С мерак за отслабване - и стари, и млади Дюкан ни запали - 167

• 29 666
  • 546
  •   1
Отговори
# 465
Физическите занимания съдействат само за напомпване на мускулите и по-активното изгаряне на мазнините. Просто мускулите ще се развият по-бързо като се има предвид и увеличения прием на белтъчини.

Висок прием на белтъчини+усилено спортуване=натрупана мускулна  маса.Дюкан съветва, спорта да е в трета фаза.И без това организма е достатъчно стресиран от режима.Няма нужда от допълнително натоварване.Спорт може, за леко раздвижване.Примерно 20 мин. велоергометър на ниска скорост, през ден.
 Една колежка е от 7 месеца на режима.За този период е смъкнала 5 кг.Но през ден се бъхти по два часа във фитнеса.Иначе стриктно спазва правилата.Сами си правете изводите.

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 15:43 от Volna peperudka

# 466
Спортувате ли като сте на диетата? Казаха ми, че не било удачно, защото мазнините ще се превърнат в мускули. На мен проблемното място ми е корема и паласките Rolling Eyes

Аз пък нищо не спортувам засега.....Нямам нищо виснало.Просто корем ми и паласките изчезват.Кожата ми е мекичка,а не така напомпана както преди.Смятам да поизчакам още преди да започна с упражнения ...
За сега само по малко коремни преси правя и упражнение ножица за бедрата.

Който не е спортувал по принцип,не е препоръчително да започва сега....

# 467
Tonito27, много съжалявам за проблемите ти, сега разбирам защо те нямаше... Cry Но както казваме често - когато господ затваря врата, отваря порта.  Peace Само хубави неща и минусчета на кантара ти желая!     bouquet  Hug
Бебка  Hug , помня те и аз, много съжалявам за случилото се.  Sad  Ако искаш да не стресираш организма си сега, а и ти да си спокойна, че наистина не го стресираш, бих те посъветвала нещо като 3та или 3 олекотена без гали. И стискам палци за бебче.  Praynig
Anna1979, радвам се, че намина и те поздравявам за чудесния резултат, Браво!!!     bouquet  Но защо не пишеш, и аз те помня, сигурно и много други момичета от тогава, все едно беше вчера, как ни разтресе с историята си и знаеш ли, преди няколко дни дори се сещах за теб и се питах какво ли е станало с теб, дали продължаваш... Поздравления и успех и за напред и наминавай по-често!   bouquet
Lucie Hug , за "Cottage cheese" - всъщност това в превод би трябвало да значи "извара", макар че не е точно същото. Тук по немско няма точно като нашата извара, затова за мен заместителя беше точно "cottage cheese", но мазнините му бяха под 1%. Яла съм от него не по малко, а почти на корем - затова мисля, че няма да ти навреди, НО прочети внимателно етикета - да няма сметана или нещо друго нережимно в него...
Sola, само да добавя - внимавай все пак с количеството на колата и подсладителите, и не защото са вредни, а защото много момичета са се оплаквали, че задържат от тях, ако прекаляват.  Peace

Исках още много да пиша, но времето ми изтече...  Sad
 Затова само - гушки на абсолютно всички   Hug  Hug  Hug  Hug   Hug   Hug (няма тук - ама аз не искам, това е положението - гушкам по ред на пейките)!  Heart Eyes

# 468
  • Пловдив
Хора, няма такова животно като превръщане на мазнини в мускули  Shocked Абсурдно е! Физически не е възможно една тъкан да се превръща в друга - все едно черния дроб да се превърне в кост   Mr. Green - примерно  smile3534 Единствения начин да натрупате мускулна маса е да тренирате с тежести. От малко разходки, аеробика, танци или фитнес най-много да се тонизирате и стегнете. Не си мислете, че толкова лесно се става камара от мускули - можете да попитате мъжете около себе си колко усулия полагат за тази цел.
Не само теглото е важно, много по-интересно е как изглеждаме и как се чувстваме  Peace
В тази връзка 1 илюстрацийка как изглежда едно и също тегло мускул и мазнина.

Не мисля, че има проблем да спортуваме във втората фаза, стига да имаме сили и желание. Аз лично ходя 2-3 пъти седмично на народни танци + велоергометъра вкъщи (ако ми остане време от готвене  smile3533 newsm03 )
Спортувате ли като сте на диетата? Казаха ми, че не било удачно, защото мазнините ще се превърнат в мускули. На мен проблемното място ми е корема и паласките Rolling Eyes

Който не е спортувал по принцип,не е препоръчително да започва сега....
Само че който е спортувал, няма никакъв проблем да си продължи  Peace даже е желателно Simple Smile

# 469
Волна,спешъл фор ю  Hug

# 470

Бобиии толкова се радвам да те видя. newsm51Днес нещо ми се е дописало, та да споделя опит....

# 471
малиииииииииииии... счупили сте си пръстите, младежи и девойки, от да чаткате по клавиатурите  Hug нямате изчитане  Whistling

мименситка,  Hug за кафенцето, ама ПУПУПУ първа на опашката за място на 8мата пейка  Mr. Green остават 300гр.те грама от вчера и понеже днес задържам съм си целнала утре за денят Х  Crazy Party Flutter ха сега да стискате палци всички да ме сполети дълго чаканото щастие  Praynig

Честито, на всички с най-разнообразни поводи за радост и вълнения   bouquet Hug Grinning

бебка - дано не ме нахокат другите, обаче ако наистина искаш бебе, зарязвай моментално всички диети и други такива грешни помисли!!!!!! слушай патило - ма;;;та им на килата - 7-8 кг. далеч не са болка за умиране... като се роди бебето живо и здраво, тогава ще имаш предостатъчно време за ЩАСТЛИВИ диетични дни, а ние тук ще те чакаме и няма никъде да бягаме!!!  Hug

Ванеса йо - избрала ли си си вече какво искаш?!?!  Party в нета има страшни идеи  Crazy

чернокоска, ми де знам дали ти е от витамините  newsm78 като гледам единствения начин да разбереш, е ако ги спреш и изчакаш...
и попринцип за разтворимите витамини, ддори да пише, че нямат захар, със сигурност има нещо друго дето не им е наред, за да са толкова сладки  Thinking

Mis Marple, пожелавам ти да имаш воля!  Peace добре дошла!

грета, ако проблема ти е само корема и наоколо, по-добре иди на каланетика - там тялото се стяга, без да образува някакви сериозни мускули!

анна1979,  smile3501

отивам да ви дочета, че сте ужасно продуктивни  Crazy

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 16:36 от incendio

# 472
  • Пловдив
Значи чета това, всички го четат както гледам и дават съвети:

Бях 7 дни на П ,сега днес ми е 5 -ти ден на ПЗ,но пичти зеленчук не хапвам.Само вечер по една краставица с малко диетична сол.Утре пак минавам на П дните.Избрах схемата 5/5.

И след хилядите съвети, че без зеленчуци не може дали нещо е разбрано? Аз мисля, че не:

Значи тая вечер ще си хапна хубаво една салата,че от утре пак съм само на П.Надявам се, да не съм ви ядосала с моята некомпетентност, относно режима.ако е така извинявам се още веднъж.  bouquet

Е, не можах да се сдържа. Ами тук форума за мнение ли е и да се послушат съветите или за да си питаме само, ама да си правим каквото ни скимне?????
Сто пъти момичетата казаха - зеленчуците са важна част от режима. А ти какво? Карала си 7 дена на протеини. После 5 на Протеини плюс само една единствена краставица. И сега с една салата ще приключиш този така наречен смесен период и ще си почнеш пак протеините? За мен това изобщо не е достатъчно. Дюкан дори разрешава малка краставичка като подправка за протеиновите дни и по тази логика ти си била почти 12 дена на протеини, един ден, т.е. не ден, а вечер ще изядеш една салата и пак започваш. И после ще пишат - Дюкан е вреден, уврежда здравето. Ами ще пишат, като има хора, които го изпълняват така. Има много разрешени неща, вземай  и яж от всичко и си направи един истински смесен 5 дневен период. А не някакви измислени режими.
И като добавка искам да кажа, че има хора, които свалят през смесените дни, а през протеиновите задържат. Ще си премълча какво исках да добавя след това Simple Smile

# 473
  • София
Вещи,  newsm10!

# 474
Хай ,компанията! Hug Как сте в този мразовит ден?  #Crazy Мене главата ме заболя само да слушам вятъра вънка.Ейййй,ама край няма таз зима бе...Дано почивните дни светне малко ,че да ми светне и на мене.Незнам вие как сте ,ама на мене настроението ми се определя от слънцегреенето. Laughing Както казва една приятелка:Ти май се зареждаш на слънчеви батерии. Joy
Сега първо да предам нещо:(докато не съм забравила,че и аз взех да се превръщам в амнезирала дюканка. Joy)
TheNMaster,какво да кажа/Знаеш ,че си ми слабост и като те чета ,направо усещам как слабея ... Joy Много те ловкам ,да знайш.  love001
iv_mikova, txtloves
Mihi69, newsm78 ето забравих. smile3511 newsm62 абе -  love001
Към Sola и всички ,които решат да спазват режима:
Ами ,момичета, спазвайте го !Стриктно!Свободните съчинения се наказват със задържане или покачване на теглото ,което не мисля че ще ви хареса. newsm78 Hug
Относно физическото натоварване.Аз си правя сутрин по 50 коремни преси (когато съм на работа и 100 когато почивам) и през ден на велото за по 10 мин.Мисля ,че ми е добре така. bowuu
Специални поздрави на Tonito27 newsm51
На всички с '-' ----едно голямо БРАВО! smile3501
А,ИСКАХ ДА КАЖА И НА ВАРНЕНКИ (ЗАТОВА ПИША С ГОЛЕМИТЕ БУКВИ)-МОМИЧЕТА,ОБАЖДАЙТЕ СЕ ЗА СРЕЩА ПО НА ВРЕМЕ ЗА ДА МОГА ДА СЕ ДОТЪТРЯ ОТ БАЛЧИК ДО ВАРНА И АЗ.МНОГО ИСКАМ ДА ВИ ВИДЯ И ДА СИ ПОХОРТУВАМЕ СЛАДКО-СЛАДКО. newsm62 newsm03

Вещииии- txtloves txtloves txtloves

# 475
Благодаря за отговорите Hug.За сега спорта ще почака.Да видя първо как отслабвам Mr. Green

[quote author=Volna peperudka link=topic=382453.msg10661049#msg10661049 Избиваме си от главите мисълта, че днес или утре трябва да сме свалили едно кило.Следваме простичките правила на режима, и успеха идва.Аз например, се тегля веднъж на седмицата, или на десет дни.За какво ми е да знам колко грамчета съм свалила днес, след като утре може двойно да съм ги качила от водичка, и да губя мотивация.Истинския постигнат резултат се отчита на повече време.Постепенно - това е най-добрият приятел на всички промени, които искате да постигнете със своя организъм.
[/quote]

Аз дори нямам кантар.Последно се премерих в събота,при майка и бях 64кг.Само мерките на талия,ханш,бедро си записах.И аз няма да се тегля често, за да не се подвеждам.

....Дюкан дори разрешава малка краставичка като подправка за протеиновите дни и...

Така кажи,бе Вещи Heart Eyes.Аз направо боледувам за зеленчуци.За вечеря риба+малко краставичка.А може ли да бъде в таратор, без олио?

# 476
и като те чета ,направо усещам как слабея ... Joy Много те ловкам ,да знайш.  love001
  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Шшшшшт,ТИХО! Да нИ тЪ чуят от фармацевтичната промишленост,че веднагически са ма напраЙли на хапчета за отслабване  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Вещииии   Peace Peace Peace Peace Peace Peace

# 477
greta.kr,аз си правя ама не всеки ден през П дните.Обаче ние сме трима на режима ,така че не идва много .А някой беше пуснал рецепта за фалшив таратор по дюкански с копър и вместо краставица -дръжки от копър. Joy

# 478
  • Варна
Комбинация на отговор към последните въпроси

за П дни: фалшив таратор
Съставките му са: кисело мляко 0,1%, копър, ДРЪЖКИ от копър (вместо краставица), счукан чесън, парафиново олио. По-смелите могат да използват някакво символично количество истинска краставица, ама например 1-2 пръста от дължината, не повече. Парафиновото олио с лаксативна цел е поне една с.л.
Какво печелите - едно предястие, което ще освежи менюто ви, а малко по-късно ще помогне за така нужното побдбутване на перисталтиката   chef Да ви е сладко.

# 479
Във връзка това, което каза Вещи, че някои хора свалят в П3 дните- аз съм от тях! В П задържа, а в П3 свалям - дори се чудех дали е нормално.  Laughing А това за мазнините в мускули ме изкефи - хехе, то ако ставаше така.... Аз лично спортувам - 3-4 пъти в седмицата фитнес - упражнения с тежести за различни мускулни групи и 1 ден кардио ... при мен готиното е, че нямам кантар и не мога всеки ден да се шокирам ако имам + след фитнеса, но определено има разлика в обиколките. Утре е деня, в който ще се премеря и ще видя и като кг как съм. Така, че който има сили и желание - нека спортува, няма да му навреди! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт