Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 692
  • 442
  •   1
Отговори
# 90
Ееее,ама защо все "пари","бедни","богати"...........Аз си имам достатъчно пари,изглеждам на 18,талията ми е още по-хубава..............и все пак бих износила чуждо дете. Naughty

И аз си имам пари, на 33 съм, пък изглеждам на 25, доста ми е хубава талията, но не бих износила чуждо дете, нито пък искам някой да ми износва. И не защото вече имам две деца. Обществото ни не е дорасло за това.

# 91
Душичка, поздравявам те за силата да пуснеш тази тема. Поздравявам те и за толерантността и разбирането към разнородните ни мнения.

Нещо вътре в мен ми подсказва, че ако бъде създадена законовата рамка, необходима за това, за вбъдеще ще има майки, които да желаят да износят чуждите деца. И това много, много ме радва. Без злоупотреби, без разговори за пари. Не обобщавам, просто въпрос на вътрешно усещане. Въпреки опасенията ни за недораслото ни общество и други. Важното е тези, които имат желание, да имат и възможността.

# 92
не бих станала кокошка-носачка в общия случай.
НО!
бих го направила за децата си. и това го казвам съвсем отговорно и обмислено.
обаче във времето, в което може и да се наложи подобно нещо, аз самата няма да съм в детеродна въраст, така че и това не може да се случи дори хипотетично.
в никой друг случай обаче не бих носила и после 'подарила' чуждо-мое дете. просто защото то ще си е мое - не бих го харизала на никой, колкото и благородна, страдаща или отчаяна да е каузата на другия. в някаква степен опира до чистия егоизъм и майчинство на съвсем първобитно ниво. просто ми е непонятно как човек би могъл да се откаже от детето си...

съчувствам на жените, които са принудени да мислят и да пробужат подобни такива теми и дебати . съзнавам, че нямате избор. а много, много бих искала да имате Hug.

не гласувам, защото не виждам моя вариант на глас  Peace

# 93
Аз съм против, казах го и в другата тема. Въобще, сурогатното майчинство ми напомня за филма "Пришълеца".
Това дори не би могло да се нарече майчинство. Зачеваш ин-витро, раждаш някакво си дете, чуждо, хем ти си го родила, хем не е твое. Докторите казват на родилата го жена "благодарим ви", а на т.нар. генетични родители "честито, станахте родители". Толкова е неестествено!
Не бих могла да нося ЖИВОТ в себе си и същевременно да знам, че това е нещо чуждо, не мое, като през цялата бременност ще трябва да се настройвам, че това бебе е "под наем" в утробата ми, като някаква вещ! Сигурно има жени, които биха го направили и го правят, предполагам, в страните където това е законово уредено. Ей Богу, не ги разбирам - това не е като да си носиш ключовете 9 месеца в джоба на якето!

# 94
  • там от където съм
В една друга тема казах,че НЕ бих износила чуждо дете( дори и на роднина) ,но  нямам нищо против хората които са съгласни да го направят. Peace

# 95
  • До хладилника, който обичам
viva nova, странно ми се струва това, което казваш.

Аз бих се радвала дори на подобрени закони - като знае една бременна жена, че определено не иска да задържи детето, да бъде насърчена система за осиновители - които тя да може да види предварително, да има думата кой да осинови детето й, да е сигурна, че е в добро семейство, вместо да попадат децата в домове. Животът на едно дете може да е съвсем различен, ако още след раждането си има майка, макар да не го е родила тя.

# 96
За втората опция съм!

# 97
Аз мисля, че някои изказвания са доста крайни...  Thinking
Защо да не се даде шанс на тези, които искат да го направят ?
Само защото вие не искате ли ?
  newsm78

# 98

То ще е горко без значение дали е излязло от биологичната майка, осиновено от непознати родители или родено от сурогатна майка. Каква е връзката с темата?

# 99
Бу, това, което казваш леко е встрани от "сурогатната" тема! Но иначе е чудесна идея, която бих подкрепила с подписа си!

И, да, мнението ми може да е крайно, но не виждам причина да го коментирате. Против съм и толкова. Peace

# 100
И, да, мнението ми може да е крайно, но не виждам причина да го коментирате. Против съм и толкова. Peace

Не коментирам специално твоето, а по принцип...

В една друга тема казах,че НЕ бих износила чуждо дете( дори и на роднина) ,но  нямам нищо против хората които са съгласни да го направят. Peace

Според мен, ето това е мнение на човек, който уважава избора на околните...
Поздравления...
   bouquet

# 101
Аз лично не бих станала сурогатна майка , не за друго , ами от страх да не се привържа към това бебенце , което ще расте в мен, може би е въпрос на психика , знам ли ?
НО ако наистина има жени , които са готови да се подложат на това , не виждам причина да бъдат спирани от закона  Peace

Душичка, поздравления за силния дух  Hug

# 102
.....Ееее,ама защо все "пари","бедни","богати"...........

Ами защото каквото и да си говорим в крайна сметка ще стане дума за пари. И ако някоя емоционално узряла за идеята жена се навие да го направи (не за близък човек) в крайна сметка ще се заговори за пари. И то, предполага се, за не малко пари...и не говоря за това аз имам, ти имаш пари...това е относително понятие с "имането" - за един 1000 лв са стотинки, за друг - 3 месечни заплати! Та чудех се, на колко ли е оценена тази "услуга". И още нещо - мисля че ще е по-лесно да навиеш някоя жена да го направи за пари, отколкото да разчиташ на благородство и състрадание...хайде да си го кажем честничко! Такъв е живота в милата ни България!
Така че какте е казал народа: "каквото и да ти говорят - знай, че става дума за пари!" ...и още малко материални разсъждения по темата. Какво правим ако в 7-8ми месец майката (сурогатната) рашава, че парите са й малко и почне да изнудва генетичните родители? Да знам, грозно е, но това е, пак казвам мила картинка от родната България  #2gunfire

И още едно питане как генетичните родители биха били сигурни, че сурогатната майка, за която това е само "услуга срещу заплащане" живее здравословни и целесъобразно през 9-те месеца?  newsm78

# 103
. Какво правим ако в 7-8ми месец майката (сурогатната) рашава, че парите са й малко и почне да изнудва генетичните родители? Да знам, грозно е, но това е, пак казвам мила картинка от родната България  #2gunfire

Мисля, че ето това би се случило, ако няма закон...
Ако има, обаче - няма как да стане...  Naughty
А за другото - ами, всеки сам си преценява дали да избере тази майка или не...

# 104
  • Стара Загора
Гласувах с втората опция. Причината е че немога да родя дете и да забравя за него. Смятам че това е естествена човешка реякция и резултати от запитването са много реални, но ...
Има едно голямо НО - след като има майки който изоставят децата си, то има и такива който биха родили чуждо дете за пари. Хубаво е да има закон който да се спазва и да помага да се родят децата на хората който имат пречка да го направят сами. Като се замисля това е единствения шанс на тези деца, но много са малко тези който биха станали майки под наем.

Общи условия

Активация на акаунт