Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 440
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 990
Що се отнася до азбучния прием не може да стане така.Помислете се ако излезе в понеделник тази наредба какво ще се случи първо,после си помислете дори и от списъците да се организират и да се подадат по азбучен ред което пак е невъзможно,то тези които ще дойдат извън тях след това какво извънрвден номер ли ще им дадат или  какво ще подаваме заявленията си през едно за да имат свободни за дошлите извън списъците за да подадът молбите си за градина за да са по азбучен ред.Безмислица пълна.Защото повярвайте има и такива които не се редят по списъци и пак подават молби.Аз не съм от тях,но съгласете се има ги и такива.

# 991
Mamma didi,ние сме в списъка от ЦДГ Крилатко,там вече списъка е факт от два дни и са до 90-т и някой номер!Всяка вечер от 18ч. има събрание и се дежури на един час по трима човека.Дежурствата си определяме на събранията вечер.утре вечер събранието е в 18,30ч.Който не дойде на събрание или дейжурство зъдраскваме от списъка.

При вас задрасквате,ама при нас първите 30 вече са си купили и пантофки за в стаята на 1-ва група-повечето не се вясват вече трети ден newsm78

# 992
При нас такива ентусиасти няма още!От списъка ни са отпадали и първи нопмера към 15-ти и т.н.Хлабаво няма.Лудницата е пълна

# 993
а вие какво чакате че не драската в списъка,какво ги прави сигурни че са вътре?няма такива всеки има шанс докато не излезе класиранто.е с шанс са спонсорите на общината ,но те едва ли са от тези 30 човека. newsm78

# 994
  Здравейте! По повод на протеста - против съм. Или по-точно съм проив това да стане по абсолютно стихиен начин и в момент на афект. За да има реакция, трябва да има смислени предложения. Не можеш да излезеш пред общината, да викаш "Кмета - педераст!" и да очакваш това да предизвика неочакван обрат в положението. Аз последните дни си мислих за възможни алтернативи, защото в случая единствено добри идеи и алтернативи могат да облекчат положението по-бързо, отколкото да се чака да се строят нови сгради. Представете си следното нещо - апартаменти, в които на принципа на детска градина да се отглеждат по 10-тина деца. Това да става със субсидии от общината, под контрола и по изискванията на общината. Т.е. имаш апартамент и доброто желание да направиш частна детска градина за децата в квартала ти, участваш в програма, получаваш пари, за да направиш помещенията подходящи, а после общината поема и част от разноските за децата. И цялото това нещо с нестопанска  цел. Ох, не знам дали го обясних добре. Минусите, които аз виждам са свързани с персонала, както и с програмата за обучение, защото може би ще трябва да има педагози, както и някакъв учебен план.
   Така или иначе, съм на мнение, че трябв да се искат изпълними неща, а не просто да се протестира. Не, не съм права, може би протестите си имат своята полза, но без конкретни искания и предложения няма как да се очаква много. Затова аз съм по-скоро да се седне и с майките от предния протест, от хората, които в момента са потърпевши, както и с представители на общината, защо не, и да се подготви нещо изпълнимо.  Това моето е просто някаква идея, но ако седнат сериозни хора могат да измислят интересни нещта. Не знам. Знам само, че смисълът е в алтернативите, поне за сега. Извинявам се за грешките, но в момента пиша и разрешавам жизненоважен спор между двама рейнджъра, които твърдят, че са един и същ....

Това го предлагахме и го отхвърлиха... Пребройте от всичката сурия хора, колко казаха "ще дойда и ще подкрепя протест", а сега пребройте колко от тях ще се навият да участват в организацията... за съжаление повечето чакат наготово да им се осигурят места, а тук само си изливат напрежението  Peace

Филиали на градините в блокове и сега има.

# 995
  • Canada
Като знам че миналат година пак имаше протест и доколкото имам информация нищо не се случи, едва ли тази година ще стане нещо по-различно, още повече  че кметът е последен мандат.

# 996
а вие какво чакате че не драската в списъка,какво ги прави сигурни че са вътре?няма такива всеки има шанс докато не излезе класиранто.е с шанс са спонсорите на общината ,но те едва ли са от тези 30 човека. newsm78
Нали се сещаш,че 1-ви номер буквално дерибейства,сякаш градината е на баща му и има неприкосновени права върху списъка.Пълни простотии....

# 997
И в "Карамфилче" списъка не мърда напред и първите дерибействат. newsm78

# 998
Като знам че миналат година пак имаше протест и доколкото имам информация нищо не се случи, едва ли тази година ще стане нещо по-различно, още повече  че кметът е последен мандат.

1. Резултата от действията миналата година е най-малко, че тази година приема на документи е април, а не януари.

2. Кмет е длъжност, която ще я има докато е валидна настоящата система, независимо кой я изпълнява. Ако имаш предвид кой е изпълняващия длъжността в момента, това няма значение за исканията ни до кога е мандата му, освен ако някой няма личен контакт и разчита на него. Колкото е по-голям обществения натиск, толкова по-добри са резултатите от него.

# 999
  • Canada
да - от април е само за градините. Питаш ли тези, които подаваха документи за ясли.

# 1 000
И в "Карамфилче" списъка не мърда напред и първите дерибействат. newsm78
абе няма такива.И при мен онзи ден се опитаха да се правят на хитри-да съм преместила еното дете което е заден номер на пред към номер на отпадналите.айде бе!От къв зор.Отпадналия отпаднал.Като има желание на опашката отзад.Че тоз 1-ви номер само той има списък?При нас списъците са поне 10-екземпляра,и всичко е ок.Е има и недоволни но те са малцина,относно дежурствата и такива който не са разбрали смисъла на списъка.

# 1 001
Що се отнася до азбучния прием не може да стане така.Помислете се ако излезе в понеделник тази наредба какво ще се случи първо,после си помислете дори и от списъците да се организират и да се подадат по азбучен ред което пак е невъзможно,то тези които ще дойдат извън тях след това какво извънрвден номер ли ще им дадат или  какво ще подаваме заявленията си през едно за да имат свободни за дошлите извън списъците за да подадът молбите си за градина за да са по азбучен ред.Безмислица пълна.Защото повярвайте има и такива които не се редят по списъци и пак подават молби.Аз не съм от тях,но съгласете се има ги и такива.

След като идеята за подреждане на децата по азбучен ред срещна такъв отпор, сега се обсъжда нова идея - по размера на ушите.  На 1.04 всички директорки ще бъдат снабдени с шивашки метри и ще мерят ушите на децата, за които се подават долументите. Колкото по-дълги са ушите, толкова по-напред ще е в класирането детето.

# 1 002
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
A защо не по цвета на очите?????

След като идеята за подреждане на децата по азбучен ред срещна такъв отпор, сега се обсъжда нова идея - по размера на ушите.  На 1.04 всички директорки ще бъдат снабдени с шивашки метри и ще мерят ушите на децата, за които се подават долументите. Колкото по-дълги са ушите, толкова по-напред ще е в класирането детето.

# 1 003
  • Варна
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
A защо не по цвета на очите?????

Ама кои ще са първи - синеоките или всички останали  newsm78

# 1 004

Общи условия

Активация на акаунт