С Майско бебе във тумбака, само топ-късмет ни чака! N 28

• 15 105
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
bani и аз имам такива болки м/у краката като при мускулна треска , доки каза че било нормално от притискането на бебето и от разширяването на таза и тем подобни .

# 166
  • Стара Загора
Здравейте и от мен така се радвам за хубавите вести.......Деси добре дошла у дома мила  Hug Hug Hug пове4е по4ивка,позитивни мисли и нашата голямааааа подкрепа и вси4ко ще е ОК на финала ще видиш  newsm10 4естити ви покупки на вси4ки аз днес ще се презстрашавам да посетя един нов магазин пък да видим какво ще направя  Joy Joy Joy Излизам на разходка с мама лек и усмихнат слън4ев ден  lovekiss lovekiss lovekiss

# 167
4 или 11 Април, 14 часа, "Кривото"
KayRenn
tedy_cat
idar
Glum
Аз
plami213
bani
Slavaa

# 168
Здравейте барбарончета.
Аз съм вече в къщи, но пък каката е болна , но ще оздравее няма начин.
Пишете ме и мен за срещата, че миналия път не успях да дойда. Дано сега да успея , че точно по това време чакаме етърва ми да роди.

# 169
Привет, момичета! Бърз отчет от вчера - бяхме на преглед. ОК сме. Трябва яко да стискам кълки до 6 април, ако искам да раждам в ТК, щото ако бебките тръгнат преди това, са длъжни да ме изпратят в МД... Ох, засега няма изгледи някоя да се е разбързала, ама стиснете ни едни палци за всеки случай - не искам и да припарвам дори до МД!!!  Praynig Другата седмица ще ни ударят втората инжекция с Флостерон и да се надяваме, че бебките ще са напълно подготвени за самостоятелно дишане (и по-малък престой в кувиоз, дори да се наложи такъв)... Иначе на 6ти април, като отида да ни направят план за раждането, ще си разбера и датата на секциото. Ще е някъде в периода между 21-22 април и 27-28 април. Най-добре е да поизчакаме, ама каквото. Само да е след 6ти!!!  Praynig

Сиска, много благодаря за линка за покупките! Може и да се възползвам в най-скоро време  Wink

Раличка, представям си какво ти е било вчера с тези емоции и то в такъв контекст... Ух! Важното е, че си успяла да се видиш с Велковски и той е казал, че всичко е ок! Тоновете на моите бебки са мерени 2 пъти досега. Първият път, преди 2 седмици, бяха ... мамма миа. Едната имаше стойности 110-120 - както вашата мишка. Но според докторката и акушерката били добри, просто бебчето си почивало - това били стойности на "спящо бебе". Действително, тя хич и не помръдна през цялото време, за разлика от сестра си, която се разби да я рита и да се обръща. Тя пък (втората) имаше едни стойности ... луда работа - от 115-120 до 170-180  #Crazy. Но и за нея казаха, че била добре, просто щуреела в момента и си личало. Виж, вчера , при второто мерене, зайчетата бяха супер направо - и при двете тоновете бяха супер равномерни, със стойности около 140-150. Чак когато лудетината се размърда, нейните стойности се метнаха на около 160. Така че спокойно!!!  Hug

Имам въпрос - как, кога и откъде да се сдобия с този ПИК? Ясно е, че е от НОИ, ама по-конкретно??? Нужно ли е ходене на място или може и по друг начин (тел, интернет)? И нищо не разбрах за това с банковата сметка - този контекст ми е непознат все още.. Извинявам се много, ама може ли наистина малко разяснение - вкратце.  Hug Аз още не съм излязла в болнични (ползвам си отпуската все още), а и досега никога не ми се е налагало. Но след 1 април определено ще ми трябва....

Айла, много се радвам, че твоите кукли са здравички вече! И стискам палци нормалното раждане да премине съвсем нормално!!!

Деска, браво на вас с Макси! Каквото и да ти говорят докторите - от вас двамцата си зависи. ще се справите, няма начин!   bouquet

С доставките от Ла Редут-а направо ме разбихте!!!  Shocked Аз онзи ден направих поръчка и ми изписа очакван срок на доставка около 20 дни, ама сега направо се изумих и май ще ми е за последно ... е, може след раждането да им поръчам нещо "за като пораснат", ама...

За Кривото ме пишете и мен засега.

# 170
IKEA в Солун и купихме леглото, защото явно с моите претенции България се оказа малка Embarassed Но пък е точно това което искам - бяло, семпло, само с решетки, без нищо излишно.

Ани Борисова и аз май от там ще взимам Simple Smile Вие кое избрахте? HENSVIK или GULLIVER? Аз се чудя между GULLIVER и LEKSVIK защото са единствените които се предлагат в цвета, който ме интересува. Не мога да реша дали да е само с решетки или да има все пак непрозрачни части на две от страните. Но като че ли везната натежава в полза на решетките ... Simple Smile

Поздравления за покупките на всички бъдещи майски мами!  Grinning

# 171
Zaiobaio за въпросния ПИК код от вчера разрових на всякъде получава се само лично от НОИ срещу лична карта и се попълва това  http://www.noi.bg/content/spravki/Pr-11.doc
А за банковата сметка отиваш в банка по избор и им казваш че ти трябва сметка за болнични ти ще ти дадат формуляр който да попълниш и № на сметка , става много бързо. После носиш един екземпляр на счетоводителката на фирмата и се готова.

# 172
Zaiobaio за въпросния ПИК код от вчера разрових на всякъде получава се само лично от НОИ срещу лична карта и се попълва това  http://www.noi.bg/content/spravki/Pr-11.doc
А за банковата сметка отиваш в банка по избор и им казваш че ти трябва сметка за болнични ти ще ти дадат формуляр който да попълниш и № на сметка , става много бързо. После носиш един екземпляр на счетоводителката на фирмата и се готова.

Много ти благодаря за бързия отговор!!!  Hug А веднага, с подаването на молбата ли ти го издават или пак се разхождаш до прекрасното им ведомство? И нужно ли е да разкривам нова банкова сметка за болничните или мога да си ползвам моята, по която ми плащат заплатата? Щото няма логика да не мога.... newsm78
P.S. Тази молба кога се пуска? Сега, преди да съм излязла в болнични мога ли да я свърша и тая?

# 173
  • София
zaiobaio  в НОИ трябва лично срещу лична карта или ако ходи някой друг с нотариално заверено палномощно. Голяма тъпня е това и аз затова ходих тези дни докато не сме тръгнали да раждаме. Този ПИК код се взима от 106 стая-няма опашка.Ако искаш можеш предварително да си изтеглиш молба-ако не там ще ти дадът. Това ти служи за да можеш да си следиш през интернет кога какви болнични са ти внесли. Иначе на счетоводителя се дават болничните и бележката от банката за твоя банкова сметка. Peace

# 174
  • София

Много ти благодаря за бързия отговор!!!  Hug А веднага, с подаването на молбата ли ти го издават или пак се разхождаш до прекрасното им ведомство? И нужно ли е да разкривам нова банкова сметка за болничните или мога да си ползвам моята, по която ми плащат заплатата? Щото няма логика да не мога.... newsm78
P.S. Тази молба кога се пуска? Сега, преди да съм излязла в болнични мога ли да я свърша и тая?

Веднага ти го дават и можеш да ползваш всяка сметка на твое име

# 175
 Embarassed

Много благодаря, момичета!!!   bouquet   bouquet

# 176
  • София
  За срещата ако е на 4-ти съм навита, на 11-ти май ще съм заета  Simple Smile

# 177
zaiobaio щом ти превеждат заплатата по банка нямаш проблеми даже не е нужно да правиш нищо и при мен е така даже не съм питала във фирмата направо са дали същата сметка на НОИ

Момичета виждам че сме доста майчетата от Младост ако искате можем да си направим една мини срещичка в квартала   bouquet

# 178
Привет и от мен!

Аз от вчера се мъча да изляза в 45 дневния болничен, но не се получи, защото не си носех личната амбулаторна карта, а и трябва да и сменя номера. Поне успях да говоря с педиатър, който да поеме бебето и съм много доволна.

Успях да си купя и аз помпа за кърма от 'продавалника' (ей, много тегаво се зарежда тоя сайт) - много изгодно, още не мога да повярвам на късмета си  Mr. Green. В неделя я заплюх, в понеделник си я взех, почти нова и в гаранция.

От петък съм пък с подготвителни контракции и още им се стряскам.

zaiobaio щом ти превеждат заплатата по банка нямаш проблеми даже не е нужно да правиш нищо и при мен е така даже не съм питала във фирмата направо са дали същата сметка на НОИ

Напротив, Зайо, говори със счетоводителката на фирмата ви какви документи ще ти иска, защото мен ме караха да попълвам декларация, в която да упомена по коя сметка искам да ми се превеждат болничните, както и да приложа копие на банковата си сметка. Въпросната декларация, копието от банковата сметка и болничния лист се носят в НОИ от касиерката, поне при нас е така.

# 179
  • София
Ох, като ви гледам какви работи обсъждате - банкови сметки, НОИ, ПИК код (който за какво е всъщност  newsm78) - чувствам се като папуас, както казваше преди време една приятелка  Laughing Въобще не съм се заинтересувала от тия неща, а май ще трябва... Ще обсъдя въпроса с личния счетоводител  Mr. Green
Много се радвам за всички, коиито са с добри новини от прегледи и доктори! Ако трябва да се стискат кълки, ще се стискат и всичко ще е наред!!  Peace
За срещата много ми се иска да присъствам, само ще трябва да се разбере дали и кога ще имаме гости, та зависи...

Общи условия

Активация на акаунт