Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 707
  • 442
  •   1
Отговори
# 105
А който иска да го направи, да го направи. Всичко е въпрос на разбирания, в крайна сметка.

Може ли да попитам, тези от вас, които искат да станат "сурогатни" майки, какво ще бъде отношението ви към детето, което ще расте във вас и ще родите. Как си представяте този процес? Моля, ако желаете, споделете.

Gallia, всичко което казваш и още куп  други подробности, би трябвало да са законово уредени, ако въобще се стигне до разработването на такъв закон.Особено тревожен е въпроса, ако детенцето се роди с някакво увреждане и истинските му родители решат да го оставят в дом.....ще ги задължи ли закона да го отгледат вкъщи.... и още много, много други сериозни въпроси има.

# 106

А за другото - ами, всеки сам си преценява дали да избере тази майка или не...[/b]

Не говорим за предварителния избор, говоря за тогава когато майката вече носи "вашето" дето и въпреки всичко ходи по дискотеки, пие, пуши, не взема витамини, яде болкуци и пр..... newsm78

Как може изобщо да се контролира този "процес" се чудя  newsm78 #Crazy

# 107
Да,но не бих го направила.

# 108
А който иска да го направи, да го направи. Всичко е въпрос на разбирания, в крайна сметка.

Може ли да попитам, тези от вас, които искат да станат "сурогатни" майки, какво ще бъде отношението ви към детето, което ще расте във вас и ще родите. Как си представяте този процес? Моля, ако желаете, споделете.

Точно така, за това говорех...  Peace

Отношението ми към детето - ами, никакво...
То не е мое...
Каквото отношение имам и към всички чужди дечица...
Т.е. радвам им се, симпатични и сладки са ми, но не са мои...
Да са живи и здрави на родителите си, но аз нямам нищо общо с това...
Това е моето мислене, не е задължително да го разбирате...

# 109

А за другото - ами, всеки сам си преценява дали да избере тази майка или не...[/b]

Не говорим за предварителния избор, говоря за тогава когато майката вече носи "вашето" дето и въпреки всичко ходи по дискотеки, пие, пуши, не взема витамини, яде болкуци и пр..... newsm78

Как може изобщо да се контролира този "процес" се чудя  newsm78 #Crazy

Е, ти от улицата ли ще я хванеш тази жена ???
По същата логика донорите биха могли да са какви ли не....
И какво - не бива да има и ин витро с донорски материал ли ???

# 110
Вместо да очаквам друга жена да износи детето ми, бих предпочела да си осиновя детенце. Не бих станала сурогатна майка поради простата причина, че няма да имам сили да дам износеното от мен детенце.

# 111
Да са живи и здрави на родителите си, но аз нямам нищо общо с това...[/b]

Уаауу! Това ми хареса!

# 112
Джуличка
ами аз мисля, че избора като цяло не е голям, така че не знам от къде ще я "хванеш", но надали ще ти предложат каталог със здравословно живеещи кандидат сурогатни-майки между които да избираш?
+ това сравнението не е много на място с донорския материал. Виждам, че си раждала жена и сама трябва да знаеш, че каквото и да било преди бременноста - било (пушене, пиене, и пр.), но след двете чертички на теста е редно нещата коренно да се променят, макар и само за 9 месеца...

# 113
Аз съм за, но за съжаление както повечето от Вас и аз не бих могла да оставя един живот, който 9 месеца е расъл в мен....но се възхищавам на всяка една жена, която е готова да помогне по този начин.
Разбира се са необходими много строги законови рамки, които да предпазват и двете страни по някакъв начин.

# 114
Аз съм за, но не бих станала такава. Просто не мога да си представя да го нося 9 месеца и после да го дам на друг.  

# 115

Ами всъщност по-скоро няма имам отношение към него.Това дете няма да е мое.Ще си мисля само,че трябва да е живо и здраво и ще чакам момента в който то ще види майка си и баща си,а аз ще видя радостта на лицата им.Аз ще се гордея със себе си.Това е.

# 116

Ами всъщност по-скоро няма имам отношение към него.Това дете няма да е мое.Ще си мисля само,че трябва да е живо и здраво и ще чакам момента в който то ще види майка си и баща си,а аз ще видя радостта на лицата им.Аз ще се гордея със себе си.Това е.
И аз съм със същата нагласа  Peace

Малко встрани от темата, но по същата причина трябва да се чудим как приемните родители гледат деца за 1, 2 и повече години, без да стават техни родители и след като семейната ситуация на децата се подобри, те се връщат при родителите си. Правила съм такива проучвания за България. И да, на мен би ми било много по-трудно да отглеждам това дете с години, без да е мое дете и като знам, че ще трябва да се разделя с него рано или късно.

От това не следват сравненията с майки-инкубатори  Wink

# 117
  • София
Гласувах с втора опция. Като повечето жени и аз ще чувствам детето мое, ако го нося 9 месеца и го родя.
Колкото до възможните злоупотреби-нали затова се иска регламентиране на процеса. Какви циганки, продаващи децата в чужбина, какви донори отказващи да платят. Аз си мисля, че сурогатното майчинство няма да е платена професия, най-много донорите да поемат разходите около бремеността и раждането.
Сега като се замисля за много близък роднина (брат, сестра) бих го направила.

# 118
Отношението ми към детето - ами, никакво...
То не е мое...
Каквото отношение имам и към всички чужди дечица...
Тук вече не съм сигурна, че ще е никакво. Не знам, може би наистина зависи от гледната точка  newsm78 newsm78 Обаче това дете ще го има благодарение на теб! Чак пък никакво отношение. Аз затова не бих могла да направя тази стъпка. За мен всяко ритниче, всяко обръщане, всяко хълцане, всяка хапка храна, която поглъщам с мисълта да е живо и здраво.....някак си не мога да си представя, че няма да имам отношение към детето.  newsm78
Облаче се радвам, че има такава дискусия по темата. Може би не сега, може би след 5 или 10 години би се приел съответния закон. Колкото повече гледни точки се видят, толкова по-изпипан ще бъде закона. Въпреки че той няма как да регламентира и сложи под контрол човешките чуства.
А и наистина какво ще стане, ако все пак роденото дете е със сериозно заболяване и в един момент генетичните му родители се откажат от него?  newsm78 Как ли ще се чуства жената, която го е родила  newsm78 Макар, че всеки, който се наеме с подобна работа съответно ще си носи и рисковете и последствията.

# 119
гласувах с първа опция,но бих го направила само за роднини,иначе за непознати едва ли...
трябва да е регламентирано и да има закон,след като в други страни е направено
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт