Времето не спи , март ще отлети, а пък ние всички ще сме майки мили и добрички!

• 13 727
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
  • София - Рим и обратно
Слънце, при нас идва специалистка по гимнастика и масаж 3 пъти седмично. Превантивна мярка, която ми препоръчаха педиатрите от МД, тъй като е недоносена и е добре да е сигурно, че се раздвижва достатъчно и правилно. А иначе знам, че за всички бебета гимнастиката и масажът са важни. Не е хубаво по цял ден само да лежи от една страна, на друга, трябва и движение, за да му се развива мозъчето и двигателните умения. Дори в дните, когато не идва терапевтката, аз й правя по малко гимнастика след баня, с олиото и масажче също. Даже си купих една книга "Масаж и гимнастика при бебето и детето за начинаещи" От нея попрочитам основните движения.

# 61
здравейте момичета!вече сме си внас и все още е малка лудница-но се връщам да дочета ако мога и ще се включа скоро-много сме добре и честито на новите мами   bouquet
ще сложа и снимка ако успея

# 62
  • Стара Загора
Абе вечер след баня и аз като я мажа с олиото я масажирам, ама дали е достатъчно това?  newsm78
С Митко ми беше по лесно защото беше по голям на кг. а тази малка топка как да й правя гимнастиката ми кажи?

# 63
Elg благородно ти завиждам за графика. Нашият е един такъв размърцафосан  ooooh! ужас... Незнам кога как ще е, и това честно казано доста ме изнервя. На поискване, на поискване, ама и мама иска да яде чат пат Mr. Green Да не говорим да планувам нещо в перспектива да свърша, абсурд.
аз си я будех най-безцеремонно първия ден вкъщи, сега около часа за ядене тя започва сама да си се буди. Незнам какво ще е като ни почнат коликите, но за сега е много спокойна (предвид, че майка и беше цяла бременост тра ла ла).
Здравейте, влизам да ви пиша, че утре ще ме приемат в болница и ще ми слагат система, да видим дали вече бебка ще тръггне. Стискайте ми палци всичко да мине ок. Имам предчувствие, че ще раждам 20 часа, както не ще да излиза малкото. #Crazy
стискам пи палци да родиш бързо и безболезнено Hug Praynig

# 64
# 65
  • София
Здравейте!!!
И аз си мислех за тези масажчета- те от каква възраст трябва да започнат?
За памперсите- Мария се обрина от Памперс Слийп енд Плей- незнам къде са произведени. С Ню бейби нямаше проблем. Сега обаче- ще взема Либеро да пробвам и аз- казват, че са много по- качествени.
А някой ползва ли от  многокротните пелени- тип Бамбино Мио?
Elg - честито паднало пъпче!
За кърмата ти- винаги я слагай парво на гърда- да стимулира лактацията- нищо друго не може така да стимулира, както бебче.
Честит месец на Борис на Цветка-Кокетка  party041
stasi8510 - fingerscrossed утре много бързо и неусетно да посрещнеш най- голямото щастие!

Абе, Кикомери скоро трябва да ражда, а нали беше предложила да помага с Фотошопа за първа страница, за снимките. Май няма да може... Някой друг ще изяви ли желание? Аз ще започна да правя, ама незнам кога ще е готово. Майка ми е на гости...

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 13:33 от oki4

# 66
Привет!
Много Ви благодаря, че сте се сетили за месечинката ни днес Hug  bouquet
Аз пък да ви почерпя

Честито на новите мами    bouquet  bouquet  bouquet
oki4 Благовещение е на 25 март, сигурна съм, щото тогава пък е моя ден-ден  Peace Peace
А за масажа - ние правим по-малко след баня, като го намажем и се почва едно търкане на ръчички, коремче и крачета - голям кеф му е  Grinning

# 67
ОХ днес сме ужасни направо мира нямам и за капак ужасната свекърва само ме обикаля и нищо не прави болна дойде в къщи за 2 седмици и нея да гледаме.Направо нерви нямам пред нервна криза сам  #Cussing out #Cussing out #Cussing out.И само акъли дава а нищо не прави един чай не може да му свари  #2gunfire #2gunfire #2gunfire.Извинявайте че ви занимавам с мойте проблеми но вече се побарквам - нито капки помагат нито чайчета нищо  Cry
Мога ли да го къпя в корито след като вчера му падна пъпчето  newsm78 или трябва да чакам да зарастне раничката?

# 68
  • Стара Загора
Русана ще чакаш да зарасне. Аз още не съм я слагала легнала в коритото, държа я в ръката. Да порасне малко и тогава

# 69
Здравейте  Grinning

Аз да се оплача  Sad  бебо се оказа с много чуствителна кожа - цялото е изринато  Sad  постоянно се изрива милото - първо в болницата тези гнойни пъпки заради които ни задържаха,след това някакви други / казаха,че били от някаква храна,която съм яла /,и откакто сме вкъщи все се обрива,но днес вече е жестоко  Sad  доки каза да го обтривам с отвара от лайка и да му давам калциев глюконат с витС - дано му мине  Praynig

За режима - ние долу-горе се опитваме да е на 3 часа,но не винаги ни се получава!!!В болницата бяхме на поискване,но той толкова много спеше ,че забравяше да се събужда за папу  Rolling Eyes  след като се прибрахме реших,че е по-добре да въвеждам режим.Поне се радвам ,че през нощта спинкаме добре засега / пу-пу/  Flutter

До мамите с по-големи бебчовци - вашите колики кога започнаха????

За памперсите - досега изпробвахме три вида - Pampers,Libero i Pufies  - и от трите съм доволна,но най-много от Pufies.Сега започваме пакет Molfix - ще пиша по-нататък как е  Wink

Честита месечинка на Борис на Цветка    bouquet

Лек ден от мен и Валери  Peace

ПС Ето малко бебешорски мисли  Wink  

"Опитват се да ме хранят с цветно зеле: как да реагирам?"
"Не съм акал само от два дни, как да се спася от тръбичката, "Дуфалак"-а, клизмата и т.н.?"
"SOS! Мама спи през цялата нощ!"
"Струва ли си столчето "Чико-Поли"?"
"Не ми дават да късам тапетите!!!"
"Как да се промъкна до котката?"
"Поход в поликлиниката. Писна ми!!!"
"Не дават да разхвърлям котешката тоалетна: реакция?"
"Слагат ме да спя в 9 вечерта. Как да се борим к това?"
"Помощ! Мои снимки по голо дупе са в Интернет! Как да протестирам?"
"Почивка в чужбина - струва ли си да вземам и родителите?"
"Свирене с уста и други начини на творческо самоизразяване"
"Защо пакетите със салфетки стигат само за половината стая и къде мама държи втория пакет?"
"Някой пробвал ли е на вкус "Фастум-Гел"-а? Искам, но досега не ми се е удало..."
"Какво трябва да може мама на 27 години?"
"Цица отделно от мама: възможно ли е това?"
"А вас целуват ли ви по дупето?"
"Препоръчайте ми логопед за баба"
"Колко джиесема сте осмукали досега?"
"Help! Обуха ми обувки - как да стана прав?"
"Как да се науча да спя, без да изпускам цицата? След като заспя, ми се изплъзва.."
"Услуги: художествено размазване на каша по лицето"
"Носът на мама изобщо не е еластичен. Нормално ли е това?"
"Помогнете! Расте ми коса!"
"Продавам комплект мамини дрехи, размер 46"
"Помощ: мама не заспива, докато не посмуча двадесетина минути цицата й!"
"Каква поза да заемем, докато спим, така че домочадието да изпада в умиление. Споделете опит!"
"Какво да изям, за да акам виолетово?"
"Слънчите, зайче, миличко, сладичкият ми... Как да узнаем истинското си име?"
"Мама като ненормална се радва на акото ми - към какъв специалист да се обърна?"
"На мен - пюре от моркови, на тях - шоколад. Къде е справедливостта?"
"Плешивината на татко не зараства. Това рахит ли е???"
"Коремът на мама се поду. Какво значи това?"
"Анкета: кой е опитвал на вкус стайните растения? Кои са по-вкусни?"
"Защо сестра ми постоянно ми прави физиономии и се плези: ниска култура?"
"Анкета за кърмачетата: какво искате мама да хапне в новогодишната нощ?"
"Писна ми от мамината цица! Искам татковата! Някой с подобни проблеми?"
"НАЯДОХ СЕ!!! Как да обясним това на родителите?"
"Къде ни е носленцето?", "Къде са ни очичките?"... Те наистина ли не знаят???"
"Как да се избавим от космите по гърдите на татко? На отскубване реагира с вик. Препоръчайте
безболезнен начин"
"ВИК НА ДУШАТА: Котката я хранят с по-вкусна храна! А всички опити да възстановим справедливостта се наказват жестоко! Защо???"
"Трябва ми материална помощ. Нямаме сол и захар. Ям гола каша. Повръща ми се!"
"Помощ! Новият памперс ме кара да изглеждам пълен. Посъветвайте ме за нормален модел"
"На 25 години не може да пее! От кого да потърся помощ?"
"Всеки ден ме къпят. Има ли и други толкова мръсни?"
"Зайченцето бяло"... "Хей, ръчички"... А какъв е творческият потенциал на вашите родители?"
"Да смучем едновременно цица и палец - максимализъм?"

# 70
 Здравейте, момичета! Hug
  Нахлувам във вашата прекрасна темичка, за да ви съобщя една чудесна новина. Днес на обяд към 12:00 часа се роди малката Ангела на мама kikoimery  newsm44 newsm68 newsm44
 Аз съм снаха й и бях толкова развълнувана от новината, че забравих да попитам за мерките на малката ни принцеса. Всичко е наред за сега и с двечките ни героини. Аз по-късно ще се включа пак с повече подробности.

Честито и от мен на всички обебели се и леко и безпроблемно раждане на останалите. Целувки

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 14:47 от Гергина

# 71
  • София
Здравейте и от нас. По обсъжданите теми да се изкажа набързо. И ние "въртим" Калин на двете страни, не само за главичката, ама я се сетете вие да стоите все на една страна - сигурно ще се схванете Simple Smile Иначе ползваме Памперс Ню Бейби номер 2: от 3 до 6 кг. от началото и засега няма проблем - нито изприщване, нито пропускане. Също така вече започнахме трета опаковка кърпички - хем през деня мием дупето  ooooh! А за графика... всеки ден е изненада - графикът е както реши Негово Величество  hahaha За "упражнението" със забелването на бубата, докторката ни показа как и препоръча да се прави за мъничко, докато е потопен вечер във ваната (при къпане)... Уф, с този сняг вчера стояхме цял ден у дома, а днес има ужасен вятър - пак няма да се излиза...

Искам да питам как спят нощем вашите бебоци? След вечерното къпане Калин суче и след това до сутринта има 2 будения през 4 ч., считано от началото на предното сукане. А как е при вас?

ronja_77, napa, kikoimery, честита ви радост  Hug

DiVeNaHug

rossykvHug

Elg,
Цитат
3. кога да почна с по-стабилното масажче, че доки нищо не ни каза?

Масаж след първия месец - на нас педиатърката ни показа на прегледа и вчера почнахме.

Цитат
4. раждалите мамита в ТК, ходихте ли на преглед след раждането?

Не, смятам да отида при АГ, където си ходя, но като спрат лохиите.

А и има майки, чийто рефлекс на потичане на млякото не е толкова силен (както е на Зелено човече например Simple Smile) и помпата съвсем нищо няма да изцеди от тях, докато бебето може.

Какъв е този рефлекс на потичане на млякото? Къде да прочета повече?

rusana, Калин го къпахме във ваничка още след първия преглед (когато педиатърката идва у вас). Пъпчето беше паднало в болницата. Pървите дни, докато имаше секрет от пъпа, слагахме лепенка водонепропусклива, ама един-два пъти забравихме  Embarassed , а и то после спря да сълзи. Калин много обича миене и къпане, най-му харесва да лежи на поставката във ваничката Simple Smile

Приятен уикенд на всички и  Hug на мамите ни 2 в 1  Hug

# 72
  • Sofia
Честита първа месечинка на Калинчо  bowuu  Party   bouquet

# 73
Здравейте, момичета! Hug
  Нахлувам във вашата прекрасна темичка, за да ви съобщя една чудесна новина. Днес на обяд към 12:00 часа се роди малката Ангела на мама kikoimery  newsm44 newsm68 newsm44

Честито на kikoimery за малката красавица - нека е здрава и много да ги радва с татко Кико. Laughing

# 74
  • Варна
Най - после  newsm44 Честито ти дъщеричка Мери да ви е жива и здрава и много амам много да ви радва! Много ме зарадва тази новина, супер!   newsm51  newsm51  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт