С мерак за отслабване - и стари, и млади Дюкан ни запали - 167

• 29 659
  • 546
  •   1
Отговори
# 480
  • София
greta.kr,аз си правя ама не всеки ден през П дните.Обаче ние сме трима на режима ,така че не идва много .А някой беше пуснал рецепта за фалшив таратор по дюкански с копър и вместо краставица -дръжки от копър. Joy
Да, DorchesterHug И меду другото, днес на обяд го направих! И между другото много ми хареса! Hug  bouquet

Шшшшшт,ТИХО! Да нИ тЪ чуят от фармацевтичната промишленост,че веднагически са ма напраЙли на хапчета за отслабване  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Joy Joy Joy Напълно основателно се страхуваш, Мастерче! Hug

# 481
greta.kr,аз си правя ама не всеки ден през П дните.Обаче ние сме трима на режима ,така че не идва много .А някой беше пуснал рецепта за фалшив таратор по дюкански с копър и вместо краставица -дръжки от копър. Joy

Да, четох го и Dorchester сега го написа............но аз се хващам като удавник за сламка.

Може аз да не съм разбрала какво са ми обяснили за мазнините в мускули Rolling Eyes

# 482
  • София
Благодаря за разясненията и куража който ми давате.Може би защото нямам опит в тези неща,и правя грешки,но вече преди всяка крачка ще питам.Стига да не ви досади от моето питане  Laughing
За П и ПЗ дните вече ми е ясно.Значи тая вечер ще си хапна хубаво една салата,че от утре пак съм само на П.Надявам се, да не съм ви ядосала с моята некомпетентност, относно режима.ако е така извинявам се още веднъж.  bouquet
МИличка аз забелязах,че доста свалям от следното нещо -отделям си само белтъците на 6 яица,пека/варя/на омелт нз това си е най-чистия протеин.Пробвай 1-2 дена по 5-7 белтъка на ядене и ще прецениш
аз след галите така правя цял ден на белтъци и 3 с.л. ов.трици и това е .

Адреналинка,мисля че ако си прочетеш внимателно какво си написала ,ще разбереш сама, защо не ти идва.Ти продължаваш упорито да стресираш организма си ,а това винаги влияе и на МЦ и се замисли внимателно дали ще си цял живот в някакво твоя вариация на 3-та,която лично на мен се вижда терор за организма,или ще се придържаш към Дюкан.

# 483
  • до Бургас
Уха, сега хапнах пиле със прясно зеле, вкусно:))))
А правят ли се срещи в Бургас?

# 484
  • София
Грета, и аз съм го чувала....звучи "ако сега започнеш да спортуваш, ще превърнеш сланинките в мускули и ще станеш буца"
Поне в този вариант съм го чувала, но всъщност - не е буквално. Аз си мисля, ча наистина е добре активният спорт да е в 3-та фаза. Тогава ще имаме нужда от повече стягане. Не мисля да правя мускули, а може би само да се оформи нещо и най-вече да се стегне тялото.

# 485
  • Тракийка в Софийското равно поле....
и като те чета ,направо усещам как слабея ... Joy Много те ловкам ,да знайш.  love001
  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Шшшшшт,ТИХО! Да нИ тЪ чуят от фармацевтичната промишленост,че веднагически са ма напраЙли на хапчета за отслабване  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
smile3532 smile3532 smile3532 smile3521
Е не можах да се сдържа!

# 486
Да се включа и аз в темата за спортуването , ако може ..  Crazy
Какво значи спортуване за вас? За мен е мин. 3 пъти седмично усилено натоварване на тялото (фитнес- час и половина, бягане- час, плуване - час и пр.) 
Дюкан казва - ако спортувате- не спирайте, но ако ли не - по добре не започвайте сега..
По мои лични наблюдения спорта във втора не е удачен , понеже с този занижен прием на въглехидрати си е луда работа да ходиш да бягаш час.. аз пробвах с плуване няколко пъти ама не стана - бях на ръба на силите си,лошо ми беше.. няма въглехидрат -няма енергия .
Но не съм на същото мнение за упражненията.. вечер си правя една кратка програмка от клякания, коремни , скачане на въже (не всяка вечер де  Blush ) за да помогна на тялото ми да се стяга.. така че , моля ви , разграничавайте спорт от упражнения вкъщи или 1 път седмично каланетика, йога и т.н. която на никого няма да навреди ! Хич даже   Heart Eyes   bouquet

# 487
TheNMaster,край ,гроб съм  smile3505 smile3532 само на ушенце ще ти казвам как ми действаш. Joy Joy  love001 txtloves
Довечера ще пиша повече ,че тука нета ме дразни вече. #2gunfire

# 488
  • до Бургас
Аз смятам да почна каланетика, преди време много ми помогна:)))

# 489
  • София
Renka, Hug и аз говоря за същото. Например 45 мин. кардио. Но за да стигнеш до това ниво, трябва да започнеш с по-малко минутки. Може докато сме във втора, да се наблегне на ходене пеша. Всеки решава сам как да се натовари и какво да направи. Аз например се стремя винаги да изкачвам стълби, вместо да ползвам асансьор. Живот и здраве скоро ще имам 30 мин. сутрин бърз ход, както и вечер след работа - това са си 5 км на ден. Може да не е кой знае колко, но полека лека ще подготвя тялото за едно по-интензивно натоварване през лятото с крос-тренажор. А защо не и някакви танци... Но за тях - има още време!  bouquet

# 490
Още веднъж благодаря на всички, които ме посрещнаха така мило, сега имам още един стимул да бъда упорита, след толкова пожелания от ваша страна, как да посмея да се издъня? Wink
Имам въпрос: как стоят нещата с киселото зеле в ПЗ дните? В книгата не срещнах да пише, че е забранено, но после пак в нея видях да го споменават по повод галавечерите, заедно с други продукти и храни, които очевадно са си за гала. Аз ли нещо не съм разбрала?

# 491
Киселото зеле е доста соленичко и може да задържаш вода от него....

П.П. Ха-хааааа,накарах ли ви да се усмихнете с тия хапчета за отслабване  Mr. Green Mr. Green Бравос на мене!  Joy Joy Joy Joy

# 492
Не е забрането, но както вече написа TheNMaster обикновено е доста солено и води до задържане на вода.Аз съм си правила примерно пиле с кисело зеле, но след предварително изкисване

# 493
  • София
miss Marple Hug добре дошла! Щом си тук, ще успееш! Само трябва да си стриктна и неусетно ще постигнеш целта!  bouquet
Зеле кисело направих наскоро, но и при мен кисна във води много време, за да стане колкото се може по-малко солено. Трябва да се внимава много със солта.
TheNMaster  bouquet наистина ни накара да се усмихнем! Hug
YuNI  Hug каланетиката е много хубаво нещо  bouquet
Много хубава вечер на всички! Hug

# 494
Renka, за мен спортуване е - 3-4 пъти в седмицата фитнес - всъщност май си го казах вече, но да повторя - тренировки с тежести или кардио; не бих казала, че съм била активна спортистка преди режима, но от декември тренирам (режима го започнах месец по-късно); в началото спрях със спорта, защото нямах сили и се чувствах отпаднала, но дойде момент, в който усетих прилив на енергия и я оползотворявах във фитнеса успешно. Напоследък ми е доста уморено и то без някаква конкретна причина, но забелязвам, че дори да ида отпаднала на фитнес, се връщам доста тонизирана. Според мен всеки трябва да си прецени дали да спортува или не, със сигурност няма да навреди. И това за СЛАНИНИТЕ, които се превръщат МУСКУЛИ, са абсолютни ГЛУПОСТИ (то ако така ставашее хехе);

Не се притеснявайте ако ви се спортува точно сега по време на режима, НЯМА ДА СТАНЕТЕ БУЦИ или набити мадами - по-скоро е възможно да се появи задържане на кг - сланинките се топят, има известно качване на мускулна маса (под мускулна маса не разбирайте мускули като на мъжете, много далечни неща са:))))))), а и мускулите задържат известно количество вода за кратко време. + това една тренировка, независимо дали с тежести или кардио, доста засилва метаболизма - на нашия режим (или запек) доста добре може да се отрази  newsm62 smile3508 ...

Та при желание за спорт - смело! Но ако не се чувствате добре и в кондиция за извънредно наторване - не го правете, само ще се тормозите - трябва да се тренира с желание, и тогава тренировката се превръща в удоволствие!

пп: сега ми дойде на ум, че все пак нашата диета е НВД (ниско-въглехидратна) и много често инструктурите препоръчват такава диета и тренировка за отслабване .. Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 18:21 от chernokoska

Общи условия

Активация на акаунт