават добавката според показанията на бебето.
сигурно си права, но не при всички кърмата слиза веднага. А ужаса да гледаш детето си гладно не го пожелавам на никой.
Аз го изживях още първия ден.

При нас дойде време да се будим и да ядем. Бебка се цупондри от 30мин. Ако не се буди сама, я будя аз и така си караме по графика.

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 10:40 от Elg

# 182
Честито на всички мами Hug

# 183
... А ужаса да ледаш детето си гладно не го пожелавам на никой.
Аз го изживях още първия ден.

Мисля, че всяка майка изживява някакъв ужас, нали така?

Когато родих Ники, ми го дадоха чак на следващия ден. Носеха ми добавка с него (защото съм родила секцио), но аз не я давах. Детето се роди 4200 гр., на вторият ден беше свалил 200 гр., а на третия - още 150 гр., или общо 350 гр. Неонаторозите ми се накараха, че не давам добавката, как детето ако спадне под 10% от рожденото тегло вдига температура, слагат го на системи и всякакви ужасии други. Аз не казах нищо, но като се върнах в стаята, звъннах на педиатърката ни и се разплаках на телефона - всяка майка се страхува за бебето си, нали? Кърмила съм първият си син 3 години, знам за кърменето толкова много, че мога да напиша книга, толкова упорита бях да кърмя, че 10 месеца се цедях всеки божи ден в офиса, за да може детенцето ми да яде кърма. И въпреки целият ми опит, се поколебах дали не трябва да давам добавката на Ники... - на четвъртият ден беше свалил още 30 гр. Педиатърката ни обаче ме подкрепи да не давам добавката и аз я послушах, макар и със свито сърце. На петият ден, когато ни изписаха, Ники беше качил 130 гр. Въпреки, че бях родила секцио и напук на неонатолозите, които ме убеждаваха, че без добавката детето ще свали прекалено много и ще има проблеми.

Въпросът не е в ужасите, които изживяваме - те ще стават повече, а все по-малко ще ги приемаме като ужаси. Въпросът е в това да знаем какво искаме за децата си и да има кой да ни подкрепи в това, някой, на когото имаме доверие, че е достатъчно компетентен и загрижен, за да мисли най-доброто на нашето дете.

Извинявам се за лиричното отклонение, но ако човек не се е оплакал във форума от ужасите и проблемите, то това не винаги означава, че липсват, нали така?

# 184
Здравейте, ние преди час и половина се върнахме от консултацията, но докато Нахраня Алек и ви изчета...
Честито на новообебилите се мами(не съм сигурна, че на всички съм честитила)
Аз да ви се оплача-много съм разочарована от педиатърката, даже на рев го изкарах като се прибрах. Първо ни накара да я чакаме 4о минути с бебе на ръце, вкара някакви преди нас, явно ги познаваше. После нас ни прегледа за 10 мин., след което ни заряза в кабинета...Общо взето нищо не ми каза, никакво отношение не прояви...Оказа се, че Алек почти нищо не е качил. Изписахме го от болницата 2.890(роди се 3.045) и за 10 дена е станал 3.000 кг. Каза ми, че явно гладен го държа и от обяд да почвам да го дохранвам с 50 добавака на хранене. Даже не ме попита за памперсите, а те при всяко преповиване са пълни - поне 6 памперса сменяме , понякога и по-често, че не търпи да е мръсен, а от тях поне 3-4 са солидно наакани, а другите зацапани. Да не говорим, че от 2 дена се е научил на номера в момента на разповиването да пика и ака(ако знаете колко доволна физиономия прави в това време) Незнам какво да правя, аз гледам да не му давам АМ, сутрин се изцеждам (тогава имам повече кърма) и ако видя, че е недоволен с това го дохранвам. Дайте ми съвет, че съм тотално шашната, Аз като се замисля за 10 дена той почти си е върнал кг от раждането...А педиатърката със сигурност ще я сменям, още не сме записани при нея, така че ако някой знае добър такъв в района на Борово и Гоце Делчев ще съм много благодарна за помощта

# 185
SZA със сигурност си права. Незнам от къде си намерила сили толкова дни да не даваш мляко.
Много се надявам да минем кризата с разранените гърди и да си я кърмя. Тя милата с такъв кеф захапваше.

А що се отнася до оплакването- не мисля, че се оплакваме, а споделяме. Така че това което каза ще ми е от полза.  Hug

# 186
И на мен ми даваха добавка в болницата, но аз не я давах нарочно. Но, честно казано ми беше по-спокойно първите дни, като все пак я имах  Rolling Eyes
На мен коластрата ми потече още на следващия ден след секциото. Така, че като ми дадоха бебка имаше с какво да я нахраня. Пък и тя, като си сучеше хубаво, и нещата тръгнаха  Peace Но и веднага започнах да си мажа зърната с Лансиноха. Иначе щеше да стане страшно  Tired Аз и всеоще се мажа. Нищо, че вече се кърмими 20дена и уж вече трябва да са ми позагрубели и да съм свикнала. Но на мен кожата ми става много суха след кърмене - и на зърната и на ареолите. Не знам до кога ще трябва да се мажа  Rolling Eyes
Едното зърно още ми е наранено. В болницата пострада повече и още не може ад се оправи съвсем. Но аз не съм спирала да кърмя от тази гърда, защото ме е страх да не ми намалее кърмата от там. Стискам зъби и това е  Tired
Абе не е лесна работа това  Rolling Eyes

Гледам, че и за упражнения вече говорите. И аз искам да почвам, но ще изчакам прегледа при доки, з да я питам от кога мога да почвам. Макар, че аз на няколко пъти се изправям само на коремни мускули с бебето от леглото и не усещам болка, но знам ли. И аз се притеснявам да не ми повлияе това на количеството кърма  Rolling Eyes То май на всеки различно влияе. Но аз мисля да не правя някакви кой знае колко натоварващи упражнения първите два месеца. Просто за тонус. Но ще гледам да ас на често.
Че сега, както е и гадно времето и не излизаме, все в къщи си стоим и се чудя какво да подхапна  ooooh!

И ние вече за погачата мислим. Ще я направим в съботата преди да стане на 40дни. На самия ден ще отидем само до някоя църква. Аз мисля да поканя и приятели на погачата. Не само родата. То всъщност родата ще ми е по-малката част.

Бодливка, весел празник на вас  Hug

Ей, не знаех че от варено жито се увеличава кърмата. Ще взема да си сваря и аз  Peace
Аз се чудя и каква супичка да си направя. Че и супички повече трябва да хапвам  Grinning

# 187
Tony_st, поздравления за доброто представяне на Рая - всеки път така да ни се хвалиш 

Благодаря, veroniki. Чак сега се добираме до компютъра и не съм чела още, но видях малкият с костюм на зайче - невероятен е. Laughing

Аз бързо да попитам нещо - днес направихме втората ваксина за хипатит - тази вечер може ли да се къпем? Спомням си, че някоя мама беше писала, че не е добре да се къпе бебето след ваксина - май Слънцето беше...ама нямам ясен спомен.

Аз вода и чай не давам на Рая, изключвам 10 капки отвара от копър с кърма, и до сега не съм забелязала да и е бял езика. Е, има малко бяло по него, но само ако не се е оригнала и след това повърне - тогава в устата и има белички неща, но са от повърнатото мляко. Нали не за това говорите /млечица/?

Dez, прекрасни са и тримата сладури... Винаги съм искала много деца, но за трето едва ли ще ми "стиска", ама то и на моите години....

Бодливка, чудесни резултати - все така да е.  bouquet

Честито и на baby_moni и Ан_ив от мен!

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 19:14 от Tony_st

# 188
Здравейте и от нас! Съпругът на още една горда и героична мама съм! Тази сутрин в 8,30 ч се роди нашият син Красимир 3680 гр 50 см. Бебчето и майката се чувстват добре и вече се гушкат!

# 189
честито и на Слънчице  smile3525 и на гордия татко , да ви е живо и здраво момченцето и много да ви радва

# 190
  • Анкх-Морпорк
Vili_st, кажи колко пъти го кърмиш? По колко време го държиш да суче?
Защо цедиш сутрин?
Това, че памперсите са редовно пълни, значи, че детето не е гладно, остава да разберем защо не е наддал много.
Първите дни ядеше ли често, или беше поспалив? Да не би да е продължил да спада на тегло още ден-два след изписване, и сега още да не е успял да си ги качи?
Какво значи кърмене на поискване - при всяко примъцване и пробуждане предлагай гърда. Не гледай часовника. Когато усетиш, че е изсукал едната гърда, чак тогава предлагай и другата. Не чакай да огладнее много, защото тогава остава без сили и не успява да суче хубаво. Кърми често, в първия месец това е нормално. Ако е изсукал и двете гърди и още търси, предложи добавка, но с биберон, който пуска малко, за да не се отбие. И винаги първо да изсуче всичко и тогава добавката. Постепенно шишето ще стане ненужно, защото бебето ще си осигури мляко.
Гледай да спиш повече, това е важно, кърми и нощем, това също е важно - и за теб и за бебето, не давай вода и чайове. Всяка глътка вода значи глътка мляко по-малко.
Успех!  Hug

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 19:17 от firebird

# 191
  • София
Здравейте и от нас

Честито на всички нови мами - да са ви живи и здрави бебчетата.

Не успях да изчета всичко - само последните страници. Аз нещо не мога да се организирам - не ми остава време за нищо странично. Така ме завъртя ежедневието покрай беба, каката и къщата, че не смогвам, а пък мъжа ми си е в къщи и той помага  Rolling Eyes Даже и линийката не съм си сменила, а какво остава за качване на снимки  Tired

Да ви кажа и моите гърди са меки от снощи, но си имам кърма, обаче почнах да взимам и мерки - повече течности и редовно хранене. Ели си суче на поискване - като се пробуди и почне да се върти - миеме дупе и давам да папа. Заспива на гърдата и си спи около 2 часа плюс - минус 30 мин.  Laughing , а и всеки път памперса е пълен. АМ не съм купувала, заради голямото изкушение да я дохранвам. Вода също не давам.

Роси - изчисти си пощата - да ти пратя малко инфо за раждането и присъствието на таткото - ако не е късно Wink

Храних Ели и се връщам да допиша

Вероники - точно така стана - в сряда беше тържеството на Дара, в четвъртък родих.  Peace

Педиатърът ми изписа Био Гайа - каза ако и почнат коликите първо аз да я взимам - бебка ще си получава през кърмата и ако това не помогне да започваме с другите капки. Вие знаете ли нещо по въпроса - аз никога не съм я ползвала и нямам представа как действа  newsm78.  Заради жълтеницата каза да давам по 100 гр глюкоза на ден, но аз нещо се кумя и давам максимум 40-50 на ден, защото миличката е много жълта.
Докторката каза и да не я извеждам дори и на балкона поне до 10-12 ден защото е още много малка - изписаха ни 2,600 и има някакво посиняване от време на време в областа на устата - което щяло да отмине след около 2-3 седмици. Добре че времето е лошо.

Хайде отивам да шия цветя на роклята на Дара, че в понеделник имат концерт от балета

# 192
  • Варна
Честит син на Слънчице и таткото - да ви е жив и здрав и много да ви радва!  smile3525

# 193
Росита_та  и аз давам глюкоза разредена с вода,Крис беше много жълт, но с глюкозата мина много бързо , ако не те притеснява даването на вода , спокойно му давай м/у храненията , поне на нас мн бързо помогна  Peace

# 194
Здравейте МАМИ,може ли кърмещата майка да пие зелен чай,дали ще попречи с нещо на бебчо?

Общи условия

Активация на акаунт