Пролетта на вратата чука, мама МАРТенка с бебето се фука!

• 13 319
  • 313
  •   1
Отговори
# 150
Привет мами!

Адриана ме довърши тая нощ-като зацока в 1:30,та с почивките заспа чак в 3:30.Нещо не беше спокойна,присвива се,пъшка...Помислих че са колики,но при тях промрънква почти до плач (караме ги по-леки пу-пу Praynig),а сега беше едно пъшкане.. Опитах с термометъра-нищо.На закуската в 7:30 пак все да пъшка и  този път термометъра изкара ако като каша,от какво се е запекла като не съм сменяла менюто,ям обичайните неща.. Днес ще спретна една пилешка супа,малко да олабиме положението.

Да се пуфаля- сутринта долетя количката ми чак от Добрич. PartyВ любимия ми цвят.Взех я чисто нова с ориг.дъждобран, от продавалника с 300 лв.по-евтино от пазарната цена!Това е една от най-добрите ми сделки за толкова години в продавалника! bowuu
Сега само чакаме да се затопли временцето,и газ на вън! Ето я: TFK

А аз искам да попитам, че вчера лелята на съпруга ми ми каза, че след църквата преди да се прибере бебето в къщи и да влязат гостите трябвало да се обиколят 3 други къщи, т.е. да я заведем на 3 места между църквата и прибирането в къщи. Чували ли сте за нещо подобно? Чудя се не е ли малко прекалено да обикаляме из другите ни къщи с 40-дневно бебе? newsm78

И аз знам за този обичай,но с каката не съм го правила.То замалко да пропуснем молитвата,тъкмо минавах с количката покрай черквата и се замислих кога се пада 40 дни,и се оказа същия ден та набързо попа ни почете и после си продължихме разходката. Mr. Green Обикаляне силно казано-отиваш в комшиите или някоя дружка за 10 мин.и това е. Peace

Nagaina, и Рая се дави понякога, но бързо го преодолява, ама защото и тя си е лакома де... Мен другото ме притеснява повече, като заспи и не мога да я оригна - тогава от това пънене и напрягане, със свиване на крачетата към коремчето, дето го обсъждахме вчера - след време в съня си връща пресечено мляко и се страхувам много, ако не видя, че е върнала да не се задави...

При нас ситуацията е идентична,и съм със същите притеснения. Будна ли е или в просъница,веднага се оригва.Да споделя един ефикасен начин за  бързо оригване- като я гушна настрани,пак изправена но нейното дясно рамо да сочи към гъдите ми и с едната ръка подпирам дупето,другата и минава под гърдите. Peace

Зелено едното мамче,с което бяхме в ТК е била година донор на кърма(дневно по 2-3л. Shocked) и в началото всичко е било ок,идвали са взимат кърмата и с плащането са били коректни,но след време са започнали да и казват,че кърмата и не била чиста,били намирали бебешки акита в съда  Shocked,упредквали я че не поддържа хигиена и въобще всячески са се опитвали да я откажат и накрая успели.Та ако ти се занимава с такива луди..това е БГ за съжаление. Tired

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 11:33 от БОДЛИВКА

# 151
  • София
Ето тортичка от нас по случай месечинката.

Честит празник и на Алекс, Ивайло, Илияна, Мартина и Виктория!
                     Party Time  Party Time  Party Time  Party Time  Party Time  Party Time

# 152
здравейте мами и от нас!На чакащите успех!
Искам да попитам-понеже сме само на кърмене без грам дохранване,нещо не мога да се ориентирам дали си хапва достатъчно и дали и колко суче-че нямам везна-някой да има някаква идея?
също така започнах да имам по малко кърма от едната гърда която давам по-рядко дали е от това, че не се стимулира достатъчно?задължително ли след това да се цедя-понякога не са ми напрегнати гърдите и аз пропускам този момент!
та това е за сега,вчера ни падна и пъпчето и сега нямаме търпение да се къпем вече в корицето   love001
сега ще ходя да си я събудя че да хапва че доста време си поспива слънцето на мама!
лек ден и ви благодаря че ви има   bouquet

# 153
Забравих да ви питам - този третия болничен, дето се издава от педиатъра - кога трябва да го издаде, че вчера забравих да го питам?Той нали е изравнителен?

Това попитах и аз вчера в темата за болничните.Издава се след като ти изтече този за 42 дни,който са ти издали от болницата.Да,изравнителен е и обхваща разликата от датата на която си родила,до датата на термина(това в случай като нашите,когато сме родили преди термин). Peace

# 154
Добро утро!
Аз да ви питам, понеже от днес ще почваме Вигантола - как го давате, задължително ли трябва да е разтворен в кърма или може и направо в устата?Че вчера забравих да питам док. И има ли значение преди или след ядене, че в листовката не видях да е уточнено?

# 155
БОДЛИВКА, ние нали сме на ново място още сме на "добър ден" със съседите, та след църквата ще заведем Рая да я видят прабаба и прадядо и, че страдат хората - не са я виждали на живо още и мисля с това да приключим. А после в къщи с торта, бонбони и сладкиши ще я "орисаме" за здраве и хубави неща. Grinning

Благодаря, че сподели поза за оригване - нашата госпоИца се оригва добре само като тати я държи... Laughing

zori_tv, не се притеснявай - бебето си знае кога е нахранено, щом не плаче и спинка, а и пълни памперсите всичко е наред и кърмата му стига. Peace

# 156
zori_tv и ние сме изцяло на кърма,аз също си нямам на идея колко изсуква,но не се притеснявай,ако след хранене си заспива и не мрънка,значи се е нахранил,а колко е ял бебо-само той си знае,на всяко хранене давам само от едната гърда и като спре да суче му я махам от устата,все пак не съм залъгалка Joy ние сега огладняваме по-рядко,може би си суква повече,от начало се цедях след всяко кърмене,защото чувствах гърдите си напрегнати,сега се цедя по-рядко,което може би е признак че бебо си суква по повече Peace от болницата ми казаха че ако кърмя през няколко часа ще е много по-добре отколкото до дохранвам с АМ Peace

да ви попитам,май имаше едно такова питане но не можах много да го разбера,на едната гърда на зърното ми се е образувала една малко торбичка като че ли пълна с гной или с някаква течност,това ли е млечницата при нас за която спомена слънцето newsm78 ????

# 157
здравейте мамчета,
Честити месечинки на Мария, Алекс, Ивайло, Илияна, Мартина и Виктория! Да са ви все така здравички, да папкат много, да ви радват много и много пълни памперси!
да се похваля, че тази нощ сами се будихме по графика. Хубаво е да си майка. Hug
Сигурно ми е толкова лесно, защото сме на АМ и малко кърма. Имах огромното желание да се кърмим, но не става. Въпреки всичко ще давам до последно кърма, докато съвсем не спре.
Добро настроение и Цветка- мерси за отговорите, ще взема и това да пробвам с помпата, пък ако стане стане.
Днес мисля да я изведа за 5 мин на терасата.

Ние ще праим погаа на 5 април при мама в Люлин, че тук е лудница. Обаче свеки нещо се дърпала и т.н (пак ме занимават с простотии), та тя щяла да прави бебешко парти след 40 на детето само с нейни приятелки. И ми заяви, че трябва да осигуря бебето (все едно е някакъв предмет #2gunfire). И всичкото това го казала на мъжа ми. Ей писнаха ми. Имам прекрасен съпруг и само се чудят как да съзват дразги.

Някакви новини от Роси??? А за Ангела?
Стискам палци на всички мамита 2 в 1  Hug Praynig

# 158
Никита не е задължително да го разтваряш в кърма,ако не го плюе,ако го плюе,тогава разтваряш!

Ние току що се прибрахме от 3ч. разходка,бебо и каката са навън все още,той спи, тя търчи!!! Аз съм се опънала с лап топа на едно одеяло-голям кеф е !!!

# 159
  • Sofia
Когато бебето на сестра ми се роди - ВЕДНАГА ще пиша тук  Peace  Hug  Heart Eyes

# 160
Вихрогонче, разчитаме на теб! Grinning
Мацки, светнете ме, моля ви се, как се зове това чудо на БГ. Много ме е яд, че не мога да се сетя.
 http://www.luxusnipradlo.cz/damske-spodni-pradlo/hera-kosilka-livia-corsetti/
Това е моята мотивация да спра всичко сладко и тестено, да съм хубава след 4 седмици. Blush

Бодливка, честита количка, много е яка!

# 161
  • София
За църквата - ходило се на 40-тия ден /за нашите бебоци се пада в понеделник - 30 март/ да се чете на бебето и майката т. нар. чиста молитва.

Ами ние погача май няма да имаме, поне няма да е по канона, ама питах за тая въпросната молитва - колко време продължава и какво точно е - попът чете молитва в църквата - това ли е всичко? Иначе Калин ще го представим в обществото на три пъти, че ни е малка квартирката  ooooh!

БОДЛИВКА, работата с БМК пропадна, защото Калин като разбра, че и друг ще му ползва цицата, и си я посика (образно казано), та не остава вече за цедене и може би скоро ще спра и аз тази процедура...

*Nikita*, за Вигантола си питай лекарката, защото различно е казано (напр. на Калин е от 21-вия ден СУТРИН * 2 капки, но имаше мами с изискване да е вечер задължително)

zori_tv, в Кърмаческия има специална статия за ориентиране дали бебето яде достатъчно.

# 162
Когато бебето на сестра ми се роди - ВЕДНАГА ще пиша тук  Peace  Hug  Heart Eyes

а тя как е? Нали всичко е ок? Като се чуете да предадеш поздрави и прегръдки от всички ни.
 Hug  bouquet

да ви се похваля, че седяхме на терасата 5 мин. Rolling Eyes

# 163
Дез ами различно му казват - нощница, камизолка имаше и още някакво име,ако някоя друга мама се сети да каже,че аз изключих!!!

# 164
  • Варна
Юхууууууууу  newsm44  Сега се чух с Вероники - вчера на обяд е родила сина си Теодор - 3500г , 50 см. Добре са и двамата. Праща ви поздрави и целувки и като се прибере ще качи снимки. Пожелава леко раждане на чакащите. Честито Вероники, да ти е жив и здрав малкия хубавец.  smile3525  smile3525  smile3525

Знаех си аз че нещо се случва с нея  Mr. Green хайде бройката намаля  Hug

Общи условия

Активация на акаунт