Актуален ценоразпис за раждане в Майчин дом - София

• 101 232
  • 629
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
По закон такова чудо като "секцио по желание" не съществува! Нямаш право на избор! Ако държиш на секцио, а нямаш медицински показания се уговаряш с лекар, който да измисли такива (може и с ортопед, офтамолог, съдов хирург)! Свалям шапка на д-р  Дяволов, макар и да нямам наблюдения над работоата му, защото е редно един професионалист да ти препоръча нормалното раждане пред секциото, ако е възможно, разбира се!

# 61
  • София
На мен ми казаха,че мога да родя нормално, но ще е с големи поражения за мен. Т.е няма реални медицински показания за секцио, но при мое желание и по тяхна препоръка щяха да го направят. Тогава ми беше интересно колко се дава на ръка на опериращия?

# 62
  • Бургас
mikse - в случай като твоят би трябвало секциото да е по медицински причини! Какво ще рече, че ще има много хоражения по майката, ама няма показания за секцио и ти сама да вземеш решение? Що за лекар? Вярваш ли му на 100%? Както ти ги обясняват тези неща, на мен ми намирисва, на пазърлък.... Може и аз разбира се да не съм разбрала правилно какво точно искаш да кажеш! А иначе на въпроса ти - нямам представа колко се дава на ръка! Аз съм плащала на болницата! След това ако съм черпила е било за здравето на детето и защото аз така съм пожелала, а не защото някой нещо ми е поискал!

# 63
Момичета, след толкова много изписано по темата се замислям да не си избирам екип в Майчин дом. Така както слушам - всички лекари са добри  newsm78
Вие как мислите?
Нали не се плаща, ако не избираш екип?

# 64
Момичета, след толкова много изписано по темата се замислям да не си избирам екип в Майчин дом. Така както слушам - всички лекари са добри  newsm78
Вие как мислите?

Не се плаща, стига да си здравно осигурена.
Аз не бих се оставила на дежурния екип. По-спокойна съм с избор на лекар.

# 65
Момичета, след толкова много изписано по темата се замислям да не си избирам екип в Майчин дом. Така както слушам - всички лекари са добри  newsm78
Вие как мислите?

Не се плаща ако не си избрал екип. Аз родих точно така преди година и половина.

Ще ти разкажа какво се случи тогава. Аз и моята колежка, с която термините ни бяха с разлика 4 дни, си бяхме избрали да раждаме в Майчин дом. Аз без избор на екип, тя си избра екип. Тя роди 4 дни преди мен. Известно време преди да роди ходи на прегледи при съответния избран доктор. В деня на раждането отишла в болницата, той бил на смяна, прегледал я и я пратил да си ходи, на път за вкъщи тя разбрала че няма да издържи, минали през друга болница, където съответно не си  е избирала нищо и след половин час родила. Така че и да си избереш и да не си избереш, понякога няма значение.

Аз отидох в Майчин дом без да си избирам никой, родих нормално, доволна съм от отношението и от всичко там. Не съм платила и стотинка. Занесохме почерпка на персонала на отделенията после.

За мен избора на екип не е нужен. Въпрос на личен избор и гледна точка. Мисля че докторите и акушерките са там с една единствена цел, ти и бебето ти да сте живи и здрави, не мисля че ако не им платиш ще се държат по зле или ще правят нещо по различно от това ако си им платил. Може и да се лъжа разбира се, защото не съм била в другата ситуация.

Успех и леко раждане!

Hug

# 66
Два пъти съм раждала при дежурния екип - първия път попаднах на страхотен екип, вторият път - не, за съжаление. Обаче и двата пъти всичко с мен и бебето беше наред. Не мога да отрека, че си свършиха работата. Така че като раждам някой ден третото - пак бих отишла без избор на екип, после винаги мога да се отблагодаря.
Изключение бих направила само заради ВИП стаите  - не знам как седи сега въпроса за 12 ет. и запазването на стая, защото държа да съм си с бебето.

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 20:00 от evelinar

# 67
  • в ябълковата градина
Аз също се чудя за Вип стая, но като, живот и здраве, раждането ще е естествено,
как би могло да се запази стая?!
Нали не е сигурно кога ще е точно?

# 68
Здравейте
С интерес изчетох цялата тема, защото ми предстои второ раждане там през януари ... Първото беше пак там през 2002 г.
И тогава и сега, отивам там единствено заради специалиста!
За 7,5 г. нещата изключително много са се променили .... И едно време на 12-ия етаж стаите си бяха за две родилки и бокс за 4 бебета, но стара, изкривена дограма, от която духаше непрекъснато; латекса по стените беше с неопределен цвят .... Но тогава на 12-тия етаж беше предимно за недоносените бебета ... На 7-мия етаж лежаха родилките секцио, които бяха между 5 -7 жени в една стая  #Crazy но аз с мойто секцио 31.01. се оказа, че всички легла са заети и ме качиха на 12-тия етаж. Тогава имаше "секцио по избор" и наплашени жени от родилни болки масово избираха операцията като си мислеха, че така ще им е по-безболезнено. Аз по медицински причини раждах секцио - много високо късогледство.
Някой беше споменал, че не го хванала епидуралната ... И мене не ме хвана, защото 1) операцията закъсняваше вече 45 мин и анестезиологът не намери време да ме опъне на метъра на стената; 2) въпросният анестезиолог ме попогледна и рече "Нямаш 170 см, значи изчислявам ти упойката на 169 см" ...  Shocked  Колкото и да повтарях, че съм 175 см, никой не ме чуваше. В крайна сметка 1 час след официално назначеното ми секцио, доктора ми щипна клампите и ме сряза от дясно на ляво ... Според мен надвиках девойчетата в родилна зала  Joy  След което докато бях в реанимация, докторът звънна един път след новините и втори път след шоуто на Слави (акушерката, която трябва да стои при нас през цялото време, отиде най-спокойно да го гледа и дори в рекламните паузи не дойде да ни проверява), за да провери какво ми е състоянието.
Не смятам, че докторът има вина за това че ме е срязал на живо; самата операция я извърши перфекто, с такъв уникален шев, че половината белег просто не си личи .... Вярвам, че е невероятен специалист и единствената причина поради която пак ще ходя да раждам в МД е само и единствено той!

А, явно ще си плащам за ВИП стая, защото на мен и първият път, не вярвам и сега да ми пречи това, че съм секцио и това да си гледам бебчето 24 часа в денонощието  Mr. Green Но определено ще има плащане за избор на екип, епидурална анестезия и т.н. През 2002-ра не съм платила и една стотинка...

# 69
  • Бургас
violetblue за избор на екип е нормално да си платиш, но за анестезията защо? Не вярвам да има луд доктор, който да те реже без упойка Laughing! Шегата на страна, но и твоят лекар има вина, че те е срязал без да те е хванала упойката, защото се прави съвсем малък разрез за да се пробва има ли чуствителност или те бодват леко ама... гадно преживяване за теб Sad съжалявам! На 7-ми етаж родилките са по 3 в стая, а и във ВИП да си, ако си на 7-ми етаж бебето ще е при акушерките - това е положението, на 12 ет. ще ти го оставят в стаята! Леко и успешно секцио и здраво и красиво бебче ти желая!

# 70
DeeDee76 благодаря ти за пожеланията  Hug Аз споделих каква беше ситуацията преди близо 8 години в МД. Иначе мене анестезиологът ме проверяваше за чувствителност със скалпел, но операцията ми закъсняваше повече от час, след мене имаше още три планови операции, свекърва ми успя да се намъкне в отделението преди да ме свалят към операционните и много успешно за 1 мин ми вдигна трайно кръвното, та според мен беше комплексен факторът с не-хващането на упойката   hahaha   Този път няма да имам такива проблеми  Mr. Green

# 71
Пак съм аз, но с актуални цени от тази вечер  Mr. Green  Прочетох ги лепнати на касата

- избор на екип за раждане цезарово сечение - 550 лв.
- нормално раждане с епидурална анестезия - 450 лв.
- нормално раждане - 400 лв.
- VIP стая с едно легло - 60 лв на ден
- VIP стая с две легла - 35 лв на ден

Изборът на VIP стая става в деня на постъпване в болницата! Уведомявате приемащият лекар!

# 72
violetblue - Мерси за актуалното инфо.

Момичета, това означава ли, че трябва да плащаме дори да не избираме екип?  Thinking

"- нормално раждане - 400 лв."

# 73
Това е цената за избора на екип за нормално раждане  Peace, ако не избираш екип нищо не се плаща.

# 74
violet, не са мръднали цените от доста време вече. МД остава засега болницата с най-ниските цени за раждане, от големите родилни домове в София. Шейново и Тина Киркова отдавна са с по-високи цени.

Общи условия

Активация на акаунт