ПЛЕВЕН - 89

• 16 502
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте Simple Smile
Починахте ли си от мен Simple Smile
Константина,съжалявам за случилото се,но да си призная аз не съм таква паника,за радост сигурно Simple Smile Докато малките все още се возеха в количката,което не беше дълго 9около 10 месеца0 ги сгънах един ден в нея докато ги разхождах в музея по камъните и си удариха главите там. Ако някой не е карал количка за близнаци не знае що е то неудобна количка. Не мога да ги разгъна после,добре че някой се спусна да ми помогне.  Но и по принцип никога не съм ги водила на лекар като паднат,а им се случваше често след като направиха 5-6 месеца. Само първия път се шашнах,ама те са като топки тези деца,а и на едно място не седят Simple SmileТака че свиквай,тепърва започват инцидентите,дано да се разминавме само с леки такива,че ...
Я аз пак да ви подхвана на темата с училищата и тем подобни Simple Smile Аз лично много отдавна съм си решила,че ще търся най-доброто за децата си,ще се интересувам кое училище е добро,кое не,какви интересни занимания има и т.н. Това по простата причина ,че мен като малка никой не ми обръщаше внимание.Не че не са се интересували от мен,просто нашите смятаха,че трябва сама да се оправям. А аз толкова исках да ходя на модерен балет. И така докато стана достатъчно голяма сама да се запиша вече бях прекалено голяма и не ме искаха. Бях добра по математика,но никой не е проучвал учлищата да ме запише в математическата.ЗАписаха ме в най-близкото училище . И затова донякъде съм ги обвинявала.  ЗАтова аз ще се старая да следя какви са възможностите и интересите на децата и ще ги насочвам поне,пък от тях зависи дали ще продължат или не. Та затова гледам за елитни уччилища. Но много ме шокира това,че напоследък от няколко майки разбирам,че елитно не е училище,в което преподават добре,а в което учат децата на еди кои си.  И затова се притеснявам,защото ако трябва да избирам дали да учат с обикновени деца в обикновено у-ще или с някое дете,което на всеослушание казва "Ти знаеш ли кой е баща ми(може и да се сещата за кое говоря,ако е само едно ),но в елитно у-ще ,честно казано ще се замисля.

# 151
  • София
Джина,прекалено сериозно мислиш за тези неща според мен Hug,честно.Всеки иска за децата си най-доброто.Но някак не може предварително да знаеш какви ще са децата в класа на твоето дете.Да,интересуваш се предварително,питаш къде какви са учителите,какви са заниманията и съобразно това избираш училище.Но не може да знаеш какви деца ще са точно в класа на твоето,а и не е нужно според мен.Пука ми на мен кой е бащата или майката на еди кой си.Искам да възпитам децата ми така,че да не се притесняват от нас с баща им.Това е нашата задача сега,докато растат.
В Люлин няма елитни училища Laughing,една съфорумка беше писала,че детето и никога няма да учи в люлинско училище ,заради люлинския контингент hahaha,много се смях,щото жената беше сериозна разбираш ли Laughing.Тъпо е...Друга беше писала,че съседите в кварталите на Сф не се поздравяват,щото са селяни,а това го правят само тези от центъра Laughing.Абе въобще в този форум може да прочетеш всякакви бисери.
Вчера кака ви Валя пак беше на заведение Embarassed,с майките от Деца с увреждания.Ейй,беше много весело,обаче след мен е станало истински весело-в ресторанта е имало и стриптизьор...е ,не  ебил за нашата компания,ама нищо,оплакнали са очите Laughing.Да ви кажа колко е тарифата на столичните стриптизьори-200лв за 10минути...в тая финансова криза мисля е добра алтернатива. Flutter

# 152
Здравейте и от нас. ))

Ние си направихме една хубава разходка по центъра и после пихме кафе в Макси, за учудване Калина беше изключително кротка. ))
Но пък имаше едно хлапе момченце, видима възраст около 2г и нещо - е такова ужасно дете не бях виждала до сега, за малко да му плесна един шамар. Калина си стои на стола, а въпросното момченце идва и директно и бърка в очите. Дръпнах му ръката и казах, че не се прави така, а то посяга и със злоба ме удря. След малко пак се засилва и пак в очите, правя забележка, пак същото. И така се повтори 4-5пъти, докато накрая направих забележка на родителите му да дойдат и да си го приберат.
Рядко си изпускам нервите, но това хлапе определено ме вбеси и малко ме държеше.

ДеЩо, аз от близо 2години дънки от тук не си купувам. То няма нищо свястно, или ако има, както казваш ти са по 300-400лв, е толкова пари за дънки няма да дам честно казано. Поръчвам си ги или от Ларедут, или от Германия.

Djina, според мен повечето училища в Плевен са един дол дренки. От една страна, защото възпитанието на децата е доста занижено ако мога така да се изразя и от друга....учителите един по един започват да вдигат ръце от тях.
Още си далеч от подобни мисли и притеснения, но явно доста сериозно го мислиш от сега. )))
За мен от 1-4клас е много важно на какъв учител ще се попадне и каква основа ще им даде. За това по-скоро трябва да търсиш добър, ерудиран преподавател, който да си обича работата и да се старае освен образованието да даде и някакво възпитание на децата.
И все пак не очаквай, че в училище ще ги научат на нещо повече от материала в учебниците. Ако ти имаш желание и децата разбира се винаги можеш да ги занимаваш допълнително в къщи и да развиваш различни умения.

# 153
  • София
С това,което е написала Мира за децата  в училище съм напълно съгласна. Peace
Мира,а това двегодишно детенце надали е наистина ужасно,на тази възраст децата не биха могли да се нарекат ужасни според мен.Грешката е в родителите,че не са взели мерки като са видели,че детето прави така?Иначе не виждам ти какво би направила,за да се справиш с двегодишно дете,защото да му удариш шамар според мен е ....гадно.На тази възраст детето да е злобно няма начин.

# 154
Валнеце,почвам да си мисля,че и аз съм като твоите комшийки,само че с обратен знак Simple Smile Аз предпочитам простичките хора ,пред тези от "хай-лайфа ".
Естествено,че няма да проверявам списъка на децата в групата. Просто казах,че поради стечение на обстоятелствата живеем в центъра,където има повече от въпросния "елит " Simple SmileИ няма да ми е приятно да се сблъскват с такива.Не че ще мога да го променя някак. Надявам се да ги възпитам така,че това да не им прави впечатление.  Засега не съм имала проблемми с това, надявам се и занапред да е така.

# 155
  • София
Джина,елит не значи непременно невъзпитани и надути хора,вярвай ми. PeaceПростаци има навсякъде,с лопата да ги ринеш.

# 156
Валенце, казах, че ми идеше да го плесна детето, а не че ще го направя, или съм. Но при положение, че 4пъти обясняваш съвсем мило и внимателно, че така не се прави....

Джина, имам чувството, че мислиш "елит" = лоши, невъзпитани хора, с големи претенции, обличащи се по определен начин и подиграващи се на "по-бедните" от тях. И съответно "обикновени хора" = добри, възпитани и с всякакви други положителни черти.
За мен подобно деление съвсем не може да има. И ти също като майка не бива и не трябва да ограничаваш изкуствено децата си с кого ще контактуват. Винаги ще има и бедни и богати хора и винаги и от двата вида ще има и простаци и добре възпитани. Не смятам, че трябва да се обобщава по този начин, или да се налагат някакви ограничения.
Цял живот децата ще се сблъскват с всякакви хора, това което можем да направим за тях е да ги възпитаме добре (според нашите представи), да ги научим да се защитават и да приемат с достойнство както победите, така и загубите независимо от какъв характер ще са.
А това, че щели да учат с циганчето на бай Васил, или с куклата на някоя "мутра" не го смятам за толкова важно.

# 157
  • Плевен
Валенце, а ти защо не го видя (стриптизьора)? Покажи снимки от срещата, моля. И ние да оплакнем окото. И само не ми казвай, че никой не е снимал. Mr. Green

# 158
  • София
оо има снимки колкото щеш,ама не сме ги пускали в нета,че срамота Laughing.

# 159
  • Плевен
Срамота е да не ги пуснете.  Sunglasses Ако се смилиш над нас пусни поне една или ЛС. Praynig

# 160
  • София
Срамота е да не ги пуснете.  Sunglasses Ако се смилиш над нас пусни поне една. Praynig
Mr. GreenПомоли ми се на скайпа и веднага ти показвам.Тука не може.

# 161
Добър ден и честита пролет ,
Мирама  аз също не позволявам някой да се държи така с детето ми ,правилно си направила-водих Валя веднъж в детския кът в мола  и там едно хлапе три пъти я блъска и тя пада на земята -абсолютно нарочно ,на третия път се развиках и се оказа ,че една жена която стоеше до него му е майка , а аз мислех че не се познават -и трите пъти тя беше свидетел на паданията , а не му направи забележка  #Crazy,направо избеснях.

А за училищата ,аз единствено бих се вслушала в желанията на децата ,защото навремето мама ме записа в облеклото "за да си имам занаят".Е ,завърших го почти отлично ,научих се да кроя и шия -но пък питайте ме дали го правя .Нямам желание и това е ,мъжа ми ме моли по 5 дена да зашия едно копче .А миналия месец разбрах ,че тати ходил на шивач да му подгъва панталона ,че щял да ме чака мене един месец Embarassed.
Направо срам ме хвана -човека си даваше 4 години парите на вятъра ,дъщеря му да не иска да подгъне един панталон.
А докато учих после се наложи да мина задочно и да работя 2,5 години в Мизия като шивачка -ето това вече ми довърши всякакво желание за шиене.

Ако някой ден остана без работа /недай си боже / ,естествено че ще го правя отново ,няма да си оставя децата гладни ,но просто ми е неприятно и това е.

# 162
  • Плевен
Djina, струва ми се,че нещо грешиш. Защо мислиш,че като не са богати хората,задължително следва да са възпитани и добри? А как ще се почувстваш,ако някое дете набие твое и после се срещнеш например с бащата. Не богат,даже беден,ама сериозно комплексиран и ти тегли една ..... . Има ги такива масово  и за мен те са още по-страшни, от тези богатите.

# 163
Мира,аз точно затова сложих думата в скоби,защото са ми смешни хората,които се правят на елит Simple SmileИ точно това влагам в смисъла на тази думичка в скобки. Мога поименно да изброя доста такива в Плевен. Което не значи,че всички богати или поне заможни хора са такива. Може би проблема ми е точно в това,че ги познавам кои са и какви са. (Просто работех в един магазин ,където доста от тях са ми били клиенти).Я да си живеех някъде  в друг град,където не съм отрасла,дали ще знам кой кой е. Преди години бях във Варна и си ми беше супер. Никой не познаваш,никой не те познава.  
Аз пък се записах в Обществено хранене,защото нямаше интернет,нито имаше кой да се заинтересува къде искам да уча или какво,а и не бях отракано дете да се разтърся сама,та отидох там ,където най-добрата ми приятелка се записа,да не съм сама. Питай ме и ти сега дали ми харесва тази професия .
Затова съм на мнение,че родителите трябва да се интересуват какво си интересите на децата им и да се стремят да им помогнат да се развиват в тази област. Което не значи да си запишеш детето на пиано или на балет,само защото това е престижно или нещо подобно. Трябва да ги следваме,но не и да ги оставяме сами да се оправят.Поне не докато не навършат определена възраст .Важно е да ги насочваш и подкрепяш,а не да ги оставяш на самотек,за да си либерален.
нади,аз няколко пъти казвам,че не са лоши богатите хора,има много такива,които са възпитани,на коите децата им са възпитани,които са скромни,въпреки възможностите си. Не деля хората на бедни и богати. Деля ги на обикновени и сноби,или както там им казвате,такива,които не могат да седнат в някое заведение,защото е селско,които не мгат да отидат на море в някое село,защото било за прстолюдие,които не си записват децата някъде,не защото училището не е добро,а защото ще се сблъскат с простолюдието. А обикновените хора може да са и богати,когато ще седнат с всеки на маса и няма да ги притеснява,че дрехите му не са Версаче,които няма да се притеснят,че в класа на детето им учи циганче ,които няма да разбереш ,че са собственици на фабрика или са компютърни инжинери ,просто защото няма да парадират с това.
Направо не знам как да обясня.
Да ти кажа за този случай който ми даваш,няма да се учудя,нито да е богат,нито да е беден. Повече се притеснявам ако майка му или баща му се притеснят ,защото хем ще ми е неприятно,че детето им е постъпилотака с някое от нашите,хем ще ми е кофти да му търся сметка. Казвам това от скорошен опит - Ивайла се прибра онзи ден с голяма кошара на корема . Лелите казват,че не са забелязали,но имало едно момченце,което много я нападало да я целува и прегръща.А аз го знам кое е,едно миличко такова,и майка му много симпатична,та чк ми е неудобно да й кажа нещо.Да не говорим,че и малко не ми се вярва да е то,ама какво да се прави.

# 164
Тъй като пред мен въпроса за избор на училище е на дневен ред, да си кажа и аз какво бих желала за детето си. Искам да бъде в училище, в което да може да се развива, да има изисквания към децата, за да дърпат напред. А не просто да се гледа децата да преминат в следващия клас и той да свикне, че учи - не учи, ще му пишат три за срока и ще премине. Имам и други критерии, естествено, но според мен е важна основата и не ми се ще тя да се претупа.
Колкото до средата и аз съм на мнение, че в живота ще среща хора, които са от различни социални среди. И аз съм на мнение, че не бива да се абсолютизира. Не знам в нашата градина да има някой от елита, но имаше едно дете, което беше почнало да тормози Митака. Учителките казаха, че не му е за пръв път и са говорили с родителите, но те не вземат никакви мерки. Иначе аз също съм се замисляла за това как ще се чувства детето ми редом с такива, които са презадоволени от всичко, но се надявам да успея да то възпитам, че не това са най-важните неща в живота. По мое време вече имаше такова разделение, но изобщо не съм се дразнела, че колежка си купува обувки за 180 лв., а на мен ми даваха 10 лв. за да изкарам седмицата, докато учех в университета. Просто това не ме е карало да се чувствам втора ръка човек.
Извинявам се за чаршафа.

Общи условия

Активация на акаунт