11 магребска дружинка чака с нетърпение да о&

• 22 370
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
  • Egypt
Делта  Hug , тия сладки на картинката както ги гледаш ги олюсках самичка newsm78 После купих същите да черпя тука, ама като се прибрах в нас ми досвидяха, и пак сама ги опуках, дадох малко на детето Sick

ruadi, всичко ми хареса там. Комшията с кекса е ходжа, долу в блока има нещо като малка джамийка и той "пее" там (моля да ме извините, но с религиозните работи хич не съм в час). Та една сутрин в 5 часа грабна микрофона и запя "Аллах акбар". И с него цялото небе над Кайро се огласи от тоя напев, а аз питам " Защо толкова рано?" "Ама всеки ден ли?!" "Как спите?".... Laughing На третия ден свикнах и даже не ги чувах. Ходех си с нормални дрехи, предимно с дънки и туника, или с дълги поли, съобразявах се да няма дълбоки деколтета и неприлични работи. Няколко пъти имаше срахотен вятър и даже пясъчна буря, и аз си мятах шал на косата, но моят човек се мръщеше и викаше, че ако искал забулена жена щял да вземе някоя от дългия му списък с кандидатки Mr. Green
 Мисля, мисля и не мога да се сетя нещо, дето да не мога да приема, аз съм си адаптивна и гледам на живота философски. Даже по ми е трудно да възприема да речем някоя  жена с пола 2 см под задника...

Като отидохме да се подписваме стана голям панаир. Аз си носех 3 документа от България- акт за раждане, християнско свидетелство за кръщение и удостоверение за брак с чужденец, което включва и гражданско състояние- всичко преведено на арабски, с апостил и заверка от Египетското посолство в България. Мислех си, че съм се подковала желяано, ама не... Чиновникът се запъна, че в удостоверението пишело "неомъжена", а трябвало да пише "никога не е била омъжвана.  И се почна едно спорене. Аз му вукам, че ако съм била омъжвана и един път, там щеше да пише "разведена'', и никой в България не може да ми издаде такъв документ, че никога не съм била омъжвана, а преводачът не се съгласи да напише "никога не е била омъжвана", щяло да е фалшификация. Поспорихме, и ни изгони позорно от "кабинета" си. Аз викам искам да се срещна с шефа му.  Отиваме при следващя по ранг чиновник. И там същата работа, голямо четене на документа, голямо спорене. Събраха се разни хора, зяпачи и всеки дава акъли. Казаха, че ще направят компромис и да отидем да преведем българския документ на английски, и после пак на арабски като се напише "никога не е била омъжвана". Отидохме в преводаческата агенция, ама те пък нямат преводач от български. И аз реших, че следващия ден ще ходим в Българското консулство да ги питаме. Обаче по стълбите моя човек зави пак към стаите на тия чиновници. Вика- ще се бия, няма да стане така. И отива при един разпоредител, дето седи в коридора и насочва хората, и му казва, че искаме да се видим с още по-голям началник. Той пак ни води при тия първите магарета, да се увери, че работата ни се е закучила, и наистна ще трябва да се справя някой по-голям човек. Всичко почна наново- пак спорихме, аз му викам на тоя- Я дай да видя някой български документ, дето го пише това нещо. Почнаха да ровят и ми дават руски. Викам тва е руско, нищо общо с България. И ако имате такъв български документ, с превод, е фалшив и противозаконен! С ни водят нагоре при баш шефа. Моето момче ме предупреди, че отиваме при висш съдия, да не се паля и да се правя, че ме няма там. Този съдия беше наистина впечатляващ човек. Лъхаше от него на духовност, веднага го харесах и бях сигурна, че той ще оправи нещата. Седнахме пред бюрото му, той зачете документа, после отвори някаква книга и чете от там, звъня на някакви телефони, поговори с моето момче. Извика първото магаре, заформи се пак някакъв спор, ама на много нисък тон:)))) И ни казаха да излезем да чакаме на вън. Моето хабиби вика, че съдията казал на магарето, че всичко е наред, в документите ми е написано, че няма пречки да се омъжа за този египетски гражданин, и всичко е подпечатано от нашето и египетското посолство- те ще оспорват думата им  ли?  А магарето викало, че няма да ни ожени, не било правилно, искал още едно мнение. И аз като побеснях, като взех да съскам- кой е той бе, клерк прост, ще оспорва думата на началник две степени над него, той възприема нашия случай лично, заяжда се... И кълна , кълна...Пак почнаха да се събират хора и да ме зяпат, аз викам ще се обадя на посланика да видим що не щете да се женим, като всичко ни е наред.  Някъде по това време те зацепиха, че хабибито е доктор (много ги уважават там, направо им се прекланят- много се дивих на това). И кандисаха да ни оженват. Като тръгнахме по коридора хората ни питаха какво стана и като разбраха, че са разрешили всички започнаха да ръкопляскат. Застанахме в коридора и зачакахме да ни извикат, ама мина доста време, наближи да свършва работното им време, и хабибито вика, че ако оставим за утре не се знае какво пак ще стане, може пак да не разрешат. И влезе при магарето и му вика- това е истински брак, аз нямам намерение да ходя никъде, лекар съм, тя няма да става тука стриптизьорка, всичко е истинско... Накараха ме да напиша на един лист, че декларирам, че никога не съм се омъжвала, и го подписах с отпечатък на палеца си, натопен в мастило. После същото направи и хабибито, че гарантира, че никога не съм се омъжвала преди. И същите отпечатъци поставихме на всичките си снимки от брачните свидетелства, които май бяха 5 на брой. Клеркът ме пита дали имам някакви претенции, които да се запишат в брачното свидетелство, аз попитах какво значи това и моето момче почна да ми обяснява, че най-често там жените пишели, че ако мъжът се ожени за следваща жена (има право на 3 след мене), тя ще се счита за разведена. Клеркът беше много удивен как ми обяснява всичко, и почна да му светва, че това е истински брак и ние се обичаме и няма тън-мън. И така станах омъжена жена:)
 Сватбената ми рокля беше дънки Laughing
В коридора всички пак почнаха да ни поздравяват и да пляскат. По стълбите съпругът ми вика: сега мога да те бия. Аз му викам- прави каквото ще правиш тука, че в нас нали знаеш кой кого ще бие Mr. Green
(следва)

# 106
  • Varna
Eй, Файма страхотна сииии newsm10
Пич си майкаааа newsm10
чакам следващото!!!

# 107
Здравейте на всички   bouquet

Файма,добре дошла   Hug ,интересна историйка имаш и най-важното с щастлив край .

Руади,Белбей  Hug добре съм, не съм почнала работа ,обадиха ми се и аз отказах че не беше за това място където аз имах желание ,аз исках да съм си в сградата която е много близо до нас и ме устройваше идеално  ,а шефката реши че имало голям потенциал в мен и ще ме прави някакъв си вайзер  Joy което означава по цял ден да обикалям цяла София и да преговарям с клиенти и аз отказах поради тази причина.

Белбей ,не ще да излиза малкият юнак и това е ,как вика Марси да не стане 1во априлско  Laughing

На всички   bouquet

# 108

Привет Белче-радвам се че се разписа... Дано скоро начериш подходящата работа-аз като бях в Бг по интернет все намирах.Регистрация в джоб бг и по местния вестник ...но все на минимална почвах на документи-да не паща работодателя много осигуровки  и  с пробен период-съмнявам се че и до сега  нещо с е променило

Цецка-ще се покаже-няма къде да се скрие.Пък ти си напълнявай-ква ти е работата-да знаеш като се роди-от недоспивне и умора как бързо се смъква...а като проходи- не ми се говори...

Шеки-знчи Лина вади големите  зъбки.И ние сме на темата със зъбите и знаеш ли какво давам-от България ми  пращат Панадол.Тук не го намирам-има друго -Долипран...ама на нас не ни действа !Като дам Панадолчето-според килата и се успоки и кротне...

Файма- Hug големи перипетии...ама оправно ти е момчето-уредил е въпроса.Като те чета все си спомням за самата себе си -Преди години обаче.Така ми беше чуждо всичко арабско-хал хабер си нямах нито от религията,нито от обичаите....Мен като ме питаха какво искам на сватбата-аз като отворих уста,че не се продавам..как така ще искам?!-разбираш ли?-мислих че е срамно да ми дава каквото и да било мъжа ми!За втора,трета...хич и не се сещах Joy  Ама запомних де-като ми каза имама,че парите от работата ми,ако работя,са си Само за мен...тоест,че мъжа е длъжен да ме издържа....Запомних ,защото Странно ми стана,че вообще се заговори за това-на тая тема....Откъде да знам,че се уточнявали тези неща на сватбата,че е в реда на нещата....И аз,като теб -по любов се домъкнах насам ...Постепенно обаче започнах да се интерисувам и от религията ,и от обичаите им...за да го опозная по-добре. Да си кажа откровенно-научих се и да СИ искам-както ми е в правото....и до сега се учудвам обаче-как са възпитани тези мъже?!-все-пак,на жена си,на майкаа на детето си...да не откажеш! Мисля че Любовтта идва веднага,но Уважението идва с времето...И все-пак всичко е до човека ие въпрос на Лична Съдба
..Ти на твоето момче првила ли си му досега някоя БГ манджа?!
Моя го научих да яде яйца по панагюрски...ама постепенно.

Много ми е интересно всичко,което разказваш... Hug
И аз се нареждам до Делтичка да чакам нататък... Hug  bouquet

# 109
Здравйте момичета Hug
Файма  bouquet.Направо ти се чудя,как си се дигнала и си се оженила хей така.Аз съм голямо магаре,при мен то е чудене,то е обмисляне.Обаче ти се радвам искрено на смелостта и решителността ти.Човек трябва да бъде смел,за да е щастлив.Желая ти семейно щатие и много здраве. Hug

# 110
  • Egypt
Делта, Белла, Цеци, Марс, Шакира и всички други-  Hug
Линка, не е то хей така. В главата се извършваше дълбокомислен мозъчен процес. Ама пък и ако има прекалено чудене и обмисляне значи не е този човека, моля следващия Laughing
ruadi, моето момче ми ги обясни всичките тези неща, и аз много се чудих. Аз съм свикнала да блъскам като вол, и плащах всички сметки. За Личната Съдба, уважението и любовта си абсолютно права Peace
По въпроса за манджите- аз съм от тия, дето си падат по яденето. Аз както видях нещата- в Египет кухнята е много подобна на нашата, поне според мене. Хабибито ми се смееше като ме гледаше на камерата в нета да готвя- вика как може да ядете нещо, дето се казва Мусака:))). Пък те го имат същото, има и същото, само дето вместо картофи се слагат макарони. В общи линии той харесва всичко, което готвя. Но гвоздеят на програмата беше една сутрин като направих най-обикновени пържени филийки- припадна просто, много ги хареса Mr. Green За жалост като заживея там за постоянно ще стана много дебела, защото храната е вкусна и истинска   chef
 Само гълъбите не харесах. Пробвах, но не ми допадна вкуса, а за тях е деликатес. В един ресторант седнахме, всички си поръчаха пълнени гълъби, и ме питаха защо не искам , а аз им викам- как да ги ям, бе хора, в нас ги храня по площада...
 Тъй като бях там по времето на празника на Пророка Мохамед, и навсякъде се продаваха фъстъковки, сусамки, сладости такива. Купиха ми един килограм фъстъковки, те са на едни големи плочки. Обожавам ги. И му разправям на моя, че в България се продават парчета по 10 см, всяко апаковано в целофан:))) После седнахме в едно кафене, аз маам фъстъковки, пуша шиша и си мисля- май тука ми е по-добре отколкото в Париж Mr. Green
Една вечер дойде на гости приятелят на моето момче. И ми викат да направя ориз- ядат го като хляб. Аз сварих един ориз, ама като не знам как.... Те се смеят- ще го изядем сега, какво да правим, пък утре ще те научим как. На следващата вечер този приятел ми показа как се прави тоя ориз с фидето, лесна работа, ама да има кой да те светне как.

# 111
добро утро мили ми момичета Hug
файма- изпразни си кутията
лина лов-не е то така ''хей така''позволявам си и аз да отговоря ,защото и при мен нещата стояха по същия начин.аз имах време за размисъл в продължение на почти 2 години ,и за този период аз вече бях решила че това е човека и ето предприех аз първата стъпка -и не сбърках.то без мислене не става,но както и Файма казва ''прекаленото чудене и обмисляне значи че не е този човека ''е ти сама от опит знаеш де -нали!
и както една наша приятелка -тук казваше - птиченцето каца веднъж на рамото и ако не му позволиш да ти избяга то ти ще бъдеш най-щастливия на земята Peace
белбейка -мила мисленно съм с теб да знаеш Hug
Алба 76-мислех че моята история всички я знаят newsm78
лек ден мили мои  bouquet

# 112
   Магребинки,    bouquet

Цеци, разрових се назад да си припомня нещо, но не открих твоята история. Може би в чата си я разказвала, но тук не си  Rolling Eyes. Знам, че хабибито ти е алжирец и сте се запознали в нета (както стана ясно в последнитят ти постинг), но...нищо друго.  Peace
Което, разбира се не означава, че задължително трябва да го направиш Wink

Файма, кажи Душко колко таквиз сладости олюска а? Joy
   Делтаhahaha ще ме умориш.
   Фаима, противопоказни за фигурата за арабските страни.  Naughty  Laughing
Казваш, че кухнята им прилича на нашата. Дай примери кой ястия са подобни, че ме заинтригува.  Peace
   Дидонка, драсни някои ред да кажеш как е свекъра  Hug

# 113
  • Varna
Добър ден Компаниятаааа Hug Hug Hug
Малеее днеска хич не ми е ден ама хич.
Ама поне един поздрав да ви пратя, че срамота  bouquet  bouquet  bouquet
Албич smile3503

# 114
  • по пътеката
добро ви обед4е! 4е с туй време разминато, ве4е сме  2  4аса назад! а при нас вее  и се о4аква пясъ4на буря, ина4е е хубаво ,топли4ко! на малката днес съм казала никакъв комп, и майка й е 4овек, бре! в4ера що сълзи и сополи  да ми даде за да си сменя поне страницата, тя играе,4е се къса на 20 сайта  отворени! надува гайдата, мезуеда, като само отворя устата, знае ме ,4е съм меко сърце!
делта, що не ти е ден?  newsm78
аз в4ера пак не устисках и правих торти4ка, ама нали моят трябва да се глади по косъма! той много я оцени ,де, по4на с нея ве4ерята! пак се юрках да правя спешна ве4еря, не ме предупреждават, като ходят на хамем по нощите и се налага да карам на ролери! Crossing Arms
утре ве4е сме на градина и се по4ва с ранното ставане, ужас!  #Crazy

# 115

Айдеее  около масата.
момичета стискайте ми палци томно за нази масичка-искам я за мен си...Сега ще идем с моя на преговор-ако е писано ще ви събирам около нея.Всъщност аз не мога да си позволя Нови мебели..всичко го намирам ей оттук
http://www.leboncoin.fr/vi/36491473.htm?ca=12_s
Сега с купува и се складирва ...по-къно ще се измаже новия апартамент и ще си подредя.Всичко,кето харесвам сега се купува о мъжа.Това по-късно....най-вероятно ще е чак Септември.Въпроса е,че вече се действа и документите са оформени.Без неговата помощ-никога не би ми се доверил който и да е наемател -всъщност всички разходи и самия наем са на неговото име.
Оттдавна ми се иска да ви спделя,че това ще е  местенце,което моя Другар прави за мен и детето.
Решихме той да си запзи своето  студио.Това не е раздяла...Взаимно решихме така,че имаме нужда от свой собствен кът.То,двете жилища са на около 15мин едно от друго... Joy
Както и да е-Коментари няма да правя повече.Това е повече Мое Решение,отколкото негово!Уважавам го,че ме подкрепя и всячески се старая-в тая чужда страна,да се чувствам добре с детето
Та..стискайте палци за таз красота...
Като се върна-ще се  разпиша...

Фаима-мусаката много е обичат.е ит едно ядене-пармонтие.Съща мусака-само,че картофите са като кар.пюре отгоре.На нашата мускака,от споделянетук-с нашите момичета..мй-май само заливката не им харесва!

Алби- Hug  bouquet
Делтичка-вече си добре,нали....Липсат на настроение не е от болка..нали?
цЕЛУВКИ ЗА СИЧКИ

# 116
   Руади, с теб сме, мила.   bouquet
Стискаме къде-що палци има  Laughing и те чакаме да ни се похвалиш.   Hug
 fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover

Радвам се за теб и това развитие на нещата.  Peace
Дано наистина стане твой дом новата къща и успееш да изпълниш всички планове и мечти в нея.  Praynig
Ще видиш как всичко си идва на мястото, когато веднъж са тръгнали нещата да се оправят.  Wink
Човек намира изгубеното спокойствие, а покрай него и всичко останало.....лека-полека.  Hug
Тъпрение и трезв ум за да намерим вътрешният мир, които губим често.  Peace
   Марси, нищо не казваш.... как са тренировките, кръста, д-то, ...  Hug

Shakira  newsm78  Hug

Последна редакция: нд, 29 мар 2009, 14:55 от Alba76

# 117
Аз Честно казано ниЩо не схванах пак  newsm78 и поЧвам с въпросите си  Laughing

Файма казваш Че си омъжена за египтянина ,сега не живееш ли с него ,а детето ти ,каза ,Че имаш дете  newsm78.После пък пишеш ТАМ всиЧко ми хареса ,тоест сега къде си ? newsm78 .Чакам с нетърпение следваЩия епизод ,за да свържа филма(пъзела ) Laughing.Много ми е интересно  Hug

Руади какво става няма ли да живееш с твоя Човек ? newsm78 .Салона много ми харесва и масата ,просто са страхотни дано станат твои в близко бъдеЩе Hug ...

# 118
  • Egypt
Шакира, набързо само да ти отговоря, че нямам време за повече:
 Имам дете, София, на 5 години, родена без баща. Египтянина иска да я осинови, защото било срамна работа да носи моите имена, а аз му викам всеки си идва с името и съдбата, трай си. Преди 2 седмици се прибрах от Египет в България, и се занимавам с организиране на заминаването ни с детето обратно (предимно блеене в една точка и чудене как да си пренеса колекцията от 200 чифта обувки  newsm78Laughing
 Ако има въпроси давай, нямам нищо за криене Peace

# 119
организиране на заминаването ни с детето обратно (предимно блеене в една точка и чудене как да си пренеса колекцията от 200 чифта обувки  newsm78Laughing
А това с обувките не е лесна работа определно ,ама ги подбирай по такива издръжливи ,Че по тия камънаци в Египет и тия дупки изобЩо не е за токЧета  Laughing.Била съм в Асуан ,Люксор ,Кайро ,Ургада ,на поЧивка разбира се

Много хубаво предложение от страна на египтянина да стане официален баЩа на малката ти принцеска ,не всеки би го сторил ,браво ,ти поживей ,виж и после решете ,кое е най-доброто за нея  .А тез формалности около признанието не са толкова спешни ,по-важното е той как Ще се държи с детето и как Ще го приеме и тн .

Последна редакция: нд, 29 мар 2009, 17:56 от Shakira26

Общи условия

Активация на акаунт