Рисуване за начинаещи 2

• 100 025
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • най-шареното място
Зависи колко масло и колко разредител са ползвани и колко е дебел слоя също. Та чакаш и това е Wink

# 511
Фрез,
а па...как ще се сърдя Hug
Много се смях сама на коментара...защото и аз тогава се замислих какво е...лотоси или лилии Laughing
Я дзак тука Flutter

Фенка съм на тази техника...и винаги се получава идеално Mr. Green

# 512
ето и още  Grinning

А зимата нарисувах това...с лак за нокти Laughing

А сега отивам пак да ви чета назад...че има неща дето не съм чела Hug

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 22:05 от Djane

# 513
 LaughingДа не се уплашихте  от произведенията  ми Laughing
Изчезнахте всички Laughing

# 514
dilu,благодаря ти.Ами нещо не съм доволна от себе си.Нали все се опитвам (без да успявам) да правя ботанически модели и забравям,че живописта е просто една игра на цветовете...

Може би наистина малко повече живопис ти трябва, правиш много живописни акварели, а тук нещо си се стегнала в тези цветя, следващите не ги мисли толкова, имаш  усещане за колорит, той сам си става  Wink
dilu фен съм ти, ония отпечатъци не ми излизат от главата, направи още  Wink

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 11:55 от mustaine

# 515
Aбсолютно се стегнах при тези лалета,наистина са постни.Сега обаче да попитам някой може ли да даде някой практически съвет за маслото като техника?Защото имам един мнооого стар комплект и скоро ще го хвърля,ако не го изхабя.Чувала съм,че се работи на пластове,ама как-от тъмно към светло ли,как ли?

# 516
Aбсолютно се стегнах при тези лалета,наистина са постни.Сега обаче да попитам някой може ли да даде някой практически съвет за маслото като техника?Защото имам един мнооого стар комплект и скоро ще го хвърля,ако не го изхабя.Чувала съм,че се работи на пластове,ама как-от тъмно към светло ли,как ли?
Точно така,при маслените е от тъмно към светло,при акварела-обратно,от светло към тъмно.Понякога можеш да изчакваш да изсъхва единия пласт,понякога може да ги смесваш,зависи какъв ефект искаш да създадеш.Впрочем и аз не съм рисувала много време с масло,но картините които правих ги изпоподарих без да ги снимам,за жалост.За това пък сега рисувам повече графики и всяка документирам Blush

А днес след кафе с приятелка довършвам поредния свещник и кутия за желанията-отново с природни материали,миди,рапанчета и камъчета.

# 517
Добро утро! За Лазаров ден едни Пиеро и Колумбина от мен.
Tandoori къде се изгуби, да пускаме ли палците вече Simple Smile

smile3508 smile3525Дилу, страхотни са!

smile3544 newsm20 Heart Eyes
Тука вече онемях! Crazy

# 518
raliko,мерси за напътствията  Simple Smile .Ще започна,пък ще видим какво ще стане.Никога не съм рисувала с масло.В училище само с темпера и през практиките с акварел.Много ми е далечна като техника,а и как мирише...То затова маслото ми е така добре отлежало  Laughing

# 519

FREZZ  Grinning С масло съм рисувала предимно пейзажи и сюреалистични мои измислици Blush А графиката ми е по-близка като изразно средство,за миризмата те разбирам-това е една от причините да не рисувам с масло.Казват,че акрилните бои били също добри,не съм пробвала,маслото си има своята магия.И  реализма им е по-внушителен според мен. Flutter

Между другото-скоро е Еньовден,нека който може нарисува нещо по темата,ще е интересно  Peace

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 18:50 от raliko

# 520
Здравейте!
Моите камъчета вече са в Лондон и наистина занесоха  там много радост  и приятелска обич.Много съм щастлива от факта и си подскачам из къщи като децата.

dilu,направо ме разби с поредната си картина,така ми легна на сърцето с тези цветове...страхотно излъчване .
FREZZ,на мен ми допадат лалетата,не знам защо имаш такова усещане за тях.Може би понякога си вдигаме  много летвата,знам ли.
Поздрави  и на Djane,за  ентусиазма и желанието.Мисля,че това е най-важното ,да следваме творческата енергия вътре в нас, а другото идва в последствие.
raliko, ще чакам с  интерес поредната кутия на желанията,че и аз  съм на тая вълна. babydust7

# 521
  • Sofia
Дами!Страхотни сте!  bouquet
Ето и моят първи опит с маслени бои Simple Smile
Днес рисувах за първи път LaughingДано се науча на нещо от вас Embarassed

А зимата нарисувах това...с лак за нокти Laughing

Джейн, лилиите/лотосите много ми харесаха, а оцветените буркани са страшно идейни и красиви, браво от мен! Сори, че така се вмъкнах в прекрасната ви темичка, аз самата не рисувам и не умея, но просто реших да вляза тук да погледам хубавинки, благодаря на всички!

# 522
Нина... като изсъхнат  снимам и се хваля,то се знае  Mr. Green
А твоята кутия на желанията каква е?Би ли ни показала,когато е готова?

Би било страхотно да си поставяме темички и да видим кой какво може-да рисува ,да твори изобщо,може и конкурс да си спретнем,знам ли... newsm78

# 523
  • гр.София
Покрай FREZZ като се поразтърсих намерих това - може да се преценят горе-долу етапите. В сайта на бълг. боички също има някои съвети . Това което още се сещам, че е също важно е лицето на картината да не се оставя с гръб към стена или пред нея да има друга картина докато съхне и поне няколко месеца след това и мисля, че финалния лак се слагаше след 3-6месеца. Ако рисувате на бяла хартия е хубаво да се грундира.
Мustaine при отпечатъците хубавото е, че ако е за някоя по-голяма стена могат да се направят и с други букви от глаголицата - иначе не е много в мой стил, но пък носих да ги снимат профи в офиса на една приятелка и действително стоят трепач в офис среда
Кога е всъщност Еньовден  newsm78 Хубава идея  bouquet

# 524
Еньовден е на 24 юни

Еньовден е стар славянски празник, който се чества на 24 юни всяка година. На същата дата източно православната християнска църква чества деня на Йоан Кръстител и често обредите и традициите на двата празника се преплитат. В различните географски области името се произнася по различен начин — в Област София името на празника е Яневден, в Струга — Иванден, в Охрид — Ивъндън, във Великотърновско — Иван бильобер или Драгийка. Празникът съвпада с лятното слънцестоене, затова и много от поверията и обичаите са свързани с пътя на небесното светило и култа към него. На този ден своя имен ден празнуват всички с имена Еньо, Енчо, Йоана, Йоан, Яни, Яна, Янка, Янита, Янко, Янчо.
Всъщност коренът на празника се крие в славянската традиция. В Русия празникът се нарича Ива́н Купа́ла и се смята за езически народен празник. В Украйна името е Ивана Купала (Купайла), както и в Беларус. Източните славяни отбелязват празника с традиционно нощно къпане в нощта преди Иван Купала. Също има задължително огън, който се презскача, а около него се танцува. Билките имат най-голяма сила именно в тази нощ.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B5%D0%BD

Общи условия

Активация на акаунт