® E-bay - тема 25

• 33 756
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Да ви споделя...

Преди бях писала, че много ме е яд на завишени пощенски. Аз плащам примерно 10 паунда, а те, за да ми пратят нещото, са платили 1,50.
Писах вчера в някак И-бейски форум да питам дали нещо може да се направи. Е, казаха ми, че не може, както и подозирах. Ако не съм съгласна с пощенските, въобще да не бидвам. Мда...

# 571
viki_kw, първо линка, който си дала; после руски пощи и накрая български пощи  Peace

# 572
  • София
Да ви споделя...

Преди бях писала, че много ме е яд на завишени пощенски. Аз плащам примерно 10 паунда, а те, за да ми пратят нещото, са платили 1,50.
Писах вчера в някак И-бейски форум да питам дали нещо може да се направи. Е, казаха ми, че не може, както и подозирах. Ако не съм съгласна с пощенските, въобще да не бидвам. Мда...
Aми те нали и прах за пране и въздуха, всичко таксуват, разбираш ли  Mr. Green

# 573
  • Варна
Да ви споделя...

Аз веднъж съм се ядосвала за шипинг на една американка. За комбиниран шипинг беше и упорито твърдеше, че 30$ струва. Платих и ама и казах, че пак ще се разправям с нея като пристигне пакета и видя колко е платила. Точно наполовина се оказа, както го смяташе и калкулатора ... та и писах аз или да ми връща парите или ще я докладвам пред ибей че продава евтино и слага висок шипинг и така ги лъже и не плаща такси и разни такива щуротии. Та ми ги върна доколкото помня час след като и мейлнах предното.
Но по принцип е така- или приемаш или не шипинга.

# 574
  • София
Мда, аз си мисля, че някои продавачи печелят така от надвишения шипинг, особено при евтини дрешки.

# 575
  • Бургас
Да ви споделя...

Aми те нали и прах за пране и въздуха, всичко таксуват, разбираш ли  Mr. Green

Да, да, така си е. Бензинът, опаковката и кво ли още не...
Ама са и нагли бе! Платила тя 1.50, а ми казва, че другото било точно за транспорта и опаковката. Е, викам аз, ми то много скъп тоя транспорт!
С една направо си се скарахме. Писа ми, като не ми харесвало, въобще да не съм купувала от Англия! Щото, представете си, че щом сме българи и трябва да се съборазяваме и съгласяваме веднага с всичко.

Аз пробвах да се оплача и на И-бей, но открих само форма за попълване, ако търгът не е свършил.

# 576
  • София
Много са смешни, не като моята девойка, от която купих коженото си якеж - 5 паунда доставка по Англия и 5.11 до БГ. Отишла е мацката до пощата специално за да го претеглят и да ми каже колко ще излезне Grinning

# 577
Много са смешни, не като моята девойка, от която купих коженото си якеж - 5 паунда доставка по Англия и 5.11 до БГ. Отишла е мацката до пощата специално за да го претеглят и да ми каже колко ще излезне Grinning

Ох, да има някои големи душички, ама се срещат рядко  Crazy

# 578
viki_kw, първо линка, който си дала; после руски пощи и накрая български пощи  Peace

Мерси  Peace

Да ви споделя...

Аз веднъж съм се ядосвала за шипинг на една американка. За комбиниран шипинг беше и упорито твърдеше, че 30$ струва. Платих и ама и казах, че пак ще се разправям с нея като пристигне пакета и видя колко е платила. Точно наполовина се оказа, както го смяташе и калкулатора ... та и писах аз или да ми връща парите или ще я докладвам пред ибей че продава евтино и слага висок шипинг и така ги лъже и не плаща такси и разни такива щуротии. Та ми ги върна доколкото помня час след като и мейлнах предното.
Но по принцип е така- или приемаш или не шипинга.

Това е една от най-честите причини за надписване на шипинга-това навсякъде го правят-няма значение английски,американски,немски ибей-факт е. Другата е,че ни имат за маймуни още и всячески се опитват да ни прекарат-все още по дърветата живееме сигурно...
Затова на такива,които цигански номерца въртят им се дава линк за цените на Кралските пощи или ЮЕсПиЕс и ако продължават да се правят на ударени се процедира точно както ти си направила.
Най-голямата простотия е,че има търговци , които когато пращат за своята си страна или някоя по-голяма друга са бързи,точни и експедитивни.Обаче ако трябва тук да пратят...почват се с циганенето,че имало задължителна застраховка,няма тракинг,нереален шипинг... ако мине-мине.Всички знаеме за баницата поговорката.
Ей брат ми така тунинг части за новия мотор от Щатите си поръчва , и за Европа пишело 240$ доставка , ама оня като разбрал България му изпратил инвойс за 400$  #Crazy  - брат ми беше побеснял.
Е плати ги и ги прати на Емпресата и така...
Ще мине време докато спрат с циганиите....а за пестенето от такси-няма да спре-всички го правят.

# 579
  • София
Щото, представете си, че щом сме българи и трябва да се съборазяваме и съгласяваме веднага с всичко.
Мда, като една англичанка в събота ми пише след като купих 2 детски роклички: 'когато пуснах обявата обявените пощенски бяха до англия, ще го пусна до твоята страна, но на по-висока цена, а за в бъдеще чети внимателно преди да наддаваш'. #Crazy Ами мога да чета и си чета. Whistling Те отиват направо при приятелката ми в Англия, на мен не ми и трябват. Laughing А тя дори не си е направила труда да види коя ми е държавата, сигурно си мисли, че за 2 паунда ще я накарам да ми ги прати оттатък Африка.

# 580
Аз да ви питам как да поискам от продавач да анулира търг. Става въпрос за един търговец, който ме кара да му правя банков превод само по име и адрес. Отидох в банката и не може да ми го направят. Само може western union, но там са много високи таксите. Искам да се откажа, дайте идеи за мек тон. Благодаря.

# 581
  • София
Ох, ти, милата, с тоя малоумник... давай без мекия тон направо, не стига, че е променил условие за плащането, та и не ти дава данни, откъде накъде ще се набутваш?

# 582
И мен много ме дразнят с тези доставки  #Cussing outОтскоро пазарувам в английския Ибей, но още при първата покупка, като се почнаха едни дискусии с
продавача, колко да е до България,колко да е до Англия и като си помислих, какво ще е ако при всяка моя покупка има такива разговори, чак ми се отщя да питам за доставка до БГ и не ги ипитам, директно на адреса на Емпреса!!!

Аз да ви питам как да поискам от продавач да анулира търг. Става въпрос за един търговец, който ме кара да му правя банков превод само по име и адрес. Отидох в банката и не може да ми го направят. Само може western union, но там са много високи таксите. Искам да се откажа, дайте идеи за мек тон. Благодаря.

Ох, ти, милата, с тоя малоумник... давай без мекия тон направо, не стига, че е променил условие за плащането, та и не ти дава данни, откъде накъде ще се набутваш?

Точно, щом е променил условията, имаш право да развалиш сделката!

# 583
  • Бургас
Затова на такива,които цигански номерца въртят им се дава линк за цените на Кралските пощи или ЮЕсПиЕс и ако продължават да се правят на ударени се процедира точно както ти си направила.

И това не помага при мен, на колко се хабих да го пращам линка към англ. пощи, е не вдяват, продължават да си твърдят тяхното.
И, ако е преди приключването на търга, съм се съглсявала, ако много искам нещото.

Тоя наистина никакъв мек тон не му трябва, направо му пиши, че искаш да развалите сделката, защото добавя условия след приключване на търга.

# 584
Ето сега има един тъпанар, дето е дал доставка до Англия за едни детски обувчици 5 паунда. Знаех за доставката още преди да спечеля търга, но му писах след него
 с молба да ми прати пакетчето за 2,50или 3 лири с по-бавна доставка.Знам,че е в правото си да праща както той си иска, но му писах вече два пъти много учтиви писъмца с
всичките там would, please,could, be so nice, каквито съществуват в анлийския език, а той дори не си прави труда да ми отговори!!!
Ще чакам още малко за отговор и ще платя ,какво да правя!  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт