Времето не спи , март ще отлети, а пък ние всички ще сме майки мили и добрички!

• 13 704
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Мерси момичета за отговора за очето. Тя още на първия преглед го видя, че е по-гурилесто и каза да го мием с преварена вода, ако стане по-зле да капем кърма. Аз обаче не успявам винаги, че не успявам да го уловя, струва ми се, че има подобрение от време на време, но пак се появява. Ще го капя и днес и утре ще и звънна. И ще проччета за тия слъзни каналчета.

# 91
  • София
           Честита щерка на Есме!!!
                           bouquet  bouquet  bouquet
 Много да ти е здрава, послушна и пухкава!

# 92
  • Стара Загора
Е-еее, най-после и Есме се обеби  Laughing Laughing Laughing

Аз снощи и казах, че от CNN ще обявят класация за най-дълго преносващата майка и, че тя ще я оглави - тя пък взе че роди маймуната  Joy

# 93
ЧЕСТИТИ МАЦКИ НА ЕСМЕ И МЕРИ. САМО ХУБАВИ МОМЕНТИ И ЕМОЦИИ ДА ВИ ДОНЕСЕ МАЙЧИНСТВОТО.

За масажите и гимнастиката по принцип при нормално родени бебоци се започва след достигането на 4 кг за останалите е след първия месец.С Пепи започнах на 20 ден ама той си се роди нормално и беше 3820гр така че при мен нямаше проблем да започнем тогава. Сега Ивко се роди също нормално 3540гр нямам кантар да го претегля колко е качил а на консултация сме на 31 ама така като го гледам доста е качило дупето а сме само на кърма без никакво дохранване ама даже моя мъж вече му омалява ръката като го държи на банята така че предполагам си е качил поне до 4 кг. Та затова мисля да почвам с масажчетата.

За пишорките с Пепи започнахме след 1-вия месец с леко масажче. Това го правеше изцяло мъжа ми защото ме беше страх а и си мислех че той като мъж по добре знае как. На 6 месеца пишката се отвори почти изцяло а на 8 вече я обелихме напълно. Сега ще правим същата процедура. По принцип казват че до годинката трябва да се обели.

# 94
Честити бебки на Есме и Мери   bouquet   bouquet   bouquet  Да са им живи и здрави и много да ги радват  Party 

Момичета имам една молба - качих снимки на бебо Валери в албума,но незнам как да му сложа снимчица на първа страничка  newsm78  Може ли някоя по-опитна да я качи вместо мен  Praynig  снимката със заглавие  ''Valeri Stoyanov''.

Благодаря предварително  Hug

# 95
  • Варна
Ех супер, честито на Есме, много много да ги радва малката сладурка!  newsm51

# 96
  • Варна
Току що Мариянка ми се обади. Сложили са й спинална упойка и още не си чувства краката, бебка е добре, била доста пухкава  Heart Eyes

# 97
Честити принцески на Мери и Есме! Да са им живи и здрави много красиви и татковците да се прявят на борчета след години!

Честити месечинки на Борис и Калин!

за спането не бебка- ние нали сме на график и спим през 3 часа. В 24ч папаме и после в 3 и в 6.
да ви се похваля, че сложих бебка на гърдата без протектор. Папка 15мин и дограних с АМ. Надявам се да почне да папка само от гърдата и да не си разваляме графика.

# 98
Честити мъници на Кико и мери и Есме!!!

Абе мами tai ми се губи от доста време някой знае ли нещо?

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 16:32 от red_girl8602

# 99
  • Ловеч
Днешният ден май ще е на преносените бебчета. Честити дългоочаквани щерки на Есме и Кикоимери, за мамите   bouquet

Фивър да се похвалиш и ти скоро   bouquet

# 100
  • София
За кърменето и дохранването искам да споделя нещо.
Ей сега яде близо един час от двете гърди. Не много енергично, но преглъщаше. Аз обаче, като видях, че вече е час хранене, реших, че или й стига, или не може да се нахрани с кърма. Сложих я в кошарата- да видя дали ще спи или ще иска да яде още. Еми- размрънка се, бушува, давах залъгалка - плюе. Реших, че трябва да дам АМ. Направих й и си изяде 60 мл.
Въпроса е - трябваше ли да продължа да я държа на гърда и след този един час или добре съм направила с АМ?

# 101
Милички ето ви малко актуални снимчици от нас. Кажете дали сме пораснали.http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=328278&pid=11173114

# 102
Честито бебки на есме и кикомери да са ви живи и здрави момите newsm51 newsm51 newsm51
Ние цял ден плачем, но свекито е ужасно досадна и реши да го носи на ръце и да го клати като на въртележка, а милия най - повръща така , 10000 пъти и казах да не го клати , но не бабешки му работи, като са ги клатили едно време дай сега пак  #2gunfire #2gunfire
И нашите очета са така много гурлета събират и аз чистя с преварена водичка и капвам кърма,но пак продължава  Cry
През деня като го боли коремчето постоянно иска на гърдата да суче, през 30 мин, нз това нормално ли е  newsm78 и само плаче като му дам да суче спира и като го махна почва пак  Rolling Eyes , как е при вас?Давам капки от сутринта и чай от копър,но нещо няма ефект

# 103
  • Пловдив
Абе мами tai ми се губи от доста време някой знае ли нещо?
Аз държа връзка с нея, не е родила още. Няма интернет вкъщи и затова не се включва откакто не е на работа.

# 104
Мамчета, някоя от вас използва ли лепенка за прибиране на пъпчето? newsm78 Сега се сетих, че педиатърката каза да купя, но още се чудя... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт