Най-прекрасното е то, АВГУСТинчето добро!

• 12 671
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Елис и аз това го разбрах за рецептите преди 1 седмица и реагирах така,голяма простотия е,както и нашата педиатърка е в Пловдив,как ще ти търча до там за нещо минимално,което трябва да купя от аптеката,трагедия.... ooooh!
Тони и Тото,мерси за комплимента от теб и съпруга ти Hug Blush
Аз си гледам сериала Забранена Любов Heart Eyes

# 211
  • Germany
анаморф, и аз съм голяма фенка, всяка вечер го гледам  Peace а и гл. актриса ми е позната Wink

А случайно да знаете дали се спазва закона по аптеките? Аз имам намерение да се екипирам с АБ и други полезни лекарсвенца като си дойда  Sunglasses не стига, че тук не можеш едно хапче за глава да си купиш ами сега и там  Confused

# 212
опаааааа Crazy и аз съм фенка на забранена любоВ Mr. Green

# 213
а добро утро Grinning

# 214
Добро утро майчета  Hug

Елисе, в общи линии съм съгласна с новият закон, въпреки че за Панадола и някои сиропчета закашлица наистина не би трябвало да важи. Много е опасно самолечението и тук, във Франция също за всичко се минава на лекар.
Да не се нахвърлите върху мен, ей  Laughing Знаете, че не съм лоша.

# 215
Добро утро,мами!!!

Най-после Пролетта дойде HugНие се прибирае в Сф Sad.......няма да ви казвам с какво (не) желание.....,ама 1 м ще го изтраем някак.

За "Забранена Любов" и аз съм първа пред ТВ-то.Онази вечер ми идеше да го гръмна Н.Кънчев-"Извинявам се на феновете на сериала "Забранена любов",ама тази вечер им взехме времето Crossing Arms"
Хайде,оставям ви,ние ще минем през парка и главната кат за последно и ще пътуваме.Лек ден на всички Hug

# 216
Добро утро!

За сериали, аз пък съм фен на 1001 нощ и съм много запалена. Уви този сезон свърши и ми е малко кофти, но ровейки в Интернет, разбрах какво ще се случи.

Хайде хубав ден на всички!

# 217
ОООО, Вале, мерси за кафето   bouquet

Добро утро!

За сериали, аз пък съм фен на 1001 нощ и съм много запалена. Уви този сезон свърши и ми е малко кофти, но ровейки в Интернет, разбрах какво ще се случи.

Хайде хубав ден на всички!
И аз го следя  Heart Eyes Има момичета, които превеждат и вече го гледаме със субтитри  Simple Smile

# 218
  • Stavanger,Norway/ Varna
Аз пък много харесвах сериала Клонинг, който даваха едно време. Ноо заминах за чужбината и неможах да го изгледам до края. Тук си взехме сръбски сателит и ооо Изненада. Сериала върви по един от каналите, че и го хванах баш от там, от където бях прекъснала. Няма да ви кажа, как седя, гледам и дори не мигам.  Laughing

Уф, това сега за лекарсктвата много тъпо. Аз пък, не съм съгласна, защото знам каква мъка е, всичко да минава през лекар. Кой сега ще ми праща лекарства, егати  Close

# 219
Аз пък какви глупости гледам по телевизията, не е за разказване. Има много предавания от типа "Търся апартамент или къща", "Спешно детско отделение", "Родилно в еди коя си болница" или " Как се живее с минималната работна заплата". Не мога да кажа обаче че от толкоз гледане поумнях, поне не повече от плетките, които поне се виждат (не съм си губила времето демек  Mr. Green).
Бобче, в Норвегия толкова трудно ли е да се води дете на лекар ? Аз изхождам от това, че като се обадя го вземат още същият ден (ако не и веднага) и е за предпочитане лекар да види какво му е нужно, вместо аз да го тъпча с боклуци.
Ади, толкова ли ти е омразна Софията ? Защо ? Аз не съм софиянка, но много обичам оживлението там.

Хайде, време стана за ам-ам.

# 220
Здравейте, момичета!
Дезита днес си направих експеримент, влязох в апеката в която ме познават, исках да си взема Аулин и едно друго лекарство. Фармацефтката се смили над мен и ми даде за последно, каза че глобата е 4000лв и повече няма да рискува. Но Панадол отказа да ми даде. ooooh!
Френско Тони не съм привърженик на самолечението, разбирам за антибиотици и разни друсащи лекарства изписвани със зелена рецепта.
Но за един смешен Аулин да ми правят проблем или за течен Аналгин  #Cussing out.
Ето списък на разрешените лекарства, които могат да се закупят без рецепта http://www.bda.bg/med_inf/OTC/OTC_09_2008.pdf.

# 221
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте!

Малкото чавенце заспа след порядъчна разходка с баба. После ще се ходи да се търсят маратонки на кака, че кара на ботуши сега  Confused

За закона за лекарствата съм ЗА от всякъде. И на мен не ми е кеф да тичам до лекарката за рецепта, но в списъка за разрешени лекарства има предостатъчно за първа помощ. Ако те не помагат, значи работата си е за лекар. Аулина хич не е смешен, а си е сериозна работа и си е редно да не се продава току така. Течния аналгин се предполага, че е за инжекции, така че пак не е редно да се продава свободно. Има си аналгин на хапове, който ще си се продава свободно. Само че си мисля, че това ще е от типа "всяко чудо за три дни". Дано не съм права, де. Колко пъти в аптеката пред мен съм виждала разни хора да си купуват АБ по тяхно усмотрение...... ooooh! За Панадола ми е чудно, че са отказали продажба, при положение че е в списъка за свободна продажба. Някои аптекари се презастраховат явно.

# 222
Здравейте!
То новия закон за лекарствата хубаво са го измислили ама не мисля ,че ще се спазва дълго време.Както е с повечето закони тук все има врати и вратички.
Аз пък изобщо не харесвам този сериал"Забранена любов".Падам си по крими сериалите-"закон и Ред","От местопрестъплението","Престъпни намерения" и др. такива.
Днес времето е супер най-после пролет ура ,ура,ура.
Лек ден.

# 223
Аз само за панадола се чудя защо са го забранили и него. По принцип всяка майка трябва да си го има у дома. Но пък не познавам лекарствата от списъка, може да има заместител  Thinking
При нас тез два дни вали дъжд и по-добре. Не сме за извеждане все още, но най-лошото мина според мен. Тотонката ме преследва с отворена уста, след 5 дневна диета и мен ще ме изяде  Laughing Обаче много е отслабна, кожата му се е залепила за ребрата, като излязъл от концлагер.  Rolling Eyes И разстройство го хвана, като за капак, това ще да е бонус някакъв.
До по-късно.

# 224
  • Stavanger,Norway/ Varna
Тони, воденето на лекар тук е лесно, но лекарствата едни и същи  Rolling Eyes. Аз неколкократно го давах този пример, как тук за деца има само един сироп за кашлица, който предписват за всички видове кашлица. Натова отгоре, на листовката пише, че е за деца над 10 години и поради това се дава в по- малки дозировки на по- малките дечица. И както при нас се получи, че от него файда нямаше, какво правим тогава. Досега, нашите ми пращаха разнообразни лекарства, за какво ли не, а сега какво ще ми пращат- дрънки. Ей затова се нервирам. Или пък последния пример, когато Йована хвана конюнктивит и на мен ми бяха свършили капките и пастичката от предния и такъв, трябваше да ходя при личния само за една рецепта и да си вкарам детето в чакалня пълна с грипозни хора, точно по време на грипната епидемия.  Confused Добре, че излезе свестен личния и с телефонно обаждане до аптеката ни уреди нещата. Но не всички джи пи-та тук са така.  Rolling Eyes

Днес пък, Йована ми се събуди с обрив по врата, корема, гърдичките и целия гръб, както и с разстройство. Съмнявам се, че е яла нещо вчера, на което регира. Отначало мислех, че се е претоплила, но цял предиобед не завяхна обрива, а и този разхлабен стомах  Thinking. Сега спи, посл като се събуди, баща и ще я заведе до спешното да видим каква е тази работа  Confused В този ред на мисли, Тони, как точно изглежда обрива от скарлатината и къде е разположен. И може ли да протече без други симптоми  newsm78?

Общи условия

Активация на акаунт