Детски рожден ден във Варна -4

• 126 335
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • варненка от София
Мили момичета, искам да ви споделя, от позицията на тортоправеща, че това не е лека торта за изпълнение. Поради специфичната форма не може да бъде сиропирана силно и сочна, както се очаква от повечето торти. Това си е на практика една двуетажна торта, която ако се сиропира силно ще се слегне. Редно е да ви предупредят от сладкарниците, че поради специфичната форма, тортата не може да е сиропирана и с много крем. Иначе вкусът на моделиращата маса не на всеки допада, но не е проблем да не се яде. У нас обикновено това се отлепя и хвърля, но пък с нея се постига красотата на тортата и ефектът, който търсите. Една такава торта не е лесна за направа и реалната и цена за мен е някъде между 42 и 80 лв, в зависимост от парчетата. За да се направи една такава торта е нужно поне 2 дена работа, просто защото си има терминологично съхнене, заглаждане на тортата под чаршафа и т.н. и т.н.
И моделиращата маса е сладка, защото основата е пудра захар  Mr. Green
Аз самата не харесвам нито тортите на Вики, нито на Неделята. Тази година имах уважителна причина и не направих тортата на голямата ни дъщеричка за РД и за това се доверих на умението и таланата на Галя от Ламор, които са класи над конфекцията на Неделя и Вики.

Марулка съгласна съм с всичко-наистина търсех повече ефектен външен вид.Но за торта струваща почти 50 лв да се скръндзат за кутия или поне за целуфан   Naughty
Двете части на гъбата бяха съединени с дървени шишчета.
А моделиращата маса на Неделя не е толкова сладка-явно слагат и друго.Както и да е.Догодина ще е друго най-вероятно

Да не го обръщам на тортена тема, но да кажа, че това е нормално за прикрепяне на двуетажни торти, дървени шишове, сламки и т.н. Това все пак не е цимент и трябва да издържи по някакъв начин, за да не се разпадне.

Ние също избрахме заведение, в което можем да си внесем торта и взехме на Галя вкуснотиите.

marulka_s, абсолютно съм съгласна за тортите на Галя, но нас ни задължиха от заведението да си изберем от 2-3 сладкарници, та общо взето хем имахме, хем нямахме избор Simple Smile Обаче на нас вкусът на тортата от Вики много ни допадна, не беше никак суха, иначе по принцип и аз не съм им голям фен.

За нашия вкус този тип торти са сухи и не са вкусни. Първият рожден ден на каката го отбелязахме с торта от Вики, още не се занимавах с тортоправене. Та беше адски суха, като курабия, но е нормално, защото формата го изистваше да е стегнато. Детето се зарадва страшно много на тортата, но гостите не останаха очаровани от вкуса, както и ние. Хвърлихме я  Mr. Green А да хвърлиш 70 лв в кофата  ooooh! не е много приятно, но пък Стефи беше щастлива.
За тази торта иде реч http://maruli4.snimka.bg/baby/stefanacheto.83498.4971671

# 466

Явно на Вики и на Неделя са едни и същи.Тази топка с прежда също я гледах в каталога на Неделя.
Това за шишчетата не го писах като негатия, а напротив.Наистина си стоеше стабилно. Peace

# 467
От нашата торта на Вики всички бяха очаровани.лунапарк с платки Добуш.Вкусна, лека, сочна, с лек крем.Тъй като остана много почерпих и съседи, и приятелки, те също я одобриха и изказаха възхищение.
Само аз не я харесах много, много, но за мен има три торти -Гараш, Сахер, Москва, това е вкусът ми.

Но тортата на Гес, която ни показа Елица е определено впечатляваща!

# 468
Здравейте. Аз също искам да поръчам торта от Галя. Миналата година двете ни торти бяха оттам, но нещо не се беше справила с пълнежа, бяха доста сухички. Вашите какви бяха, за да знам какво да поръчам и аз. Едната ни беше със сладоледени блатова, а другата не помня. Вие какво ще ми препоръчате? Благодаря ви.

# 469
  • Варна
Нашият РД мина днес - в Капела Плей. Доволна съм от всичко, рожденничката и гостите също. Като ми пратят снимки - ще показвам.

# 470
Tortite sa velikolepni.Tova lqto poru4ahme torta za 1 godinka rojden den - napravi q kakto i kazzah ...a ina4e ima nad 200 modela za detski torti.Palneja beshe super lek s nqkkakvi qdki i oshte drug krem ,a i mi q dostaviha do zavedenie na plaja kadeto praznuvahme...Struva si opredeleno

# 471
  • гр.Варна
Tortite sa velikolepni.Tova lqto poru4ahme torta za 1 godinka rojden den - napravi q kakto i kazzah ...a ina4e ima nad 200 modela za detski torti.Palneja beshe super lek s nqkkakvi qdki i oshte drug krem ,a i mi q dostaviha do zavedenie na plaja kadeto praznuvahme...Struva si opredeleno

За кои торти става въпрос?(или аз не успях да прочета)

# 472
  • Варна
Нашият РД мина днес - в Капела Плей. Доволна съм от всичко, рожденничката и гостите също. Като ми пратят снимки - ще показвам.

Киса ,  може ли да ми кажеш какви са условията в Капела плей?  newsm03

# 473
  • Варна

Киса ,  може ли да ми кажеш какви са условията в Капела плей?  newsm03

Накратко - минимума е 7 деца. За 2 часа куверта на дете е 14 лв, за 3 часа - 19 лв. Тортата е от тях - има 3 вида пълнежи ли, платки ли, съответно и избор на цена според брой парчета.

Родителите са на свободна консумация, но ти предлагат по избор форнети или сладки-соленки - ако искаш.

Има си аниматорка, която се грижи за децата, организира ги, сервира им и пр.

# 474
  • Варна
Много благодаря Киса

# 475
Здравейте, четох тази тема, както и тази за "Невеляшка", но не можах да се ориентирам кое заведение е подходящо за най- малките дечица- на по 1 годинка. Предстои ни да празнуваме живот и здраве първия рожден ден на нашия син и сме в търсене на подходящото място. Ще се радвам, който има впечатления за походящо заведение за тази възраст да сподели преки отзиви. Благодаря Ви предварително!

Здравей, случайно попаднах на темата. Ние празнувахме в Невеляшка първия РД на моя син и много ми хареса, но е много относително какво точно искаш. За мен беше важно детето да се забавлява а той беше адски щастлив много му хареса. Детския кът е подходящ за бебета какичките се занимават с тях, а аз можех да обърна внимание на гостите

# 476
  • Варна
А ето най-накрая снимки и от нашият РД в Капела Плей

http://www.snimka.bg/?album;aid=437751

# 477
Киса, много добре изглежда, това май е единственото детско заведение във Варна, което не познавам.Вероятно си писала, но съм пропуснала, тортата от коя фирма е?
В един от подаръците на рождения ден на сина ми имаше и талонче за безплатно време в Капела, трябва да посетим това място!

# 478
  • Там където има любов
Извинете, че ще се повторя с някой  Embarassed , но не можах да се ориентирам. Някой може ли да ми каже в "Гес " има ли задължителен куверт на дете и тортата задължително ли е от тях?  Thinking

# 479
  • Варна
Киса, много добре изглежда, това май е единственото детско заведение във Варна, което не познавам.Вероятно си писала, но съм пропуснала, тортата от коя фирма е?
В един от подаръците на рождения ден на сина ми имаше и талонче за безплатно време в Капела, трябва да посетим това място!

Тортата е от тях, не знам дали някоя фирма ги прави или те сами  Rolling Eyes, но беше много хубава, даже и не очаквах  Simple Smile Simple Smile

А иначе задължително заведи детето, макар че има и минуси - постоянно ще те врънка пак да то заведеш  Mr. Green

Вики си мечтае скоро пак да отиде и да види кака Алекс (аниматорката от рождения ни ден), много хубаво момиче!

Снимаха някои моменти с техен фотоапарат, обещаха да пратят колаж на мейла - било нова практика.

И последно: за всеки следващ РД ще  направят 15% отстъпка!

Общи условия

Активация на акаунт