Времето не спи , март ще отлети, а пък ние всички ще сме майки мили и добрички!

• 13 711
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • София
cvetka-koketka , и аз така знаех за Благовещение, но по  BBt Така казаха в новините им и реших, че е днес  newsm78
Ще взема да си редактирам поста  Confused
Еййй, аз май нещо предрекох  Crazy
                                         Честита дъщеричка на Kikomery! newsm51
Да са много здрави и щастливи!!! Всичко най - хубаво да им се случва само, и много да се слушат!!!

simona_stoyanova 201uu

# 76
SZA благодаря  Hug  bouquet сложих накрайниците и суче много добре,дано сега да се пооформят зърната,само че суче 15 мин и омалява,иска да си почине 10-15мин и отново на гърдата,не знам дали това ще е проблем с режима,последно сука в 9:10 и сега още спи,ако до 11 не се събуди ще се помъча аз да го направя-макар да ми е малко трудно,тъй като нито се стряска,а като взема да го бутам-той направо умира от кеф Crazy

baby_moni, браво на вас, много се радвам. Не се притеснявай, че суме по 10-15 мин, после заспива и пак се буди д асуче - още е малко бебчето и няма силици, затова прави така. Ще позаякне и ще започне да суче по-активно, сега е нормално да прави почивки.

За памперсите - ние сме на 2-ри номер отначалото, ползвам Хъджис и съм изключително доволна. Купих пакет и на Либеро, и на Памперс - Либерото стават, макар че пропускат чат-пат и се пълнят по-бързо, но Памперс са ужасни според мен - пропускат много, не са еластични, а и мизирмата им е ужасна. И с Гого ползвах само Хъджис първите месеци и бях много доволна, сега също.

За киселото мляко и АМ - всеки има опит или пример пред себе си, нямам против, всяка майка си решава. Имам против обаче да се дават тези примери на новички майки по форумите като съвети или алтернатива на кърменето - както АМ, така и всякаква друга храна преди 6 м. (а и след това) трябва задължително да бъде назначена от компетентен педиатър. Иначе си е чиста проба самолечение - рискът е голям. Ако бебето на съседката е понасяло добре киселото мляко, то моето, твоето, или което и да е друго може да направи сериозен проблем от киселото мляко - има толкова много инфо по въпроса за алергиите, че не ми се цитира и рови сега да дам примери.

За кърменето: мога да кажа, че през последните няколко дни кърмата ми се увеличи, тека като гейзер. Но тъй като бебата продължава да спи на гърда, се цедя и давам от шише. ЗА през нощта задължително си приготвям една порция АМ, стои си в леглото готова за употреба. Вчера, например, за първи път бебата след къпане се налапа само с кърма и спа 4 часа, дано нещата вледнат в релси. Иначе се дохранваме от самото начало. По една кутия Фризолак отива на седмица.

Glafira, супер! Много добре. Щом бебка спи по 4 часа след вечерното кърмене, значи се справяте чудесно. Пожелавам ти да спрете и добавката скоро.

Нагаина, това сълзене може да е от запушени слъзни каналчета, не от конюктивит. Нека го види лекар, но не се шашкай, нормално явление е.

Любима, споко, бебето ще си направи график само. А и винаги можеш да изцедиш кърма и да оставиш, ако имаш да вършиш нещо. Ами аз кърмих три години, пък се върнах на работа когато Гого беше на 4 месеца - не е чак толкова обвързващо, но пък е хубаво Simple Smile

red_girl8602, съвсем не ставаше ясно, че имаш предвид имунитета, ето какво си написала:
И кърмата предпазва детето само първите 6м.,така че мисля,че до 6м е достатъчно!

Имунитетът е до 12 месечна възраст, а над годинката бебето продължава да получава антитела от майката чрез кърмата, т.е. продължава да бъде предпазено и това се нарича пасивен имунитет. Твърдението ти е подвеждащо за някой, който няма информация. Затова коментирам.

Честита месечинка на Борис на cvetka-koketka и на Калин. Честито и на всички обебили се мами (извинявам се, че не ги запомних), а на тези, на които им предстои стискам палци!

Аз днес съм на рутинния преглед след раждане, да видим какво ще каже доктора, но според мен всичко си е ОК. Приготвила съм си въпроси, ама ако някой се сети още, да свирка: 1) кога мога да започна с упражненията, 2) мога ли вече да правя секс Simple Smile, 3) кога трябва да си направя цитонамазката...

Главичката на бебето, честно казано както и да го въртя и слагам - той си я мести както си реши. Понеже бебетата гледат като са будни най-често към прозорец (или светлина) се препоръчва да се въртят в леглото, т.е. с главата надолу, така че веднъж да са обърнати наляво към прозореца, веднъж надясно - така се предотвратява лежането само на едната страна. А иначе в момента, в който бебето вече може да върти главата си, няма значение накъде се слага. Ники още в болницата се завърташе по гръб като го сложа настрани и си обръщаше главата.

Зелено човече, ще потърся инфо и ще ти пусна линкове. Аз това го чета в една книга, която имам и която бях цитирала в предна тема, казва се What to expect when you're breastfeeding ... and whay if you can't.

# 77
  • Варна
Честита рожба на кико и мери! Да е жива и здрава и да ви радва много!   bouquet
Да се включа и аз. Ние с Дани сме си вече вкъщи и сме добре. Благодаря на всички за поздравите и за съветите чрез Деси. Тези дни ще кача и снимки, а сега ще чета назад..

# 78

Честита дъщеричка Мери! Нека малката Ангела расте здраво, щастливо и много обичано дете!

Честит рожден месец на Борис!

За останките от варовик по преварените предмети: ползвах филтърна кана. Филтърът задържа както варовик, така ръжда и всякакви гадости, разтворени във водата. Защото при преваряване се убиват микробите, но разтворените соли се концентрират и така става кофти за бъбреците на бебето. Затова първо филтрирах водата, после преварявах.
Ние си ползваме такава вода за готвене и пиене, много по-вкусна е от чешмяната.
  bouquet firebird безкрайни благодарности, не се бях сетила, ще си купя кана  Hug

Любима, малката Софи е станала голяма красавица Hug

Още един въпрос, към " добрите феи на кърменето": може ли да се пие кафе Инка- пречи ли по някакъв начин на бебето?

# 79
Честита радост на всички мами сдобили се с бебоци  newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 Да са ви живи и здрави и много да ви радват!

Ние тепърва започваме да си првим график за храненето. Бебка е доста поспалива и това с буденето си е напрво невъзможно! В болницата като й слагаха ваксината на раменцето тя дори не се събуди  Laughing . Няма жълтеница, просто си е поспалива. Иначе папка добре и пълни памперси за страх  Mr. Green .
Днес милата пак повърна. Вчера й беше сефтето. Според мама я прехранвам, ама като я кърмя как да рабера, колко е изяла  Rolling Eyes

# 80
Мери слънце ,честита дъщеричка! Да ти е жива и здрава!Бързо възстановяване на теб за да се включиш във форума и скайп по-скороSimple Smile

Зеленко,каква поставка ползваш в коридцето,може ли да пратиш снимки???как се къпете или на коридцето?

# 81
Честито на новите мами ronja77, napa и кико и мери !!!

Любима и аз имам същия проблем с кърменето на поискване, да не говорим, че вече се чувствам ужасно изморена. Но се надявам скоро бебка сама да си направи график. Браво на мамите, чиито бебета вече са си изградили такъв!

Някой беше писал по-нагоре, че дава Дактарин за гъбичките в устата, аз също давам въпреки че вече не виждам да има гъбички, но в опътването пише да се дава поне 10 дни дори и да са изчезнали упоритите гадинки.
Та мисълта ми е, някой знае ли дали се връзва Дактарин с антибиотик? Педката нищо не каза в петък на консултацията, а нали ни изписаха аб и аз давам, ама нещо много лекарства ми се виждат  newsm78 ... лоша работа

Слънце, и аз правя гимнастика и масажче вече. Започнах от както Лора стана на 1 месец по съвет на педката. Все пак и Лора е родена недоносена, но мисля че е много важно да се пораздвижва бебето. Не съм сигурна, дали правилно правя нещата въпреки че ми показаха а и имам опит с големия, та тези дни трябва да се посъветвам и с кинезитерапевт.

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 15:10 от sia

# 82
  • Стара Загора
С на голямо удоволствие ви казвам, че днес в 14.05 ч. се е родила дългокосата Теодора на Есме. Манекенката е с мерки 90-60-90  Joy, упс.... грешка това ще са й мерките след години. Родила се е 3250гр., 51 см.
Мариянка да бъде слънцето и смисълът на живота ви малката Теди. Ти бързо да се оправяш и пак да ходиш биричка да си пиеш, а таткото да би обича много двечките!!!

Честит бебок и на kikoimery и от мен!!!

# 83
Хахаха, аз докато пусна щъркелски пост и тя новината тръгнала Simple Smile
Още не смея да и се обадя, ще я проверя после как е, но пише, че докторите са я изкарали, та вероятно е родила със секцио, тая малката много и е харесало у мама. Да и е жива и здрава и много да я радва!

# 84
Честити моми на Кикоимери и на Есме!!!  bouquet Да са ви живи и здрави!  bouquet

# 85
  • Варна
С на голямо удоволствие ви казвам, че днес в 14.05 ч. се е родила дългокосата Теодора на Есме. Манекенката е с мерки 90-60-90  Joy, упс.... грешка това ще са й мерките след години. Родила се е 3250гр., 51 см.
Мариянка да бъде слънцето и смисълът на живота ви малката Теди. Ти бързо да се оправяш и пак да ходиш биричка да си пиеш, а таткото да би обича много двечките!!!

Честит бебок и на kikoimery и от мен!!!

Слънце с 5 мин. ме изпревари с новината  Mr. Green

Мариянче и тук ще ти пиша. Много се радвам, че най-после си гушна принцесата  Heart Eyes Бъдете здрави и безкрайно щастливи!

# 86
Честити малки слънчица на Kikoimery и Есме   bouquet   bouquet    bouquet

Нека цял живот да топлят вашите сърца  Hug

# 87
  • Варна
Нагаина, това сълзене може да е от запушени слъзни каналчета, не от конюктивит. Нека го види лекар, но не се шашкай, нормално явление е.
И аз това щях да пиша, но SZA ме е изпреварила. Голямото ми момченце беше на 5 дни, когато забелязах, че разни секрети му слепват едното оче. Мислех си, че е конюнгтивит, но се оказа запушено каналче. С редовен масаж се отпуши самичко. Но най-добре да го види педиатъра. Ние сменихме няколко вида капки, но не от тях, а от самото отпушване на каналчето се оправи очето. За кърмата и аз съм чувала, че много помагала при конюнгтивит, но пък съм и чела, че е благоприятна среда за развитие на бактерии разни. Не знам кое е вярно. Аз лично промивах с преварена вода или лайка.

SZA, би ли споделила какво ти е казал АГ за цитонамазката. Аз не направих след първото раждане и сега смятам да не пропускам.

Есме, честита радост! Малката Теди да расте послушно и добро дете за радост и гордост на мама и татко.

# 88
  • Стара Загора
fever  Hug изглежда Мариянка е пуснала смс на мен, на теб и на Nagaina . И на мен ми пише, че докторите са я изкарали, но да се надяваме, че са добре. Аз снощи се чух с нея пиеше си биричка наща и хич не й беше на акъла да ражда, ама ей го на гушкат се двечките вече!!!

# 89
Е-еее, най-после и Есме се обеби  Laughing Laughing Laughing

Честита дъщеричка, Есме!  bouquetДа ви е жива и здрава Теди, да ви радва, да ви слушка, да е умна, красива и добра!!!

Общи условия

Активация на акаунт