Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 5-та тема

  • 51 787
  • 363
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 10 858
Вивиан, едно добро начало! Поздравления!  bouquet  bouquet  bouquet Колко см. ти е тавата, в която се пече питката? Може май и в по-малка, ако искаш да е по-висока.


Маме, нямам тава с високи стени, иначе съм чела във вашата темичка и знам, че в такава ще стане висока, но нямам... Тази ми е най-подходящата. Другите вече са малки. Чудя се дали да не пробвам в касерола  newsm78 Но пък диаметъра й е по-малък от тавата и няма да ми стигне, тестото е доста ...



За питката - по принцип става с втасване в хладилника, ама аз лично не бих рискувала, щом е за пред хора  Thinking В 5 часъ сутринта също не бих станала, защото ще съм уморена и пак  мога да 'проспа' нещо... Аз бих я направила цялата от вечерта, до към 22.00ч. да е опечена, завиваш я спамучна кърпа и за другия ден ще е идеална. Ако сложиш в тестото мазнина - масло, св. мас, олио - това запазва по- дълго време прясна - от мазнината не съхне, за обяд на другия ден ще е идеална  Peace

Пина, ти отговори на въпроса ми, преди да съм го задала  Heart Eyes Значи ще я направя от предишния ден, че не ми се става в 5 часа и на мен  Mr. Green

# 61
  • Мнения: 11 743
Вивиан , радвам се да съм полезна  Simple Smile
Искам да уточня, че освен мазнината, която се ползва за намазване между пластовете, след разточване - това по време на оформянето - в самото тесто, при замесването е хубаво да се сложи малко мазнинка. Не много, просто 2с.л. св. мас е най- добре - става по- пухкаво, на конци и определено съхненето се забавя с дни  Peace

# 62
  • Мнения: 319
Здравейте и от мен!
Аз само ви гледам и ви се възхищавам.   bouquet
Много обичам питка, а с медец, направо мога да изям да не казвам колко че ме е срам   Embarassed Embarassed Embarassed  А пък диетите друг път  Blush
Та както казах само си гледам и не се решавам да опитам и аз такова чудо да спретна, но вече сърце не ми дава да чакам  Cry
Вие като признати майсторки в това изкуство, защото за мен си направо изкуство, какво бихте ме посъветвали коя е най-лесната, непретенциозна, но пък вкусна и красива питка  Embarassed като за начинаеща като мен. То мойто май нахално излезе "пък и красива и лесна", но дайте съвет моля  Praynig

# 63
  • Мнения: X
Днес нали се месело ... Grinning   и аз използвам повода пак да си поиграя.

   

vesi_nn ,вкусни и красиви са всички,а като най-лесна тук се спряга питката на Биляна.Има отделна тема за нея...И аз съм я правила ,лесна е и вкусна.   Peace   

# 64
  • Мнения: 1 394
Ето я и питката ми ,която направих инцидентно по случай рожденният ден на свекър ми,който бе тази вечер.

Неискам да се хваля,но стана невероятна и всички много я харесаха.Дори казаха,че това е най-доброто ми попадение до сега.Незнам кой беше писал,че питата става най-хубава,когато се смесят в нея твърда и течна мазнина,но ужасно съм му благодарна!!!Разликата от това да е само с един вид мазнина и с два е огромна!!!  bouquet
Краси ,браво!!!И ти като мен.Май по телепатия!Чудесна е!  bouquet

# 65
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Красимира, Додиники, прекрасни питки, браво  bouquet!

# 66
  • София
  • Мнения: 3 090
Мариетка Hug, много бавно загрявам, сигурно е от Дюкан  Crazy Joy не разбрах след като нарежеш рулото на парчета, как го правиш после newsm78 А питката ти е невероятна, искам и аз така да мога, пък  Crossing Arms
krikri, мариета сигурно е имала предвид следното: като нарежеш рулото на парчета - получаваш еднакви квадратни (или правоъгълни) парчета. И после взимаш едно такова парче и както си стои го режеш по диагонал I/I ей така. И получаваш триъгълници. Основата на триъгълника е към външната стена на питката, а върха - към вътрешността.
Миле, ама то рулото нали е кръгло  newsm78 newsm78 newsm78

# 67
  • Мнения: 11 743
Крикри, виж тука има снимки стъпка по стъпка, ще го разбереш веднага!  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.msg7160830#msg7160830

# 68
  • Мнения: 319
краси.мира питката ти е станала много хубава! Благодаря за отговора ще опитам в най-скоро време Blush
 
 

# 69
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 765
Красимира, Додиники, поздравления!  Peace

Додиники, сподели какви 2 мазнини си сложила.
Пина, хубав е този линк, а с чертички и наклонени се опитах да обясня, но друго си е живото предаване.  Laughing

# 70
  • Мнения: 11 743
Ами, тя Мамето го е дала на предната страница, аз вчера го видях  Wink Помислих си, че всички са го видели, ама явно не е било така, че го повторих  Simple Smile     Аз, лично не съм пробвала още това оформяне, но първата питка, след голямата пауза, ще е по този начин, защото много го харесвам!

# 71
  • Мнения: 11 607
първата питка, след голямата пауза, ще е по този начин, защото много го харесвам!

Чакам аз, чакам...само внимавай с това чакане да не остарея...Чакам и питки-хризантеми, и козунаци...въобще не се измъквай с тази пауза, дето ти се чудя за какво ти е на теб...Бас ловя,че изглеждаш перфектно! Щом по такива рокли се захласваш...Виж...аз по палатки се отглеждам, не по рокли...но съдба, пазя си окръжността да не я загубя...Ако няма около теб кой да яде, пък направи един ВБ и ги дай на някои деца.........

# 72
  • Мнения: 11 743
Точно така е Маме, улучи! Няма кой да яде около мен, все аз си ги изяждам  Embarassed  За децата е много добра идея.

# 73
  • Мнения: 1 394
Цитат
Додиники, сподели какви 2 мазнини си сложила
Аз сложих вътре в тестото 30-40 гр олио и 1/2 пакетче краве масло.Това на 1.200кг брашно.Обаче направих и нещо друго.Когато разточвах,не правих топка,ами усуквах с намазнени ръце и после разточих по дължина на нишките.Друг път,като разточвам правя топка и поръсвам с малко брашно,но този път така.Става невероятно пухкава отвътре и конците са страхотни!Съжалявам,че нямах възможност да я снимам отвътре.Разчупихме я и отиде за вечеря. BlushПравила съм другите пъти или само с масло или само с олио,но сега когато ги смесих-разликата е огромна.Благодаря още веднъж на тази от вас,която сподели тази "тайна"!

# 74
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 765
Додиники, благодаря ти за споделената "тайна". Мисля, тази техника да я приложа днес вечерта на виенските кифлички, които смятам да направя. Надявам се, че и за тях ще е удачно.

Общи условия

Активация на акаунт