Натурална закваска за хляб или Хляб с квас.....

  • 186 540
  • 749
  •   2
Отговори
# 240
  • Мнения: 4 358
Джемма ама ти в машината ли печеш хляба.Аз пробвах  - малко му било втасването там.
Ще се радвам да споделиш ти как го направи това чудо.

# 241
  • Мнения: 11 607
Нещо самия процес си съкратила май.Та значи първото там тесто рядкото ти втаса нормално пък после колко време втасва на фурна newsm78.

Днес просто върша всичко забавено. Стори ми се,че има време и оставих около 4 часа рядкото тесто. Втаса си супер, до печката, на която правих сърмите, т.е. беше топло, но то вече по принцип стана топло времето. След това втасвах 2ч. и половина на 50-70 градуса с вентилатор тестото, което замесих. Накрая - последните 40 мин. може би, бяха на 100гр. с вентилатор, че Милото наближаваше да се върне. Пекох около 45-50 мин. на 170 гр. с и без вентилатор, смесено.

С това,че това не е било както трябва, друго не е било, искам да поощря всички, че може да не е съвършено по нашите критерии, но пак да се получи както трябва хляба.

# 242
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, смятам в машината да пека. Пуснах програма тесто, като свърши програмата изключих машината и си я наблюдавам, има още малко да напълни контейнера и ще пусна програма печене.
Типовото хлебче обаче във фурната ще пека.

# 243
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ето го вече ще го пека, за първи път ми е със закваска- ще втаса ли още при печенето или да го изчакам още малко:

# 244
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Еее, няма такъв кеф. Много съм доволна, че хлебчето ми се получи. Ето го и него:

 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269247&pid=11557235
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269247&pid=11557237
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269247&pid=11557240

Не е кисел и е много вкусен, прегреших посред нощ с тоя топъл хляб, ужас.

# 245
  • Мнения: 1 394
Цитат
П.П Да, точно тесто майка е, но то пак е закваска
Благодаря ти за пояснението!Същият сайт е на който и аз бях попаднала,даже си спомних,че ми го преведе по скайпа един братовчед,който знае италиански.

# 246
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ето го и типовото хлебче. Рязах го обаче горещ, както и другия впрочем, нямам търпение.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269247&pid=11558694
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269247&pid=11558695
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269247&pid=11558697

# 247
  • Мнения: 471
Джемма, да разбирам ли че в хлебокарната може да се опече такъв хляб? Мен ме беше страх да пробвам. А колко време го чака да втасва и колко го пече?
Маме, ти като изявена в областта на натуралната закваска, как мислиш, ще стане ли болярската питка с нея? не ми се иска да пробвам без да съм обнадеждена предварително?

# 248
  • Мнения: 11 607
ще стане ли болярската питка с нея? не ми се иска да пробвам без да съм обнадеждена предварително?

За Болярската ме притесняват единствено яйцата.......Не съм сигурна как те влияят върху закваската......

# 249
  • Мнения: 4 371
Едно време нали не са имали мая, а сигурно са правили козунаци и питки. Така че не би трябвало да попречи яйцето с нищо.

# 250
  • Мнения: 11 607
Едно време нали не са имали мая, а сигурно са правили козунаци и питки. Така че не би трябвало да попречи яйцето с нищо.

Е...така де......Аз пробвах един път с яйце.....ама нищо не стана от опита.......И затова не смея...Затова сега чакам наготово със закваската на Джемма да си каже и тя тежката дума.....

Сигурно има и там технология, която ние не знаем.....Като се замисля...ние имаме хляб за днес...Може да сложа една малка доза за питка......Да не и възлагам големи надежди..и да стане, и да не стане - нали хляба на домочадието съм осигурила.....

# 251
  • София
  • Мнения: 4 519
Мама Цоцоланка,

Сложи, сложи. И моят опит с тежко тесто още седи в един плик, ама от захарта и мазнината се е консервирал качествено.

Хлябът само от пълнозърнесто брашно не се наду почти никак, а стоя почти 18 часа да втасва. Вътре е сбит и изглежда като недопечен. Ама е вку-у-у-усен, вкусен - със всчики видове семена които имах.

# 252
  • Мнения: 4 358
Такааааааааа Джемма smile3508 от кога те чакам да покажеш този хляб печен в машината.
Просто newsm09 smile3501 думи нямам.
И сега съответно моля те Praynig смили се над невежите и обясни подробно.
Готовото хлебче си ни го показала към 11.30
В 22.11 някъде питаше дали да пускаш да печеш.
Колко обаче стоя хляба в машината да втасва след като приключи програмата ти за тесто.Тя само за тесто ли е впрочем без втасване или с втасване.
Ако е с втасване доколкото разбрах си оставила тестото още да стои в машината и да си довтаса - та колко време беше това newsm78.
Ако пък програмата ти е само месене без втасване как така аджеба втаса този хляб и така хубав и пухкав ти се получи.
Просто  Peace Peace Peace онемях.Честно ти казвам.Голямо браво и ще чакам подробни разяснения Praynig Praynig Praynig

# 253
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Бъни, след като закваската буквално тръгна да ме търси hahaha , а това беше преди д са изтекли 12-те часа- сложих продуктите в машината и я пуснах на програма тесто. При мен тя меси половинч ас и после 1 час втасва тестото. Беше втасало до средата на контейнера. Спрях машината от копчето и оставих да втаса до това, което се вижда на снимката и когато питах дали да пускам печене. Тов аотне около час, час и половина, може и 2 ако отваряте често, вероятно топлината бяга. Абе не повече от 2 часа. Като ми харес на вид го пусах на програма печене, която е 1 час. При печенето се надигна още, довтаса си и се изпече идеално. Това е , нищо особено.просто му трябва повече от час време за втасване, затова програмата за хляб не е подходяща, а разделните за тесто и печене вършат идеална работа. Peace 

# 254
  • Мнения: 4 358
Джемма аз сега се сетих ,че нямам такава програма само за печене Embarassed.Уж съм с модерен Мулинекс.
Аз като пробвах в машината един път пусках цял цикъл тесто и после цял цикъл на основен хляб.Реабно два пъти меси и втасва ама не се получи.
Освен да правя като тебе, ама да пека във фурната с контейнера нещо такова май ми трябва newsm78

Общи условия

Активация на акаунт