Пролетта на вратата чука, мама МАРТенка с бебето се фука!

• 13 320
  • 313
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Nikita, благодаря за успокоението  Hug
И моето момиче издава звуци, явно е нормално, макар че понякога се плаша, едни хрипове се чуват или друг път сякаш е спряла да диша и изведнъж се сеща и си поема дълбоко въздух на пресекулки. 
Нагаина, дали някоя мама в кърмаческия няма да ти помогне? И Ния се задавя няколко пъти, но леко, а твоето звучи по-сериозно.
Аз пък ту имам кърма, ту нямам ......  Embarassed Confused  Не знам вече какво да правя Sad

# 136
rossykv, dessiss, Aйрис, Вероники, Елиша, Тай, Стаси, sisilota_88, nani1983, annimm, Валентина Трейман  и adi_i_bebe

Запис  Hug
Утре сме на док, да видим как вървят нещата... всъщност само след няколко часа  Whistling
Стискайте палци, че малко започна да ме надува шубето Sick
 Hug

# 137
Ади,чакаме хубавата вест... fingerscrossed Бъди спокойна-само няколко часа и ще гушнеш бебчо - ехаааа. Hug

# 138
Ади ибебе и другите мами 2в1 споко. Аз от чакане вече се чудя изобщо кво става, newsm78 моя доки нали ми беше казал, че още в началото на март съм щяла да родя и вече много ми се вижда чакането, но няма начин. Успех и днес поне една от нас да се похвали, тя и тази тема свършва, а ние се туткаме, е хайде време ни е вече. Peace Praynig  bouquet Hug Hug Hug Hug

# 139
Добро утро и от нас Simple Smile
Честити месечинки на Мария на Oki4,Алекс на annabell,Ивайло на GalinaG24,Илияна на simeonka,Мартина на  слънчоглед,Виктория на Halkidiki    bouquet Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват! Hug
SZA, много ми хареса комплектчето на Ники за погачата.И аз съм замислила нещо подобно да купя на Ради, би ли споделила кой номер дрешки взе newsm78.Аз се чудя, нашия нали е висок и вече със сигурност е повече от 55 см, дали направо да не взема дрешки от следващата номерация newsm78

# 140
Честита радост на Яни_та и Катерина 78!  bouquet  bouquet baloni baloni
Мисля че днес е денят на Росикв и Ади и бебе. Wink

Мила Кикоимери, кураж! Моля се за малката Ангела бързо да се оправи и да сте заедно скоро!
Нагаина, в предишната тема СЗА беше пуснала линкове за потичането на млякото на англ. Може би в кърмаческия ще има и на друг език, ако не си "на ти " с английския.
СЗА, много ти е хубаво комплектчето, със здраве да си го носите!
На Тоби доста дрешки се оказаха тесни! Смаяна съм. Все пак се роди кило в повече от Риша. Ще пренареждам гардероба днес. ooooh!
Добре че не купих много дрехи, та загубата не е голяма.

Мами 2 в 1, дръжте се! Hug

# 141
Добро утро, мами!
Честити месечинки на Мария, Алекс, Ивайло, Илияна, Мартина и на Виктория!
Нека растат прекрасни деца за радост на мама и тати.  bouquet

И Рая има ново комплетче за църквата и 40-те си дни на този свят. Специално питах в какъв цвят трябва да е и ми казаха, че бялото е най-подходящо. Така че, ние взехме в бяло - ританки тип клин и много сладка блузка - плетен памук. Много сме модерни. Laughing

А аз искам да попитам, че вчера лелята на съпруга ми ми каза, че след църквата преди да се прибере бебето в къщи и да влязат гостите трябвало да се обиколят 3 други къщи, т.е. да я заведем на 3 места между църквата и прибирането в къщи. Чували ли сте за нещо подобно? Чудя се не е ли малко прекалено да обикаляме из другите ни къщи с 40-дневно бебе? newsm78

Nagaina, и Рая се дави понякога, но бързо го преодолява, ама защото и тя си е лакома де... Мен другото ме притеснява повече, като заспи и не мога да я оригна - тогава от това пънене и напрягане, със свиване на крачетата към коремчето, дето го обсъждахме вчера - след време в съня си връща пресечено мляко и се страхувам много, ако не видя, че е върнала да не се задави...

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 10:15 от Tony_st

# 142
Дез, Белла, мерси!

Дез, на Ники също са му омалели доста неща, а някои дори не му станаха. Добре, че и аз не се захласнах да купувам, а и имам от баткото. Но неща, които Гого носеше до 2 месеца поне, на Ники не му стават, а Гого се роди също голям - 3550 и 52 см. По това, че на Никола сега му омаляха някои неща много бързо съдя, че е дръпнал на см.

Белла, аз взех за 62 и 68 см. Ники се роди 53, а е дръпнал поне с 3 см, може и повече - съдя по дрехите, които му омаляват. Аз н атвое място бих взела поне 60-62, нали трябва и да го поноси малко, че да се изплати Simple Smile

Нагаина, давенето наистина може да е от скоростта, с която тече кърмата ти  (виж линковете, които пуснах) - обикновено това е причина или ако са много пълни гърдите ти или пък ако бебето е по-лакомо и всмуква повечко кърма накуп, която не може да глътне. Пробвай с по-различна поза - такава, в която бебчо е малко по-изправен, така че главичката му да идва над телцето. Това, което ти си написала, също помага - да се изцедиш малко преди хранене. Зависи какво предизвиква проблема. Ако не се справиш, пусни и тема в Кърмаческия, ще е полезно.

Тони_ст, на мен ми се струва смешно (а и не особено подходящо) това обикаляне, а и за пръв път го чувам честно казано.

Честити месечинки на Мария, Алекс, Ивайло, Илияна, Мартина и Виктория! Да растат здрави и засмени!

Ние отиваме на консултация след малко, ще докладвам после Simple Smile

# 143
Добро утро  Hug
Мери, миличка, стискам палци всичко да е наред!!!Кураж мила, с теб сме  fingerscrossed
Аз да ви се похваля от консултацията вчера - мойто слонче е качило цели 1 100 кг, вече е 4 600 кг  Mr. Green и е пораснал с 2 см.( въпреки че аз съм почти сигурна, че са повече и че сестрата не го премери като хората, ама нищо и 2 см са си ок) биха му и на Борката инжекция, много добре мина - разрева се мънинко, ама после веднага заспа. И ние ще взимаме Пентаксим.
А, колко се радвам, че днес времето е хубаво - ще излизаме на разходка  newsm44
Честити месечинки на Мария, Алекс, Ивайло, Илияна, Мартина и на Виктория!!!Да сте живи и здрави и много да радвате мама и тате!!!
Честити бебковци на Катерина 78 и Яни_та!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Ели, за помпата на Авент - аз я развъртам всеки ден, нали ми понамаля кърмата и се цедя ли цедя...Виж дали правилно си сложила малката приставка вътре (дето е като копче) и дали са прилепнали хубаво силиконовите джаджи. При мен няма проблем - цедя се перфектно с нея, е не е като бебчо да те изцоца де  Mr. Green

# 144
  • Варна
Добро утро и от мен. Успех днес на нани1983 за секциото и на Ади за прегледа а кой знае може и да не е само преглед  Praynig
Хайде успех и на другите отанали... То вечно изпуснахме и тая тема  hahaha 
Честита месечинка на Мария, Алекс, Ивайло, Илияна, Мартина и на Виктория!
Лек ден  Hug

# 145
  • София
kikoimeryPraynig

Здравейте и от нас. Щастлива съм, защото Калин вече редовно уважава и двете гърди. Предлагам винаги първо доскоро нежеланата , защото дава по-малко и после - другата. По нататък може би ще опитам да ги сменям както си е редно. За сметка на това количеството изцедена кърма намаля до минимум - 20-тина мл. Според мен не си струва цеденето - вие какво мислите? Утре май ще отсвирим БМК  Whistling Отделно имах малка лична драма сутринта, но ще пусна тема в кърмаческия, за да се консултирам, ако някой го интересува, да погледне (става въпрос за инцидент при съхранението на кърма във фризер).
Относно нощното хранене, не мога да преценя дали го имаме, защото Калин хапва след баня, после се буди към 1 или 2 ч. и някои дни откарва до 7, а някои се буди примерно в 12 и в 4 (когато банята е била по-рано).
За пръхтенето, и Калин го прави, и други звуци издава, гарнирано с физиономийка Simple Smile
Искам да питам имате ли проблеми с ноктите на бебето? Тези дни забелязахме, че Клаин има на палеца на крачето в края на нокъта едно тъмно жълто нещо... като... де да знам... малко на загнояване прилича...

Катерина 78, yani_ta, честита ви радост  Hug

Polly-Wolly, добре дошла  Hug

Росикв
, чакаме, мила  Hug

Tony_st, аз се мазах всяки ден срещу стрии от ВТОРИЯ месец и сега, ако си покажа корема, свят ще ви се завие от страшната гледка - стриите се появиха внезапно в последния месец. Е, аз имах и огромен корем, но все пак се надявах, че мазилата ще помогнат... а може и да са помогнали и да са минимизирали ефекта Simple Smile Специално искам да те питам за Колийф-а нещо. Ти нали спомена, че не ползваш помпа, как даваш капките тогава  newsm78 На мен ми хрумна еретичната идея да ги разтварям в 1 лъжичка вода или чай копър, но не знам дали няма да повлияе на ефекта от тях... Само заради едни капки цялата процедура по миене, стерилизиране и сглобяване на помпата ми се струва доста натоварваща...
И друго, ще споделиш ли за тая работа с църквата... майка ми напъва, а мъж ми е скептичен, иска да знае какво се прави точно...

vily_st, за подсичането е много подробно обяснено в лекциите. А иначе ние ползваме Памперс и нямам забележки - не съм виждала подсичане на живо още.

искам да питам за помпата на Авент. Нещо не мога да се справя. Бебка не харесва лявата гърда и се цедя, но го правя на ръка. Дайте съвет.

Това е точно моето старо положение с Калин. При нас свърши работа тъпо и упорито предлагане на гърдата всеки път, тестване на всякакви пози на сукане, стриктно цедене всеки път за поддържане на лактацията. И стана. В Кърмаческия има 2 теми за кърмене от едната гърда, прегледай ги, ако искаш...
Помпата на Авент виж в лекциите представянето, ама с две думи има 3 места, които са важни за вакуума (гумените дето са) - плътно ги поставяй.

SZA, Колийф давам с лъжичка и тъй като стерилизирам всеки път помпа и т.н., праскам и лъжичката (Нуби - жълта е) вътре... Има някои с индикатор за горещо, те не се стерилизират! Благодаря за инструкциите за намаляване на снимки, ама ние сме с Линукс  ooooh! Ще си ровя сама май...

rusana, Колийф си има много подробно упътване, прочети го добре. А какво те притеснява даването с лъжичка  newsm78

Кой писа, че дава изцедена кърма на бебето вместо сукане - нещо да споделя? Момичета, шашната съм! Чела съм, че помпа и бебе са несравними, но не вярвах да има такава разлика!!! Докато Калин не искаше едната гърда, тя даваше средно 40 мл. с помпата. Е, като измерих Калин, оказа се, че от нея хапнал 70 мл. и после още 20-30 изцедих....

П.С. Момичета, форумът НЕ Е ЛЕКАР! Вярно, консултираме се и сверяваме мнения, но нали няма измежду нас неразумни мамита, които да дават нещо на бебето си само по форумска препоръка?!?

# 146
Здравейте
Честити бебчовци на Катя78 и Янита - Да са ви живи и здрави, а на вас бързо възстановяване.
Мери -  Praynig се за твоето момиченце, бъди силна - всичко ще се оправи.
Честити месечинки на всички мъници - да трупат грамчета за да пораснат гоооолеми дечица.

Никола също пъшка и се напъва и става като домат червен - мята ръце и се гърчи, и изплаква на моменти. Не знам колики ли е, преял ли е, гладен ли е.... И аз като Добро настроение съм на два акъла - дали да не се цедя и да видя колко ще изсуче, но пък от друга страна помпата не е бебе, а и това си е мой много любим момент - гушнатото ми момченце да сучи. Утре ще сме на контролно мерене и ще се види какво е положението.

Сега едно питане относно кърменето - нормално ли е след сукане да изцедя от едната гърна 60 мл., а от другата 10 мл. Значи ли това, че едната има повече от другата или пък на едното ядене изяжда повече отколкото на другото? Кърмя като редувам гърдите.  Не знам дали го обясних добре, надявам се да сте ме разбрали.

Аз съм доволна от помпата на Авент - но има една тънкост - звездичката трябва да е добре сложена и в правилната посока. Аз в началото докато и хвана цаката доста развивах и завивах. Но сега без нея съм за никъде - имам доста кърма и ако не се изцедя ме болят гърдите.

Ние в събота поръчахме количката и тези дни ще си я вземем - купихме на Кангаро модел Виктория. Знам, че има мами, които също са с нея имам един въпрос - имат ли дъждобран? Че аз само това не попитах.... И ако не - може ли от друг модел и марка да пасне? Защото аз държа да имам такава екстра към количката, че всичко се случва по време на разходка. А между другото днес времето е приятно и аз мисля Никола да го изкарам на терасата за няколко минути.

Лек ден за сега и късмет на всички които днес са решили да раждат.

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 11:02 от ivelina

# 147
Здравейте и от нас!

Бебка също е мнооого лакома. Като папка все бърза сякаш някой я гони и съответно се задавя. Според свекито това е точно заради комбинацията лакомия и множко кърма. Май няма оправия. Бебка сама преценява, колко да суче  Rolling Eyes

Нашето пъпче още не е паднало  Sad . Не му ли е време вече?

Въобразявам ли си или дрешките на бебка са леко омалели  Shocked . Съдя по блузките, които й купих за родилното. Сега като ги закопчавам имам чувството, че ще я удуша ( закопчават се на вратлето). Възможно ли е да е надебеляла за толкова кратко време  Thinking

...
За кг не ми се говори, аз хем съм на диета ,но за сег аняма резултат
Стискайте палци утре сме на преглед да видим колко сме наддали[/b]
Каква е тази диета  newsm78 ? Кърмиш ли?

# 148
Зеленко, аз не се цадя и не ползвам помпата /срам не срам - само веднъж съм я ползвала, но бързо се отказах/. Капките ги даваме като изцеждам на ръка 10-тина мл. кърма направо в мерителна лъжичка и в нея разтваряме капките. Аз ползвам обикновена порцеланова малка лъжичка да и давам капките - просто от едната пресипвам в другата - средно около 3 са малките лъжички пълни с кърма и капки. Ето защо след всяко даване на капки слагам лъжичкете, след като ги измия с вряла вода и сапун в чаша с вода и ги пускам в мировълновата за 4 мин. Аз не давам чай, или вода и затова не ми хрумват такива еретични мисли като при теб. Peace

За църквата - ходило се на 40-тия ден /за нашите бебоци се пада в понеделник - 30 март/ да се чете на бебето и майката т. нар. чиста молитва.  Намерих като информация това и това. Прави се пита за църквата и след това се приемат гости в къщи. Та ние ще го направим. Вчера звънях на попа, който кръсти мъжа ми и ни освети новото жилище и той каза, че белите одежди на бебето са препоръчителни за тази церемония, не че ако я облечем в оранжево няма да и четат, но... Simple Smile

# 149
Забравих да ви питам - този третия болничен, дето се издава от педиатъра - кога трябва да го издаде, че вчера забравих да го питам?Той нали е изравнителен?

Общи условия

Активация на акаунт