"СТАМБОЛИЙСКИ ни събира и на кафе и на бира!&a

• 25 221
  • 367
  •   1
Отговори
# 165
Честито, Цвети! Да ти е жив и здрав!
А колкото до писането - при мен е едно и също, вечер съм все по-изтощена и наистина не ми се пише. Само си чета разни работи из нета  и релаксирам.
Радослав се придвижва по малко в кошарата вече, а като го държа под мишниците маа с едни големи крачки... Май вървим към прохождане.
 Разбуди се, ставам.

# 166
Привет! Ние сме на вълна избиране на обувки за прохождане. Мерихме на Колев и Колев 6-7 номер, но малко ми се струва, че крачето стои странно вътре. Той все още си го държи в
полу-шпиц та се чудя дали е от модела или си е нормално да е така. Вашите дЯца как са били в първите си обувки?

# 167
  • гр. Пловдив
Такъв номер не съм срещала. Купуваме само на Капчица. Не че са по-добри, а просто моделчетата по ме кеФят. Време е за ортопед. Заведи Ради да го види как стъпва и да те ориентира, какво да вземеш. Първите обувчици са много важни. Габи си стъпи твърдо на земята.

# 168
Грешката е моя - номер 16-17. Има и само 16, разликата между двата номера е 2 сантиметра долу-горе. Днес видях на едно прохождащо бебе точно на Капчица и много ми харесаха, но в Стамболийски нямаха малки номера. В понеделник ще ида до личния да взема едно направление за ортопед. Аз отдвна си го мислех, ама все си виках че няма да проходи скоро, а той напъва.

# 169
  • гр. Пловдив
До колкото имам спомен, за ортопед не се дава направление. Поне нашата педиатърка така ни каза и ни насочи към д-р Хасбун тук в Пловдив. Той приема само на частно.

# 170
  • София
Роделинка, относно детските обувки има няколко правила: 1. разстояние един палец между пръстчетата и началото на обувката; 2. разстояние едно кутре от петата до края на обувката.
Първите обувки на Алекс бяха на българската фирма "Беко" (според изискването) . След това започнах на "Капчица" и "Колев и Колев". Определено са по-скъпички, но са по-стабилни. Това е наблюдението ми  Peace.

Наздраве за здравето на нашия таткото  Wink,  cheers     newsm64

# 171
  • гр. Пловдив
Дори, май между 1 и 2 трябва да има едно "или", че направо си предстваям в каква лодка ще е крачето на детето. Simple Smile

# 172
  • Някъде там...
Привет! Още пишем пролетна тема виждам.  Laughing
Роделинка, повечето добри ортопеди не работят със ЗК. Иначе предполагам педиатърката ви е дала направление за ортопед за профилактичен преглед - прави се до края на 2ия месец. Има и още един профилактичен преглед около 7ия месец, за костната плътност, за него не знам полага ли се направление.
Ние сме добре, растем и хубавеем. Очертава се към края на седмицата да ходим на гости в Стамболийски за няколко дни, че родата припира да види дребните.
Ето снимки ако ви се гледат: http://www.kvakolina.snimka.bg/album.php?album_id=387450

# 173
  • гр. Пловдив
Позволих си да направя някои корекции в първия пост на темата, че направо сме за смях с това пролетно настроение.  Laughing
Жабче, добре си ни заварила!  Hug Ако това в подписа ти е това, за което си мисля, е направо шапка ти свалям.  newsm20 Цяло геройство си е да кърмиш близнаци. Винаги съм се възхищавала на близнашките мами, а на кърмещите близнашки майка, двойно повече. Евала, момиче!    Hands Thumbsup
Момичета, къде планувате да прекарате лятната почивка?
Ние пак ще сме като миналата година  car003 newsm41  grinning039  .

# 174
Жабче, много сте пораснали! Пухкавелки - хубавелки, пу-пу-пу! Как става това наистина - да гледаш и да кърмиш близнаци? Малееее, не знам ако ми се случи какво ще правя. Има ли кой да ти помага?
Цвети, добре си ти да измиеш срама от челото. То че не пишем,  не пишем, ами поне заглавието да сменяме.
Мъжо категорично каза - не, никакви ортопеди, стига си се втелявала, добре си е детето. ОК. Взех на Колев и Колев буйките и няколко пъти му ги обувах. Всеки следващ път стъпва по-добре, днес дори стъпваше на цяло ходило. Ще се научи - повече бос вкъщи и като му дойде времето и с обувки ще свикне - нали сме в циливилизацията.  smile3535
Ех Цвети, как ти завиждам за това newsm41 .......
Ставам, че Радослав е с баща си цели 10 минути и втория вече не издържа.

# 175
  • Някъде там...
Цветелина, кърмим се да.  Blush Вече три месеца са изцяло на кърма. Вода не искат, а захранването го планирам за 6 навършени месеца. За три месеца са наддали едната 3300 и 9 см, а другата 3800 и 12 см.
Роделинка, сами си ги гледаме с мъжа ми. А кърменето само ми улеснява живота - няма стерилизиране, няма приготвяне на мляко посред нощите, а и е безплатно.  Mr. Green Намерих си и удобни пози, в които мога да ги храня едновременно. Проблем ми е само недоспиването, защото и двете упорито не отказват нощните хранения и продължават да се будят по два пъти всяка. Е, и домакинската работа страда, но бебетата са по-важни.

# 176
Браво на вас, най-вече на тебе! Не могат ли поне да се разберат да се будят нощем заедно да сучат  Joy Иначе за предимствата на кърменето няма друго мнение по въпроса. Само това с позите ако ми се наложи ще ми покажеш, че не мога да си представя  Joy И понеже все се шегувам, че ще имам близнаци нищо чудно да ми дойде до главата  smile3538
А нашият хубавец все още не иска вода, въпреки, че похапва манджички. Но за сметка на това плодове не отказва.

# 177
  • гр. Пловдив
И понеже все се шегувам, че ще имам близнаци нищо чудно да ми дойде до главата  smile3538
И аз така.  hahaha Все се майтапя с мъжа ми, че второто ще са две момичета.  Mr. Green

# 178
  • Някъде там...
Ето примерни пози: http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_images_twins.html

# 179
Едно голямо "БРАВО" на всички кърмещи майки! smile3501 smile3501 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт