Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 687
  • 442
  •   1
Отговори
# 75

Това, което пишете за осиновяването, е меко казано смешно. Нищо против осиновяването, самата аз съм го обмисляла в някакъв етап. Но колко от вас, които могат да имат биологични деца, биха предпочели вместо това да осиновят? Ама честно? Единици... Като е толкова лесно, благородно и прекрасно - не раждайте следващо дете, а осиновете. Каква разлика?

Ама Бу, чакай сега...щом не можеш да си износиш детето, това значи че реално не можеш да си имаш биологично такова.......
И да познавам майки, които въпреки че могат, така им се е стекъл живота, че нямат свои деца, а са си осиновили.....

Абсолютно подкрепям. Да имаш собствено дете, според мен не включва да ти е родено от сурогатна майка (ако така се казва) и думата е повече от ужасна "сурогатно"...
За имаш биологично такова, в моите представи е ти да си майка и детето да е от твоя мъж, направено на теб самата....

# 76
  • До хладилника, който обичам
Ама Бу, чакай сега...щом не можеш да си износиш детето, това значи че реално не можеш да си имаш биологично такова.......
И да познавам майки, които въпреки че могат, така им се е стекъл живота, че нямат свои деца, а са си осиновили.....
Да - аз питам тези, които с толкова лека ръка махват - ама ето, толкова деца в домовете, осиновявайте, вместо да се мъчите!
Ако е толкова лесно и благородно, каква е разликата да се откажеш да родиш следващо дете, дори да можеш, и да осиновиш?
(Аз познавам такива семейства, впрочем. Но съм убедена, че те не биха подходили толкова лекомислено към дълбокото желание на жена да стане майка).

# 77
Да бих станала сурогатна майка , но само да износя детето на сестрами.Ако това не дай боже се наложи.

# 78
Втора опция.

# 79
Момичета,

Причините жени като нас да искат биологични деца са толкова много. Едно е, че всеки иска да има биологично дете, второ, че половинката след като е годен да има свое дете, аз се чувствам ужасно, че не мога да му го дам.
   Когато за пръв път разбрах за сурогатното майчинство /използвам тази дума, защото е точен термин и се използва в цял свят/ се почувствах ужасно и си казах, че това означава никога да нямам свои деца. Но с времето започваш да свикваш и да разбираш нещата. Когато за пръв път са присадили човешки орган съм сигурна, че човечеството е било силно против. Когато са направени други открития, хората също са били против и ги е било страх. Разбираемо е. Аз също се страхувам от много неща, но целта на темата ми беше да покажа на всички, че не всичко е открито и се знае от човешкия ум. Днес съм против, утре съм за. Точно в това се крие израстването на човешката раса.
   И още веднъж ще ви помоля - нека не се съдим една друга и говорим от името на всички.  
   Уважавам всяко едно написано мнение в темата и съм щастлива, че повечето са гласували с Да, макар и че не биха износили дете на други родители.

Всеки решава какво иска да остави в този живот  Praynig

# 80
  • София
БУ - Ами чесно казано аз не намирам разлика в това да е осиновено или някой да го износил и да ми го е дал....то някак, все си е по-един начин чуждо и в същото време много твое си, защото ти си му родител, ти го гледаш, ти се грижиш.....

То за това и не бих станала сурогатна майка, защото ако нося едно бебе 9 месеца в себе си, то ще е моето бебе...независимо от днк-то си и никога няма да мога да го дам на някой си там......

Въобще цялта идея ми е многонеестествена.....повече бих възприела дори ако може да отгледат детето в някаква колба 9 месеца, вместо да го носи и ражда външен човек.....

Надали мога да го обясня добре...въпрос на усещане за нещата ми е повече...не толкова логика.....

# 81
Да,но не бих станала.

# 82
Нека има такъв закон и нека, който може да го направи -аз не бих  могла. Гласувах- да, но не бих станала.

# 83
  • При хората, които обичам
Да, но не бих го направила. Дори за сестра си.
Иска ми се да се включа в спора аналогично ли е осиновяването с отглеждането на износено от друг дете, но ще съм пристрастна.

# 84
  • София
Моят отговор го няма в анкетата. Той е - не бих станала сурогатна майка и не приемам сурогатното майчинство заради етичните и правни проблеми, които поставя. Ако изобщо мога да го възприема, по-скоро бих посочила за пример да е между много близки роднини - майка и дъщеря (снаха), сестри.
Това е и моето мнение, а то доста се отличава от"Не, да се примирят със съдбата си".
Приемам осиновяването много по-естествено, по-близко ми е до сърцето.

# 85
  • София; Дружбето
Да, но не бих станала сугогатна майка. От психологическа гледна точка не бих могла да дам бебето, защото ще го възприемам като мое Rolling Eyes

# 86
  • Стара Загора
Гласувах както повечето майки с втора опция

# 87
За мен сурогатната майка трябва да е жена с изключително силна воля и съзнание.
Не мога да си представя как това същество, което сега мърда в мен, това бебе за което постоянно мисля, след раждането му ще го дам на друга жена?
Дори и да знам че, това дете биологично не е мое, само мисълта че, ще бъде 9 месеца част от мен, а после изведнъж няма да го видя ме плаши.
Но хора всякакви.  Пак казвам щом имат силната воля да се подложат на това изпитание- браво!
За жените които искат по този начин да се сдобият с дете също имам въпроси без отговор.
Аз също като Angel_Dust не намирам разлика между осиновеното дете и родено от сурогатна майка.

# 88
Ако правилно съм разбрала смисъла на темата, става въпрос за сурогатното майчинство по принцип. Та в тая връзка, и понеже някой питаше за злоупотреби, освен вече посочение, ето още една. Представих си една напудрена мадама, с пари, как си плаща на някоя беднячка да и износи детето, само да не си развали талията, да не си наруши спокойствието 9 месеца и всичко друго, което се сетите. После същото това бебе ще бъде отгледано от поне две бавачки, майка си и баща си ще ги вижда за половин час на ден най-много, ама какво от това. Важното е, че то носи техните гени Stop. Горкото дете.
За протокола: Против съм. Не гласувах.

# 89
Ееее,ама защо все "пари","бедни","богати"...........Аз си имам достатъчно пари,изглеждам на 18,талията ми е още по-хубава..............и все пак бих износила чуждо дете. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт