Рисуване за начинаещи 2

• 99 754
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, изгубих се не защото съм забравила да ви пиша за курса, а защото толкова много работа имам напоследък, че не ми остава време да дишам!
Накратко събрах завършените акварели, които правихме на курса ето тук:

http://artcraft.anniesartbook.com/2009/11/10-watercolor-pieces.html

Тези, на които се упражнявахме са отделно, те са на обикновена принтерна хартия и само пробвахме разни неща на тях, тях не съм ги снимала. Аз не знам дали писах, но винаги много съм се притеснявала от акварела като медиум, защото ми се струваше супер трудно да работя с него. Този курс определено ми помогна да разбера материала по-добре, да не се страхувам от него и да експериментирам.

Тези са много елементарни акварели разбира се и най-вече с обучаваща цел, но планирам да направя още такива.

Скоро като изсъхнат и картините с масло от курса за маслени бои ще ви покажа и тях, те са наистина доста "обучителни", защото не са много завършени и на някакви "прекрасни" обекти Simple Smile)) Ще видите, единия път рисувахме бутилка от омекотител и ютия   Joy, но сега като се поосвободя малко ще се захвана здраво, защото имам 8 платна, които ме чакат. Simple Smile

# 211
  • гр.София
Да подбутна темичката с последната ми кукловодка

# 212
  • София-в сърцата на моите деца
dilu Прекрасна е!! Нали знаеш ,че  тайно те следя Laughing!! Такова настроение струи, че ме оставя без дъх!Влагаш много емоции и то се вижда!! Дали да не си направя един Коледен подарък-твоя картинка newsm78?? santa2

# 213
Да подбутна темичката с последната ми кукловодка

Тази ми е любимата от тази серия!!! Peace

# 214
  • гр.София
Станаха интересни, определено - снощи ги съзерцавахме и им се радвахме - фонът много интересно стои различен в зависимост от светлината, а марионетките стоят като кукли от бабиния сандък - голяма подкрепа сте ми - благодаря ви  Hug
Tandoori метнах едно, че и повече погледчета на акварелите ти - страхотни са, особено тоя с птиците   bouquet
migito - какво стана с проекта ти - виж в последната тема на декупажа момичетата бяха снимали марки бои и др.материали щом е за хартия - не се отказвай, ще стане - чакаме да ни го покажеш - аз лепя хартията с Ц-200 към платното и после като изсъхне добре лакирам
didiela , заповядай на скромно арт - кафенце, тамън и утре мислим да украсяваме вече и коледно, а ако имаш и време и желание, може да потвориме малко ангелчета от глина - за миналата Коледа правих от тесто и тази ми се иска пак

# 215
На финалната права съм. Елементите които се бяха омазнили вчера ги боядисах с акрилни бои и стана добре, чак се учудих на резултата. Намазах още две платна, първото го лакирах с декупажен лак и налепих елементите с него, но има още малко за довършване. Днес ще лакирам и третото платно и ще довърша елементите за него. Много се накефих с акрилни бои си направих лентички с различни нюанси, пак се изненадах от резултата. Та сега съм въодушевена.  Laughing Надявам се събота, най-късно неделя да съм приключила и с трите пана и да ги покажа.

# 216
Момичета копирам поста си от темата за декупаж. Ако някоя от вас има отговор

Имате ли прледстава ,защо като нанасям акрилната боя става неравномерно и стои на четки?
Това са четката и боята, които ползвам.
Червената боя е три слоя а вижте как изглежда
http://picasaweb.google.com/florina919/nkKTeI#5412931137292427522

Вече ми казаха ,че можеби се дължи на боята.
Ако може да ми препоръчате качествена акрилна боя?

# 217
И аз рисувам с тази и може да я разредиш мъничко, много мъничко. Може да пробваш с боите на Марабу, чувала съм, че са добри, но не съм пробвала.

# 218
  • София
Привет Simple Smile

Ако човек усвои до някаква степен рисуването - как може да го впрегне в някаква професия, реализация, насока? Работа в рекламен отдел, но пък едва ли ще търсят самоук/самозванец , да идеен човек съм но как да го докажа, може би с някои конкурс?!

ПП: Сещате ли се за някой игрален филм с художник/чка и да се развива действието около изобразителното изкуство?!

# 219
Tandoori, dilu страхотни са ви картините  Peace Много ми хареса онази с цветята на Tandoori

Аз да докладвам - преди време минахме с милото да проверим за онези курсове в училището на Попа - оказа се, че са били само за през лятото - в момента имат курс за кандидат студенти.
За сметка на това една мацка точно до нас води курсове по рисуване и моя милост веднага се записа. За сега съм била само на 1 урок и започнахме наистина от начало, но се надявам да се похваля скоро с нещо, въпреки че едва ли ще може да се сравнява с вашите красоти...

ПП: Сещате ли се за някой игрален филм с художник/чка и да се развива действието около изобразителното изкуство?!

На прима виста ми изскача в акъла "Усмивката на Мона Лиза", но не знам до колко действието се развива точно около изобразителното изкустео

# 220
  • гр.София
цък
и цък
и пак
и още
и пак

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 20:04 от dilu

# 221
  • гр.София
Малко капризна е за снимане - поздрав за идващите празници - така уютно и красиво е

# 222
Ето обещаното от мен:
Рошавите цветчета са направени от рисувана от мен хартия. Wink Рално са мнооого по-красиви. Снимките не станаха добре.
http://mpetrova.snimka.bg/arts/novi-kartichki.414197.16397512
http://mpetrova.snimka.bg/arts/novi-kartichki.414197.16397515

dilu, невероятни са новите ти неща!!

# 223
  • София
Kъм Shity

Какво трябва да имаме предвид ако искаме да си изрисуване стаята с някакви картини (латекс, оцветители...)?

Според мен ще трябва да се махнат тапетите (ако има) , да се нанесе някаква фина шпакловка ако се нуждае...

От тук нататък - каква е подготовката технологията, материалите ,последователността на работа и защитата на това произведение на изкуството Simple Smile

Благодаря bowuu

ПП: Ако се сбърка с четката - как се поправят грешките?!

# 224
hakama,аз рисувах направо върху основата,а тя бе основен цвят на стените светло жълт латекс 2 ръце. За основа взимах неразреден бял латекс и  обикновени акварелни бои/отиде ми 1 кутия нови бои  Blush ама  рисувах и на терасата,и в коридора/,получи се дори леко релефно и доста оригинално.Нямаше нужда  да се шпаклова или нещо такова,защото не съм ползвала тапети до сега. Напролет пак ще пребоядисвам ,тогава може и снимки да покажа. Но с акварел мисля,че ще имаш повече свобода в палитрата,ако обичаш по-ярките краски.С оцветители става все пак по-бледо,а с времето цветовете и без това изсветляват.

Общи условия

Активация на акаунт