Пролетните приключения на Февруарчетата

• 14 086
  • 299
  •   1
Отговори
# 225
Гале, жива и здрава да ви е малката Ася! Много радост да ви носи и от късмет да не се оттърве!
Цвете браво за бибата.. ти все много се тревожиш пък виж как лесно ти се получава..
Анимски - не изтерясвай - 21 дни у дома..? Варицелата е заразна първата седмица, поле можете да си излизате.. подбирайте по обезлюдени местенца..
Моите яйца тази година не станаха готини.. за туй няма да ги снимам. Попаданах на едни бои - оле мале! Но пък Ники от вчера ги е емнал - мамо ейци леля чук чук (мамо айде да чукаме с яйце леля..). Сестра ми си дойде за празниците и Ники е в див екстаз.. Тази вечер ще меся кифлички козуначени - дано поне те станат..

# 226
Анимски как 21 дни?!? Заразна е горе долу само първата седмица!
Цитат
3. Какъв е инкубационният период на инфекциозното заболяване варицела?

Интервалът от контакта с вируса до изявата на първите симптоми на заболяването се нарича инкубационен период. Инкубационният период на варицелата е от 11 до 23 дни, най-често около 14 дни.

Вирусът се отделя в носоглътъчния секрет и течността, изпълваща мехурчетата на обрива, което прави болния заразен и опасен за околните в периода от 5 дни (най-често ден-два) преди появата на първите обривни единици, до 5-9 дни след появата на същите. Обикновено когато обривът се покрие от характерните корички, болният престава да бъде заразен. Болни с болестно променена имунна (защитната за организма) система могат да бъдат заразни по-дълго или по-кратко време.

Опекох козунаците и боядисахме яйцата - тази година децата боядисаха почти всички с памук...  Grinning

# 227
Тази вечер Дани си пръсна силен препарат за почистване в едното око. Tired Айде, беж до най-близката очна клиника. Промиха го, ще капем и капки, дано се размине нещо по-сериозно.
Днес и ние боядисвахме яйцата, но нямах много време да им се порадвам, поради описаната случка. А козунаците си ги хапваме от седмица и вече добре съм се заоблила.  Wink Не пека, но знам пекарна, където правят страхотни козунаци.  eat

# 228
  • русе
Христос  возкресе!
Във всеки дом да има любов, вяра и благополучие...и щастливи деца!

Аурора, дано всичко е наред с оченцето на Дани!  Hug
Гале, честита дъщеричка и от мен! Да е жива и здрава малката Ася и много да ви радва!
Цвете, и ние преди около 2 месеца махнахме бибата, че и шишето с биберон и него! Направо не вярвах, че ще ни се случи, но и при нас мина леко! Иначе Мария е без памперс още от декември, а нощния махнахме месец по-късно. В началото авариите бяха доста начесто, но вече все по-рядко й се случва да напишка гащичките - 1-2 пъти на седмицата!
Ние днес бяхме на центъра, всяка година общината организира великденско хоро, свириха Берковската духова музика, после порядъчно хапнахме на обяд  Blush   Козунаци и аз не меся, но освен боядисаните яйца, направих и едни желирани яйчица за предястие и една карамелена торта за десерт, останалото - от мама Wink

# 229
  • София
Во истина воскресе!
AvrorA дано няма проблеми с окото  Praynig
Anim, бързо да се изнизват дните  Hug
Тази година Данка помага активно с козунаците  Crazy Резултатът беше това. Голям ентусиазъм ме гонеше, не се получи както го исках Tired , но родата овърша цялото ми производство Flutter Поне от тези съм доволна  Heart Eyes

# 230
  • София
Христос Возкресе
Много здраве, щастие и любов в семействата ви!

Честита дъщеричка Ася, Гале Да ви е жива и здрава и много да ви радва

# 231
  • Popovo
     Може ли аз при вас?И моето слънчице е родено февруари месец.

Христос воскресе!  easterНа всички празнуващи да са живи и здрави.  bouquet

# 232
  • постоянно
Христос Воскресе на всички!
Момичета искам да разгледам снимките на децата и да кача малко от нас-кои ще ми даде паролата.Много съм Ви благодарна.

херр

# 233
  • София
Во истина Воскресе  Hug

Геле, да ти е жива и здрава малката Ася Hug Много да те радва и да си безкрайно щастлива с двете малки   красавици  bouquet Чакаме снимки newsm03

Момичета благодаря ви за информацията за варицелата, аз се ошашках защото личната така каза 21 дни карантина, като й казах вероятната според мен диагноза по телефона. Но като заведох Криси, защото не съм лекар все пак, каза да не излиза 10 дни, а след това привечер може, без да я събирам с деца.

AvrorA, дано всичко да се размине и да се оправи Дани по-бързо Praynig
бадем , Дани е много сладка Heart Eyes ще ти бъде помощничка
mama_vesi  - добре дошла Hug

# 234
  • София
Во истина воскресе! easter

Честито на Галя- да и е жива и здрава малакта хубавица Ася!

Добре дошла на mama_vesi!

И аз опитах тази година да направя козунаци, но нещо нямах особен успех. Яйца боядисвахме и в четвъртък и в събота. Опитах се да накарам Ники да помогне за боядисването, но в момента в който си оцаща малко ръчичката с боя се отказа. И понеже е голям чистник и не търпи да е омърсен изобщо по същата причина не искаше и да се чукаме с яйцата. Обаче в последствие му подариха едно дървено яйце и настана голямото трошене. Simple Smile

Бибата и ние я махнахме точно за 2 дни и не се сеща изобщо за нея. Взехме му я като наказание, че ухапа братовчед си  и така мина всичко тохо и кротко.

Имаме си и 2 кътника, които не съм и разбрала кога са израснали.

# 235
  • София
ааа пропуснах да се похваля Laughing Тази година не съм боядисвала аз яйцата, връчих тази дейност на децата hahaha Купих от тези течните боички в патрончета, разделих ги в капачки от бурканчета и връчих на децата по една четка. Голямо мазало падна, само дето нямах фотоапарат в момента Sad но и двете бяха много ухилени и доволни Laughing моята помощ се изразяваше само да им връткам яйцата и да им давам нови Laughing

# 236
Христос воскресе!!!! easter
Аз боядисах 15 яйца, че останалите ми се счупиха, а козунаци свекърва ми прави цяла събота и й станаха префектни....да не говорим, че половината кифлички Дари ги излапа ooooh!.Догодина може да се пробвам с козунаците, ако се сетя по отрано за това Hug

# 237
Mak това за варицелата и аз съм го чела.. но както казах практиката вече е това, което Аним описа.. дължи се на факта че варицелата се диагностъра след поява на обрива а той се появява на 5-7  ден след заразата. та вече се предписва карантина 7-10 дни

# 238
Здравейте, честит празник на патерица!
Гале, честита дъщеричка, да расте здрава и игрива, и да ви носи много радости.  Hug

Аврора дано оченцето се оправи, и да няма последици.
а на всички болни дечица, бързо оздравяване.
За варицелата, много тръпна в момента, защото не съм я карала, тоест не съм карала никакви шарки и знам, че при бременност е опасно, така че дано ни подмине.
Като сме тръгнали да се хвалим, ние пък отказахме нощното шише с мляко, и съм много доволна, че Никол така лесно го понесе. Сега като каже Мако и сипвам в чашка, и така, през ноща не пие нищо, и явно вече стиска, защото сутрин памперса е почти празен, и като я сложа на гърне, почти го пълни.
Така че, чакаме да се стопли и махаме памперсите.

# 239
Честита дъщеричка на Галя! Да ви е жива и здрава!
Ние изкарахме супер 4 дни по празниците в Казанлък. Аз бях там по работа всъщност, така че съчетахме полезното с приятното. Само дето Яна още първия ден хвана конюктивит  Crazy, но с капки се оправи за един ден. Гледам доста се хвалите за успехи с бибите и памперсите - аз пък ще се оплача. Яна се възвърна в бебешкият си период и започна да си ползва памперса с пълна сила. За 2-3 дни имаше такъв регрес в това отношение, че направо се изумих. Не се беше нааквала от месеци, даже и с пишкането почти нямаше аварии, но последните дни се наака 2 пъти и си пишка в памперса, без да й мигне окото, даже не казва. Аз й обувам памперс,когато ходиме на по-далечни разстояния, за да не нося много резервни дрехи, но си го ползваше само като гащи. А сега.... ooooh!. Или нахитря много и разбра, колко е удобно да си пишкаш в гащите и да ти е сухо, или цялата работа е заради яслата, където продължават да й слагат памперс, въпреки, че е на гърне. Явно не им се преубуват напикани гащи.
Спирам преди да стана съвсем досадна, но съм бясна честно казано от тази ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт