Времето не спи , март ще отлети, а пък ние всички ще сме майки мили и добрички!

• 13 686
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Само да се запиша че съм си тук - 2 в 1. Стискам палци на всички останали 2 в 1  Praynig   Hug

# 166
СТИСКАЙ ТЕ МИ ПАЛЦИ МОМИЧЕТА ЧЕ ТРЪГВАМЕ СЛЕД МАЛКО КЪМ БОЛНИЦАТА!
Имам контракций и гледам да се разсейвам с нещо!

# 167
А как разбирате, че ви е празна гърдата, моята няма изпразване явно, защото не съм забелязала такова нещо. И аз предлагам същата, ако му се досуче прекалено често, иначе на следващото хранене - другата. Но пък съм нямала такива случаи, в които да опразни която и да е от двете. И ви мерси много за отговорите за цеденето!

За спането - в повечето случаи като се нахрани и заспива, пренасям го на кошарката и нямаме проблеми. Има друг вариант - да го сложа и да се размрънка, изглежда все едно се е сетил, че е още гладен, храним се още малко и заспиваме. Но има едно положение, като сега, когато уж е нахранен, заспива ми в ръцете, ляга в леглото и не се разревава, ами стои по един час и мрънка, аха аха да се разреве, ама си скърца, мърда, недоволства и аз все не знам да го бутам ли или да го оставям сам. Рядко помага залъгалка, най-често се уморява и заспива, ама все трябва пък да го дебна.Това кокорене от какво е - че пораства ли?
В тази връзка - ето един полезен сайт - http://babysleepnoise.com/download.html. Съвсем безплатни са - бели шумове, в момента ги тествам. Май не му действат много, ама да видим.
Най-милно ми стана от един fetalheartbeat - напомни ми като ми беше в коремчето и раждах и постоянно му слушахме тоновете Heart Eyes

А да, и за спането в леглото - в началото го взимах по-често, сега успявам да го заспя на кошарката и само, ако не успея го приспивам при мен, но пак го слагам, защото през деня не мога да спя, а вечер имам ужасяваща от качествен сън и затова го разкарвам натам. Иначе след последното нощно-сутрешно хранене към 6-7 го взимам вече при мен и си доспиваме заедно.

За успокоение и приспиване често използвам таткото, направо е безотказен Simple Smile

# 168
  • София
Здравейте пак  Hug

Зеленко,аз го слагам в кошницата

Специална ли е тази кошница? Защото столчето за кола е "извито", не е равно, не бих го оставяла там за дълго...

Tony_st, масаж правим вечер преди банята, защото поради моя "проблем" тати го прави  Mr. Green Пък и да се чувства ангажиран Simple Smile Иначе по лекциите се препоръчва сутрин - този активният (но с това мазане с олио според мен после трябва да се измие добре цялото тяло - живо къпане  newsm78 ) и вечер - успокояващ. Понеже мъж ми купи олиото, оказа се, че е взел обикновеното олио на СебаМед, а не специалното масажно, но ние караме с него... а вие?

Шу, Калин пие Колийф от началото на коликите, вече трета или четвърта опаковка, но не съм забелязала да се "оспива" от него  newsm78 Давам Колийф през 3-4 часа преди кърмене, разтворен в кърма, с лъжичка, като по съвет на педиатърката пропускам само 1 път - сутрин. Бях писала как 1 път следобед пропуснахме и какъв ужас беше  #Crazy

Deziderata, на мен първите нощи у дома ми ставаше адски студено и треперех както след операцията, но после мина... Иначе ние не пием (аз пийвах преди по някоя бира, но от миналата година не съм близвала алкохол), не пушим и тъй като сме Ангелови по фамилия, очакваме и крилца да ни поникнат някой ден  Whistling

DiVeNa, айде, мила  Hug Повлечи крак и за Росикв

Nagaina, разбирам, че гърдата е празна, като изцедя под 10 мл. от нея Simple Smile

А попълнихте ли анкетата? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381345.0

# 169
За спането ми се е случвало да взема Радослав един-два пъти при мен в спалнята и то когато го боли много коремчето и нищо не го успокоява... Sad ама след това веднага в кошарката и добре че не се буди при местенето.
За масажа-мислех днес да го правя, ама дзверо взе че заспа Mr. Green
Успех на всички мами 2 в 1  Hug

# 170

В тази връзка - ето един полезен сайт - http://babysleepnoise.com/download.html. Съвсем безплатни са - бели шумове, в момента ги тествам. Май не му действат много, ама да видим.
Най-милно ми стана от един fetalheartbeat - напомни ми като ми беше в коремчето и раждах и постоянно му слушахме тоновете Heart Eyes

bouquetNagaina пуснах да ги тествам и малката взе, че заспа на 5 тата минута...ехаааа, кеф- сега ги записвам на мобилния и й ги слагам до нея да си спинка сладко сладко Hug

Аз вечер също я  вземам до мен-но това е между 1 и 3-когато се събуди- вземам я за  кърмене и така до сутринта си поспиваме заедно. Снощи си я сложих в креватчето, ми то не бе пъшкане, скимтене и не знам какво, не можах да спя от 1 до 5...

newsm78а сега като спи дали да изключвам вече "прахосмукачката" или каквото там е?

DiVeNa, стискам палци  всичко да мине лесно и бързо и скоро да се гушкаш с бебчето!

# 171
Зеленко и аз уж така го давам, като пропускаме през ноща защото тогава ( пу-пу да не не и уроки) нямаме проблем.  newsm78

# 172
Tony_st, масаж правим вечер преди банята, защото поради моя "проблем" тати го прави  Mr. Green Пък и да се чувства ангажиран Simple Smile Иначе по лекциите се препоръчва сутрин - този активният (но с това мазане с олио според мен после трябва да се измие добре цялото тяло - живо къпане  newsm78 ) и вечер - успокояващ. Понеже мъж ми купи олиото, оказа се, че е взел обикновеното олио на СебаМед, а не специалното масажно, но ние караме с него... а вие?

Нашата педиатърка не ни каза, че масажа и гимнастиката непременно се правят с олио newsm78. И ние сутрин правим гимнастиката, а вечер, но след банята като започнем да се нацотим с нежния крем правим малко по-дълъг масаж. И аз понеже от лекциите знам, че активния масаж се прави с олио, затова реших и да попитам... Ще я питам утре специално - да видим какво ще каже - да не объркаме нещо... Thinking

За капките - аз от 3 дни давам колийф-а само следобяд и вечер общо 3, или 4 пъти. Да чукна на дърво през нощта Рая спи, а сутрините та чак до обяд е много кротко бебе, ако не спи си гледа и кокори. Дори вече си стои сама и не е необходимо да се гушим постоянно.

# 173
майчета къде пишеше какви са нужните документи при 15 дневния болничен на таткото?

# 174
майчета къде пишеше какви са нужните документи при 15 дневния болничен на таткото?
Ето молбата http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.13.doc
Най-отдолу пише какви документи се прилагат Peace
И аз направих първия масаж на Ради преди час.Използвах олиото на Себамед.Сега заспа като къпан Hug

# 175
 Здравейте!  Hug Пак аз, но се включвам да ви помоля да стискате палци за малката Ангела. Днес говорих със зълва ми /kikoimery/ и акушерката й е казала, че имало някакъв проблем с бебка, но нищо повече. Тя много е разстроена и ще се побърка от притеснение, защото абсолютно никаква информация не е получила. Чакали докито да дойде и да й каже повече подробности. Сутринта каза, че едното оченце на бебка било подутичко и течало бял секрет. Вече ми е неудобно да звъня, за да не я притеснявам, но след 15-тина минути пак ще се обадя, за да видя дали е минала докито и е казала нещо.
 Моля ви, стискайте палци всичко с малката принцеса да е наред и очаквам много положителна енергия от вас....  Praynig Praynig Praynig

# 176
Зеленко ,не не е специална кошницата,тя си е столче за кола,ама аз така й викам(кошница) Аз слагам една възглавница и то става право и така!

А да ви кажа за моя Ивон! Вчера го слагам по корем и направо се опулих #Crazy като го видях,вдига си краката и главата едновременно,остава само на коремче и ръчички да се подпира! Каката по-късно почна така да се изправя,та той е още на 15 дни newsm78

# 177
благодаря за отговора

успех на Ангела,и нашите очички бяха леко подути в болницата,и само се молех да не се подуят още и да не започне да тече секрет,защото щеше да развие конюктивит и щяха да ни задържат за още време,а никой не желае да гледа детенцето си как се мъчи с някой болест,дано всичко се оправи и мине незабележимо както покрай нас Hug Praynig поздрави кикоимери от мен,ние бяхме с един термин Peace

# 178
Дивена, стискаме палци  Hug Всичко да мине бързо и безпроблемно  Hug

Стискаме палци и на кико и мери и малката сладурана  Praynig Дано скоро ес оправи бебка  Praynig Много е гадно да не ти дават инфо. Какво толкова се скътават тези педиатри по болниците  #Cussing out

Аз си взимам Мира да спи при мен от самото начало. Така ми е по-лесно с кърменето нощно време. Защото, като се размрънка и аз почти в просъница само й подавам цицата и толкова  Mr. Green
Но нещо ен ми е удобна легналата поза аз кърмене  Rolling Eyes Нещо не можем да се нагласим с бебка. Ако поеме добре гърдата, пък не може да диша, защото нослето й отива плътно към гърдата. Ако пък й оставя място да диша, изпуска ареолата и засуква само зърното, което първо боли, второ не пусна така добре мляко с такова сукане. Та ми е малко неудобно  Rolling Eyes
Но аз имам надежди, че след месец някъде може и да махнем нощното кърмене  Simple Smile Снощи се буди само веднъж да суче през ноща. Следващият път беше чак на разсъмване  Simple Smile Макар, че пък така започват да ме понаболяват гърдите от многото кърма  Rolling Eyes

# 179
Дивена с теб сме миличка. Леко и безпроблемно и сед час те чакаме с хубава новина. Hug

Стискам палци и на Ангела. Мери да ходи и да си настоява да и обяснят.

Шу- на мойте познати проблема явно е бил доста по различен от вашия. Значе бебето се роди с ципички на ръцета, приличаше на жабче. Но са ги махнали с операция още педи да стана на 1 год. Но ти не се притеснявай. В Горна баня има много добри специалисти, въпроса е да хванете проблема в най- начална фаза, а вие това сте направили. Аз лично като дете имах изкривяване на гръбначния стълб и за 3 години с шини се оправих. Ще видиш, че и вие ще се оправите.

Общи условия

Активация на акаунт