Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 700
  • 442
  •   1
Отговори
# 60
значи за сестра/брат сте готови,а за други хора не newsm78 ooooh!
Защо това е толкова странно за теб...?

# 61

По принцип и на мен ми е странно...
И даже малко особено бих се чувствала, ако това дете е пред очите ми всеки ден...  Thinking
Предпочитам другият вариант...

# 62
И даже малко особено бих се чувствала, ако това дете е пред очите ми всеки ден...  Thinking
Предпочитам другият вариант...[/b]
И аз  Peace

# 63
  • София
По принцип против нямам, всеки да прави каквото си иска, но аз самата не бих.

Пък аз ако не можех да имам дете и толкова исках, щях да си осиновя, вместо някой друг да ми го износва...може би не случайно така е решила природата, съдбата или каквото там друго......

гените не са единственото нещо, което те прави родител.  - абсолютно вярно го е казала Gallia Wink

# 64
Втора опция Peace

# 65
Ами странно ми е,че сме готови да помагаме на близки ,а на другите хора не.........Аз всъщност мисля по-различно за такова дете-не бих искала да расте пред очите ми,защото ще го заобичам много.............По-добре да знам от разстояние.Казвам това,защото прочетох,че много жени са готови на това ,ако виждат детето всеки ден.
Дано никой не се заяжда с мен заради позицията ми  Praynig
 Hug Hug Hug

# 66
Преди време гледах научнопопулярен филм за много убийства в английския кралски двор през Средновековието свързани с борбата за трона. Бяха проверили кой на кого и какъв роднина е. И се установило, че всеки гледа да навреди минимално на собствените си гени. Колкото по-близка била родствената връзка между убиец и убит, толкова по-малко хора убивал (защото иначе би унищожил твърде много собствени гени). И обратно - колкото по-далечна била роднинската връзка, толкова по-голям брой били убитите. Говорим за генетична връзка, не по брак. И бяха сметнали, че дори и най-кръвожадните не са затрили сумарно повече от 75 % от гените си. Все пак родът трябва да оцелее.
Та затова и хората по принцип са готови да направят доста жертви за най-близките си и много по-малко за непознатите. Просто така стоят нещата.
Но все пак, ако законът уреди взаимоотношенията между всички засегнати страни достатъчно ясно, аз лично не съм против. Щом има жени, които да дарят това щастие на друг - защо не? Това, че аз не мога да го направя не означава, че и друга не може.

# 67
  • София
doretoo - то всеки го чувства различно....едни биха искали да е наблизо, други на далеч, трети не биха го направили и за най-близкият си човек, четвърти биха го направили само ако някой им плати, без изобщо да им пука за самото дете........ хора разни сме......

# 68
Лелеее, забелязах ,че с Джуличка мислим еднакво по темата. Hug

# 69
Лелеее, забелязах ,че с Джуличка мислим еднакво по темата. Hug

Да, и няма защо някой да се заяжда, защото това е нашето мнение по въпроса...
Никой никого не кара насила - само споделяме...
  Peace

# 70
... Но колко от вас, които могат да имат биологични деца, биха предпочели вместо това да осиновят? Ама честно? Единици... Като е толкова лесно, благородно и прекрасно - не раждайте следващо дете, а осиновете. Каква разлика?

Разлика има, и вие го знаете, дотолкова, че ако човек иска да роди дете, далеч по-вероятно е да го направи, отколкото да осинови. Просто факти от живота  ...

Така е Бу, просто обществото ни не е дорасло.
За съжалние мъжът ми не иска да осиновим дете, аз лично искам още 2, но не искам повече никога да съм бременна, нито да раждам, само при мисълта ми иде да се метна от някъде  ...

# 71

По принцип и на мен ми е странно...
Предпочитам другият вариант...

Неее, то това е ясно.
В питането си аз изхождам от това:
Ами странно ми е,че сме готови да помагаме на близки ,а на другите хора не.........
Все пак тук не говорим просто за някаква си помощ, а за нещо много съкровено. Така е, според мен. Дори, ако щете, някакъв вид жертва.
Не че има нещо лошо, ако го направиш за чужд, непознат човек.
Но това, че някои жени са склонни да станат сурогатни майки, само ако става дума за близък - сестра и т.н., е напълно нормално и обяснимо, според мен.

# 72
да но не бих станала

# 73
Вилиана, явно аз не съм те разбрала и съм отговорила, мислейки за нещо друго...   Peace

# 74
  • София

Това, което пишете за осиновяването, е меко казано смешно. Нищо против осиновяването, самата аз съм го обмисляла в някакъв етап. Но колко от вас, които могат да имат биологични деца, биха предпочели вместо това да осиновят? Ама честно? Единици... Като е толкова лесно, благородно и прекрасно - не раждайте следващо дете, а осиновете. Каква разлика?

Ама Бу, чакай сега...щом не можеш да си износиш детето, това значи че реално не можеш да си имаш биологично такова.......
И да познавам майки, които въпреки че могат, така им се е стекъл живота, че нямат свои деца, а са си осиновили.....

Общи условия

Активация на акаунт