Пролет вече е дошла-Австрийки скоро ще похапват ребърца :) -34

• 14 282
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
Уомбат, майстори много, но са Българи и пари също взимат. Не знам дали те устройва.

Ами то ясно, че никой не работи за чест и слава  Grinning Дай ми, ако имаш координати ,най - непретенциозния. Все пак става въпрос за къртене. Дори не ми трябва да е майстор  Grinning
А ако знаеш някой който лепи плочки и не взема много, може и неговите координати да ми дадеш. Бе давай каквото имаш  Mr. Green И на билет до Корсика ще съм  smile3508благодарна  newsm47

# 181
  • София
fat.wombat, ми да... точно това искам, да се пошлая, пък ако ми излезе късметтъ някъде добре;) иначе в София си имам всичко;) Благодаря.
elitsa77, аз май съм учила, недоучила... точно с това ми образование ставам само за секретарските обяви. Едни са ужасно специализирани, а за други ти трябва осми клас... Ще мис е някой да дойде и да ми налее акъл в главата какво точно да направя, и в какво да специализирам, за да имам поне добра работа.
По отношение на заплатите...... не знам длаи ми вярвате, парите са важни, но това да си заплюя Виена няма нищо общо. Факт е, че не съм обикаляла кой знае колко и може да греша в избора си, но аз харесах сами ядух на града /пак акзвам, като турист/. И так... мили мами, приятна ви вечер, аз си оставам с чуденка Thinking newsm46
ПП: Другият месец за втори път отивам в Прага.... да не стане така, че като се върна ще пиша в темата за преместване там Grinning

# 182
  • Виена
Уомбат, аз казах, че не искам да я разколебавам. Разбира се, че да работиш извън България има много плюсове, но също така у нас вече има много фирми, където можеш да се чувстваш като бял човек, с отлични заплати, с много командировки, с много международни консултанти и т.н. Защо един специалист трябва да мие чинии в Италия, вместо да започне дори и на по-ниска позиция в България и след година -две, вече с поне някакъв опит и контакти да потърси нормална работа където поиска Simple Smile Според мен ако отиде да учи това наистина си заслужава и има логика, останалото си е чист авантюризъм, а аз както споменах съм малко консервативна към губене на време в експерименти Simple Smile

# 183
Аби, аз дойдох тук заради мъжа ми, който беше живял в Германия преди това и като се върна в БГ не успя някак да се напасне. Аз лично никога не съм искала да се махна от БГ, но...трябвало компромиси да се правят в брака и аз направих своя. Не знам езика и нямам шанс за работа скоро, докато в София си имам супер такава, обаче вече имам бебе и живота тук с него много ми харесва! Стискам ти палци, аз бях малко студентка в Гърция и съм на мнение, че човек трябва да опитва, а ако не му харесва-пътя към БГ е винаги отворен!

# 184
  • Виена
Аби,аз също съм на мнение,че трябва да се пробваш извън БГ.За мен,поне там нямаш реализация и перспектива  Rolling Eyes,поне за в момента,а този момент не се знае колко дълго ще продължи...Положението в БГ,погледнато от всеки ъгъл е трагично.Аз не бих се върнала да живея там.Да,мъчно ми е,но ми стига 1 седмица да постоя,и всичко тук започва да ми липсва.
Аз също дойдох тук заради мъжа ми.Това беше отдавна,преди 10 години-бях 19 годишна.Тогава бяхме все още млади,влюбени...Аз знаех,че това е мъжът на живота ми,и реших да го последвам.Не отидох да уча,а дойдох тук само,за да бъдем заедно.Тогава беше много трудно.Вадехме визи с 300 та зора,фалшив гръцки паспорт имах даже,не един,а 2(първият ми го откраднаха).Добре,че мама и тати помагаха...Минали сме през какви ли не трудности,но сме се справили с всичко.Важното е да следваш целите и мечтите си.За нищо не съжалявам!Радвам се даже,че не си останах в БГ!
На 20 години забременях,и понеже,тогава не беше,както сега се прибрах в БГ да родя детето си.1 година,докато не се установи той не можехме да сме заедно  Rolling Eyes.Само аз си знам какво ми е било.Това,че може да е трудно не бива да те плаши.Естествено,че ако всичко е уредено е супер,но не на всеки се случва.

# 185
Другият месец за втори път отивам в Прага.... да не стане така, че като се върна ще пиша в темата за преместване там Grinning
имам позната бг там, много лесно и без стрес се установи, Успех  Hug
Иначе при всеки е индивидуално, важно е с каква нагласа идваш. Има хора, които имат висше, знаят добре 1-2 езика, четат по вестниците, че в чужбина дават ХХ хил, евро заплата и като дойдат тук и им се наложи да работят на черно, дори и да поназнайват немски шефовете им ги мачкат, защото не разбират диалекта, излъжат ги и не им платят... и става страшно  ooooh! Въпрос на късмет  Peace За кадърни хора сигурно има реализация, но според мен шансът при такива е по голям в Бг. Тук обаче идва въпросът дали голямата заплата е по важна или сигурността  и чистотата в държавата например. Плюсове и минуси навсякъде. Всеки сам си избира  Hug
Някой може ли да ми даде линк къде да търся Монтесори детска градина наблизо  Praynig

# 186
  • Vienna
Облак и аз искам градинар, ама няма...... мн сметки трябва да се пла6тат и пари и за такьв лукс няма Rolling Eyes рада, кво да правя и по зада4и ти4ам, а искам време и за мене Crossing Arms абе сложно. Мъжо постоянно в командировки и вси4ко на мене остава........
Аби в банковата сфера. по принцип в Австрия не се пла6тат мн високи заплати, в тур.агенция се взима 1800Е бруто, за жена  работе6та вьв фирма не6то от рода на секретарка, асистентка 2000Е нето е направо супер, да не забравяме 1 лятна заплата, една новогоди6на и бонусите. И зависи как и къде живее6, полу4ава6 ли помо6ти и тем подобни, може6 сигурно и с 800Е на месец да живее6, без кола, нет, кабелна, застраховки....... а може6 и с 8000Е да живее6 и пак да не ти стигат, просто е мн,мн отнасително. Аз дойдох тук заради мъжът ми, пътувах мн 4есто служебно до Австрия, една приятелка слу4айно ни запозна и......... зарязах и гадже и добра, доходна работа и се хвьрлих в авантУра, об6тежитие, зор за визи, работа на 3 места, абе ад. Но лУбовтта е сляпа, понякога ми бе6е мн гадно и се 4удех как от принцеса станах пепеля6ка и не бе6е ли приказката обратно newsm78 носега 7год. по късно, мога да кажа 4е вси4ко си е заслужавало.(не6тата се подредиха преди 4год.) За6тото вси4ко сме постигнали сами и един цент не сме взели от родителлите ни(освен 400Е Аблиозе за един ап. които им вьрнахме на 2 вноски след 2 месеца). Така ние е супер, никой коп4е не може да ни каже Sunglasses В бг нямаме ни6то, на6то у дома е тук.
Има ли някой слу4айно да кара с бг регистрация?Ако да за6то избрахте така и на 4ие име я записахте? питам за6тото се 4удя дали да си взема кола от бг, разликата е доста 5000Е в цената и с 180Е на месец по евтина застраховка, но пьк тука 6туфето 6те ни падне, да ама така може да си позволиме 2 коли, малка с австрииски номер и голяма с бг номер newsm78 6те се побьркам от комбинации.............

# 187
  • Виена

Patenze25,аз имам познати с коли на БГ регистрация.Знам,обаче само,че застраховката е по евтина,а колата е писана на някой роднина.Не плащат и глоби от паркшайни например...Между другото наскоро мъжът ми,ми спомена,че баща му и бащата на твоят мъж са от един роден град и са били съученици(първо в Плевен,а после и в Сф) и приятели.
Анни,вчера една позната ми спомена,че едно от децата и било в такава градина в началото,преди доста време.Ставаше въпрос за 20 ти бецирк,обаче.Беше супер доволна от системата.Сега макар и да и е малко по далече,иска да сменя градината на малкия си син,че нещо не била доволна от сегашната.Аз се изненадах,че имало и такива градини.За училищата разбрах наскоро(от LaDolce,за което съм много благодарна).И на мен ми е много интересно,дали има наблизо такава градина.За училището,вече решихме,че ако не от тази година,то от догодина ще преместим дъщеря ни в такова.
Ето какво намерих-http://www.montessori-vienna.at/,http://members.chello.at/kinderhaus-moki/frameset.htm ,не знам,дали са ти на близо...

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 09:26 от Tedito_799

# 188
Аз карам с бг регистрация и гледам да не ме глобяват. Слагам паркшайни и не правя груби изцепки. Колата е на името на баща ми. Имам пълномощно.

# 189
И ние сме с бг регистрация, наскоро си взехме колата, тя е на името на роднина на мъжа ми и караме с пълномощно. И също като fat wombat се съобразяваме доста като паркираме и караме и засега няма проблеми.

# 190
fat wombat аз също познавам майстор, който лепи плочки и мисля, че е добър и разбира от работата си, не знам за кога ти трябва на теб и дали ще е свободен, но бих го попитала, стига ти да искаш.

# 191
Забравих да ти  кажа, ще го питам и дали иска да карти. Но мисля, че ще се съгласи.

# 192
Здравейте и от мен. Аз вчера след работа вилнях из градината ( ще вземе да пусна една обява в майхаммер.ат, че ми втръсна да плевя и копая, а градинар на по-късен етап, като спечеля от лотото) и нещо пак се повредих. Днес съм в къщи, като ходя ме боли гърба, куцам, абе така е  - старост нерадост  Sunglasses

Ани, ето ти линка на Монтесори Гезелшафта http://www.montessori.at/, адресите на детските градини и училищата са най-долу в ляво.

Теди, пак забравих в кой клас е дъщеричката ти? Ако е завърши нормално фолксшуле, и на нея и на вас ще ви е трудно, да свикнете с новата система на учене в чисто Монтесори училище. Те са по-скоро за деца, чиито родители си избират тази система на обучение и възпитание още от детската градина. Разгледай някое училище, което има паралелки, които учат по системата на Далтон (Dalton Plan), това е един вид Монтесори за големи.

За кола с българска регистрация и аз се замислям от време на време. Не знам обаче, дали наистина ще ми излезе по-евтино от моята в момента, като трябва да я водя 1 път в година на преглед в България. Знае ли някой къде мога да се информирам на тази тема?

# 193
# 194
  • Виена
Има ли причина колата да не е на собствено име, ако си българин с постоянно пребиваване в Австрия? Гледам, че всички сте с пълномощни, та питам, ако имате инфо  newsm78
Някой има ли представа за евтино избиране на мобилни оператори в България от стационарен тел. тук? Варианта от мобилен тел. и от компютър в момента не мога да ползвам, иначе ми е най-изгодно. Мерси на отзовалите се!
Пате, кефиш ме!
Ели, това, че критикувам моментната ситуация  в София е нормално на фона на всичко, което виждам в другата европейска столица. И аз си обичам родния град и ме боли като чуя някой, който не е от София да си изкрещява отрицателното мнение с категоричността на последна естетическа и етична инстанция, а с риск да не го обидя, не смея дума да да кажа или напиша. В същото време един куп народ пътува дълго, за да се установи в София. Обстановката там в момента до голяма степен е плод на некадърен мениджмънт, но и на това, че болшинството от живеещите изобщо не милеят за вида й. Само ползват и захвърлят. Не им е мило. Не им е родно. Омагьосан кръг, от който не знам как има излизане. Чалга, боклуци и чудовищна престъпност. Като добавим и държавната политика, прилагана от разни хора със съмнителни професионални качества и... Ще стигна до конфликт, ако напиша още по въпроса  Confused. Затова по-добре да не продължавам  #Cussing out.
Джидж, това е в топ 1!  hahahaБлагодаря ти!  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт