Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 5-та тема

• 51 740
  • 363
  •   1
Отговори
# 345
Честит Гергьовден!
Здраве и берекет на всички.
Ето и моята пита правена за празника, набързо.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=345328&pid=12051497

# 346
  • Bulgaria-Italia
Ябълка,страхотна питка.Браво   bouquet

Дамдам,нали знаеш че за всяко нещо си има причина.Прехвърли ли си добре през главата всички продукти ли сложи,с каква температура бяха  newsm78

# 347
kasier,всичко сложих. И маята същата, и брашното...но не ми втаса както предния път. Единственото за което се сещам е, че не пресях маята, но едва ли е това е причината.

# 348
  • Bulgaria-Italia
не намерих рецептата за пържените питки.Ще се пробвам по една рецепта за питки-банички.По-късно ще докладвам,а сега отивам да меся  Party

# 349
  • Разград
Много красиви питки,момичета. Peace Peace Peace
Ето и моята празнична питка

# 350
У-ХА!!!Макс мама,дай едно парченце,че ми потече слюнката...Много добре изглежда!Поздравления! Hug Hug Hug

# 351
Макс мама,поздравления!Чудесна питка!Сигурно е и вкусна..... Hug

# 352
dodyniki Поздравления за страхотното клипче на двете съкровища . bouquetммМалкия ми син много се забавлява с него. Може да го гледа 10 пъти без да мръдне в столчето, та използвам времето да свърша нещо.Извинявам се че не е по темата но много ме впечатли. newsm03

# 353
  • Разград
Макс мама,поздравления!Чудесна питка!Сигурно е и вкусна..... Hug

Аз не ям,но другите казаха,че била много вкусна.

# 354
  • ГОре на черешата...
Чудесни питки сте показали пак, браво на всички майсторки  bouquet!

От мен милинките от онзи ден:

# 355
Макс-мама, ,много е красива питката  bouquet!Като на козунак ли е плетката или на отделни възелчета?

# 356
dodyniki Поздравления за страхотното клипче на двете съкровища . bouquetммМалкия ми син много се забавлява с него. Може да го гледа 10 пъти без да мръдне в столчето, та използвам времето да свърша нещо.Извинявам се че не е по темата но много ме впечатли. newsm03
Заради музиката е!  Peace
Меси питки през това време де!
Ей,аз искам да споделя нещо и да попитам на какво точно се дължи.Значи онзи доматеният хляб дето го правих вече е трети ден или четвърти/ще излъжа / и не е мръднал-изобщо няма признаци на "стареене"-мекичък и пухкав е -същият какъвто го извадих току що опечен.Като правя питка,на вторият-третият ден започва леко да съхне,а това не помръдва бе...Дали не е от доматите или нещо от подправките???
Мариета,страхотни са милинките...аз мойте не успях да ги снимам....че нали бяха за свекървата и децата право ги начупиха още топли,топли,а и бързах и за това....нищо-следващият път!

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 09:42 от dodyniki

# 357
Аз се нуждая спешно от помоща ви  Praynig.Докато четох старите теми срещнах рецепта за пържени питки без втасване на тестото,не се сещам обаче на кого е рецептата  ooooh!,и така се замотах по темите,че не мога да я открия   #Crazy.Ако някоя от вас може да ми помогне  Praynig,че ми трябва за довечера.Предварително благодаря    chef  bouquet

Аз много често правя такива. Незнам дали е същата рецепта но ето я моята:

1 кофичка кисело мляко
1чл сода за хляб
1чл сол
1чл захар
брашно колото поеме

Содата се угася в млякото. Добавят се солта и захарта и се замесва меко тесто. Тестото става гладко и еластично. С мокри или намазнени ръце се оформят "мекици" или малки топчета (колкото шоколадов бонбон ) и се пържат в горещо олио. Стават много бързо и са ужасно вкусни. Ако искате в тестото може да се завие сиренце, сладко някакво или други по желание.
Сервират се със сирене, мед или друго по вкус.
Цялото приготвяне (от началото на месенето до сядането на масата) трае около 40 мин.

Аз вчера правих празнична погаче и след малко ще кача снимки (само да ми се зареди батерията на фотоапарата). Трябваше да стне с агънце, но във фурната много се наду и картинката се развали, а хем втаса преди това!

# 358
  • ГОре на черешата...
Додиники, то пък моите едни снимки станахааа ooooh!...ама нали ги пекох вечерта и на лампа така стават...

# 359
Що бе,много добре си изглеждат даже!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт