Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 360
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 1 020
  • Варна
В заявлението за прием трябва да попълним броя на децата в семейството и дали посещават детска ясла Някой има ли информация дали тази информация има някакво значение при класирането на децата?

Информацията дали и друго дете от семейството посещава детско заведение е важна, защото второто дете плаща половин такса, а третото е освободено от такса(дори и другите две вече да не са в градина).

Момичета наистина насочете силите си към организиране на протест, за да се предприемат мерки за увеличаване на местата за ДГ, защото само това е изхода от ситуацията.  Peace
И да допълня - за миналата година след като бяха изнесени списъците на 31.05 и бяха запълнени всички бройки, при започване на учебната година се оказа, че децата в групата от 20 са станали 30. Нищо против нямам Hug, но никъде нямаше списък, още по-малко критерии за попълването на останалите бройки newsm78.

# 1 021
Я да ви питам аз - молбата задължително ли е да бъде подадена от родител, може ли от баба примерно?  newsm78

# 1 022
Ето ти отговора тук. Четете информацията, която се публикува на сайта.

# 1 023
  • варна
  Майки, с втори и следващи деца в същото детско заведение,помогнете ми:какъв документ представяте,за да удостоверите,че по-голямото дете е в същата ДГ.Благадаря!
на самото заявление най-отдолу ще напиша името надетето, групата и госпожите му. така поне ми обясниха от градината госпожите. не съм питала директорката, но смятам че госпожата му няма да ме подведе. за всеки случей мисля да взема едно копие от акта за раждане на голямото дете

# 1 024
  • Варна
В нашата градина по район има списък , както навсякъде . Но първите , дето бяха толкова отворени да го започнат една семица по-рано , смятат , че като влезеш първи , не е задължително да ти се даде входящ номер 1 . Поне така е било миналата година в яслите из района - на една директорката е започнала от номер 16  Shocked , защото първите номера били за деца с предимства . Няма такова нещо -  Naughty , който си е с предмиство , ще си влезе независимо от входящия номер , а така никой не може да гарантира на кой са тези първи номера преди първия от нашия си списък . Някой знае ли дали в Общината има нещо като "горещ телефон" , на който да се звъни при възникнали проблеми . Знам , че главите им пушат , ама до това положение те ни докараха и ще им досаждаме , колкото си искаме.

# 1 025
да вярно е за първите номера
после в списъка на приетите номерата са различни
спомням си как миналата година на моя приятелка с дете номер 5 , директорката се скъса да проверява като в комунизма ''на кой е това дете'' , и докато не се обадиха 2,3-ма  ''застъпници''
не миряса . но това не значи че няма значение предния номер , защото ако детето е номер 100 много по трудно става , директорите си имат оправдание .
за съжаление това е истината и докато се оправят нещата мойто ще стане войник

# 1 026
На всяка градина номерата трябва да започват от 1 (това и регистър го е писал)
 децата с предимства им се дава входящ номер по реда, по който са влезли при директорката
след това системата като прави класирането ги подрежда напред..  Heart Eyes

А и таз директорка откъде знае, че точно 16 деца с предимство ще има ??? 17 тия какво няма да му го даде ли..
Еййй амън от евтини лъжи  #Cussing out

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 08:02 от KOTE

# 1 027
Добре,а тази прословута система как класира децата-само по това дали имат пълен комплект документи и по входящ номер ли?/изключвам децата с предимство/Нещо друго има ли значение?

# 1 028
  Майки, с втори и следващи деца в същото детско заведение,помогнете ми:какъв документ представяте,за да удостоверите,че по-голямото дете е в същата ДГ.Благадаря!
Копие на акта за раждане на по-голямото дете. На мен ми казаха, срещу отметката да напиша имената на детето и групата, която посещава в градината.

# 1 029

В заявлението се слага отметка на подточката, аз бях направила само това и носих акта за раждане и копие (за всеки случей) като подавах документите януари за ясла, като влязох при директорката тя ме накара да напиша най-отдоло на заявлението трите имена на детето и групата и след това ми даде есно друго заявление да попълня. Акта за раждане не ми го поиска, но вие все пак си го носете за да сте застраховани.

# 1 030
В нашата градина по район има списък , както навсякъде . Но първите , дето бяха толкова отворени да го започнат една семица по-рано , смятат , че като влезеш първи , не е задължително да ти се даде входящ номер 1 . Поне така е било миналата година в яслите из района - на една директорката е започнала от номер 16  Shocked , защото първите номера били за деца с предимства . Няма такова нещо -  Naughty , който си е с предмиство , ще си влезе независимо от входящия номер , а така никой не може да гарантира на кой са тези първи номера преди първия от нашия си списък . Някой знае ли дали в Общината има нещо като "горещ телефон" , на който да се звъни при възникнали проблеми . Знам , че главите им пушат , ама до това положение те ни докараха и ще им досаждаме , колкото си искаме.

Това е пълна лудост Naughty както е писала КОТЕ, откъде знае точната бройка на децата с предимство  Close

# 1 031
Аз искам да попитам,ако голямото ти дете е на 10години и ходи вече на уч-ще,трябва ли да нося акта за раждане при подаване на документите.Благодаря предварително на тези които могат да ми дадат отговор на този въпрос!!!

# 1 032
Аз искам да попитам,ако голямото ти дете е на 10години и ходи вече на уч-ще,трябва ли да нося акта за раждане при подаване на документите.Благодаря предварително на тези които могат да ми дадат отговор на този въпрос!!!

Носят се актовете за раждане на по големите деца ако детето за детска градина е третото в семейството. Ако е второ не е необходимо да го носиш

# 1 033
В заявлението за прием трябва да попълним броя на децата в семейството и дали посещават детска ясла Някой има ли информация дали тази информация има някакво значение при класирането на децата?
Не, тази информация няма никакво значение при класирането. Обръща се внимание на нея само ако се окаже, че детето е от многодетно семейство. А защо се иска информация дали посещава детска ясла никой не може да ти даде отговор. Аз работя в детска градина и мога със сигурност да заявя, че това няма никакво значение при класирането.

# 1 034
ВЪПРОС!!!

Когато самоосигуряващото се лице за тази година няма да подава Декларация по чл.50 от ЗДДФЛ (тъй като няма доходи за деклариране), какво трябва да се представи тогава в градината - след като няма декларация, няма как да й се завери копието newsm78 newsm78 newsm78
ПОМОГНЕТЕ МИ!

Общи условия

Активация на акаунт