Актуален ценоразпис за раждане в Майчин дом - София

• 101 220
  • 629
  •   1
Отговори
# 45
...........................
Колкото до орязване на заплатата на персонала - известно ми е колко взимаше една акушерка в патологията или родилна зала за дежурство. А понякога дежурствата са доста тежки. Накъде повече да ги орязва?

Акушерките е трябвало да получат по 200 лв. премия за Великден - не са ги получили изобщо. Такива допълнителни възнаграждения е орязал.  Crazy
Като се има предвид, че тези жени взимат по 300-350 лв основна заплата, а дежурствата им се плащат по някакви стотинки на час, цялото им възнаграждение е смешно и недостойно по принцип. А болницата е акционерно дружество все пак! Mr. Green

# 46
Това че се плаща на 12ти етаж в майчин дом, малко ме потресе. Аз избрах тази болница да родя, главно заради това. че е голяма и реномирана болница с име и доктори, които са ниво, за това че бебето беше при мен през всичките 7 дни престой там и за това че не са ми поискали и една стотинка. Преди годин аи четири месеца, условията бяха повече от прекрасни, стая, с баня и тоалетна, бебето при мен, всичко беше чисто,отношението на всички лекари акушерки прекрасно. Благодарна съм на всички, но защо вече всичко се плаща. Тъпите пари... колко ли много ще спечелят... а колко ли ще загубят.... тъпотия....

Пфу, че тъпо....

Hug

# 47
Точно така е за възнагражденията, но и лекарите са ощетени, абе целият персонал...
Така че персоналът едва ли ще спечели нещо от новите промени, освен да се замисли да се пренасочи към други болници, където заплащането ще е по-достойно.
Според мен ще има голям отлив на пациенти, а и може да напуснат някои от добрите лекари и акушерки.
На мен като пациент не би ми се искало да лежа в болница с недоволен персонал и където настаняват пациентите си в неремонтирани стаи, при наличие на цял ремонтиран етаж, където успяваха да качат повечето жени преди повече от година. Защото колкото и да си платя за услугата, ще съм заобиколена от недоволни хора и недоволни пациентки. Когато раждах там преди година атмосферата беше много приятна, персоналът беше усмихнат, а със "съкилийничката" се разбирахме повече от чудесно, по цял ден се превивахме от смях. Аз стоях само 4 нощи, но тази жена стоя 10 дни заради бебето й и съм убедена, че ако има следващо раждане, не би могла да отдели 350-400 лв. за нощувки. Имаше много такива момичета, защо те да са "второ качество" и да ги настаняват отделно от бебетата в неремонтирани стаи, а горе на 12 ет. да има празни легла?! Който има възможност и желание да плати, така или иначе ще го направи.
Както и да е, новият директор си е назначен, вместо да инвестира парите в оборудване, ги инвестира в саксийки и нова кола  Sick. Видях "подобренията" този понеделник със собствените си очи когато отивах на преглед. По-приятно е така и обстановката е по-ведра, спор няма, но една родилка има нужда преди всичко да е до детето си и да има тоалетна и топла вода!
Единствено на който му предстои раждане е хубаво да се замисли за плащане за "ВИП"стая, стига да има възможност.

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 17:19 от evelinar

# 48
Мда, за ВИП може и да си платиш, но за отношение - не.
Всъщност и за отношение може, но в такъв момент не си много на себе си и докато съобразиш на кого, колко или какво да дадеш -  вече са те пуснали по нанадолнището.

А човещината, казват, не се купувала с пари..

# 49
От липса на човещина не мога да се оплача, а доста неща са ми се случили в тази болница и имам много наблюдения. Винаги са били внимателни и са се държали уважително с мен. Е, изключения има като навсякъде, помня внимателно имената, за да избегна повторни срещи с такива хора.
Помня имента на поне 10 лекари и още толкова акушерки, а и санитарки, които са ми помогнали и са ми вдъхнали кураж!
И ми е обидно и заради тези хора, които заслужават да се отнасят с повече достойнство към труда им.
Когато раждах дребната, нещата станаха светкавично, щях да я родя права в коридора, акушираха само с едни ръкавици, нямаше време за нищо... Такива хора са много всеотдайни, поне в моите очи. В този момент те мислеха за бебето ми и за мен, а не за тях.

Обидно е и за всички жени, които са лишени от удобства, които преди 1 година бяха достъпни...

# 50
  • София
............но и лекарите са ощетени, абе целият персонал...
 ...............а и може да напуснат някои от добрите лекари и акушерки. 
Акушерките може да бъдат ощетени. Но лекарите изобщо не са за жалене. Понякога си мисля, че повечето само чакат да стане обяд и да хукнат към частните си кабинети.

# 51
Щом на някого не са платени парите, които си е изработил, мисля, че е ощетен.
Факт е, че са си вършили работата, а не са получили парите, естествено е да са недоволни и следващия път например когато някоя жена направи избор на екип и тръгне да ражда през нощта, току виж докторът вземе, че не дойде, какъв е смисълът да идва, като няма да си получи възнаграждението, което му се полага за извънредния труд.
А кой колко печели в часните си кабинети не ме интересува, нали си изкарва парите с труд. Винаги съм предпочитала именно частни кабинети и никога не ми се е свидело да отделя пари за това, да са живи и здрави докторите, при които ходя, защото са ми помогнали много!

# 52
  • София
А искаме секцио какво се плаща? Някой има ли идея? За избор на екип?

# 53
  • София
Днес много ме хвана яд, че една доцентка се изказа за Майчин дом, че е като частна болница. Според нея ние не сме аборигени, че да раждаме без избор на лекар??? Е, добре де, хората по цял цвят са измислили осигуровки в здравеопазването...само ние тука трябва да се бъркаме допълнително в джоба за елементарни нужди като профилактични прегледи, манипулации, раждания...защото ако не си платиш няма дори да те погледнат, камо ли да те лекуват или израждат.
Факт, имам добри здравни осигуровки + допълнителна здравно-осигурителна карта за висока стойност......И пак се държат с мен, все едно безвъзмездно ми дават помощта си. #Cussing out
И въпреки тези ми осигуровки и карта, пак съм си плащала.....и като си платя, пак ме прекарват през пръсти, да си вземат паричките за избор на лекар за операции, а после каквото ще да става с теб. Това адски много ме разочарова!  Confused

И вече се замислям изобщо да не си избирам лекар за раждането, всичко ми се струва много комерсиално и отива към границата на алчността!  Sad

# 54
............но и лекарите са ощетени, абе целият персонал...
 ...............а и може да напуснат някои от добрите лекари и акушерки.  
Акушерките може да бъдат ощетени. Но лекарите изобщо не са за жалене. Понякога си мисля, че повечето само чакат да стане обяд и да хукнат към частните си кабинети.
Пиша за моя доктор.
Виж сега, това първо не е вярно. Специално доктор Дяволов си седеше в отделението , докато му свърши дежурството. Същото беше и с доктор Марков. Поне това видях от престоя ми в Патологията.
Отделно на това , доктор Дяволов беше освен избрания от мен доктор за раждане и дежурен в родилна зала, когато ме свалиха за раждане.  Имаше повече от три секциа през ноща и още толкова нормални раждания. Горе-долу се изсипахме на конвейр. Местата в реанимация свършиха и мен след секциото ме върнаха в предродилна зала.
На сутринта доктора ми се обади, че дежурството му е свършило и си тръгва. Имаше доста преуморен вид. Само две от родилките го бяхме избрали за лекар на раждането , но той и на останалите  е помогнал. Мислиш ли че примерно 10 лева - за дежурството и нощния труд си заслужават поемане на отговорност на толкова живота? И още нещо - доктора можеше да си затрае че съм го избрала и да поиска да му дам парите на ръка, защото и без това беше дежурен, но не го направи. Докато ме режеха контракциите , си попълних връчените ми документи за избор на екип, а после си платих и сумата на касата в болницата.

# 55

550 лв.

# 56

550 лв.
По желание без медицински показатели по мое време беше от порядъка на 1500-2000 лева, но не съм сигурна.

# 57

550 лв.
По желание без медицински показатели по мое време беше от порядъка на 1500-2000 лева, но не съм сигурна.

То твойто време не е било толкова отдавна!  Laughing

Говориш за пари на ръка на доктора, няма такава сума по ценоразпис? И не вярвам да говориш за Дяволов, той не взима пари на ръка така....

# 58
Цитат
Цитат

То твойто време не е било толкова отдавна!  Laughing

Говориш за пари на ръка на доктора, няма такава сума по ценоразпис? И не вярвам да говориш за Дяволов, той не взима пари на ръка така....
Не е така - в самия ценоразпис си имаше опция - секцио по желание.  Тоест когато самата родилка реши, че иска да ражда така, макар и да може да роди нормално и няма показатели за раждане със секцио. И когато се откаже да се измисли от доктора показание за секцио.
Въобще не говоря за пари на ръка.
Лично аз предпочитах да родя секцио, Дяволов избра нормално. Налице бяха показания за секцио, но имах и все още имам /той е моя аг лекар и в момента/ на доктора безрезервно доверие.  Опитах  се нормално да родя. Финала беше пак секцио, но по спешност.  

# 59

Не е така - в самия ценоразпис си имаше опция - секцио по желание.  Тоест когато самата родилка реши, че иска да ражда така, макар и да може да роди нормално и няма показатели за раждане със секцио. И когато се откаже да се измисли от доктора показание за секцио.
...............

За първи път чувам за такова нещо.   33uu Когато аз раждах миналата година, в ценоразписа нямаше такова животно - секцио по желание. Изобщо не съм чувала някъде да има официално такава опция. Затова се плаща на докторите - да измислят показания за секцио.

Общи условия

Активация на акаунт