Май-чета и Май-ки (5)

• 13 296
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
ани, добре дошла тук! добре е, че се увеличаваме   Peace

краси - спор няма, че хобито ти е страхотно! и аз имам уклон към тия неща, обаче у дома никойне ми яде нещата. на мен ми е нтересно да ги бъркам, а след това само се подмятат насам-натам. колко нещо съм закарала в кантората, щото у нас никой не оценява  Rolling Eyes така или иначе, при мен сладкарските пориви са някак циклични - ту ме удря музата прз коленете, ту замлъква. последния месец ми стана инересно да правя кексове, но само защото си купих няколко силиконови форми за печене, а с тяха става мног лесно и приятно. и кексовете не се ядат - вчера изхвърлих един, дето стоя от петък. а ти оправяш ли се?

добрютро  Laughing

# 61
Добре дошла на Ани    bouquet

Ние пък снощи имахме инцидент Sad и завършихме деня в Пирогов Sad Добре е че все пак всичко мина по -възможно най-добрия начин.
Жани си разряза едното пръстче, доста дълбоко, та се наложи да я шият Sad(( Много се притеснихме и доста си поплаках, като ми я взеха и я чувах само как пищи Sad((  А колко нелепо се случи Sad
Съжалявам, дано не съм ви развалила настроението сутринта Sad
Прегръдка за всички  Hug

# 62
Миличкото,сладко Жанче, дано да не я боли.Сиско, минало заминало, малкия дявол е било.Сега не мисли какво би станало, ако... Heart Eyes
Ани, добре дошла Hug Ние сме едно голямо семейство и всеки си споделя каквото го вълнува, така че ще се опознаем  bouquet

# 63
Aни- добре дошла

И аз последните няколко дни все експериментирам със сладки неща, хем да има за Ники за следобедна закуска. Вчера правих уж бананови бисквитки, ама станаха като камъчета, някой може да си счупи зъб  tooth( ама спазвах рецептата за печенето, а трябваше да ги извадя първия път), но с кафето сега мнгоо вървят.

Целувки за малка Жана  Hug

# 64
  • България
Жани си разряза едното пръстче, доста дълбоко, та се наложи да я шият Sad((
Миличката душичка  Hug
Ани   bouquet

# 65
Едно голямо  Hug за Жани, да й минава като на кученце....

Ани, добре дошла Grinning

За чистенето не ме провокирахте да се включа, защото ми е ежедневие, а основното май ще е тази събота и неделя, но за сладките неща имам какво да споделя. Рулото от бисквити на Карчита го правя като вместо конфитюр за лепеж използвах стар хляб, намачкан с какао, масло и захар, а като се реже по диагонал парчетата стават по-шарени. А мъжът ми го плених с един кекс със вода, който става като дунапрен и ми е специалитет. И една кулинарна тайна- като разбивам яйцата със захарта държа миксера обратно-така се вкарвало повече въздух в тестото. Ако проявите интерес ще напиша и рецептата- с печенето отнема не повече от 30 мин.
Айде аз отивам да си бъркам кекса- отдавна не съм го правила Laughing

Вече мина седмица- Мила не е кърмаче.......

# 66
радвам се че има и други сред нас като мен  Hug
Майк и при мен има несполочливи рецепти но се ядат нещата немога да се оплача .

Мамила може да споделиш рецептата а за миксера не ми стана ясно как го държиш наобратно

# 67
  • Перник
Мамила, поздравления за кърменето  Hug И метни рецептата за кекса, моля. Не че имам време за такива неща, въпреки че обичам да готвя. Но щом става бързо ще се пробвам някой ден. А как така държиш миксера обратно? Нещо не си го представям  newsm78
 Hug за Жани, бързо да и мине и повече да не прави такива неща
Ани, добре дошла при нас!   bouquet

При нас нищо ново - аз още съм на работа в София, Калоян се качва на главата на тати, баба и дядо.
Пролетното чистене трябваше да почне този уикенд, но не успя  Mr. Green Дано следващия да се организирам по-добре.

# 68
това с кекса във вода ме заинтигува. можеш да споделиш повече, когато намериш време.

краси - ааа, не така - моите рецепти си стават успешни, ама домашните не обичат сладки неща, а на мен интересът ми свършва с направата  Rolling Eyes

# 69
  • Перник
това с кекса във вода ме заинтигува. можеш да споделиш повече, когато намериш време.

краси - ааа, не така - моите рецепти си стават успешни, ама домашните не обичат сладки неща, а на мен интересът ми свършва с направата  Rolling Eyes

Майче, аз освен подробни инструкции ям и мноого сладко. Мятай насам каквото остане  Mr. Green

# 70
  • България

Майче, аз освен подробни инструкции ям и мноого сладко. Мятай насам каквото остане  Mr. Green
хаха и аз това щях да предложа , ама сме много далече  Laughing

# 71
Ето рецептата: 5 яйца, 1 1/2ч.ч.захар, 8с.л. хладка вода, 8с.л. олио, 1 1/2 ч.ч. брашно, ванилия, какао за украса. Преди да почна да бия яйцата си подготвям водата и олиото в една чашка и брашното с ванилията на вестник. Бъркам яйцата докато почне миксера да оставя следи, намалям на едно и добавям водата с олиото и после брашното- супер бързо става. А за бъркането- нали при стандартното държане на миксер бъркалките се падат от горната страна на ръката, аз го хващам така, че да се падат от долната и като се разбива бъркалките са под лек наклон, това го знам от една стара сладкарка Peace

Асе, призовавам те да се включиш, нещо липсваш.....

# 72
Абе мацета,как ги карате тия калпазани да си пият сиропите и въобще лекарствата?!
Яс само като види бутилката,пали и се скрива в другия край на апартамента,
пък не искам насила да го мъча.Уж вкусничко сиропче,кво толкоз му се плаши,проклетник с проклетник ooooh!

# 73
алтеата я пие без проблем,останалите /всьщност друг сироп не сьм й давала,а примерно прахче против разтройство или нещо за темп./ в млякото.

# 74
камен пие и яде всичко. нямам проблеми в това отношение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт